Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Snoob

Τηρείτε τα παρακάτω, παρακαλώ:

1. Βάζετε πηγές στις ειδήσεις που μεταφέρετε. Ειδικά αν είναι κάτι αρνητικό, που ενδεχομένως να προκαλέσει ανησυχία σε όσους το διαβάσουν.

2. Μην αναπαράγετε γιατροσόφια, μαντζούνια και αυτοσχέδια "μέτρα προστασίας". 

3. Γράφετε κόσμια.

4. Αν εντοπίσετε μήνυμα  που κρίνετε πως χρειάζεται παρέμβαση συντονιστή, στείλτε αναφορά και αποφύγετε κάθε σχολιασμό, παράθεση κτλ.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Eγω τωρα εχω μια πολυ σημαντικη απορια. και θα την θεσω ετσι απλα. Απο οτι διαβαζω, εδω, εκει , παραπερα , και γενικα σε διαφορα σαιτ , η wuhan επεσε απο τις 15κ στα 15 (ισως να μην ειναι ακριβη τα νουμερα αλλα για χαρη του παραδειγματως) αψηφοντας ακομα και τα πιο οπτιμιστικα curves. Aπο την αλλη πως μπορουμε να ειμαστε σιγουροι οτι τα νουμερα τους ειναι πραγματικα ; Μην παρεξηγηθω, χαιρομαι πραγματικα αν οντως ριξανε ετσι τα κρουσματα τους, αλλα γιατι εμενα κατι μου βρωμαει προσωπικα; Δεν ειναι και καμια χωρα που φημιζεται για την διαφανεια και την ειλικρινεια της after all... communist regime and everything..

• Like 2
  • Απαντ. 15,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, FCastor είπε

Το πρόβλημα με αυτό είναι βέβαια πως μπορείς να είσαι εντελώς σίγουρος. Για παράδειγμα, εγώ είμαι γιατρός (γενικός γιατρός, οικογενειακός γιατρός, general practitioner, family physician, αυτό τέλος πάντων). Και όντως είμαι. Αλλά... this is the internet. Πώς μπορείς να είσαι σίγουρος ότι όντως είμαι αυτό που λέω; Το είπε και ο FilipposMD σε κάποια φάση. Η δουλειά του είναι η επιδημιολογία και τον πιστεύω κρίνοντας από αυτά που γράφει, αλλά το είπε και ο ίδιος ότι επειδή το λέει δεν σημαίνει ότι πρέπει να τον πιστέψουμε κιόλας.

Παρόλα αυτά θα ήθελα αντί για members εκεί αριστερά σ' εσένα, τον FilippoMD και τον AEKoupoli (και σε άλλους σοβαρούς γιατρούς που δεν έχω εντοπίσει) να γράφει doctors. Και αν ο mod καταλάβει πως δεν είναι γιατροί, ας τους κάνει ban. Πχ σε ερώτηση: τι κάνω μόλις γυρίσω σπίτι; Ο ένας θα πει: ρούχα στο μπαλκόνι για 3 ώρες. Ο άλλος θα πει: ψέκασε dettol τα ρούχα σου. Ο άλλος θα πει: πλύσιμο στους 60. Ο άλλος θα πει: χλωρίνη. Εγώ θα δώσω περισσότερη βαρύτητα σ' αυτό που θα πει ο γιατρός. Είναι βασικό για μένα να γνωρίζω πως προστατεύομαι με τον τρόπο που ακόμα και ο γιατρός θεωρεί σωστό. Ή ποια είναι η άποψη των ανθρώπων που γνωρίζουν περισσότερα από εμάς τα πρόβατα.

Αυτό που λες δυστυχώς είναι πραγματικό, αλλά έχουμε καλό moderator εδώ, μπορεί να λύνει τέτοια θέματα.

• Confused 1
Δημοσ.

Σε αυτο το θεμα θα δουμε διαφορων ειδων ανθρωπους και πως αντιμετωπιζουν μια τετοια πανδημια

Αυτοι που δεν τους ακουμπαει τιποτα πανε για καφε παραλιες και γενικα νιωθουν αλωβητοι και θεωρουν τον ιο μια απλη γριπουλα

Αυτοι που προωθουν την τρομολαγνεια και οτι θα πεθανουν εκατομμύρια αγχωνοντας τον υπολοιπο κοσμο που δεν ξερει τι θα του ξημερωσει αυριο

Αυτοι που ειναι υποχόνδριοι και τρελαινονται πανε περνουν 1000 συσκευασιες μακαρονια φακες αντισηπτικα κτλ και δεν μενει τιποτα για τους αλλους

Αυτοι που το περνουν πιο ψυχραιμα το ολο θεμα και ουτε συναδουν στην τρομολαγνεια αλλα ουτε δειχνουν πληρης αδιαφορια και δεν τους ακουμπαει τιποτα. 

Ψυχραιμια χρειαζεται και οσοι δικοι σας δειχνουν να μην τους νοιαζει το θεμα να τους παροτρυνετε να το παρουν πιο σοβαρα το θεμα γιατι θα γινουμε Ιταλοι/Ισπανοι κτλ χωρες που εχουν καλυτερο συστημα υγειας και μετρανε εκατονταδες νεκρους. 

Ο κοσμος δεν προκειται να τελειωσει αλλα τουλαχιστον να προφυλαχθουμε οσο γινεται μεχρι να βρεθει καποιο εμβολιο οτιδηποτε. 

• Like 2
Δημοσ.

Στον ΣΚΑΙ μολις ειπαν πως στην Αγγλια η επιδημια θα διαρκεσει μεχρι την Ανοιξη του '21 (!) και θα νοσησουν περιπου 9.8 εκ.

Δημοσ.

Και μέσα σε όλα σήμερα, βλέπω την σπιτονοικοκυρά, εκφράζοντας το άγχος της αν της δώσω το ενοίκιο....(εργαζόμουν σε επιχείρηση εστίασης προφανώς είμαι "άνεργος")

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, VanJ είπε

Παρόλα αυτά θα ήθελα αντί για members εκεί αριστερά σ' εσένα, τον FilippoMD και τον AEKoupoli (και σε άλλους σοβαρούς γιατρούς που δεν έχω εντοπίσει) να γράφει doctors. Και αν ο mod καταλάβει πως δεν είναι γιατροί, ας τους κάνει ban. Πχ σε ερώτηση: τι κάνω μόλις γυρίσω σπίτι; Ο ένας θα πει: ρούχα στο μπαλκόνι για 3 ώρες. Ο άλλος θα πει: ψέκασε dettol τα ρούχα σου. Ο άλλος θα πει: πλύσιμο στους 60. Ο άλλος θα πει: χλωρίνη. Εγώ θα δώσω περισσότερη βαρύτητα σ' αυτό που θα πει ο γιατρός. Είναι βασικό για μένα να γνωρίζω πως προστατεύομαι με τον τρόπο που ακόμα και ο γιατρός θεωρεί σωστό. Ή ποια είναι η άποψη των ανθρώπων που γνωρίζουν περισσότερα από εμάς τα πρόβατα.

Αυτό που λες δυστυχώς είναι πραγματικό, αλλά έχουμε καλό moderator εδώ, μπορεί να λύνει τέτοια θέματα.

Ουτε αυτο ειναι σωστό... Γιατι ο καθενας μετά θα τρεχει και θα ρωταει για το καθε τι (ασχετα με την επικαιροτητα) και θα περιμενει χωρις εξεταση πορισμα και θεραπεια ... !!

• Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 minutes ago, arsenal said:

Και μέσα σε όλα σήμερα, βλέπω την σπιτονοικοκυρά, εκφράζοντας το άγχος της αν της δώσω το ενοίκιο....(εργαζόμουν σε επιχείρηση εστίασης προφανώς είμαι "άνεργος")

Σήμερα έχουν Eurogroup, οπότε ας ελπίσουμε ότι μέχρι αύριο θα κάνουν ανακοινώσεις.

Η λογική λέει ότι για όσο καιρό διαρκούν τα μέτρα δεν θα γίνονται εξώσεις και δεν θα κόβονται ρεύμα/νερό/τηλέφωνο, θα πρέπει να παγώνουν τα πάγια έξοδα με κάποιο τρόπο (καλά εννοείται ότι παγώνουν εντελώς φορολογικά κλπ). Εάν δώσουν ένα πεντακοσάρικο επίδομα όπως ακούγεται, θα φτάνει μόνο για τρόφιμα και φάρμακα.

Επεξ/σία από Malthador
  • Like 2
Δημοσ.

Είμαι γενικά επιφυλακτικός σε όσες ειδήσεις και νέα διαβαζω στο internet, τόσο σε ειδησεογραφικά site όσο και σε post.

Παρόλα αυτα υπάρχουν ειδήσεις που με εκπλήσσουν και με προβληματίζουν πραγματικά οπως η παρακάτω:

https://eforipediada.blogspot.com/2020/03/efialtikosenario.html

Δεν μπορώ να καταλάβω πως χώρα απο χώρα γίνεται να έχει διαφορετική αντιμετώπιση στον ιό (ειδικά οταν μιλάμε οτι ανήκε στην Ευρωπαϊκή ένωση) και προσοχή- δε μιλάμε απλα για χρόνο αντίδρασης αλλα πολιτική!, ενω προφανώς δεν ξερουμε τι γινεται στις υπόλοιπες.

Χθες μίλαγα με φιλη στην Ολλανδία και μου ειπε οτι παρα το οτι εχουν φτασει τα χίλια κρούσματα και δεν εχει κλείσει ακομα τιποτα! Και εκτος αυτού επειδή δεν υπαρχει καμια σχετική τροποποίηση ειναι υποχρεωμένη να πηγαίνει στη δουλεια της οπου εχει επαφη με κοινο!

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Malthador είπε

Σήμερα έχουν Eurogroup, οπότε ας ελπίσουμε ότι μέχρι αύριο θα κάνουν ανακοινώσεις.

Η λογική λέει ότι για όσο καιρό διαρκούν τα μέτρα δεν θα γίνονται εξώσεις και δεν θα κόβνται ρεύμα/νερό/τηλέφωνο (καλά εννοείται ότι παγώνουν εντελώς φορολογικά κλπ). Εάν δώσουν ένα πεντακοσάρικο επίδομα όπως ακούγεται, θα φτάνει μόνο για τρόφιμα και φαρμάκα.

και με τις συνταξεις να κανουν κατι μην πλακωσουν ολα τα γεροντια μαζι τελος του μηνα αν και λογικα θα παρουν μετρα και για αυτο

• Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@billdanos, να κάνουμε reports στα ψεκασμένα, συνωμοσιολογικά ποστς; Οι χρήστες των οποίων συνήθως ταυτίζονται με τους καταστροφολόγους.

Ή ας φτιάξουν ένα νέο νήμα με τις ευλογίες σου για να γράφουν τις σαχλαμάρες τους.

Δεν υπάρχει λόγος να κλειδωθεί ένα νήμα στο οποίο γίνεται χαβαλές/ψυχοθεραπεία και παράλληλα μαθαίνουμε και πέντε πράγματα, προσωπικά εγώ έχω διαβάσει χρήσιμα πράγματα που δεν θα τα έβρισκα αλλιώς.

Επεξ/σία από Malthador
  • Like 6
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ωστόσο μου κάνει εντύπωση που οι εταιρίες κινητής, δεν έχουν δωσει κανα δωράκι σε mb αυτές τις μέρες. Συνήθως έδιναν σε άλλες περιπτώσεις.

Επεξ/σία από pontez2
  • Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...