Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Snoob

Τηρείτε τα παρακάτω, παρακαλώ:

1. Βάζετε πηγές στις ειδήσεις που μεταφέρετε. Ειδικά αν είναι κάτι αρνητικό, που ενδεχομένως να προκαλέσει ανησυχία σε όσους το διαβάσουν.

2. Μην αναπαράγετε γιατροσόφια, μαντζούνια και αυτοσχέδια "μέτρα προστασίας". 

3. Γράφετε κόσμια.

4. Αν εντοπίσετε μήνυμα  που κρίνετε πως χρειάζεται παρέμβαση συντονιστή, στείλτε αναφορά και αποφύγετε κάθε σχολιασμό, παράθεση κτλ.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 minutes ago, gordonas said:

Άλλες χώρες, όπως Νότια Κορέα και Ιαπωνία το κατάφεραν γιατί ζουν σε άλλο πλανήτη στην ουσία. Είναι άλλοι άνθρωποι. Δεν μπορώ καν να τους συσχετίσω με Ευρωπαίο. Δεν έχει νόημα να συζητάμε πως τα κατάφεραν Νότια Κορέα και Ιαπωνία. Το τρένο το χάσαμε και δεν θα μπορούσαμε ποτέ να κάνουμε ότι έκαναν.

Για να συμπληρώσω αυτό που λες και να είναι πιο ευκολονόητο: στην Κίνα σφραγίζανε κτίρια. Στην Ευρώπη, έχει πεθάνει χιλιάδες κόσμος και ακόμα δεν έχουν κάνει καν Σύνοδο Κορυφής.

Επεξ/σία από Malthador
  • Απαντ. 15,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, ThReSh είπε

Ήδη πήραν μέτρα για τα supermarkets, 1 πελάτης ανά 10τμ του καταστήματος.

Το δικό μου που είναι 2 χιλιάδες τετραγωνικά... Φαντάζεσαι 200 πελάτες μέσα; 

• Moderators
Δημοσ.
1 minute ago, guzel said:

Και ποιος θα επιβάλει τα μέτρα; 😂

Εγώ πάντως βλέπω ότι σε καταστήματα λιανικής μια χαρά τηρούνται τα μέτρα. Στους φούρνους ήδη από σήμερα ήταν 1 άτομο ανά 10 τμ, ο κόσμος περίμενε στωικά απ' έξω.

Δημοσ.
29 λεπτά πριν, greekfragma είπε

τι να σου εξηγω.....

νομίζεις οτι η λύση για όλα είναι ο αποκεφαλισμός.....?

ή αν ξηλώσεις 50στεφάνια δε θα βρει ο κόσμος κάτι άλλο να κάνει;

Πάρτε το χαμπάρι.

Δεν είμαστε Γερμανοί στη πειθαρχία. Όσα γήπεδα-μπασκέτες παραλίες και να αποκλείσεις ο κόσμος θα βρει κάτι άλλο. Και αποτέλεσμα μηδέν.

Η λύση λοιπόν δεν είναι να ξεφτιλίζεις όλες τις υποδομές μιας χώρας αν ο πολίτης είναι απείθαρχος. 

Μιας και αναφέρθηκε η Γερμανία μου είπε η αδερφή μου ότι η Φρανκφούρτη σήμερα ήταν τίγκα στον κόσμο! 

• Super Moderators
Δημοσ.
2 minutes ago, guzel said:

Οι υπάλληλοι των καταστημάτων.

1 minute ago, DjTony said:

Το δικό μου που είναι 2 χιλιάδες τετραγωνικά... Φαντάζεσαι 200 πελάτες μέσα; 

Φαντάζομαι ότι θα υπάρχει και κάποιο ανώτατο όριο.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, yiannis1991 είπε

Στην Ιταλία μπαίνεις σε ένα site της κυβέρνησης και τυπώνεις μια άδεια κάθε μέρα που σου λέει σε ποιους δρόμους μπορείς να κινηθείς για να πας στο μάρκετ, και μόνο εκεί. Μόνο ένα άτομο του σπιτιού μπορεί να βγει και εννοείται με μάσκα και γάντια και 3 άτομα max με σα στο μάρκετ. Άρα μια χαρά γίνεται. Η Σερβία το αποφάσισε επίσης, σήμερα. Στρατός στους δρόμους και απαγόρευση κυκλοφορίας εκτός από τα απαραίτητα..

Για μέτρα στήριξης επιχειρήσεων, εργαζομένων, ανασφαλιστων σε χώρους που έκλεισαν κουβέντα.. Τα μικρά εμπορικά ανοιχτά χωρίς κανένα λογο αφού δε πατάει κανείς ... Θέλω να δω πόσο θα αντέξει η κοινωνία και η κυβέρνηση τη κατάσταση αυτή. Ήδη ο χρόνος κυλάει αντίστροφα και πιέζει ασφυκτικά 

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.
1 minute ago, ThReSh said:

Οι υπάλληλοι των καταστημάτων.

Ακριβώς.

Πρωτίστως οι ίδιοι οι υπάλληλοι δεν θέλουν να κολλήσουν αφενός, αφετέρου αν υπάρξει κρούσμα στο μαγαζί κλείνει για δυο εβδομάδες.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, guzel είπε

Σωστό. Κατά τα άλλα εγώ αύριο δουλεύω από το σπίτι και θα φορτώσω δύο φορτηγά με υλικά σε ανυπόμονους πελάτες (περίπου 10) που θα παραλάβουν την Τρίτη, θα υποδεχτούν αύριο κόσμο κτλ. κτλ. Το Σάββατο σε πολλά μαγαζιά λιανικής έγινε πάρτι. ΠΑΡΤΙ. Χαμός!!!

Υπάρχουν τεράστιες κερκόπορτες στο σύστημα που απλώνουν τόσο τον ιό που θα τρίβουμε τα μάτια μας. Κοιτάτε τα καφέ και τα κλασσικά εμπορικά και δεν βλέπετε τι γίνεται στον κατασκευαστικό κλάδο.

Στις κατασκευές δεν έχει σταματήσει ΤΙΠΟΤΑ. Κανένα μέτρο προστασίας, καμία προφύλαξη, τίποτα. ΜΕΤΑΔΟΣΗ φουλ. Είναι αργά πια για να αποφύγουμε την μοίρα Ιταλίας, Ισπανίας. Το θέμα είναι να φτάσουμε στο τέλος του μαρτυρίου όσο το δυνατόν συντομότερα.

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, Errik είπε

Ρε παιδια, ιδέα μου είναι ή υπάρχει ΠΟΛΥΣ αρρωστος κόσμος γύρω; 

Έχω τουλάχιστον 6-7 αμεσα γνωστούς μου με πολύ ήπια συμπτώματα τύπου κοπωση και επιμονα δέκατα 37.1-37.4 για 4-5 μέρες. 

Έχετε παρατηρήσει κάτι τέτοιο; 

Στην αρχή γέλαγα και έλεγα οτι σκατα κρύωμα ή αλλεργία παίξει αυτήν την περίοδο μπαμ κορωνοιός τρομολαγνεία, αλλά όσο περνάν οι μέρες και τους μένουν τα 37.2 αλλάζω γνώμη...

και εγω βλεπω ανθρωπους να βηχουνε συνεχεια.

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, guzel είπε

Είναι τόσο δύσκολο για 1-2 μήνες ο ελληνάρας να γίνει λίγο κανονικές άνθρωπος και να υπακούσει σε απλούς κανόνες που είναι προς όφελος του. Είναι δηλαδή τόσο δύσκολο σε μια ουρά να κρατάμε από μόνοι μας τις αποστάσεις; Και όταν καλοκαιριασει και μακάρι να μειωθεί ο ιός μπορούμε να επιστρεψουνε στο τάβλι, στον φραπέ και στα μπουζούκια, στα μόνο πράγματα που ξέρουν οι περισσότεροι ελληνες δηλαδή..

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, Errik είπε

Ρε παιδια, ιδέα μου είναι ή υπάρχει ΠΟΛΥΣ αρρωστος κόσμος γύρω; 

Έχω τουλάχιστον 6-7 αμεσα γνωστούς μου με πολύ ήπια συμπτώματα τύπου κοπωση και επιμονα δέκατα 37.1-37.4 για 4-5 μέρες. 

Έχετε παρατηρήσει κάτι τέτοιο; 

Στην αρχή γέλαγα και έλεγα οτι σκατα κρύωμα ή αλλεργία παίξει αυτήν την περίοδο μπαμ κορωνοιός τρομολαγνεία, αλλά όσο περνάν οι μέρες και τους μένουν τα 37.2 αλλάζω γνώμη...

Ειναι πολλοί όσοι αρρωστησαν όχι μόνο τώρα αλλά και από Ιανουάριο Φεβρουάριο. Φίλος είχε υψηλό πυρετό για 8 ημέρες. Εγώ έπαθα μια πολύ περίεργη ίωση λίγο πριν εμφανιστούν τα πρώτα κρούσματα. Το έχω αναφέρει ξανά,  ήπια ως πολύ ήπια συμπτώματα συνάχι ενόχληση στον λαιμό, βουητό στα αυτιά ειδικά το βράδυ και πονοκέφαλος κάποιες φορές, ανέβαινε ο πυρετός κατά το βραδυ μέχρι το πρωί όπου έπαιρνα depon και έπεφτε, μαζι με τον πυρετό υποχωρούσαν και τα άλλα συμπτώματα, υπήρχε ένα πρήξιμο χαμηλά στον λαιμό. Ο πυρετός ανεβαινε ξανά μετά από 8-9 ώρες και από το πρωί η ίδια δουλειά, την τετάρτη ημερα κάλεσα γιατρό και ήρθε σπίτι γιατί ο πυρετός πήγε 39. Ευτυχώς ο πυρετός έφυγε τελειως την 3η ημέρα της αγωγής αλλιώς έπρεπε να πάω νοσοκομείο για εξετάσεις κατά τον γιατρό. Συνήθως όσες φορές έχω αρρωστήσει με το λάμβανα την αγωγή ο πυρετός έπεφτε αμέσως, επίσης πάντα όταν είχα πυρετό είχα εντονα συμπτώματα βήχα ενοχλησεων καταρροης ενώ εδώ ήταν σχεδόν ελάχιστα με ενα ήπιο πρήξιμο χαμηλά στον λαιμό. 

Επεξ/σία από Βασίλης_29
Δημοσ.

Υποθέτω ότι αναφέρθηκε, αλλά μου ήρθε ένα chain pm στο facebook για το ότι πρέπει να μείνουμε μακριά από τα αντιφλεγμονώδη πλην αυτών με παρακεταμόλη (Depon, Panadol κ.α.). Και πριν από λίγο διάβασα και αυτό. Οπότε, μάλλον ισχύει και είναι σοβαρό.

https://www.iefimerida.gr/ygeia/koronoios-tsiodras-antiflegmonodi-paraketamoles

• Sad 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, FilthyGrandPa είπε

89498462_3016182015068768_3889537029096079360_o.png

και το προσωπικο εχει την χειρουργικη ακομα ?
Οταν ενα φτερνισμα ταξιδευει 8 μετρα ?

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...