Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Snoob

Τηρείτε τα παρακάτω, παρακαλώ:

1. Βάζετε πηγές στις ειδήσεις που μεταφέρετε. Ειδικά αν είναι κάτι αρνητικό, που ενδεχομένως να προκαλέσει ανησυχία σε όσους το διαβάσουν.

2. Μην αναπαράγετε γιατροσόφια, μαντζούνια και αυτοσχέδια "μέτρα προστασίας". 

3. Γράφετε κόσμια.

4. Αν εντοπίσετε μήνυμα  που κρίνετε πως χρειάζεται παρέμβαση συντονιστή, στείλτε αναφορά και αποφύγετε κάθε σχολιασμό, παράθεση κτλ.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, VanJ είπε

Λες να το είπε για τα κλικ; 🤔

Δεν ξερω συμφωνα με την λογικη ορισμενων θα επρεπε να το ανακοινώσει ο τσιοδρας η να μας δειξει τις εξετασεις που εκανε 

• Απαντ. 15,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

https://www.zougla.gr/kosmos/article/nea-erevna-o-koronoios-ktipai-perioxes-paromiou-klimatos

Οι επιστήμονες έχουν βρει «εντυπωσιακή ομοιότητα» μεταξύ της θερμοκρασίας και την υγρασίας και περιοχών που έχουν αποτελέσει σημαντικές εστίες του νέου κορωνοϊού.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι περιοχές αυτές του πλανήτη έχουν μια μέση θερμοκρασία από 5 ° C έως 11 ° C και 47% έως 79% υγρασία.

Βρίσκονται κατά μήκος της ίδιας ζώνης θερμοκρασίας στο βόρειο ημισφαίριο. Περιλαμβάνει επίκεντρα εστίας όπως η κεντρική επαρχία της Κίνας Hubei, η Νότια Κορέα, η Ιαπωνία, το Ιράν, η Βορειοδυτική Αμερική και η Βόρεια Ιταλία.

Επεξ/σία από akpe
  • Moderators
Δημοσ.
4 minutes ago, greengr21 said:

και με τις συνταξεις να κανουν κατι μην πλακωσουν ολα τα γεροντια μαζι τελος του μηνα αν και λογικα θα παρουν μετρα και για αυτο

Δεν βλέπω να μένουν ανοιχτές οι τράπεζες. Ειδικά τα ταμεία είναι θέμα χρόνου να κλείσουν, ίσως να δουλεύουν μόνο τα γραφεία και μόνο με ραντεβού.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Dionymous είπε

Εννοείς δεν έχει online πληρωμή ο ασφαλιστικός σου πράκτορας; Η ασφαλιστική εταιρεία όπου έχεις το ασφαλιστήριό σου, όμως, πρέπει να έχει (όλες οι γνωστές έχουν, ενίοτε έχουν και πληρωμή κι από την ιστοσελίδα τους με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα). Ψάξε στο site τους, κοίτα (αν έχεις) στο web-banking σου στις πληρωμές αν υπάρχει η επωνυμία τους ή μίλα με το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών για να σε ενημερώσουν. Το να πας στην Τράπεζα θα ήταν ό,τι πιο λάθος, σε αυτή την περίοδο. 

2 ώρες πριν, k_w_t είπε

Ζητα απο τον ασφαλιστη σου τον ηλεκτρονικο κωδικο πληρωμης... Πρεπει να εχει σιγουρα..

Εαν δεν εχει ζητα να σου δωσει το Iban του και κανε καταθεση με αιτιολογια "ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟΥ Αρ.ΤΑΔΕ "

Δεν έχει πληρωμή με κάρτα όπως πλήρωνα αλλού μόνο με i-banking από το οποίο δεν έχω εγώ.Τέλος πάντων πήγα alpha δεν είχε μεγάλη ουρά 5-6 άτομα ήταν και εξυπηρετήθηκα.Δίπλα η Εθνική δεν είχε ψυχή άδεια κυριολεκτικά λέμε αλλά εκεί δεν έχω λογαριασμό και έπρεπε να πληρώσω συνδρομή.

Με λίγα λόγια χαλαρά απλά το λέω για κάποιον που έχει κάτι επείγον όπως εγώ που μεθαύριο έληγε η ασφάλεια του αυτοκινήτου και έπρεπε να κάνω ανανέωση.

• Moderators
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, VanJ είπε

Παρόλα αυτά θα ήθελα αντί για members εκεί αριστερά σ' εσένα, τον FilippoMD και τον AEKoupoli (και σε άλλους σοβαρούς γιατρούς που δεν έχω εντοπίσει) να γράφει doctors. Και αν ο mod καταλάβει πως δεν είναι γιατροί, ας τους κάνει ban.

Το παρακατω αποτελει προσωπικη αποψη και οχι της ομαδας διαχειρισης.

Διαφωνω καθετα με αυτο. Βαζοντας τετοιους τιτλους, αυτοματως προσδιδεις εξτρα "βαρος" ευθυνης στο μελος που στο κατω κατω δεν ξερεις κιολας αν το θελει. Αφετερου δε, δεν μπορεις να εχεις την αξιωση να σου στειλει το μελος διαπιστευτηρια οτι ειναι γιατρος/δικηγορος/σερβιτορος κ.ο.κ. Και γενικα, προσωπικα μου φαινεται περιττο.

• Like 15
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, Perseus1966 είπε

Δεν ξερω συμφωνα με την λογικη ορισμενων θα επρεπε να το ανακοινώσει ο τσιοδρας η να μας δειξει τις εξετασεις που εκανε 

Κοίταξε, δεν είναι τόσο δύσκολο. Αν έχεις πραγματική δυσκολία να φιλτράρεις μια οποιαδήποτε είδηση που διαβάζεις στο ίντερνετ, καλό θα ήταν απλά να μην την διαδίδεις. Ειδικά σε ένα θέμα που υπάρχουν σαφείς οδηγίες για αυτό από την ΣΟ.

Αν το καταλαβαίνεις, καλώς. Αν όχι, θα σβηστούν ένα, δύο, περισσότερα μηνύματά σου, και στο τέλος θα αποκλειστείς. Τα πάντα είναι στο χέρι σου είναι. Εντελώς φιλικά το λέω αυτό, και χωρίς καμία διάθεση backseat moderating.

Επεξ/σία από Dante80
Δημοσ.

Θέλω να το γράψω καιρό τώρα, αλλα φοβάμαι.
Δυστυχώς είσαι άξιος της μοίρας σου..
Εξαφανίσε όλα τα κωλόχαρτα γτ θα σου χρειαστούν στις κηδείες..Θα είναι τόσο μαύρο το δάκρυ σου που δεν θα το πιστεέυεις..
Ναι για σένα λέω που έκανες την τσάρκα σου χθες με χιλιάδες κόσμο συνωστησμένο στις παραλίες,σε σένα που ακόμα κ σήμερα πιστευεις οτι η εκκλησία θα σε σώσει, σε σένα που ενώ έχεις το μυαλουδάκι να καταλα΄βεις τι γινεται,διαλέγεις να βγείς έξω να κάτσεις σε ουρές Σ/Μ με τις θείες που πηραν το τελευταίο αντισυπτικο και πάει λέγοντας...Είναι πολλοί ..Ακόμα κ στον κύκλο μου αρκετοι είχαν κανονίσει βολτούλες κλπ.Δεν καταφερα να τους το εξηγησω..Εξαιτίας τους θα πεθάνει ο κοσμάκις.Και ξέρεις που θα βγει η μαυρίλα στο δάκρυ σου ε??Οταν σου γνωστοποιηθεί οτι εσυ κόλλησες καποιον απο τον κύκλο σου..Να σε δω ματσιλα αντράκο μου μετά..Καποιοι πρεπει να πεθανετε..Η 'φύση' βάρεσε μπιέλα!

• Like 2
  • Confused 1
Δημοσ.
3 minutes ago, pontez2 said:

Ωστόσο μου κάνει εντύπωση που οι εταιρίες κινητής, δεν έχουν δωσει κανα δωράκι σε mb αυτές τις μέρες. Συνήθως έδιναν σε άλλες περιπτώσεις.

Μεσα στην εβδομαδα, σιγουρα θα δωσουν κατι!

21 minutes ago, bakasmarios said:

Eγω τωρα εχω μια πολυ σημαντικη απορια. και θα την θεσω ετσι απλα. Απο οτι διαβαζω, εδω, εκει , παραπερα , και γενικα σε διαφορα σαιτ , η wuhan επεσε απο τις 15κ στα 15 (ισως να μην ειναι ακριβη τα νουμερα αλλα για χαρη του παραδειγματως) αψηφοντας ακομα και τα πιο οπτιμιστικα curves. Aπο την αλλη πως μπορουμε να ειμαστε σιγουροι οτι τα νουμερα τους ειναι πραγματικα ; Μην παρεξηγηθω, χαιρομαι πραγματικα αν οντως ριξανε ετσι τα κρουσματα τους, αλλα γιατι εμενα κατι μου βρωμαει προσωπικα; Δεν ειναι και καμια χωρα που φημιζεται για την διαφανεια και την ειλικρινεια της after all... communist regime and everything..

Νομιζω οτι τα μετρα εκει συνεχιζουν να παραμενουν σοβαρα, δλδ ειναι ολοι κλεισμενοι στα σπιτια τους. Φανταζομαι τα νεα κρουσματα που εχουν καθε ημερα, ειναι τα σοβαρα, αμα δεις και στα στατιστικα ο αριθμος με τις σοβαρες περιπτωσεις ειναι μεγαλος ακομα. Οι υπολοιποι απλα περνανε αυτη την ιωση στο σπιτι τους, οπως θα επρεπε να κανουμε και εμεις εδω.

Απορια. Οι αστυνομικοι που ειναι στις κλουβες μεσα, τι φαση; Περναω απο το κεντρο της Αθηνας, κανονικα στα σημεια τους. Μιλαμε για πανω απο 50 κλουβες ολο το 24ωρο, με τουλαχιστον 15-20 ατομα η καθεμια!

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.
  • Moderators
Δημοσ.
1 minute ago, stormrain said:

Το παρακατω αποτελει προσωπικη αποψη και οχι της ομαδας διαχειρισης.

Διαφωνω καθετα με αυτο. Βαζοντας τετοιους τιτλους, αυτοματως προσδιδεις εξτρα "βαρος" ευθυνης στο μελος που στο κατω κατω δεν ξερεις κιολας αν το θελει. Αφετερου δε, δεν μπορεις να εχεις την αξιωση να σου στειλει το μελος διαπιστευτηρια οτι ειναι γιατρος/δικηγορος/σερβιτορος κ.ο.κ. Και γενικα, προσωπικα μου φαινεται περιττο.

Συν τοις άλλοις, δεν προστίθεται και κάποιο ιδιαίτερο κύρος από την ύπαρξη του τίτλου και μόνο.

Άμα είναι γιατρός και σου πει «τράβα κοινώνησε, δεν κινδυνεύεις» θα πρέπει να θεωρήσουμε επιστημονικώς σωστή την άποψη κάποιου επειδή είναι γιατρός; Η φάση θέλει κριτική σκέψη, όποιος κι αν είναι αυτός που εκφράζει άποψη.

• Like 7
Δημοσ.

νομίζω πως πολλοί δεν έχετε τι να κάνετε και ασχολείστε με το τι γράφει ο καθένας και ποσο έγκυρο είναι λες και ειναι κριτήριο για το τι θα γινει με την κατάσταση, ηρεμήστε λίγο, φόρουμ είναι..

• Like 3
Δημοσ.

Διαβάζω ότι τα ρούχα πρέπει να πλένονται στους 60 για να γίνει απολύμανση ενώ πλένοντας τα χέρια μας σκοτώνουμε τα μικρόβια και φυσικά δεν τα πλένουμε στους 60 και ούτε τα δυο λεπτά μπορούν να συγκριθούν με μια πλύση που διαρκεί 40. Μπορεί κάποιος να το εξηγήσει; 

• Like 1
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Innersense είπε

Είμαι γενικά επιφυλακτικός σε όσες ειδήσεις και νέα διαβαζω στο internet, τόσο σε ειδησεογραφικά site όσο και σε post.

Παρόλα αυτα υπάρχουν ειδήσεις που με εκπλήσσουν και με προβληματίζουν πραγματικά οπως η παρακάτω:

https://eforipediada.blogspot.com/2020/03/efialtikosenario.html

Δεν μπορώ να καταλάβω πως χώρα απο χώρα γίνεται να έχει διαφορετική αντιμετώπιση στον ιό (ειδικά οταν μιλάμε οτι ανήκε στην Ευρωπαϊκή ένωση) και προσοχή- δε μιλάμε απλα για χρόνο αντίδρασης αλλα πολιτική!, ενω προφανώς δεν ξερουμε τι γινεται στις υπόλοιπες.

Χθες μίλαγα με φιλη στην Ολλανδία και μου ειπε οτι παρα το οτι εχουν φτασει τα χίλια κρούσματα και δεν εχει κλείσει ακομα τιποτα! Και εκτος αυτού επειδή δεν υπαρχει καμια σχετική τροποποίηση ειναι υποχρεωμένη να πηγαίνει στη δουλεια της οπου εχει επαφη με κοινο!

Οκ, να βάζουμε και σαν πηγές τα blog τώρα; Σοβαρά; έλεος κάπου

• Like 2
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Dante80 είπε

Κοίταξε, δεν είναι τόσο δύσκολο. Αν έχεις πραγματική δυσκολία να φιλτράρεις μια οποιαδήποτε είδηση που διαβάζεις στο ίντερνετ, καλό θα ήταν απλά να μην την διαδίδεις. Ειδικά σε ένα θέμα που υπάρχουν σαφείς οδηγίες για αυτό από την ΣΟ.

Αν το καταλαβαίνεις, καλώς. Αν όχι, θα σβηστούν ένα, δύο, περισσότερα μηνύματά σου, και στο τέλος θα αποκλειστείς. Τα πάντα είναι στο χέρι σου είναι. Εντελώς φιλικά το λέω αυτό, και χωρίς καμία διάθεση backseat moderating.

Να σου στειλω σε πμ λινκ απο αλλο φορουμ που τους λεω 29 φεβρουαριου για τους  300  γουναράδες της Καστορίας?

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...