Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Snoob

Τηρείτε τα παρακάτω, παρακαλώ:

1. Βάζετε πηγές στις ειδήσεις που μεταφέρετε. Ειδικά αν είναι κάτι αρνητικό, που ενδεχομένως να προκαλέσει ανησυχία σε όσους το διαβάσουν.

2. Μην αναπαράγετε γιατροσόφια, μαντζούνια και αυτοσχέδια "μέτρα προστασίας". 

3. Γράφετε κόσμια.

4. Αν εντοπίσετε μήνυμα  που κρίνετε πως χρειάζεται παρέμβαση συντονιστή, στείλτε αναφορά και αποφύγετε κάθε σχολιασμό, παράθεση κτλ.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
8 ώρες πριν, eliasjuve είπε

Θέλω να δω τι θα γίνεται απ'έξω από τα λιντλ αύριο. Να δω πως θα κρατήσουν τα ζόμπι με τις μάσκες να μην μπουκάρουν μέσα όλοι μαζί.

Υπαρχουν και τα μικρα συνοικιακα mini-market, super-market.Eυκαιρια να δουλεψουν, τουλαχιστον επαρχια.Στην γειτονια εχει 3-4.Μην τα θυμομαστε μονο τις Κυριακες με τις παντοφλες.Ας δωσουμε και 5-10 ευρω παραπανω στην καθε σακκουλα.Τα περισσοτερα φυτοζωουν.

• Like 4
  • Απαντ. 15,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, toyo73 είπε

Τι εννοεις, γιατι περνω παρακεταμολη για τον πονοκεφαλο.Με την Ασπιρινη εχω προβλημα, λογω ολικης ελειψης ενζυμου.

https://www.sdna.gr/politiko-deltio/ellada/702063_endiaferoysa-pliroforia-gia-osoys-nosoyn-apo-covid-19

Ήθελα να το ποστάρω πριν, με πρόλαβες με την ερώτηση.

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, k_w_t είπε

Ελπιζω το γελοιος να μην πηγαινε σε μενα..

Εγω ανεφερα τροπους να πληρωσει χωρις να βγει απο το σπιτι...

Όχι φυσικά εσύ καλά του είπες. 

Γιαυτους που στέλνουν τον κόσμο στις τράπεζες 

• Like 1
Δημοσ.

Ηδη τελειωσαν τα αντισηπτικα μεσα σε μια ωρα. Ηλιθια ζωα. 20 ατομα πηραν ολα τα αντισηπτικα. Και εδω καθομαστε και κανουμε αναλυσεις. Οι ανθρωποι ειναι ζωα, τελος. Φυλακη ολοι, σημερα.

• Like 5
  • Sad 2
Δημοσ.

Aυτό με τις εκκλησίες είναι εξοργιστικό! Δεν έχουμε γιατρούς, αλλά έχουμε χιλιάδες μαυροφορεμένους που πληρώνονται από το Κράτος για να αμφισβητούν τις οδηγίες του Κράτους! Παράνοια!

Όσο για τα μέτρα, συμφωνώ ότι πρέπει να κλείσουν όλα σήμερα! Δε γίνεται να είμαστε κλεισμένοι το ΣΚ για να μη κολλήσουμε και Δευτέρα όλοι κανονικά στις δουλειές μας! 

• Like 15
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, elpaso1 είπε

Ηδη τελειωσαν τα αντισηπτικα μεσα σε μια ωρα. Ηλιθια ζωα. 20 ατομα πηραν ολα τα αντισηπτικα. Και εδω καθομαστε και κανουμε αναλυσεις. Οι ανθρωποι ειναι ζωα, τελος. Φυλακη ολοι, σημερα.

Εαν υπήρχε οριο 2-3 μπουκαλια δεν θα υπηρχε προβλημα δεν ειναι τοσο δυσκολο.

• Like 8
Δημοσ.
1 minute ago, Perseus1966 said:

Εαν υπήρχε οριο 2-3 μπουκαλια δεν θα υπηρχε προβλημα δεν ειναι τοσο δυσκολο.

Λογικα κατι τετοιο πρεπει να γινει, καθως η λεξη ατομικη ευθυνη ειναι αγνωστη σε ολους μας. Μακαρι να αφανιστει η ανθρωποτητα.

• Like 3
  • Confused 1
  • Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, Apoll είπε

Ά ρε παρακεταμόλη, δώσε το φάρμακο που έχει κέρδος και κάθετε στο συκώτι για χρόνια.... 

Ασπιρίνη είναι η μόνη λύση, όμως στην Ελλάδα το κουτί έχει €4,30 (3,40 ενδεικτική) και στην Βρετανια £0,80 

(α ναι η τιμή πολλαπλασιάστηκε στην Ελλάδα το 2017 με απόφαση του Υπουργείου Υγείας)

Όλα τα φάρμακα έχουν δυνητικά παρενέργειες, ειδικά αν ληφθούν σε μεγάλες δόσεις. Ωστόσο η παρακεταμόλη είναι ένα εξαιρετικά ασφαλές και ήπιο αντιπυρετικό και αναλγητικό φάρμακο χωρίς αντιφλεγμονώδη δράση. Τα οποία αντιφλεγμονώδη σε κάποια άτομα δεν συστήνονται έτσι και αλλιώς αν μπορούν να τα αποφύγουν, π.χ. υπερτασικούς, νεφροπαθείς, με ιστορικό γαστρορραγίας, κ.λ.π. Προφανώς αυτό το τελευταίο δεν είναι θέσφατος κανόνας, αλλά γενικά μιλώντας ας πούμε ότι ισχύει.

Την παρακεταμόλη επίσης μπορείς να την πάρεις σχετικά συχνά και για σχετικά παρατεταμένο χρονικό διάστημα χωρίς κάποιο σημαντικό μη αναστρέψιμο πρόβλημα από τη στιγμή τουλάχιστον που δεν κάνεις κατάχρηση και δεν παίρνεις μεγαδόσεις, ιδίως κατ' εξακολούθηση. Ναι, μεταβολίζεται στο ήπαρ και προσπαθούμε να αποφεύγουμε να τη δίνουμε σε άτομα με ηπατοπάθεια ή ηπατική ανεπάρκεια προφανώς. Ωστόσο σε υγιείς οργανισμούς, ακόμα και αν συνεχής και παρατεταμένη χρήση της προκαλέσει τρανσαμινασαιμία, συνήθως αυτή αναστρέφεται με τη διακοπή της παρακεταμόλης και την αποχή από αυτή. Επίσης στην προκειμένη περίπτωση (της νόσου που μας απασχολεί αυτήν την περίοδο) και γενικά σε περιπτώσεις εμπύρετων νόσων ή παροδικών πόνων, την παρακεταμόλη τη δίνουμε επί πυρετού ή πόνου και μέχρι να περάσει το σύμπτωμα ή η νόσος. Δεν δίνουμε 1 gr. κάθε 6 ώρες κάθε μέρα για κανά χρόνο (μέγιστη ημερήσια δόση τα 4 gr. κατάλληλα διαιρεμένα).

Όσο για την ασπιρίνη, δεν είναι τόσο αθώα. Αντενδείκνυται σε άτομα με έλλειψη ενζύμου G6PD (τα οποία παρεμπιπτόντως καλό είναι να μην παίρνουν και κάποια άλλα αντιφλεγμονώδη και φάρμακα), σε άτομα με έλκος ή με ιστορικό αιμορραγίας από το γαστρεντερικό, σε άτομα με σημαντικού βαθμού ηπατική ή νεφρική ανεπάρκεια, σε αιμορραγικές καταστάσεις, σε άτομα που ήδη λαμβάνουν αντιπηκτικά ή ηπαρίνη, σε παιδιά κάτω των 12 ετών, στο 1ο και 2ο τρίμηνο της κύησης και λοιπά. Δεν είναι ακριβώς και καραμέλα.

Όπως και κανένα φάρμακο, ελαφρύ ή μη, δεν είναι καραμέλα.

Εν κατακλείδι; Έχεις πυρετό ή πονοκέφαλο ή πονάει η μέση σου; Αν σε πιάνει και η παρακεταμόλη και η ασπιρίνη, πάρε παρακεταμόλη. Θα την πάρεις επί του συμπτώματος, μπορεί να χρειαστεί να την πάρεις 2 - 3 φορές την ημέρα και για μερικές ημέρες, ωραία. Δεν θα σου κάνει κάτι στο ήπαρ αν δεν το παρακάνεις και αν το παρακάνεις κατά πάσα πιθανότητα θα αναστραφεί με τη διακοπή (εκτός και αν μιλάμε ότι κατάπιε κάποιος κανά κουτί, οπότε δηλητηρίαση, οπότε κίνδυνος για τη ζωή του ατόμου). Αν το παρακάνεις με την ασπιρίνη ωστόσο και έχεις μία κάποια ευαισθησία ή ιστορικό, ναι, μια γαστρορραγία μπορείς να την κάνεις (εκτός και αν μιλάμε ότι κατάπιε κάποιος κανά κουτί, οπότε το πρόβλημα δεν θα είναι απλά η γαστρορραγία, οπότε κίνδυνος για τη ζωή του ατόμου).

Αν διάλεγα ποιο θα έλεγα με υποκοριστικό, ντεπονάκι ή ασπιρινούλα, δείχνοντας την ελαφρότητα και την ηπιότητα του φαρμάκου; Ντεπονάκι.

Επεξ/σία από FCastor
  • Like 4
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, elpaso1 είπε

Λογικα κατι τετοιο πρεπει να γινει, καθως η λεξη ατομικη ευθυνη ειναι αγνωστη σε ολους μας. Μακαρι να αφανιστει η ανθρωποτητα.

Kατάλαβες τώρα σε ποιους αναφέρεται ο Bild? Kρίμα δεν είναι να κλείσει το τοπικ που κάποιοι γράφουμε και 5 σοβαρά πράγματα επειδή κάποιοι άλλοι χάνουν την ψυχραιμία τους;

• Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, afragorn είπε

Όσο για τα μέτρα, συμφωνώ ότι πρέπει να κλείσουν όλα σήμερα! Δε γίνεται να είμαστε κλεισμένοι το ΣΚ για να μη κολλήσουμε και Δευτέρα όλοι κανονικά στις δουλειές μας! 

Γιατί δουλεύουμε; Σαν διοικητικός τρέχω σήμερα από τις 6 το πρωί να βρω απαντήσεις στα κορωνοζητήματα....

- Ο τάδε έβηξε να φυγει

- Ήρθε ο δείνα και μίλησε με δόλο μπροστά στο πρόσωπο μου. Πρέπει να είναι άρρωστος και θέλει να με κολλήσει

- Τελείωσε το αντισηπτικό στο x σημείο

- Πόσα χέρια μεσολαβούν μέχρι να φτάσει το φαγητό στο πιάτο μας

- Από το πλοίο στο λιμάνι αποβιβάστηκαν κιτρινιάρηδες, θα πεθάνουμε όλοι

- Γιατί στην θέση της τάδε είναι η δείνα σήμερα; Μήπως αρρώστησε, μιλάγαμε για ώρα την Παρασκευή 

Αυτά είναι μερικά μόνο από τα ερωτήματα με τα οποία έχω έρθει αντιμέτωπος από το πρωί. Μια φρίκη, ο κόσμος έχει τρελαθεί. 

• Like 5
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, chill είπε

Γιατί δουλεύουμε; Σαν διοικητικός τρέχω σήμερα από τις 6 το πρωί να βρω απαντήσεις στα κορωνοζητήματα....

- Ο τάδε έβηξε να φυγει

- Ήρθε ο δείνα και μίλησε με δόλο μπροστά στο πρόσωπο μου. Πρέπει να είναι άρρωστος και θέλει να με κολλήσει

- Γιατί στην θέση της τάδε είναι η δείνα σήμερα; Μήπως αρρώστησε, μιλάγαμε για ώρα την Παρασκευή 

Αυτά είναι μερικά μόνο από τα ερωτήματα με τα οποία έχω έρθει αντιμέτωπος από το πρωί. Μια φρίκη, ο κόσμος έχει τρελαθεί. 

Ναι ακόμα και στις δουλειές μας, όλοι ασχολούμαστε με το κοροναιό, δεν έχει νόημα. Έχουμε γίνει παρανοϊκοί... 

• Like 5
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, chill είπε

- Ο τάδε έβηξε να φυγει

Άρα ποια είναι η λύση; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, chill είπε

- Ο τάδε έβηξε να φυγει

Σε νιώθω απολυτα

Από το πρωί είμαι με 11 μαστορους και βοηθούς και όλο μανουρα και γκρίνια είναι και προσπαθώ να βάλω μια τάξη λες και είμαι κανένας δάσκαλος δημοτικού και όχι εργολάβος. 

Μην δουλεύεις κοντά μου. 

Άσε το εργαλείο μην το ακουμπάς. 

Προσοχή μην πιείτε από το μπουκάλι μου,μην φάτε το κολατσιό μου. 

Που είναι η μάσκα μου;

γιατί ακουμπάς το κινητό μου; 

Κάνε πιο εκεί μην με κολλήσεις τίποτα. 

Και άλλα τέτοια όμορφα όλη την ώρα. 

Αν μπορούσα θα σταματουσα το έργο να το πιάσουμε πάλι σε 20 μέρες να έχω ησυχάσει από αυτά. 😑

Όλη μέρα γ αυτό λένε, με έχουν τρελάνει. 

Επεξ/σία από stelios18120
  • Like 1
  • Thanks 1
  • Sad 1
Δημοσ.

ναι, να κλεισουν ολα σημερα αλλα να δω ποιος θα πληρωσει τους υπαλληλους σε εταιρειες με πανω απο 20-30 ατομα προσωπικο...

• Like 3
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...