Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Snoob

Τηρείτε τα παρακάτω, παρακαλώ:

1. Βάζετε πηγές στις ειδήσεις που μεταφέρετε. Ειδικά αν είναι κάτι αρνητικό, που ενδεχομένως να προκαλέσει ανησυχία σε όσους το διαβάσουν.

2. Μην αναπαράγετε γιατροσόφια, μαντζούνια και αυτοσχέδια "μέτρα προστασίας". 

3. Γράφετε κόσμια.

4. Αν εντοπίσετε μήνυμα  που κρίνετε πως χρειάζεται παρέμβαση συντονιστή, στείλτε αναφορά και αποφύγετε κάθε σχολιασμό, παράθεση κτλ.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 15,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
3 ώρες πριν, ilos είπε

Όσοι δε την είχατε δει παλιότερα, καλό είναι να την δείτε έστω και σήμερα.

https://www.imdb.com/title/tt1598778/

Προφητική ταινία για την ψυχολογία του όχλου και τη διάδοσή του πανικού αν και κλασικά over dramatic.

Πολλές έννοιές όπως το social distancing, οι φορείς διεπαφής, το R.O. και ο W.H.O. που έγιναν trend είχαν πέρασμα από αυτή τη προφητική ταινία.

επειδη θα εχεις πολυ χρονο αυτο το καιρο, τι να σου κανει μια ταινια...

πιασε ολοκληρη σειρα

https://www.imdb.com/title/tt0429422/

• Moderators
Δημοσ.
18 minutes ago, frieck said:

Χθεσινες φωτο. Δεν υπαρχει ελπιδα.

Screenshot_20200315-064938~2.png

Αδιαννόητα τρομερό το κάτω, νομίζουν ότι είμαστε διακοπές. Και αδιαννόητα βλακώδες το επάνω.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, gas83 είπε

Παγκοσμιος οι θεωρειες συνωμοσιας ειναι παντα ενδιαφερον θεμα

Το "παγκοσμίως" ισχύει στο βαθμό που όλοι οι άνθρωποι έχουμε και ένα *παρανοϊκό* κομμάτι που έχει την τάση να λειτουργεί προβλητικά (δηλ οι άλλοι ευθύνονται για ο,τι κακό μου συμβαίνει) έναντι του ψυχικά πιο ώριμου ενδοβλητικού τρόπου λειτουργίας (όπου αναρωτιέμαι για τις δικές μου ευθύνες, τι έχω προκαλέσει; που έχω φταίξει). 

Όσο αυξάνεται το άγχος (από εσωτερικά ή/και εξωτερικά γεγονότα), τόσο ενισχύεται η τάση για παλινδρόμηση (=λειτουργία σε κατώτερα επίπεδα, δηλ πιο παρανοϊκά). 

5 ώρες πριν, Fir3fly είπε

Αρνητικός ο Τραμπ στο τεστ για τον κορωνοιό

Gamoto.... πως λειτουργεί τελικά αυτή η γ@μημενη φυσική επιλογή;;; 

5 ώρες πριν, Philippe είπε

Με τον καπνό του τσιγάρου, που τον μυρίζει κανείς πολλά μέτρα μακριά, δεν μεταφέρεται;

Παιδιά.... Πρόκειται για ιό που χρειάζεται ανθρώπινα κύτταρα για να ζήσει (επειδή χρησιμοποιεί τα μιτοχόνρδια του κυττάρου του ξενιστή που έχει μολύνει για την παραγωγή ενέργειας αφού δεν διαθέτει δικά του). 

Άλλο πράγμα τα μόρια του αέρα και άλλο τα σταγονίδια του βήχα που μπορεί να περιέχουν (αλλά μπορεί και όχι) ανθρώπινα κύτταρα. 

Υπάρχει μια επιστήμη που τη λένε Βιολογία που τα εξηγεί αυτά..... 

18 ώρες πριν, zio10 είπε

Άρα να μη λέμε ότι αυτοί που προσπαθούν να φυλαχτούν λίγο παραπάνω είναι υπερβολικοί. 

Εγώ μετανιώνω κάπως που δεν πήρα κι άλλα πράγματα. Έχω για λίγες μέρες, από βδομάδα θα ξαναπάω για ψώνια και θα ψωνίσω για μια βδομάδα τουλάχιστον. Ακόμα και με πλαφόν μπορείς με καλή διαχείριση να έχεις επάρκεια για κάποιες μέρες πιστεύω.

Ναι, καλά κάνεις και προσέχεις. 

Για το super έχω μια πρόταση.... 

IMG_20200314_164810.jpg

Και θα δεις πως αδειάζει ο δρόμος σου!!! 

Δημοσ.
4 ώρες πριν, pier88 είπε

Από το paper του Nature που έβαλες λινκ:

Editors’ note, March 2020: We are aware that this story is being used as the basis for unverified theories that the novel coronavirus causing COVID-19 was engineered. There is no evidence that this is true; scientists believe that an animal is the most likely source of the coronavirus.

4 ώρες πριν, 1nsom-n1k είπε

Εγώ πάντως σε ξένο σαιτ, δεν θυμάμαι τώρα σε ποιο, διάβασα ότι οι ερευνητές λέει βρίσκουν "αποτύπωμα" ανθρώπινης παρέμβασης στο γονιδίωμα του Ιού και παλιότερα είχα διαβάσει ένα άρθρο για προγραμματισμό dna κυττάρων. Βρήκα πρόχειρα ένα από το 2016 εδώ, αξίζει να του ρίξετε μια ματιά https://www.sciencealert.com/researchers-have-created-a-programming-language-to-hack-living-cells?ignore_amp

Δες το πάνω. Η θεωρία ότι είναι κατασκευασμένος ιός κυκλοφορεί από τις αρχές Γενάρη - τότε έλεγαν ότι τον έκαναν για να χτυπήσουν τους Κινέζους, καμία σοβαρή αναφορά δεν έχει γίνει για ανθρώπινη παρέμβαση μέχρι τούδε. Δεν ξέρω που το διάβασες/είδες, αλλά μια φορά σοβαρή πηγή δεν ήταν. 

BTW: Μπράβο που ανακάλυψες το CRISPR, αλλά προσπάθησε να μην γράφεις θεωρίες για κάτι που δεν καταλαβαίνεις.

|

Επειδή οι θεωρίες συνωμοσίας δεν είναι το φόρτε το insomnia.gr (και πολύ σωστά), μην γράφετε τέτοιες...ιστορίες διότι το νήμα θα φάει φούντο.

• Like 2
Δημοσ.
7 ώρες πριν, gas83 είπε

Συζητηση που ειχα με τον κολλητο μου που ειναι γερμανια και δουλευει σε νοσοκομειο που ειναι κεντρο για περιστατικα του ιου

το παραθετω απλα ως ενδιαφερον στοιχειο μιας και μου κανε εντυπωση οτι στα 4500 περιστατικα εχουν μονο 9 νεκρους

41CFBA27-107A-4CB2-BBA5-BB0900A0D0CD.jpeg

Κάνουν πολλά περισσότερα τεστ από μας, εξού και το χαμηλότερο death rate με άλλες χώρες.

• Moderators
Δημοσ.

Κορονοϊός: Τεστ 10 λεπτών ετοιμάζουν οι βρετανοί

Τι το χρειάζονται το τεστ; Αφού είπαν θα το αφήσουν να εξελιχθεί ώστε να κολλήσουν όλοι, herd immunity and all that, τι νόημα έχει το τεστ; Μιλάμε ο Τζόνσον είναι ο ορισμός του κλόουν, αλλά αυτό αξίζει λογικά και στο λαό του UK, με την πλειοψηφία που του έδωσαν. Τσίρκο κανονικό.

Υπάρχει ένα pattern εδώ, πρώτα κρύβουν το πρόβλημα του ιού κάτω από το χαλάκι, τώρα φτιάχνουν δικό τους τεστ που θα τα νικάει όλα τα άλλα. Χμ, τι μου θυμίζει...

• Like 5
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Malthador είπε

Κορονοϊός: Τεστ 10 λεπτών ετοιμάζουν οι βρετανοί

Τι το χρειάζονται το τεστ; Αφού είπαν θα το αφήσουν να εξελιχθεί ώστε να κολλήσουν όλοι, herd immunity and all that, τι νόημα έχει το τεστ; Μιλάμε ο Τζόνσον είναι ο ορισμός του κλόουν, αλλά αυτό αξίζει λογικά και στο λαό του UK, με την πλειοψηφία που του έδωσαν. Τσίρκο κανονικό.

Υπάρχει ένα pattern εδώ, πρώτα κρύβουν το πρόβλημα του ιού κάτω από το χαλάκι, τώρα φτιάχνουν δικό τους τεστ που θα τα νικάει όλα τα άλλα. Χμ, τι μου θυμίζει...

Ερντογαν με μηδεν κρουσματα και τον αγιασμο που πινουν :shock:

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 λεπτό πριν, georgeγ είπε

Αυτοί εχουν ακόμα καλύτερο τεστ! 

Επεξ/σία από xx1100
Δημοσ.

Μαγκες καλημερα! Να κανω και γω μια ερωτης δεν τονεζω ακουσει πουθενα. Και πειτε παει 31 μαρτη αντε το πολυ 10 απριλη και εχουν πεσει τα κρουσματα μετα τι;; Θα ξανανοιξουν μαγαζια καφετεριες κτλ κτλ;; Ξανα πτησεις ξανα ταξιδια;; Δεν θα υπαρχει επαναληψη;; 

• Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 minutes ago, georgeγ said:

Ο Johnson είναι η ακριβής αναπαράσταση του μέσου Εγγλέζου.

Κάποια στιγμή που είχα πάει UK, στο York νομίζω ήταν, είχαν κάνει λάθος και μας είχαν κλείσει ένα δίκλινο και ένα τρίκλινο, αντί για δύο τρίκλινα, σε ένα μικρό ξενοδοχείο που θα μέναμε για μία βραδιά . Είπα στον ρεσεψιονίστ το και το, άνοιξε το χάρτη με τα δωμάτια του ξενοδοχείου και τον κοίταζε για κανένα δεκάλεπτο. Του λέω σε κάποια φάση με υποψία ειρωνείας «γιατί κοιτάς τόση ώρα το χάρτη, είναι πολύ δύσκολο να βάλουμε ένα επιπλέον σπαστό κρεβάτι στο δίκλινο και να λύσουμε το πρόβλημα;» για να πάρω την αποστομωτική απάντηση «μα τι λέτε, αυτό δεν μπορεί να γίνει, υπάρχει μια διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί, πρέπει να σκεφτώ πως θα το κάνω!», λες και έπρεπε να καταστρώσει ολόκληρο σχέδιο για να καταληφθεί το Montségur.

Αυτή είναι η απύθμενη βρετανική βλακεία που τους δέρνει, αυτά που σε όλο τον πλανήτη λύνονται με απλές διαδικασίες, αυτοί θέλουν να πάρουν το χρόνο τους για να κατανοήσουν πως θα τα φέρουν εις πέρας βήμα βήμα, ακόμα και τα πιο απλά. Και αυτό είναι που θα τους κοστίσει με τον βλάκα που επίλεξαν για ΠΘ.

Επεξ/σία από Malthador
  • Like 3
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, koiliodoulos είπε

Μαγκες καλημερα! Να κανω και γω μια ερωτης δεν τονεζω ακουσει πουθενα. Και πειτε παει 31 μαρτη αντε το πολυ 10 απριλη και εχουν πεσει τα κρουσματα μετα τι;; Θα ξανανοιξουν μαγαζια καφετεριες κτλ κτλ;; Ξανα πτησεις ξανα ταξιδια;; Δεν θα υπαρχει επαναληψη;; 

den nomizo.πιστευω πως θα παμε ετσι μεχρι τελος Μαιου αν ολα πανε καλα

• Like 1
Δημοσ.

Στην Ολλάνδια οι περισσότεροι στην εντατική λόγω του κορωνοϊού είναι κάτω των 50 ετών.

https://translate.google.com/translate?sl=auto&tl=el&u=https%3A%2F%2Fwww.rijnmond.nl%2Fnieuws%2F193054%2FMeeste-coronapatienten-op-IC-zijn-jonger-dan-50-jaar

original άρθρο στα ολλανδικά:

https://www.rijnmond.nl/nieuws/193054/Meeste-coronapatienten-op-IC-zijn-jonger-dan-50-jaar

• Moderators
Δημοσ.
1 minute ago, georgeγ said:

den nomizo.πιστευω πως θα παμε ετσι μεχρι τελος Μαιου αν ολα πανε καλα

Ευοίωνη πρόβλεψη, μόνο τρεις μήνες χωρίς να έχουμε να φάμε.

Ας δούμε τη θετική πλευρά, τουλάχιστον έχουν κλείσει τα δικαστήρια, οπότε δεν θα μπορέσουν να μας κλείσουν φυλακή για χρέη.

• Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, KilliK είπε

ναι, πιστευω τον επιστημονα με χρονια πειρας πανω στο θεμα. το ειπα και πιο πανω.

με το συμπαθειο αυτο το Ρουμπυς που εχεις υπογραφη τι ειναι?

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...