Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Snoob

Τηρείτε τα παρακάτω, παρακαλώ:

1. Βάζετε πηγές στις ειδήσεις που μεταφέρετε. Ειδικά αν είναι κάτι αρνητικό, που ενδεχομένως να προκαλέσει ανησυχία σε όσους το διαβάσουν.

2. Μην αναπαράγετε γιατροσόφια, μαντζούνια και αυτοσχέδια "μέτρα προστασίας". 

3. Γράφετε κόσμια.

4. Αν εντοπίσετε μήνυμα  που κρίνετε πως χρειάζεται παρέμβαση συντονιστή, στείλτε αναφορά και αποφύγετε κάθε σχολιασμό, παράθεση κτλ.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, rudigarcia222 είπε

Παίδες σόρι είναι κάπως βασική η απορία μου απλά έχω χάσει λίγο τον έλεγχο με τα άρθρα που διαβάζω εδώ και εκεί. 

Ο πατέρας μου δεν έχει πρόβλημα καρδιάς /διαβήτη η κάτι άλλο, όμως είναι 75 και καπνίζει. Και εμείς πέραν των βασικών δεν βγαίνουμε και προσέχουμε με τους κανόνες υγιεινής. Λοιπόν. Αν ένας τέτοιος άνθρωπος κολλήσει τον ιό ποιες είναι οι πιθανότητες να αναρρώσει? Θεωρητικά έστω. Πάλι με τον μέρος μας δεν είναι? 

Το μοναδικό ολοκληρωμένο δείγμα που ξέρουμε την μεχρι τωρα κατάληξη ολων οσων αρρωστησαν ειναι το κρουαζιεροπλοιο Diamond Princess. Σε αυτο, στην ηλικιακή ομάδα 70 εως 79 ετων, βρεθηκαν θετικοι στον κορονοιο 234 (οι 95 με συμπτώματα, οι 139 χωρις συμπτωματα) και μεχρι στιγμής από αυτούς πέθαναν 6. Οποτε οι πιθανότητες αν λαβει καλη ιατρική φροντίδα ειναι καλές και γι αυτο το γκρουπ. Οπως βλεπεις παραπανω απο τους μισούς αν δεν τους εκαναν τεστ δεν θα καταλαβαιναν καν οτι ειχαν κολλήσει. Αν ομως κλαταρουν τα νοσοκομεία μπορεί να μην ηταν μονο 6 οι νεκροι στους 234. 

• Like 2
  • Απαντ. 15,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
Μόλις τώρα, eliasjuve είπε

Χαμός θα γίνει.

Και πως θα περιμένουν όλοι μαζί έξω;

Σε bazaar του Λιντλ εχεις πάει?που τα δίνουν όλα-50% κάπως έτσι θα είναι.

Βάζουν 100 άτομα μέσα περιμένουν οι άλλοι έξω γιατί δεν χωράει το κατάστημα.σεκιουριταδες έχει στην είσοδο.ειχα πάει μια φορά,είχε λυποθιμησει μια γριά στην ουρά.τραγικα πραγματα.

Στις αλυσίδες που δεν έχουν σεκιούριτι είναι το πρόβλημα.ποιος θα κάνει τον τροχονόμο εκεί?θα έχουμε φασαρίες σιγουρα

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, overpower είπε

Εννοεί ότι άτομα σαν και εσένα δεν δινου ευκαιρία σε άλλους να πάρουν επίσης προμήθειες. 

Θα μπορούσες να τα πάρεις σε 2-3 δόσεις ώστε να μπορέσουν να αγοράσουν και άλλοι. 

1-2 αντισηπτικά θέλω να πάρω (κυρίως για αν ταξιδέψω) και δεν βρίσκω γιατί προφανώς κάποιοι έξυπνοι παίρνουν 10-10 λες και θα τα χρησιμοποιήσουν. 

Καμία έλλειψη δεν υπάρχει στα σούπερ μάρκετ. Ούτε έκανα εξωφρενικές προμήθειες. Ότι έπαιρνα, το ράφι έμενε τιγκαρισμένο. Ένα πακέτο κωλόχαρτα είχα. Δεν το θεωρώ καν αναγκαίο. Πλένεσαι με νερό, που είναι και το καλύτερο. 

Δεν πιστεύω ότι θα κλείσουν τα σούπερ μάρκετ. Δεν θα κλείσουν ποτέ και θα έχουν όλα τιγκα τρόφιμα.

Αυτό που προσπαθώ να αποφύγω είναι να πηγαίνω κάθε 3-4 ημέρες στο σούπερ μάρκετ. Για να μην με κολλήσουν (αν δεν έχω ήδη) ή για να μην τους κολλήσω (αν έχω). 

Απλή λογική. Παίρνεις προμήθειες για να έχεις αραιή παρουσία από άλλον άνθρωπο. Εγώ δουλεύω από το σπίτι, η δουλειά της γυναίκας έχει κλείσει, μπορούμε να έχουμε απόλυτη απομόνωση για όσο κρατούν οι προμήθειες. Για ποιον λόγο να μην έχω αποθέματα; Αντισηπτικά έχω, πήγα πριν 10 ημέρες και τα πήρα όταν οι άλλοι πέταγαν αετό. Τα πήρα και σε προσφορά...

Θα προτιμούσα να είχα αποθέματα για 30 ημέρες. Αν κάνεις διασπορά τροφίμων, δεν αδειάζεις κανένα ράφι. Αρκεί να υπάρχει καταψύκτης.  

• Like 2
  • Sad 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, patclo είπε

Το μοναδικό ολοκληρωμένο δείγμα που ξέρουμε την μεχρι τωρα κατάληξη ολων οσων αρρωστησαν ειναι το κρουαζιεροπλοιο Diamond Princess. Σε αυτο, στην ηλικιακή ομάδα 70 εως 79 ετων, βρεθηκαν θετικοι στον κορονοιο 234 (οι 95 με συμπτώματα, οι 139 χωρις συμπτωματα) και μεχρι στιγμής από αυτούς πέθαναν 6. Οποτε οι πιθανότητες αν λαβει καλη ιατρική φροντίδα ειναι καλές και γι αυτο το γκρουπ. Οπως βλεπεις παραπανω απο τους μισούς αν δεν τους εκαναν τεστ δεν θα καταλαβαιναν καν οτι ειχαν κολλήσει. Αν ομως κλαταρουν τα νοσοκομεία μπορεί να μην ηταν μονο 6 οι νεκροι στους 234. 

Σ αυτούς έδιναν και remdesivir το πειραματικό φάρμακο οποτε δεν ψιλοισχυει δυστηχως

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτό που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα στα σούπερ μάρκετ μακάρι να είμαστε καλά αλλά θα το θυμόμαστε χρόνια όσοι δουλεύουμε  στον κλαδο.  Υπομονή συνάδερφοι άλλα και συμφορουμιτες. Όσοι μπορείτε να μείνετε σπίτι μείνετε εφόσον έχετε τη δυνατότητα να απομωνοθειτε εκμεταλλευτείτε τη. Σκεφτείτε ότι μερικοί δουλεύουμε χωρίς να ξέρουμε ποιος περνάει από δίπλα μας.  Όπως με τη σειρά μου εγώ σκέφτομαι ότι κάποιος άλλος δουλεύει σε νοσοκομείο και παρηγορούμαι.  Υπομονή σε ολους

Επεξ/σία από SpirtouLisS
  • Like 11
  • Thanks 3
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, lionheart20 είπε

Σε bazaar του Λιντλ εχεις πάει?που τα δίνουν όλα-50% κάπως έτσι θα είναι.

Βάζουν 100 άτομα μέσα περιμένουν οι άλλοι έξω γιατί δεν χωράει το κατάστημα.σεκιουριταδες έχει στην είσοδο.ειχα πάει μια φορά,είχε λυποθιμησει μια γριά στην ουρά.τραγικα πραγματα.

Στις αλυσίδες που δεν έχουν σεκιούριτι είναι το πρόβλημα.ποιος θα κάνει τον τροχονόμο εκεί?θα έχουμε φασαρίες σιγουρα

Χαχα, δεν έχω πάει, δεν έτυχε.

Μ' αυτά που έχω δει στα λιντλ προβλέπω να δαγκώνουν τους σεκιουριτάδες οι γριές. Mad max σκηνές θα ζήσουμε.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, lionheart20 είπε

Σ αυτούς έδιναν και remdesivir το πειραματικό φάρμακο οποτε δεν ψιλοισχυει δυστηχως

Και στην Ελλάδα δίνεται όλο το πακέτο των φαρμάκων που δίνουν παντού. Remdesivir, το άλλο με την ελονοσία, όλα. Τα είπε ο Τσιόδρας.

Διάβασα το άλλο εξωφρενικό...

Η Γερμανία έχει 30.000 ΜΕΘ!!! Φαντάζομαι αν χρειαστεί, έχουν τα λεφτά να τις κάνει 60.000 και 100.000 σε ένα μήνα. Αυτό λέει πολλά γιατί έχουν τόσους λίγους θανάτους στην Γερμανία από τον ιό. Ακόμα και αν χειροτερέψουν κατά πολύ τα πράγματα στην Γερμανία, έχουν τους πόρους να τους περιθάλψουν ΟΛΟΥΣ. 

Η σύγκριση με την Ελλάδα είναι τραγική. Ακόμα και η Ιταλία δεν συγκρίνεται, ούτε η Ισπανία. Δεν ξέρω τις ΜΕΘ που έχουν οι Άγγλοι. 

Δημοσ.

1 φορά πήγα και έφυγα δεν περίμενα.οσο κάθησα είχε έρθει ασθενοφόρο για τη γριά,παρκαδοροι προσπαθούσαν να διώξουν τα αμάξια καθώς δεν χωρούσε αλλα στο πάρκινγκ και άκουγαν καντήλια,έξω από την είσοδο όλοι κοιτούσαν τους μέσα και έβριζαν.

Αυτά τα καλά.

1 λεπτό πριν, gordonas είπε

Και στην Ελλάδα δίνεται όλο το πακέτο των φαρμάκων που δίνουν παντού. Remdesivir, το άλλο με την ελονοσία, όλα. Τα είπε ο Τσιόδρας.

Διάβασα το άλλο εξωφρενικό...

Η Γερμανία έχει 30.000 ΜΕΘ!!! Φαντάζομαι αν χρειαστεί, έχουν τα λεφτά να τις κάνει 60.000 και 100.000 σε ένα μήνα. Αυτό λέει πολλά γιατί έχουν τόσους λίγους θανάτους στην Γερμανία από τον ιό. Ακόμα και αν χειροτερέψουν κατά πολύ τα πράγματα στην Γερμανία, έχουν τους πόρους να τους περιθάλψουν ΟΛΟΥΣ. 

Η σύγκριση με την Ελλάδα είναι τραγική. Ακόμα και η Ιταλία δεν συγκρίνεται, ούτε η Ισπανία. Δεν ξέρω τις ΜΕΘ που έχουν οι Άγγλοι. 

Δεν τους δίνουν  remdesevir εδω.

Κατέβασε τον οδηγό για τους γιατρούς εκεί που γράφει για αντιικα φάρμακα εδω

https://eody.gov.gr/neos-koronaios-covid-19/

• Like 1
Δημοσ.

Ακούω τώρα στο ράδιο ότι μπορεί να έχουν και θερμόμετρο οι σεκιουριτάδες στα σούπερ μάρκετ. 

Θα επιτρέπουν 1 άτομο ανά 10 τετραγωνικά. 

Δημοσ.
33 λεπτά πριν, vairass είπε

Ξέρει κάποιος αν θα κλείσουν τα συνεργεία η αντιπροσωπείες αυτοκινήτων και γενικά ότι έχει σχέση με τέτοια μαγαζιά; 

προς το παρων οχι

περα απο τα κεντρα εστιασης κλπ δεν εχει βγει κατι

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, eliasjuve είπε

Ακούω τώρα στο ράδιο ότι μπορεί να έχουν και θερμόμετρο οι σεκιουριτάδες στα σούπερ μάρκετ. 

Θα επιτρέπουν 1 άτομο ανά 10 τετραγωνικά. 

Δεν νομίζω ακόμα.στην επόμενη φάση ισως για το θερμόμετρο 

Επεξ/σία από lionheart20
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, gas83 είπε

Οσοι ηταν στις παραλιες που εδειξε στην τβ και στις εκκλησιες  ο ενας πανω στον αλλο πραγματικα δε θα λυπηθω αν παθουν το οτιδηποτε και χαρακτηριστε με οπως θελετε

αντε με τα ζωα ελεος

Σε πολλά πλάνα στις παραλίες (δεν ξέρω για κάθε πε΄ριπτωση) οι λουόμενοι τηρούσαν αρκετές αποστάσεις, οι παρέες ήταν μικρές/οικογένειες, ήταν σε ανοιχτό χώρο όπου φυσάει περισσότερο...
...δεν το βρίσκω τόσο τραγικό, για να δικαιολογούνται τέτοια σχόλια...

Στην εργασία/στα γραφεία του καθενός μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος.

Είναι μια περίσταση όπου κι αυτοί οι μόνιμοι παντουφλοφόροι που σχολιάζουν κάθε τί από τον καναπέ φαίνονται συνετοί....

...αλλά στη πραγματικότητα, πώς να γίνει; Θαρρεί κανείς πως κάθε πολίτης σκόπιμα πήγε στο ΣΜ για την πολυκοσμία, πως μπορεί να κάνει βόλτες ή να ελέγχει με κυάλια πότε θα πέσει ο κόσμος; Χρειαζόταν να πάει κάποια στιγμή και συνέπεσαν πολλοί...και να πεις ότι θα πας καταμεσήμερο για να έχει λιγότερη κίνηση, μπορεί άλλοι 100 να είχαν την ίδια σκέψη...

Εφόσον το ωράριο είναι δεδομένο, είναι αναπόφευκτο να δημιουργείται πολυκοσμία, αντικειμενικά...με τη διεύρυνσή του μόνο μπορούμε να δούμε βελτίωση.

Κι εμείς που δεν το ρίξαμε στο panic buying, πρακτικά θα πρέπει να πηγαίνουμε κάθε λίγο και λιγάκι στην αγορά για τρόφιμα...είναι σίγουρα αυτό τελικά πιο ασφαλές; Μπορεί αυτός που στριμώχθηκε μια φορά για να ψωνίσει για 10-14 μέρες να διατρέχει τελικά λιγότερο κίνδυνο.

Επίσης, αν κάποιος μπει στο αμάξι και πάει στο χωριό, αντί να μένει στη πόλη μπορεί να κάνει το καλύτερο για την οικογένειά του...άλλο είναι να είσαι έγκλειστος σε διαμέρισμα/τρύπα, άλλο σε σπιτάκι με κάποια αυλή (ειδικά αν έχεις παιδιά), άλλο να βγαίνεις στην αγορά στριμωγμένος και να μην ξέρεις ποιός είναι ο διπλανός κι από πού έρχεται κι άλλο να ξέρεις τον Χ, πού δουλεύει, πόσα παιδιά έχει, πού μένουν κοκ.

Καλύτερα που το έκαναν τώρα, νωρίς παρά σε κανά μήνα...εμείς αν δεν είχαμε χαλασμένο το αμάξι (μας το χτύπησαν σε στάση, μπήκε μέσα η λαμαρίνα, έσπασαν τα φώτα, δεν κλείνει το πορτ-παγκάζ, θέλει λαμαρινοδουλειά και βάψιμο), καλύτερα θα κάναμε να πηγαίναμε στο χωριό...και μεγαλύτερη απόσταση μεταξύ μας θα είχαμε, και έξω-αυλή θα μπορούσαμε να βγούμε, διατηρώντας τη "κοινωνική απόσταση", ασφαλέστερες θα ήταν οι αναγκαίες συναντήσεις, θα τρώγαμε και λαχανικά από το κήπο...
...χάλια, δλδ τί να πρωτοπείς γι αυτούς που σκέφτηκαν να φύγουν από τη πολυκοσμία των πόλεων, καθίκια, μπαστάρδια κανονικά...ας νιώσουμε λίγο καλύτερα για τους εαυτούς μας λοιπόν....

Επεξ/σία από definitio
  • Like 1
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, stel106 είπε

προς το παρων οχι

περα απο τα κεντρα εστιασης κλπ δεν εχει βγει κατι

Πιστευω μέχρι την Πέμπτη θα κλείσουν τα πάντα, ποιος θα πάει να κάνει σέρβις; λολ 

• Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, SpirtouLisS είπε

Αυτό που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα στα σούπερ μάρκετ μακάρι να είμαστε καλά αλλά θα το θυμόμαστε χρόνια όσοι δουλεύουμε  στον κλαδο.  Υπομονή συνάδερφοι άλλα και συμφορουμιτες. Όσοι μπορείτε να μείνετε σπίτι μείνετε εφόσον έχετε τη δυνατότητα να απομωνοθειτε εκμεταλλευτείτε τη. Σκεφτείτε ότι μερικοί δουλεύουμε χωρίς να ξέρουμε ποιος περνάει από δίπλα μας.  Όπως με τη σειρά μου εγώ σκέφτομαι ότι κάποιος άλλος δουλεύει σε νοσοκομείο και παρηγορούμαι.  Υπομονή σε ολους

Μακάρι αυτό που έγινε να μην καταρριφθεί αυτή την εβδομάδα. Έχω φίλη που δουλεύει στον Σκλάβενίτη και μου τα περιγράφει. 

Όπως και εγώ με την κόρη που σήκωσε πυρετό, μόνο ένας τρόπος υπάρχει να το αντιμετωπίσεις. Να δεχτείς ότι θα το κολλήσεις. Πρόσεξε να τρέφεσαι καλά, σταμάτα το κάπνισμα αν είσαι καπνιστής.

• Like 2
  • Thanks 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...