Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Snoob

Τηρείτε τα παρακάτω, παρακαλώ:

1. Βάζετε πηγές στις ειδήσεις που μεταφέρετε. Ειδικά αν είναι κάτι αρνητικό, που ενδεχομένως να προκαλέσει ανησυχία σε όσους το διαβάσουν.

2. Μην αναπαράγετε γιατροσόφια, μαντζούνια και αυτοσχέδια "μέτρα προστασίας". 

3. Γράφετε κόσμια.

4. Αν εντοπίσετε μήνυμα  που κρίνετε πως χρειάζεται παρέμβαση συντονιστή, στείλτε αναφορά και αποφύγετε κάθε σχολιασμό, παράθεση κτλ.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, ScorpioX777 είπε

Αυτο που ειδαμε ομως εχθες στις εκκλησιες εν ετη 2020 και κατι επιστολες αρχιερεων στον πρωθυπουργο ειναι απαραδεκτο.

Δες μια ορκομωσια προεδρου της Δημοκρατιας live και θα δεις και αλλα απαραδεκτα

Επεξ/σία από Zerg13
  • Απαντ. 15,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, Arwindan είπε

Συγγνώμη αλλά η Indepentent δεν είναι πηγή.

Δεν μπορούμε όμως να ψάχνουμε στις εκατοντάδες και ίσως χιλιάδες δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά και πολύ περισσότερο να τις αξιολογούμε. Πόσες είναι peer reviewed, τι μέγεθος δείγματος έχουν, ποιές προέρχονται από γνωστούς επιστήμονες στον κάθε κλάδο (λοιμωξιολογία, βιοστατιστική, επιδημιολογία κλπ), πόσες δεν είναι απλά research reports.

Αναγκαστικά θα ανατρέχουμε σε δημοσιογραφικές πηγές κατά τεκμήριο έγκυρες (σοβαρές εφημερίδες, περιοδικά κλπ) και θα τις αξιολογούμε ανάλογα.

Επεξ/σία από argonaut
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, logistoulis είπε

καλά έρευνα για διάφορα πράγματα μπορείς να κάνεις για πάντα, απλά το αν υπάρχουν ή όχι αντισώματα σε τόσες δεκάδες χιλιάδες που επιβεβαιωμένα έχουν νοσήσει και αναρρώσει δεν είναι κάτι που ήδη ξέρουν; 

Το θέμα δεν είναι μόνο αν αφήνει αντισώματα. Αφήνει σε κάποιο βαθμό έστω, ιογενής λοίμωξη είναι. Το θέμα είναι αυτά τα αντισώματα, αυτή η ανοσία πόσο αποτελεσματική είναι και τι διάρκεια έχει. Καλώς ή κακώς η ιατρική και επιστημονική απάντηση αυτή τη στιγμή είναι ότι δεν ξέρουμε ή όπως λέει και το CDC: The immune response to COVID-19 is not yet understood.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, masteripper είπε

Φτασαμε στην σελίδα '666'

*Satan has entered the chat*

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, duende είπε

κανει η ισοπροπυλικη αλκοολη? εχω καπου ενα λιτρο, για τα ηλεκτρονικα μου..αν ειναι να την αξιοποιησω

Εγώ την χρησιμοποιώ ήδη για απολύμανση αντικειμένων, βρέχοντας ένα πανάκι. Αλλά για χέρια δεν κάνει, αφυδατώνει πολύ.
Όταν την έψαχνα τον Δεκέμβρη για τον καθαρισμό ηλεκτρονικών δεν είχε πιό λίγο από λίτρο και σκεφτόμουν τί να το κάνω 1 λίτρο.

Επεξ/σία από Hnepes
Δημοσ.

Μολις γυρισα απο σουπερ,περισσοτερα ατομα μεσα απο οτι πρεπει με χαρτακι φυσικα

Στο ταμειο μου λεει η ταμιας,μονο αυτα εχετε?(μια εξαδα νερο και και κατι λουκανικα-χωρις σχολια),λεω ναι

Ενιωσα πιο ευρωπαιος απο ποτε,πρεπει να εντυπωσιασα πολυ κοσμο με τη λιτοτητα μου...

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
5 minutes ago, masteripper said:

Φτασαμε στην σελίδα '666'

4 minutes ago, afragorn said:

Kαι εγώ σκέφτηκα "φαντάσου να κλειδώσει το θέμα στη 666η σελίδα"! 😂

3 minutes ago, stelios18120 said:

Σελίδα 666 

Ξξξξξξ 👹👺

(όσοι έχετε ισοπροπυλικη αλκοόλη.... Τυχεροιιιι 😁😉😉) δείτε πως φτιάχνετε handmade αντισηπτικό αλλά αφυδατωνει τα χέρια. 

2 minutes ago, Fir3fly said:

Σελιδα "666"

Ημουν και εγω εδω.

1 minute ago, Glikos said:

*Satan has entered the chat*

Ο πραγματικός αριθμός των σελίδων είναι 717, blame hidden posts. 😛

• Like 2
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Malthador είπε

Έχω 400ml ισοπροπυλική αλκοόλη που γράφει 99,8% επάνω. Βάζω 100ml νερό και παίρνω «αντισηπτικό» με 79,8% οινόπνευμα;

Είναι λίγο σκουριασμένη η χημεία μου από το λύκειο.

Δεν το εχω χρησιμοποιήσει ο ίδιος (σε αντίθεση με την 70% αιθανόλη που τη χρησιμοποιώ εδω και πολλά χρόνια),

δες εδω και κρίνε

https://blog.gotopac.com/2017/05/15/why-is-70-isopropyl-alcohol-ipa-a-better-disinfectant-than-99-isopropanol-and-what-is-ipa-used-for/

φαίνεται ότι κάνει, αλλά προσοχή  στην επιδερμίδα

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, argonaut είπε

Δεν μπορούμε όμως να ψάχνουμε στις εκατοντάδες και ίσως χιλιάδες δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά και πολύ περισσότερο να τις αξιολογούμε. Πόσες είναι peer reviewed, τι μέγεθος δείγματος έχουν, ποιές προέρχονται από γνωστούς επιστήμονες στον κάθε κλάδο (λοιμωξιολογία, βιοστατιστική, επιδημιολογία κλπ), πόσες δεν είναι απλά research reports.

Αναγκαστικά θα ανατρέχουμε σε δημοσιογραφικές πηγές κατά τεκμήριο έγκυρες (σοβαρές εφημερίδες, περιοδικά κλπ) και θα τις αξιολογούμε ανάλογα.

Ναι σε ένα βαθμό είναι όντως δύσκολο αυτό. Θα μπορούσαμε να βασιζόμαστε όμως περισσότερο σε WHO και τις εκάστοτε κυβερνητικές πηγές κάθε χώρας.

H Γερμανία ανακοίνωσε 402 νέα κρούσματα, αρκετά χαμηλότερα σε σχέση με προηγούμενες μέρες. Αυτά είναι για σήμερα ή κάνε κι άλλα update μέσα στη μέρα;

Screenshot_3.png

Δημοσ.
52 λεπτά πριν, billdanos είπε

Βασικά αυτό θα κάνω. 

Καλη τύχη και προσοχή ε! :) 

Πες μας πότε θα επιστρέψεις για μα λείψουμε κι εμείς μέχρι τότε.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Arwindan είπε

Ναι σε ένα βαθμό είναι όντως δύσκολο αυτό. Θα μπορούσαμε να βασιζόμαστε όμως περισσότερο σε WHO και τις εκάστοτε κυβερνητικές πηγές κάθε χώρας.

H Γερμανία ανακοίνωσε 402 νέα κρούσματα, αρκετά χαμηλότερα σε σχέση με προηγούμενες μέρες. Αυτά είναι για σήμερα ή κάνε κι άλλα update μέσα στη μέρα;

Screenshot_3.png

Δε ξερω αλλα κανουν update μαλλον εως τωρα ειναι μεχρι το βραδυ θα ξανακανουν update.

• Like 1
Δημοσ.
24 λεπτά πριν, koupan16 είπε

Αραίωση με νερό (απιονισμένο καλύτερα) στα 70% αιθανόλης. Με μέτρο  στο δέρμα γιατί είναι λίγο "βάρβαρο" για ευαισθητες επιδερμίδες, αλλά στα γάντια, επιφάνειες είναι οκ

Δεν γίνεται έτσι χύμα παιδιά... θελει σταδιακη αναμιξη , αλκοομετρο και πινακάκι αναμειξης... Αλλα απο συμβουλές ειμαστε πρώτοι

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...