Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Snoob

Τηρείτε τα παρακάτω, παρακαλώ:

1. Βάζετε πηγές στις ειδήσεις που μεταφέρετε. Ειδικά αν είναι κάτι αρνητικό, που ενδεχομένως να προκαλέσει ανησυχία σε όσους το διαβάσουν.

2. Μην αναπαράγετε γιατροσόφια, μαντζούνια και αυτοσχέδια "μέτρα προστασίας". 

3. Γράφετε κόσμια.

4. Αν εντοπίσετε μήνυμα  που κρίνετε πως χρειάζεται παρέμβαση συντονιστή, στείλτε αναφορά και αποφύγετε κάθε σχολιασμό, παράθεση κτλ.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, stormrain είπε

Το παρακατω αποτελει προσωπικη αποψη και οχι της ομαδας διαχειρισης.

Διαφωνω καθετα με αυτο. Βαζοντας τετοιους τιτλους, αυτοματως προσδιδεις εξτρα "βαρος" ευθυνης στο μελος που στο κατω κατω δεν ξερεις κιολας αν το θελει. Αφετερου δε, δεν μπορεις να εχεις την αξιωση να σου στειλει το μελος διαπιστευτηρια οτι ειναι γιατρος/δικηγορος/σερβιτορος κ.ο.κ. Και γενικα, προσωπικα μου φαινεται περιττο.

Εννοείται αυτό που λες, κανένας δεν θα υποχρεώσει τον γιατρό να βάλει με το ζόρι την ιδιότητα του. Ο FilipposMD όμως έχει την ιδιότητα του, θέλει να βοηθάει, το λέει και ανεβάζει μόνο σοβαρά posts. Αν δεν ήξερα ότι είναι επιδημιολόγος, ίσως να πίστευα πως απλά κάνει copy-paste ανυπόστατες πηγές.

• Απαντ. 15,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

• Moderators
Δημοσ.

Να ρωτήσω κάτι;

Τα σύνορα γιατί είναι ακόμα ανοιχτά; Κατ' αρχάς οι περισσότερες κυβερνήσεις έχουν θέσει την Ελλάδα στις χώρες υψηλού κινδύνου ούτως ή άλλως. Εμείς γιατί επιμένουμε να θέλουμε να εισάγουμε κι άλλα κρούσματα;

• Like 3
Δημοσ.

Καταρχας θα πρεπει να φουμε ποια ειναι η σοβαρη πηγη 

Σκεφτειτε λοιπον και απαντηστε 

Ειναι σοβαρη πηγη 

Ο Τραμπ

Ο Μπορις

Ο Ερντογαν

Η Μερκελ 

Για πειτε.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κύπρο τα σύνορα έκλεισαν για ανθρώπους.

Μπορείς να έρθεις εφόσον έχεις πιστοποιητικό ότι δεν έχεις τον ιό, και ακολούθως μπαίνεις σε καραντίνα σε ειδικούς ελεγχόμενους χώρους.

Νομίζω και η Ελλάδα έπρεπε να το εφαρμόσει σε κάποιο βαθμό.

Επεξ/σία από panther_512
Δημοσ.

Μήπως το ποσοστό νόσουντων/θανάτων είναι λίγο λάθος?
Πόσες χιλιαδες άτομα στην Ελλάδα και στον κόσμο νοσούν σπίτι τους με ήπια συμπτώματα η ακόμα ασυμπτωματικοί ? Εγώ πιστεύω οι μη επιβεβαιωμένοι ασθενείς όπως θα μπορούσε να είσαι εσύ κ εγώ μπορεί να είναι διπλάσιοι ή και  τριπλάσιοι από τους 160κ επίσημους ασθενείς παγκοσμίως, γιατί όπως λένε οι οδηγίες των γιατρών λένε μείνετε σπίτι και πολύ σωστά. Άρα αν υποθέσουμε ότι η νόσουντες είναι 500κ τότε οι 6κ θανάτου αλλάζουν κατά πολύ το ποσοστό από 3.5% που είναι στο 1%. Εικασίες παιδιά κουβέντα να γίνετε δεν είμαι γιατρός. 

Δημοσ.

Μόλις με πήραν τηλέφωνο από ένα Eshop όπου είχα παραγγείλει γάντια μιας χρήσης, όχι ιατρικά, εκείνα τα απλά που χρησιμοποιούμε για χλωρίνες κλπ, το κράτος τους έκανε κατάσχεση κι αυτά τα γάντια και δεν θα μου τα στείλουν. Ο ταμείας που θα βρει γάντια λοιπόν; Το γυράδικο που θα βρει γάντια;

• Like 1
  • Sad 2
Δημοσ.

Μία καλή αρχή θεωρώ πως θα ήταν να σταματήσει η παράθεση και η παραπομπή από και προς αμφίβολες πηγές. Οι εφημερίδες, τα blogs και οι φυλλάδες δεν είναι έγκυρες πηγές για ιατρικά και φαρμακευτικά θέματα. Το φόρουμ έχει μεγάλη επισκεψιμότητα και είναι κρίμα να βρίσκει πρόσφορο έδαφος ο κάθε πικραμένος για διασπορά ψευδών ειδήσεων και παραπληροφόρηση του επισκέπτη. Αν η διαχείριση δεν μπορεί να το κάνει αυτό, ας κλείσει το θέμα. Είναι ζήτημα ευθύνης πλέον και όσων παρέχουν δημόσιο βήμα λόγου. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ νιώθω ντροπή που το κράτος δεν τολμά ακόμα να αγγίξει την εκκλησία...

Και μην πει κανείς για άπιστους, άθεους κτλ. Δεν έχω κανένα πρόβλημα σε τι πιστεύει ο καθένας αλλά όταν η πίστη κάποιου (οποιαδήποτε πίστη) γίνεται κίνδυνος για την δημόσια υγεία τότε έχω μεγάλο πρόβλημα.

Δεν μπορεί η κυβέρνηση να ζητά να μείνουν όλοι σπίτι τους και η εκκλησία να κάνει συνέχεια του κεφαλιού της και να λέει δεν κλείνω τους ναούς.

Από ότι φαίνεται μέχρι το Πάσχα θα υπάρχει ο κίνδυνος του ιού, θεωρώ ότι θα είναι μεγάλο θέμα να γίνουν οι λειτουργίες του Πάσχα και πολύ φοβάμαι ότι ακόμα και σε ύφεση να είναι ο ιός θα ξαναπάρει τα πάνω του με τον συνωστισμό στις εκκλησίες, στην περιφορά κτλ.

Πρέπει το κράτος να επέμβει τώρα και να πει οι εκκλησίες κλείνουν, και οι λειτουργίες ας βρουν έναν τρόπο να μεταδοθούν από την κρατική τηλεόραση (όπως γίνεται εξάλλου το Πάσχα και Χριστούγεννα) ή να τις ακούσουν από το ραδιόφωνο (2020 έχουμε)

Πρώτα από όλα η πίστη είναι κάτι το πνευματικό δεν χρειάζεται ο πιστός να βρίσκετε σε ένα χώρο ή να ασπάζεται εικόνες κτλ. για να "ενωθεί" με τον δημιουργό του. Άσε που όποιος πιστεύει έχει και στο σπίτι του καντηλάκια, εικόνες και μπορεί να πράξει τα δέοντα κατ' οίκον.

Επεξ/σία από godfather0991
  • Like 6
  • Thanks 1
Δημοσ.

Απο το cdc

It is not yet known whether weather and temperature impact the spread of COVID-19. Some other viruses, like the common cold and flu, spread more during cold weather months but that does not mean it is impossible to become sick with these viruses during other months.  At this time, it is not known whether the spread of COVID-19 will decrease when weather becomes warmer.  There is much more to learn about the transmissibility, severity, and other features associated with COVID-19 and investigations are ongoing.

Δημοσ.

Συγκροτούνται άμεσα συνεργεία εργασίας στο δημόσιο,  σε ποσοστό 30% του συνολικού ανθρώπινου δυναμικού.. 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Rpanagos είπε

Σήμερα άνοιξαν όλα κανονικά; 

Καλά κατάλαβα η γράφουν μπούρδες εδώ;

Ολα τα καταστήματα λιανικής κανονικά, #μενουμεσπιτι το σκ και απο δευτέρα επαφές με κόσμο κανονικά ή σε ανοιχτά μαγαζιά χωρίς ψυχή να μπαίνει μέσα, απλά για να τρώμε όλα τα έξοδα.

• Like 1
Δημοσ.

Απο γνωστή που ειναι σε υπουργείο: δηλώνουν ποιοι υπάλληλοι δε θα χρειαστούν αδεια και μπαίνουν σε βάρδιες 3 μέρες ένας υπάλληλος 3 μέρες ο άλλος κλπ 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, godfather0991 είπε

Εγώ νιώθω ντροπή που το κράτος δεν τολμά ακόμα να αγγίξει την εκκλησία...

Και μην πει κανείς για άπιστους, άθεους κτλ. Δεν έχω κανένα πρόβλημα σε τι πιστεύει ο καθένας αλλά όταν η πίστη κάποιου (οποιαδήποτε πίστη) γίνεται κίνδυνος για την δημόσια υγεία τότε έχω μεγάλο πρόβλημα.

Δεν μπορεί η κυβέρνηση να ζητά να μείνουν όλοι σπίτι τους και η εκκλησία να κάνει συνέχεια του κεφαλιού της και να λέει δεν κλείνω τους ναούς.

Από ότι φαίνεται μέχρι το Πάσχα θα υπάρχει ο κίνδυνος του ιού, θεωρώ ότι θα είναι μεγάλο θέμα να γίνουν οι λειτουργίες του Πάσχα και πολύ φοβάμαι ότι ακόμα και σε ύφεση να είναι ο ιός θα ξαναπάρει τα πάνω του με τον συνωστισμό στις εκκλησίες, στην περιφορά κτλ.

Πρέπει το κράτος να επέμβει τώρα και να πει οι εκκλησίες κλείνουν, και οι λειτουργίες ας βρουν έναν τρόπο να μεταδοθούν από την κρατική τηλεόραση (όπως γίνεται εξάλλου το Πάσχα και Χριστούγεννα) ή να την ακούσουν από το ραδιόφωνο (2020 έχουμε)

Πρώτα από όλα η πίστη είναι κάτι το πνευματικό δεν χρειάζεται ο πιστός να βρίσκετε σε ένα χώρο ή να ασπάζεται εικόνες κτλ. για να "ενωθεί" με τον δημιουργό του. Άσε που όποιος πιστεύει έχει και στο σπίτι του καντηλάκια, εικόνες και μπορεί να πράξει τα δέοντα κατ' οίκον.

Να μην νιωθεις ντροπη γιατι οι εκκλησιες ,κακως βεβαια,παιρνουν εντολες μονο απο την Ιερα Συνοδο.Μετα τη ληξη της κρισης καλο ειναι να μπορει η κυβερνηση να το αλλαξει.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Secone είπε

Ολα τα καταστήματα λιανικής κανονικά, #μενουμεσπιτι το σκ και απο δευτέρα επαφές με κόσμο κανονικά ή σε ανοιχτά μαγαζιά χωρίς ψυχή να μπαίνει μέσα, απλά για να τρώμε όλα τα έξοδα.

Αν δεν εχεις αναγκη απο κατι, μην βγεις να αγορασεις. Απλο 😉

Αρκετα καταστηματα ρουχων κτλ δεν ανοιξαν παντως εδω

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...