Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Snoob

Τηρείτε τα παρακάτω, παρακαλώ:

1. Βάζετε πηγές στις ειδήσεις που μεταφέρετε. Ειδικά αν είναι κάτι αρνητικό, που ενδεχομένως να προκαλέσει ανησυχία σε όσους το διαβάσουν.

2. Μην αναπαράγετε γιατροσόφια, μαντζούνια και αυτοσχέδια "μέτρα προστασίας". 

3. Γράφετε κόσμια.

4. Αν εντοπίσετε μήνυμα  που κρίνετε πως χρειάζεται παρέμβαση συντονιστή, στείλτε αναφορά και αποφύγετε κάθε σχολιασμό, παράθεση κτλ.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

εγώ πάντως δεν το παρακάνω με δαύτα, γιατί όταν ήμουν σε φάση που με είχαν βαφτίσει νοσοκόμο στο στρατό και ήμουν αποστείρωση και όντως ερχόμουν σε επαφή με βρωμερά πράγματα από χειρουργεία, στο τέλος από το πολύ αντισηπτικό μου είχαν ανοίξει πληγές στα χέρια και μετά φοβόμουν ακόμα χειρότερα 

και ήδη έχω ακούσει από πολλούς ότι τους σκάνε τα χέρια, ηρεμία 

Επεξ/σία από logistoulis
  • Απαντ. 15,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

@gntgrx Ευχαριστώ θερμά για την απάντηση. 

Offtopic: Το myphone πουλήθηκε σε όμιλο και ξεπεσε παντελώς.  Εγώ μόλις είδα τι παίζει, το παράτησα άμεσα το συντακτιλικη. Να γράφεις τσάμπα άρθρα για εταιρίες, ενώ είναι τόσοι δημοσιογράφοι άνεργοι  είναι ξεφτίλα. 

Καλημέρα σε όλους. Βρήκα και ένα μίνι στεπερ.  Αυτό που πας πάνω κάτω σαν να περπατάς, σαν σκάλες πως να το πω.οποτε ακόμα καλύτερα να κάνω κ στο σπίτι.

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, Malthador είπε

Έχω 400ml ισοπροπυλική αλκοόλη που γράφει 99,8% επάνω. Βάζω 100ml νερό και παίρνω «αντισηπτικό» με 79,8% οινόπνευμα;

Είναι λίγο σκουριασμένη η χημεία μου από το λύκειο.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, koupan16 είπε

φαίνεται ότι κάνει, αλλά προσοχή  στην επιδερμίδα

Μιας που τέθηκε! Για να ευθυμήσουμε, λίγο...

Capture+_2020-03-16-12-30-46.png

Δημοσ.

Βλέπω open και έπεσα πάνω σε αυτήν την διαφήμιση. Από το πώς είναι το κουτί φαίνεται πόσο αρπαχτή ευκαιρία είναι και ότι το έβγαλαν όπως και όπως. 15 ευρω +10 μεταφορικά. 

Και λέει η άλλη οι μάσκες είναι πολλαπλών χρήσεων. Θα τις φοράνε οι άλλοι ξανά και ξανά ενώ δεν θα έπρεπε. 

Δεν υπάρχει μια σχετικά χρονοβόρα διαδικασία για να πάρουν αυτό το "CE"? Εκτός αν το είδαν να έρχεται πιο νωρίς και έτρεξαν να βγάλουν πιστοποίηση για να τα πουλάνε. 

IMG_20200316_122422_141.jpg

• Sad 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, argonaut είπε

Δεν μπορούμε όμως να ψάχνουμε στις εκατοντάδες και ίσως χιλιάδες δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά και πολύ περισσότερο να τις αξιολογούμε. Πόσες είναι peer reviewed, τι μέγεθος δείγματος έχουν, ποιές προέρχονται από γνωστούς επιστήμονες στον κάθε κλάδο (λοιμωξιολογία, βιοστατιστική, επιδημιολογία κλπ), πόσες δεν είναι απλά research reports.

Αναγκαστικά θα ανατρέχουμε σε δημοσιογραφικές πηγές κατά τεκμήριο έγκυρες (σοβαρές εφημερίδες, περιοδικά κλπ) και θα τις αξιολογούμε ανάλογα.

Συμφωνώ. Και το θέμα δεν είναι το μέσο, όταν δεν είναι προσωπική άποψη του δημοσιογράφου και μεταδίδει ειδήσεις με quote αυτού που το είπε. Η Indy είναι αριστερή εφημερίδα που έγραφε ότι βουλιάζουμε βάρκες την περασμένη εβδομάδα. Όμως το άρθρο εκείνο ήταν προσωπική άποψη Ιρανού Δημοσιογράφου και αντίθετα με όλα τα υπόλοιπα ΜΜΕ πως μετέδιδαν το ίδιο γεγονός. 

Το ίδιο άρθρο με το κείμενο της κυβέρνησης για τον ιό υπάρχει σε Guardian & BBC. (και μερικές από τις κίτρινες εφημερίδες). Υπάρχει βίντεο στο Sky News επίσης. 

Αλλά έχω την εντύπωση πολλοί Έλληνες παίρνουν την ιδέα από τα Ελληνικά ΜΜΕ και κατευθείαν την ανάγουν σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο. Ενώ τρομάζουν στην ιδέα να ανοίξουν το google και να δουν που αλλού υπάρχει αναφορά μιας είδησης, σε ΜΜΕ της αρεσκείας τους. Οπότε αφοριστικά καταδικάζουν την είδηση μαζί με το μέσο. Η κριτική σκέψη έχει πάει άπατη δυστυχώς. 

Επεξ/σία από Apoll
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
27 λεπτά πριν, argonaut είπε

Είναι σίγουρο ότι η Σουηδία ακολουθεί το Αγγλικό μοντέλο;

Χμμ… Ίσως το πιο σωστό θα ήταν ότι επί του παρόντος δεν βιάζεται να πάρει μέτρα εφάμιλλα με εδώ και άλλες χώρες. Για παράδειγμα, δεν κλείνει σχολεία, αν και κάποια έκλεισαν με δική τους απόφαση. Και από όσο γνωρίζω η ζωή συνεχίζεται λίγο πολύ κανονικά, αν και υπάρχουν κάποιοι περιορισμοί περί συναθροίσεων και συμβουλές όσον αφορά ταξίδια και μετακινήσεις. Τουλάχιστον αυτό ακούω από ανθρώπους που μένουν και εργάζονται εκεί.

https://en.wikipedia.org/wiki/2020_coronavirus_pandemic_in_Sweden

Επεξ/σία από FCastor
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 λεπτό πριν, maarinos είπε

@overpower

China Export aka

Κάνεις λάθος. Είναι πιστοποίηση σωστής λειτουργίας, ασφαλείας, κανόνων υγιεινής κτλ για την ευρωπαϊκή ένωση. 

Επεξ/σία από overpower
  • Like 2
Δημοσ.
37 λεπτά πριν, Sabeas είπε

Ναι, πηγες οπως sun, mirror, independent, και οτι αλλο βρηκες απο κιτρινο τυπο. Α και ενα καναλι στο youtube china uncensored για να μας δειξεις πως ο ΠΟΥ ειναι πιονι της κινας. Και τις δηλωσεις αυτες τις εκανες ως προς το νοημα τους, τωρα με την ακριβη φρασεολογια δεν θα ασχοληθουμε. Το που να τραβηξει ο καθενας αστο, μερικοι εχουμε και πραγματα να κανουμε εκτος απο την αναζητηση σκουπιδοειδησεων και τον αυνανισμο με καταστροφολογιες. 

Να πεις ποιες θεωρεις αξιοπιστες πηγες να ξερουμε αλλη φορα ...

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...