Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Snoob

Τηρείτε τα παρακάτω, παρακαλώ:

1. Βάζετε πηγές στις ειδήσεις που μεταφέρετε. Ειδικά αν είναι κάτι αρνητικό, που ενδεχομένως να προκαλέσει ανησυχία σε όσους το διαβάσουν.

2. Μην αναπαράγετε γιατροσόφια, μαντζούνια και αυτοσχέδια "μέτρα προστασίας". 

3. Γράφετε κόσμια.

4. Αν εντοπίσετε μήνυμα  που κρίνετε πως χρειάζεται παρέμβαση συντονιστή, στείλτε αναφορά και αποφύγετε κάθε σχολιασμό, παράθεση κτλ.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Διαβάζω δεξιά και αριστερά ότι πηγαίνουμε πολύ καλύτερα από Ιταλία και έχει κρατηθεί ο αριθμός κρουσμάτων χαμηλά.

Αύριο που θα ανοίξουν τα μαγαζιά και τα γραφεία να δείτε τι έχει να γίνει. 

Υπάρχουν εταιρείες με 100-200 άτομα στον ίδιο όροφο σε απόσταση μικρότερη του ενός μέτρου τα γραφεία τους και θα δουλέψουν κανονικά.

Επεξ/σία από cliobaccarra
  • Απαντ. 15,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Απο ηλεκτρονική εφημερίδα (iefimerida) φαίνεται πως η θνησιμότητα λόγω κορωνοϊού σε όσους Ιταλούς αποδήμησαν ως 11/3 και ήταν κάτω των 50 ετών είναι 0.1% και από άλλες δημοσιέυσεις για την παγκόσμια κοινότητα αναφέρεται πως για παιδιά κάτω των 10 ετών (τουλάχιστον έως χθες) 0%.

Μάλιστα μου προκαλεί εντύπωση πως οι 90χρονοι-κατοστάρηδες αποτελούν σχεδόν το 15% των νεκρών, αναλογικά με το ποσοστό των 90+ ως προς τον πληθυσμό. Το άλλο ενδιαφέρον στοιχείο είναι πως αναφέρουν αναλογία 80/20 προς άνδρες/γυναίκες.

Αναφορά σε κείμενο

Μια διαφωτιστική ανάλυση αναφορικά με τις ηλικιακές ομάδες που είναι πιο ευάλωτες στον κορωνοϊό, παραθέτει ο Ηλίας Μόσιαλος, με βάση τον τραγικό απολογισμό της Ιταλίας όπου τα θύματα έφτασαν τα 1268.

Από τους ασθενείς που πέθαναν, οι ηλικίες άνω 90 ετών αποτελούσαν το 14.1% των ασθενών που κατέληξαν, 42.2% ήταν ηλικίας 80-89 ετών, το 32.4% ήταν ηλικίας 70-79 ετών, το 8.4% ήταν ηλικίας 60-69 ετών και το 2.8% ηλικίας 50-59 ετών. Η αναλογία αντρών/γυναικών είναι 80% προς 20%, με μεγαλύτερη μέση ηλικία για τις γυναίκες (83.4 έτη για τις γυναίκες έναντι 79.9 ετών για τους άνδρες).

Στην ανάρτησή του στο facebook ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στο LSE αναλύει τις ηλικίες των θυμάτων του κορωνοϊού στην Ιταλία μέχρι τις 11 Μαρτίου.
Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/ygeia/mosialos-ilikies-koronoios-italia

Επομένως ο κορωνοιός έχει ξεκάθαρη γεροντολαγνική τάση και έμφαση σε αρρένες. Στα ελληνικά καφενεία αρρένων (και ποδοσφαιρικών/χαρτοπαιχτικών αρένων) θα κάνει πάταγο...

• Confused 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, neosstoforum είπε

Τελικά υπάρχουν και χειρότεροι από εμάς.

https://www.iefimerida.gr/spor/koronoios-agglia-imimarathonios-6000-symmetehontes

Καθόλου χειρότεροι. Δεν έτρεξε όλη η Βρετανία, σε μια μικρή πόλη 90,000 ανθρώπων τρέξανε. Επίσης την ίδια στιγμή οι περισσότεροι Βρετανοί σήκωναν φαρμακεία, tesco και κυκλοφορούσαν στο μετρό με μάσκες μόνο. Κι Ελλάδα και κυρίως Αττική βγαίνουν όλες αυτές τις μέρες πανέξυπνοι και παστώνονται στις παραλίες. Κι αυτοί βρετανοί τουρίστες είναι όλοι;

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, helicoid είπε

Καθόλου χειρότεροι. Δεν έτρεξε όλη η Βρετανία, σε μια μικρή πόλη 90,000 ανθρώπων τρέξανε. Επίσης την ίδια στιγμή οι περισσότεροι Βρετανοί σήκωναν φαρμακεία, tesco και κυκλοφορούσαν στο μετρό με μάσκες μόνο. Κι Ελλάδα και κυρίως Αττική βγαίνουν όλες αυτές τις μέρες πανέξυπνοι και παστώνονται στις παραλίες. Κι αυτοί βρετανοί τουρίστες είναι όλοι;

Α καλά. Βρετανία όλα δουλεύουν κανονικά. Τα σχολεία ανοιχτά και σε κυνηγάνε ως εγκληματία αν κρατήσεις τα παιδιά σπίτι λόγο του ιού. Προχτές πήγαν 21,000 άτομα σε συναυλία και συνεχίζουν το tour..... 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, gordonas είπε

Και στην Ελλάδα δίνεται όλο το πακέτο των φαρμάκων που δίνουν παντού. Remdesivir, το άλλο με την ελονοσία, όλα. Τα είπε ο Τσιόδρας.

Διάβασα το άλλο εξωφρενικό...

Η Γερμανία έχει 30.000 ΜΕΘ!!! Φαντάζομαι αν χρειαστεί, έχουν τα λεφτά να τις κάνει 60.000 και 100.000 σε ένα μήνα. Αυτό λέει πολλά γιατί έχουν τόσους λίγους θανάτους στην Γερμανία από τον ιό. Ακόμα και αν χειροτερέψουν κατά πολύ τα πράγματα στην Γερμανία, έχουν τους πόρους να τους περιθάλψουν ΟΛΟΥΣ. 

Η σύγκριση με την Ελλάδα είναι τραγική. Ακόμα και η Ιταλία δεν συγκρίνεται, ούτε η Ισπανία. Δεν ξέρω τις ΜΕΘ που έχουν οι Άγγλοι. 

μεθ εχει αλλα ειχε και 130 νεκρους απο γριπη και ειναι δευτερη σε θανατους στην ευρωπη απο πνευμονια ,αρα...

Δημοσ.

Έγραψα χτες γιατί δεν μπορεί να κλείσει το Κράτος τις Εκκλησίες χωρίς την συναίνεση της επίσημης Εκκλησίας. 

Ιδού το γιατί 

https://www.tanea.gr/2020/03/15/greece/to-paralirima-amvrosiou-se-mitsotaki-mi-gineste-dioktis-tou-xristou-den-exete-dikaioma-na-sfragisete-tous-naous/

Κάτι τέτοιοι συνεχίζουν να υπάρχουν και να μιλάνε για τιμωρίες θεού κ.α που καμία σχέση δεν έχουν με την θρησκεία, αλλά με αυτούς που την αντιπροσωπεύουν. Α ναι κάνει και αναφορά στο The Eye Of Darkness.... 

Ήτοι προσωπική άποψη, ας μην εμπλακεί η κυβέρνηση σχετικά. Ας τους αφήσει να κολλήσουν όλοι εκεί μέσα αφού μετά από τόση ενημέρωση δεν καταλαβαίνουν. Και στο τέλος, είτε αυτοί θα έχουν δίκιο και δεν θα αρρωστήσουν, είτε θα πεθάνουν μερικές χιλιάδες λόγο ηλιθιότητας και ας είναι κυνικό αυτό που γράφω. 

Όπως έχω γράψει και στο παρελθόν για το CK2, "When Black Death hits, is such a great opportunity to be a tyrant, either all your vassals are dead by the end or your character is, win win!"

• Like 6
Δημοσ.
3 ώρες πριν, rudigarcia222 είπε

Παίδες σόρι είναι κάπως βασική η απορία μου απλά έχω χάσει λίγο τον έλεγχο με τα άρθρα που διαβάζω εδώ και εκεί. 

Ο πατέρας μου δεν έχει πρόβλημα καρδιάς /διαβήτη η κάτι άλλο, όμως είναι 75 και καπνίζει. Και εμείς πέραν των βασικών δεν βγαίνουμε και προσέχουμε με τους κανόνες υγιεινής. Λοιπόν. Αν ένας τέτοιος άνθρωπος κολλήσει τον ιό ποιες είναι οι πιθανότητες να αναρρώσει? Θεωρητικά έστω. Πάλι με τον μέρος μας δεν είναι? 

το πιο σημαντικο ειναι να τον πεισετε να μενει σπιτι,γιατι απο μια ηλικια και πανω κανουν του κεφαλιου τους και δεν δεχονται και συμβουλες..φυσικα να προσεχετε και εσεις..
ολα καλα θα πανε,μην τρελαινεσαι και ψαχνεις πιθανοτητες ειναι ανουσιο...

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είναι κάτι τυπάδες στο  fb  που χτυπιούνται και φωνάζουν  οτι λέει είναι υπερβολικά τα μέτρα και μας κοροιδεύει η κυβέρνηση και ζούμε δικτατορία  και καταπατώνται τα δικαιώματά τους...  Και τώρα θα μου πεις εσύ, τί κάθεσαι κι ασχολλείσαι, αλλα επειδή είναι δημόσια και κάποιος πρέπιε να τους μαζεύει, θέλω βοήθεια σε μικρολεπτομέρειες και ψευτοεπιχειρήματά τους..  Στο "γιατί ενώ υπάρχουν τόσα μέτρα περιορισμού οι εργαζόμενοι  στα διόδια που συναντούν κάθε μέρα χιλιάδες κόσμο  συνεχίζουν τέτοιες μέρες να δουλεύουν γτ λέει όλα είναι για το χρήμα;" τί απαντάμε; 

Επεξ/σία από trelaras22
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, trelaras22 είπε

Είναι κάτι τυπάδες στο  fb  που χτυπιούνται και φωνάζουν  οτι λέει είναι υπερβολικά τα μέτρα και μας κοροιδεύει η κυβέρνηση και ζούμε δικτατορία  και καταπατώνται τα δικαιώματά τους...  Και τώρα θα μου πεις εσύ, τί κάθεσαι κι ασχολλείσαι, αλλα επειδή είναι δημόσια και κάποιος πρέπιε να τους μαζεύει, θέλω βοήθεια σε μικρολεπτομέρειες και ψευτοεπιχειρήματά τους..  Στο "γιατί ενώ υπάρχουν τόσα μέτρα περιορισμού οι εργαζόμενοι  στα διόδια που συναντούν κάθε μέρα χιλιάδες κόσμο  συνεχίζουν τέτοιες μέρες να δουλεύουν γτ λέει όλα είναι για το χρήμα;" τί απαντάμε; 

Προφανώς και οι υπάλληλοι είναι για το χρήμα. Δεν γνωρίζω με τι καθεστώς εργάζονται και αν η εταιρεία είναι ιδιωτικού η δημοσίου συμφέροντος. Αν αποχωρήσουν οι υπάλληλοι δεν θα εισπράτουν τίποτα από τα διοδια. 

Δημοσ.
5 ώρες πριν, gordonas είπε

Νομίζω τα δοκιμάζουν και αυτά. Άκουσα τον Τσιόδρα να λέει ότι δοκιμάζουν όλους τους συνδυασμούς που υπάρχουν. Δεν είναι θεραπείες που δεν κυκλοφορούν ευρέως και δεν μπορούμε να τις έχουμε.

Μου έκανε μεγάλη εντύπωση κάτι που διάβασα στο politico.

https://www.politico.eu/article/germany-confirms-that-donald-trump-tried-to-buy-firm-working-on-coronavirus-vaccine/

"Last week CureVac CEO Daniel Menichella was among the pharmaceutical representatives invited to the White House to discuss coronavirus vaccine development with Trump, Vice President Mike Pence and members of the president's Coronavirus Task Force.

In a press release, the company said that Menichella had told U.S. officials about the vaccines it had in development, and revealed its hope to have an experimental vaccine ready by early summer.

The news prompted angry reactions from German politicians who demanded that Berlin do everything possible to prevent the U.S. from controlling access to an eventual coronavirus vaccine."

Early summer; Εμβόλιο;

Experimental όμως. Έχει δουλειά μέχρι να κριθεί ασφαλές και αποτελεσματικό ώστε να βγει επισήμως και νομίμως στην κυκλοφορία. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τώρα στο open ένας πολίτης με ανηψιό που δουλεύει στο ελ.βενιζέλος και ισχυρίζεται

ότι ο ίδιος είναι σε καραντίνα επειδή ο ανηψιός του εμφάνισε συμπτώματα του ιού,

είπε ότι στους υπαλλήλους εκεί δεν είχαν χορηγηθεί γάντια και γενικά ότι δεν τηρούνται αποστάσεις

ασφαλείας απο τον κόσμο κλπ.

Επειδή όπως γράφω αυτά τα ισχυρίζεται ένας μπάρμπας που βγήκε στα κανάλια μπορεί να μας πει κάποιος που

είτε έχει ταξιδέψει πρόσφατα ή σχετίζεται με το αεροδρόμιο τι ισχύει?Γιατί αν ο μπάρμπας λέει αλήθεια μιλάμε

για αστείες καταστάσεις το "μένουμε σπίτι" όταν πέρα απο αυτό γίνεται μπάχαλο

Επίσης οι φραγκοφονιάδες της αττικής οδού αλλα και σε όλα τα διόδια πανελλαδικά όντως ακόμα δεν έχουν δώσει γάντια στους υπαλλήλους εκεί?

Για τα σούπερ ήδη κάποια το εφαρμόζουν με ηλεκτρονική κάρτα όπου ελέγχουν έτσι πόσοι είναι μέσα,φυσικά όπως είπαμε

ήδη έχουν δημιουργηθεί σε κάποια ουρές απο έξω.

Και show τώρα υπουργού της κυβέρνησης με 10 καμεραμάν ακριβώς δίπλα του για να μας δείξει ότι

τα ράφια είναι γεμάτα..NO HOPE φίλοι μου. Δεν υπήρχε άλλος τρόπος ρε μάστορα?

Επεξ/σία από avenger
Δημοσ.

Με την περίθαλψη σε ιδιωτικά νοσοκομεία και ασφάλειες υγείας τι γίνεται? 

Λογικά τώρα κανείς δε θα σε ασφαλίζει 

Δημοσ.

Την καλημέρα μου. Όντως δεν υπάρχει ελπίδα η Ελλάδα ανέκαθεν ήταν του "δεν βαριέσαι" "ωχ αδερφέ μου". Η κυβερνήσεις είναι σε αυτό το επίπεδο οπότε μην περιμένετε κάτι καλύτερο από τον λαό. Το οξύμωρο και ο σουρεαλισμός είναι ότι μόλις αρχίσουν να πεθαίνουν θα λένε φταίει το κράτος οι άλλοι κτλ εμείς πάντως δεν φταίμε ποτέ. Το θέατρο του παραλόγου με λίγα λόγια. Εδώ μιλάμε για κάτι πολύ σοβαρό όμως και νομίζω κάποια στιγμή πρέπει ακόμα και ο τελευταίος Έλληνας να σοβαρευτεί. Νομίζω ήρθε η ώρα. 

• Like 3
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...