Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Snoob

Τηρείτε τα παρακάτω, παρακαλώ:

1. Βάζετε πηγές στις ειδήσεις που μεταφέρετε. Ειδικά αν είναι κάτι αρνητικό, που ενδεχομένως να προκαλέσει ανησυχία σε όσους το διαβάσουν.

2. Μην αναπαράγετε γιατροσόφια, μαντζούνια και αυτοσχέδια "μέτρα προστασίας". 

3. Γράφετε κόσμια.

4. Αν εντοπίσετε μήνυμα  που κρίνετε πως χρειάζεται παρέμβαση συντονιστή, στείλτε αναφορά και αποφύγετε κάθε σχολιασμό, παράθεση κτλ.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, rudigarcia222 είπε

Παίδες σόρι είναι κάπως βασική η απορία μου απλά έχω χάσει λίγο τον έλεγχο με τα άρθρα που διαβάζω εδώ και εκεί. 

Ο πατέρας μου δεν έχει πρόβλημα καρδιάς /διαβήτη η κάτι άλλο, όμως είναι 75 και καπνίζει. Και εμείς πέραν των βασικών δεν βγαίνουμε και προσέχουμε με τους κανόνες υγιεινής. Λοιπόν. Αν ένας τέτοιος άνθρωπος κολλήσει τον ιό ποιες είναι οι πιθανότητες να αναρρώσει? Θεωρητικά έστω. Πάλι με τον μέρος μας δεν είναι? 

80+%

• Like 1
  • Απαντ. 15,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, ManFromEarth είπε

Εφόσον έχει στην οικογένεια συμπτώματα καλά κάνει και στοκαρει για 14 ημέρες γιατί αυτή είναι η διάρκεια της καραντινας

για 45 ημερες πρεπει (ετσι λενε οι πρεπερς)

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, VanJ είπε

Πλύσιμο στους 60 και πάνω; Ρωτάω για να ξέρουμε και όσοι υποχρεωτικά βγαίνουμε ακόμα και συναναστρεφόμαστε με κόσμο ή υπηρεσίες.

Ναι στους 60 τα πλενω και πολυ καλο σιδερωμα μετα.Το πιο βασικο,πλυσιμο χερια πολυ συχνα και δεν ακουμπαμε προσωπο με τα χερια μας.

Δημοσ.
Στις 13/3/2020 στις 12:20 ΜΜ, chill είπε

Θα σου πω εγώ για δική μου περίπτωση.

Η γιαγιά και ο παππούς μου μένουν 30 km μακριά από μένα. Τους έχω πει επανειλημένως να μην βγαίνουν και το βράδυ που μιλάμε - γιατί μιλάμε κάθε μέρα - να μου δίνουν την παραγγελία τους και να τους τα πηγαίνω την επόμενη ή αν δεν χρειάζονται κάτι την μεθεπόμενη....οι απαντήσεις που παίρνω είναι οι εξής:

- Όχι να μην σε ταλαιπωρούμε τώρα, να κοιτάξεις την οικογένεια σου.

- Δεν βαριέσαι κοντά στα 90 είμαστε και να πεθάνουμε δεν έγινε κάτι, εσείς να κοιτάξεις να είστε καλά.

Τους έχω εξηγήσει ότι δεν είναι αστείο, το έχουν αντιληφθεί, το πιστεύω ακράδαντα αλλά όπως όλοι οι παλιοί δεν νοιάζονται για τον εαυτό τους παρά μόνο για τους απογόνους τους. Θεωρούν πως είναι προτιμότερο να πεθάνουν παρά να βάλουν 1 ώρα στην πλάτη μου για λογαριασμό τους.

Σαν να αντιλήφθηκαν λίγο τι τους λέω... 

Τους είπα πως τις επόμενες ημέρες θα τους επισκεφτώ για να τους ευχαριστήσω για όσα μου προσέφεραν και να τους αποχαιρετήσω. 

- Να μας αποχαιρετησεις, γιατί; Θα πας πάλι έξω με τη δουλειά; Για καιρό; 

- Οχι εγώ, εσείς θα πάτε... στο χώμα...οταν μας επιτρέψουν και αν μας επιτρέψουν να σας θάψουμε. 

Οσο κυνικός και σκληρός και αν ακούστηκα αισθάνθηκα πως κάτι κατάλαβαν. Μου είπαν πως έχουν τρόφιμα και πως δεν θέλουν κάτι για τις επόμενες ημέρες. Για να δούμε.... 

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, stel106 είπε

απο επιστημονικη ερευνα ειπωθηκε οτι θα κολλησουν καποια στιγμη σχεδον το 60-70% παγκοσμιως , ο κρατικος μηχνισμος τι προσπαθει να το περασουν λιγοι λιγοι ας πουμε για λογους κρεβατιων ιατρικου προσωπικου κλπ?

γιατι  δεν γινεται πχ να μην ξαναδεις παππουδες γιαγιαδες κλπ που ειναι ηδη στα κατω τους απο θεμα υγειας 😕

Αυτό το είπε και η Μέρκελ και σοκαρίστηκαν κιόλας.

2 είναι τα μέτωπα.το πρώτο  που ειναι άμεσο η όσο γίνεται καθυστέρηση φόρτωσης του ιατρικού συστήματος για να μην έχουμε περισσότερους θανάτους(γ αυτο βλεπουμε τοσους θανατους στην ιταλια) ,το δεύτερο η μελετη και η γρηγορη κυκλοφορία σε κάποιους μήνες των φαρμάκων τουλάχιστον και μετά του εμβολίου.

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, gordonas είπε

Δεν έχουν κλείσει τα σούπερ μάρκετ. Τι εννοείς;

Εννοεί ότι άτομα σαν και εσένα δεν δινου ευκαιρία σε άλλους να πάρουν επίσης προμήθειες. 

Θα μπορούσες να τα πάρεις σε 2-3 δόσεις ώστε να μπορέσουν να αγοράσουν και άλλοι. 

1-2 αντισηπτικά θέλω να πάρω (κυρίως για αν ταξιδέψω) και δεν βρίσκω γιατί προφανώς κάποιοι έξυπνοι παίρνουν 10-10 λες και θα τα χρησιμοποιήσουν. 

• Like 3
Δημοσ.

Ξέρει κάποιος αν θα κλείσουν τα συνεργεία η αντιπροσωπείες αυτοκινήτων και γενικά ότι έχει σχέση με τέτοια μαγαζιά; 

Δημοσ.
10 ώρες πριν, zio10 είπε

Τα σούπερ μάρκετ θα χρειαστούν σίγουρα επιπλέον προσωπικό αν υπολογίσουμε κι αυτούς που λείπουν και με την ειδική άδεια.

Μέχρι χθες βράδυ πάντως ο υπουργός έλεγε ότι δεν θα μπει όριο στους πελάτες, σήμερα άλλαξε. Δείχνει πόσο γρήγορα τρέχουν τα πράγματα. Το θέμα είναι αν είμαστε μπροστά εμείς ή ο ιός.

Για τις θεωρίες συνομωσίας που λέτε, όταν από το ΥΠ.ΕΞ. της Κίνας λένε επίσημα ότι ίσως τον ιό τον έφεραν οι ΗΠΑ στην Κίνα καταλαβαίνουμε σε πόση σύγχυση είναι όλος ο πλανήτης.

ΥΓ. Κλειδωθείτε μέσα, μόνο γρήγορα ψώνια όσο πιο αραιά γίνεται, με προσοχή και εννοείται ένας από κάθε σπίτι. Θα το γράφω και ας με λένε πανικοβλημένο!

Προηγήθηκαν δηλωσεις από ΗΠΑ μεριά αφήνοντας υπονοούμενα ότι ο ιός διέρρευσε από εργαστήριο βιο-ιατρικής στη Wuhan...αν είναι να αρχίσει ο πόλεμος των κατηγοριών προφανώς θα γίνει αμοιβαία.

Από τη στιγμή που διάφορες χώρες κάνουν πειράματα με ιούς που προσβάλλουν τον άνθρωπο, και καλή να είναι η πρόθεση (και δεν είναι πάντα, ιστορικά) υπάρχει ένας κίνδυνος διαρροής, λόγω λάθους ή κακόβουλου δρώντος (bad actor που λένε)...δεν μπορεί να αποκλειστεί η πιθανότητα, αλλά κι η επένδυση σε αυτό το ενδεχόμενο ως καθολική εξήγηση είναι εξίσου προβληματική.

Προφανώς η κατηγορία θα επιμείνει και μπορεί να γίνεται σκόπιμα, ώστε να μάθει η μια πλευρά τί ακριβώς έρευνες διεξάγει η άλλη, κινητοποιώντας τη διεθνή κοινότητα με επίκληση της δημόσιας υγείας.

Η πολιτική εκμετάλλευση δλδ σίγουρα υπάρχει...ξέχωρα από τί έχει γίνει στη πραγματικότητα.

Spoiler

πχ μετά την οργανωμένη μιντιακή καμπανια για την υποτιθέμενη επίθεση με χημικά στη Ντούμα της Συρίας, άκρα του τάφου σιωπή για το σκάνδαλο της περιθωριοποίησης των ερευνητών του OPCW που έκαναν την επιτόπια έρευνα , το πόρισμα των οποίων ήταν αντίθετο με αυτό που ανακοινώθηκε και για τη συνεχιζόμενη προσπάθεια διαγραφής/αποσιώπησης των τεκμηρίων των εσωτερικών διαφωνιών του οργανισμού.
...όπως και για το γεγονός ότι η υποτιθέμενη πηγή των χημικών που βομβαρδίστηκε (συγκρότημα Barzah) είχε ελεγχθεί λίγο πριν από την επιτόπια ομάδα του OPCW και δεν είχαν βρεθεί ίχνη χημικών όπλων και το πόρισμα είχε δημοσιοποιηθεί
...αποσιώπηση και του γεγονότος ότι η αγαπημένη ομάδα των Δυτικών τότε (με ομάδα εκπροσώπων στον ΟΗΕ) που ήλεγχε τη Ντούμα (Jaish al-Islam/Στρατός του Ισλάμ) συμμετείχε στον συνασπισμό Fatah Haleb (Άλωση του Χαλεπίου) κατά τη πολιορκία της πόλης, ο οποίος φέρεται να έκανε χρήση χημικών όπλων.
...αλλά αφού έκλεισε ο δρόμος από το Ιντλίμπ στην επαρχία Deir ez-Zor, μειώνοντας τη στρατηγική σημασία των ανταρτών στη Β.Δ. Συρία, και τη βρώμικη δουλειά της κατάληψης των πετρελαιοπηγών και της de facto διαίρεσης της χώρας, με κεκαλυμμενη ΗΠΑνική κατοχή, την έκαναν οι Κούρδοι του YPG, ανακαλύψαμε αίφνης ότι οι αντικαθεστωτικοί είναι τζιχαντιστές και τους αποδώσαμε όλους στη Τουρκία, παρά τη μεγαλύτερη ανάμιξη ΗΠΑ/Σ.Αραβίας.

Αν ελεγχθεί το αφήγημα, άσχετα από το τί έχει γίνει, προκύπτουν πολιτικά οφέλη.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, vairass είπε

Ξέρει κάποιος αν θα κλείσουν τα συνεργεία η αντιπροσωπείες αυτοκινήτων και γενικά ότι έχει σχέση με τέτοια μαγαζιά; 

Για τα επιδόματα δεν θα ρωτήσεις; Αν δοθούν κανονικά κλπ; 😁😁😁

Δημοσ.
Μόλις τώρα, chill είπε

Για τα επιδόματα δεν θα ρωτήσεις; Αν δοθούν κανονικά κλπ; 😁😁😁

Για κάνα 3μηνο ακόμα λογικά θα δοθούν, μετά χλωμό θα τελειώσει το χρήμα αν είμαστε ακόμα σε καραντίνα, οπότε δεν πρόκειται να πληρώνω ενοίκιο ενώ δεν εργάζομαι και εφόσον δνε θα έχω χρήμα τι να δώσω ; 

Γενικά τα βλέπω σκούρα τα πράματα για όλους. 

• Like 2
Δημοσ.
7 ώρες πριν, yiannis1991 είπε

Διαβάζω ότι ο Μητσοτάκης ζήτησε από τις εκκλησίες να είναι ανοιχτές μόνο για προσωπική λατρεία και για τα απαραίτητα μυστήρια με ελάχιστο κόσμο και λέει ότι το θέμα θα συζητηθεί στην αυριανή σύνοδο των αρχιπαπαδων. Γιατί δεν είναι νόμος του κράτους; Γιατί πρέπει να το συζητήσουν οι παπάδες πρώτα; Όταν βγήκε η απόφαση να κλείσουν τα μαγαζιά το συζήτησε πρώτα ο σύλλογος καταστημάτων εστίασης ξέρω 'γω;

Γιατί οι εκκλησίες ΕΙΝΑΙ το κράτος .... 

π

• Like 1
Δημοσ.

Θέλω να δω τι θα γίνεται απ'έξω από τα λιντλ αύριο. Να δω πως θα κρατήσουν τα ζόμπι με τις μάσκες να μην μπουκάρουν μέσα όλοι μαζί.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, eliasjuve είπε

Θέλω να δω τι θα γίνεται απ'έξω από τα λιντλ αύριο. Να δω πως θα κρατήσουν τα ζόμπι με τις μάσκες να μην μπουκάρουν μέσα όλοι μαζί.

Σκέψου ότι αυτοί που θα ειναι έξω θα γκαριζουν να τελειώσουν γρήγορα οι μέσα.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, lionheart20 είπε

Σκέψου ότι αυτοί που θα ειναι έξω θα γκαριζουν να τελειώσουν γρήγορα οι μέσα.

Χαμός θα γίνει.

Και πως θα περιμένουν όλοι μαζί έξω;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...