Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Snoob

Τηρείτε τα παρακάτω, παρακαλώ:

1. Βάζετε πηγές στις ειδήσεις που μεταφέρετε. Ειδικά αν είναι κάτι αρνητικό, που ενδεχομένως να προκαλέσει ανησυχία σε όσους το διαβάσουν.

2. Μην αναπαράγετε γιατροσόφια, μαντζούνια και αυτοσχέδια "μέτρα προστασίας". 

3. Γράφετε κόσμια.

4. Αν εντοπίσετε μήνυμα  που κρίνετε πως χρειάζεται παρέμβαση συντονιστή, στείλτε αναφορά και αποφύγετε κάθε σχολιασμό, παράθεση κτλ.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, gas83 είπε

80 χιλαδες ειναι ολα συμφωνα με τα στοιχεια

ενεργα εχει 10700

Είδα ένα πινακάκι που ανέβασε κάποιος πριν και έγραφε 80.000 και νόμιζα οτι είναι τα ενεργά...όχι το σύνολο...my fault!

Και πάλι...λίγοι είναι;

16 λεπτά πριν, gordonas είπε

Τα κρούσματα είναι απομονωμένα. Σε νοσοκομεία, διαμερίσματα κτλ. Εκεί δεν παίζουν. Υπάρχουν οι πόροι και το αντίστοιχο καθεστώς. Άρα έχουν τελειώσει με το θέμα. Είναι ελεγχόμενο.

Στην Ελλάδα είναι ανεξέλεγκτο.

Πόσοι πέθαναν θα το μάθουμε, όσοι το μάθουμε, μετά από πολλά χρόνια.

Όταν λες ελεγχόμενο εννοείς που ξεσφραγγίζουν κτίρια και τα βρίσκουν γεμάτα πτώματα;

Αυτά δεν βλέπω να τα μετράνε κάπου!

Παράπλευρες απώλειες;

14 λεπτά πριν, stavpup είπε

Τα ενεργά κρούσματα στην Κίνα είναι 10,719. Οι περισσότεροι θεραπεύτηκαν,

Έστω...

• Απαντ. 15,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, gordonas είπε

Σωστό. Κατά τα άλλα εγώ αύριο δουλεύω από το σπίτι και θα φορτώσω δύο φορτηγά με υλικά σε ανυπόμονους πελάτες (περίπου 10) που θα παραλάβουν την Τρίτη, θα υποδεχτούν αύριο κόσμο κτλ. κτλ. Το Σάββατο σε πολλά μαγαζιά λιανικής έγινε πάρτι. ΠΑΡΤΙ. Χαμός!!!

Υπάρχουν τεράστιες κερκόπορτες στο σύστημα που απλώνουν τόσο τον ιό που θα τρίβουμε τα μάτια μας. Κοιτάτε τα καφέ και τα κλασσικά εμπορικά και δεν βλέπετε τι γίνεται στον κατασκευαστικό κλάδο.

Στις κατασκευές δεν έχει σταματήσει ΤΙΠΟΤΑ. Κανένα μέτρο προστασίας, καμία προφύλαξη, τίποτα. ΜΕΤΑΔΟΣΗ φουλ. Είναι αργά πια για να αποφύγουμε την μοίρα Ιταλίας, Ισπανίας. Το θέμα είναι να φτάσουμε στο τέλος του μαρτυρίου όσο το δυνατόν συντομότερα.

Η καραντίνα μπαίνει για να κερδίσουμε χρόνο προετοιμάζοντας το σύστημα υγείας μας. Αντ' αυτού θεωρώ το μόνο που γίνεται στην Ελλάδα είναι πόλεμος ανακοινώσεων και τίποτα ουσιαστικό. Ήδη η διαχείριση του όλου θέματος από την πρώτη ημέρα είναι ελειπής και θα καταλήξει εγκληματική. 

• Like 1
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, manolis115 είπε

ο κ. Τσιόδρας λέει: «Δεν μεταδίδεται αερογενώς»   Όσον αφορά τη μετάδοση του ιού, ήταν ξεκάθαρος διαψεύδοντας σχετικές αναφορές ότι ο ιός μεταδίδεται αερογενώς δηλαδή ταξιδεύει στον αέρα. «Δεν υπάρχουν δεδομένα για αερογενή μετάδοση του ιού. Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι η μετάδοση γίνεται μέσω σταγονιδίων από τη μύτη και από το στόμα».   Πηγή: https://www.lifo.gr/now/greece/273908/koronoios-ekthetiki-ayksisi-ton-kroysmaton-stin-ellada-to-profil-ton-asthenon

Οπότε δεν μπορεί να βήξει κάποιος τρία μέτρα μακριά μου και να κολλήσω. Δεν ταξιδεύει με τον άνεμο. Κρατάμε το απόσταση ασφαλείας δυό μέτρα. Να ξέρουμε σιγά σιγά τι να προσέχουμε και τι όχι γιατί θα μας στρίψει στο τέλος. Η βολτούλα με ποδήλατο συνεχίζεται κανονικά μακριά (σε λογικά πλαίσια) από  πολύ κόσμο.

ειναι αεροζολ ο ιος ,μεχριο 3 ωρες ,απλα δεν ξερουν την συμπυκνωση .

Καφετζης ειμαι (αλλα ηξερα για την κουγκ φλου σχεδον απο αρχες γεναρη ). 

• Like 1
Δημοσ.

Παίδες μην το πάμε μακριά. Η μια κόρη είχε βήχα πριν 7-10 ημέρες χωρίς πυρετό. Το πέρασε απλά με εισπνοές (Aerolin κτλ.). Η άλλη κόρη χτες το πρωί ξύπνησε με 39. Με αντιπυρετικά χτες και σήμερα το πρωί. Είναι απύρετη περίπου 10 ώρες τώρα. 

Κάτω από 10 και οι δύο. 

Εγώ τι να κάνω; Δεν ξέρω τι είχαν, ούτε έχει και σημασία πια. Παίρνω ότι μέτρο μπορώ, έχω στοκάρει προμήθειες για 10-14 ημέρες περίπου. Το φιλοσόφησα όμως. Έχω σχεδόν αποδεχτεί ότι θα κολλήσω (λογικό). Περισσότερο με φοβίζει αυτό που θα γίνει στα νοσοκομεία και στην καθημερινότητα μας και στο πως σκατ@ θα περάσουν αυτοί οι δύο μήνες, που θα είναι πολύ πιο δύσκολα από αυτό που ζούμε σήμερα. 

Θεωρώ τον οποιονδήποτε πιθανό φορέα, όπως και τον εαυτό μου και πράττω ανάλογα. Η μητέρα μου είναι σε καραντίνα (με φουλ προμήθειες, πάντα έτσι ήταν) εδώ και 5 ημέρες. Τότε είχε την τελευταία επαφή με άνθρωπο και μπορεί να μην έχει καμία επαφή για ένα μήνα. 

Δεν ξέρω την κατάσταση που θα είναι η χώρα όταν χρειαστώ πάλι προμήθειες σε 10-14 ημέρες.

• Like 2
  • Thanks 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
5 minutes ago, kirileman said:

Υποθέτω ότι αναφέρθηκε, αλλά μου ήρθε ένα chain pm στο facebook για το ότι πρέπει να μείνουμε μακριά από τα αντιφλεγμονώδη πλην αυτών με παρακεταμόλη (Depon, Panadol κ.α.). Και πριν από λίγο διάβασα και αυτό. Οπότε, μάλλον ισχύει και είναι σοβαρό.

https://www.iefimerida.gr/ygeia/koronoios-tsiodras-antiflegmonodi-paraketamoles

Άκουσες εσύ τον Τσιοδρα να λέει να μείνουμε μακρια? Γι αυτό λέω πως δεν πρέπει να μας λένε τίποτα απολύτως... 

• Like 2
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Perseus1966 είπε

ειναι αεροζολ ο ιος ,μεχριο 3 ωρες ,απλα δεν ξερουν την συμπυκνωση .

Καφετζης ειμαι (αλλα ηξερα για την κουγκ φλου σχεδον απο αρχες γεναρη ). 

μας λεει αρχ την μιση αληθεια, οταν φτερνιζεσαι και ταξιδευουν τα σταγονιδια ποιο ειναι το μεσο το μπετον ? ο αερας ειναι

• Sad 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
1 minute ago, gordonas said:

Παίδες μην το πάμε μακριά. Η μια κόρη είχε βήχα πριν 7-10 ημέρες χωρίς πυρετό. Το πέρασε απλά με εισπνοές (Aerolin κτλ.). Η άλλη κόρη χτες το πρωί ξύπνησε με 39. Με αντιπυρετικά χτες και σήμερα το πρωί. Είναι απύρετη περίπου 10 ώρες τώρα. 

Κάτω από 10 και οι δύο. 

Εγώ τι να κάνω; Δεν ξέρω τι είχαν, ούτε έχει και σημασία πια. Παίρνω ότι μέτρο μπορώ, έχω στοκάρει προμήθειες για 10-14 ημέρες περίπου. Το φιλοσόφησα όμως. Έχω σχεδόν αποδεχτεί ότι θα κολλήσω (λογικό). Περισσότερο με φοβίζει αυτό που θα γίνει στα νοσοκομεία και στην καθημερινότητα μας και στο πως σκατ@ θα περάσουν αυτοί οι δύο μήνες, που θα είναι πολύ πιο δύσκολα από αυτό που ζούμε σήμερα. 

Θεωρώ τον οποιονδήποτε πιθανό φορέα, όπως και τον εαυτό μου και πράττω ανάλογα. Η μητέρα μου είναι σε καραντίνα (με φουλ προμήθειες, πάντα έτσι ήταν) εδώ και 5 ημέρες. Τότε είχε την τελευταία επαφή με άνθρωπο και μπορεί να μην έχει καμία επαφή για ένα μήνα. 

Δεν ξέρω την κατάσταση που θα είναι η χώρα όταν χρειαστώ πάλι προμήθειες σε 10-14 ημέρες.

Έχουν κλείσει τα σούπερ μαρκετ και στοκαρεις για 15 ημερες? 😎

• Like 2
  • Confused 1
  • Moderators
Δημοσ.
2 minutes ago, gordonas said:

Ποιές 10 και 14 μέρες, εδώ δεν ξέρουμε την κατάσταση που θα είμαστε αύριο.

• Confused 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, kirileman είπε

Υποθέτω ότι αναφέρθηκε, αλλά μου ήρθε ένα chain pm στο facebook για το ότι πρέπει να μείνουμε μακριά από τα αντιφλεγμονώδη πλην αυτών με παρακεταμόλη (Depon, Panadol κ.α.). Και πριν από λίγο διάβασα και αυτό. Οπότε, μάλλον ισχύει και είναι σοβαρό.

Γιατι αρρωστησες;

• Super Moderators
Δημοσ.
2 minutes ago, llldoomlll said:

μας λεει αρχ την μιση αληθεια, οταν φτερνιζεσαι και ταξιδευουν τα σταγονιδια ποιο ειναι το μεσο το μπετον ? ο αερας ειναι

Μια χαρά τα λέει, το θέμα είναι ποιος τον προσέχει / καταλαβαίνει...

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, billdanos είπε

Άκουσες εσύ τον Τσιοδρα να λέει να μείνουμε μακρια? Γι αυτό λέω πως δεν πρέπει να μας λένε τίποτα απολύτως... 

Το "προτιμάτε την παρακεταμόλη" μου αρκεί. Εσύ μπορείς να στοκάρεις ponstan.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, kirileman είπε

Τα βαρια παυσιπονα εχουν ιβουπροφαίνη  και μου γραφουν αβερτα κορτιζόνη σε σπρει για τις αλλεργίες .... Υποψιαζομαι καλυτερα με πονο και αλλεργιες τωρα παρα με κατασταλμένο ανοσοποιητικο ... Τελος παντων ελπιζω να εχουν ενημερωση . Ακριβως τα ιδια συμπτωματα  που περιεγραψε ο Βασίλης_29 στη 4η μερα ... 

Επεξ/σία από Mhlogiatros
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, guzel είπε

Για μέτρα στήριξης επιχειρήσεων, εργαζομένων, ανασφαλιστων σε χώρους που έκλεισαν κουβέντα.. Τα μικρά εμπορικά ανοιχτά χωρίς κανένα λογο αφού δε πατάει κανείς ... Θέλω να δω πόσο θα αντέξει η κοινωνία και η κυβέρνηση τη κατάσταση αυτή. Ήδη ο χρόνος κυλάει αντίστροφα και πιέζει ασφυκτικά 

Πανω από 2 αντε 3 εβδομαδες δεν παίζει να υπάρξουν αντοχές. Εδώ ήδη καποιοι δεν πειθατχουν. Φυσικά αυτό το διάστημα δεν είναι αρκετό για μια τέτοια πανδημία. 

Δημοσ.
34 minutes ago, gordonas said:

Μου προκαλεί τεράστιο έκπληξη το γεγονός ότι δεν αντιλαμβάνεται η τεράστια πλειοψηφία του πληθυσμού την χρονική καθυστέρηση που υπάρχει μεταξύ μόλυνσης, ΜΕΘ και τελικά θνησιμότητας.

Η καμπύλη που έχει η χώρα είναι η ίδια με αυτή της Ιταλίας, Ισπανίας, Γαλλίας, Βελγίου κτλ. κτλ. Καμία διαφορά δεν υπάρχει εδώ.

Τα κρούσματα είναι χιλιάδες, αυξάνονται εκθετικά και δεν έχει υπάρξει ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ αποτελεσματική απομόνωση του πληθυσμού. Σε 7-14 ημέρες φοβάμαι ότι θα δούμε απίστευτα πράγματα. Άλλο να σχολιάζεις τις άλλες χώρες, χαλαρός στο PC σου και άλλο να ακούσεις για τον γείτονα, τον συγγενή, τον φίλο.

Επαναλαμβάνω. Ο Μητσοτάκης τα πήγε καλά για Έλληνα πρωθυπουργού. Με την τεράστια διαφορά ότι η απειλή είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ. Δεν αρκούσαν αυτά που έγιναν. Η μόνες χώρες που το κατάφεραν ήταν χώρες με τεράστια τεχνογνωσία και με μέτρα ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ.

Στην Νότια Κορέα έκαναν δεκάδες χιλιάδες τεστ και έλεγξαν την διασπορά μέσω παρακολούθησης κινητών τηλεφώνων, των επαφών που είχαν οι πρώτοι ΦΟΡΕΙΣ. 

ΜΙΑ ΤΟΥΣ ΞΕΦΥΓΕ ΚΑΙ ΜΟΛΥΝΕ ΕΚΘΕΤΙΚΑ 1.000 ΑΤΟΜΑ. ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ!!! Και έχουν τσαντιστεί για αυτό...

Ακόμα και αύριο ο ιός θα μεταδίδεται φουλ στην χώρα μας. Από την στιγμή που δουλεύει η λιανική, δεν υπάρχει ελπίδα. 

LOCKDOWN το γρηγορότερο και επιτήρηση από την αστυνομία για όλες τις συναθροίσεις.

Αυτό που θα κερδίσουμε αν γίνει LOCKDOWN αύριο, είναι (ΙΣΩΣ) να δούμε την καμπύλη θνησιμότητας να μειώνεται σε 15-20 ημέρες, ίσως και αργότερα. Το τι θα γίνει τις επόμενες 15-20 ημέρες έχει προδιαγραφεί. ΔΥΣΤΥΧΩΣ. 

Δεν μου προκαλεί καμία παρηγοριά αυτό που έρχεται στην Αγγλία. Ούτε θα γελάσω χαιρέκακα για τον κλόουν που αποφασίζει. Λυπάμαι τους ανθρώπους.

Υπαρχει καποιο λινκ για αυτο που αναφερεις σχετικα με την Νοτια Κορεα;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...