Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Snoob

Τηρείτε τα παρακάτω, παρακαλώ:

1. Βάζετε πηγές στις ειδήσεις που μεταφέρετε. Ειδικά αν είναι κάτι αρνητικό, που ενδεχομένως να προκαλέσει ανησυχία σε όσους το διαβάσουν.

2. Μην αναπαράγετε γιατροσόφια, μαντζούνια και αυτοσχέδια "μέτρα προστασίας". 

3. Γράφετε κόσμια.

4. Αν εντοπίσετε μήνυμα  που κρίνετε πως χρειάζεται παρέμβαση συντονιστή, στείλτε αναφορά και αποφύγετε κάθε σχολιασμό, παράθεση κτλ.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ρε παιδιά ένας τύπος γρίπης δεν είναι και αυτό; Γιατί τόση φασαρία; Νταξει μεταδίδεται εύκολα κτλ. Περνάς την γρίπη και τέλος; Έτσι δεν είναι; Λέω κάτι λάθος; 

• Confused 3
  • Sad 1
  • Απαντ. 15,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βλέπω ομως ρίχνουν τις τιμες στις μασκες μετα το πρωτο μπαμ...

Καποιες μασκες ffp2 που ειχαν ανεβει 7€ ξαναπεσαν στο 1.5€, κι αλλες απο τα 11-12 στα 6-7€...κατεβηκαν δλδ ενα σκαλι τιμης.

Εμεις δεν βρισκαμε τιποτα σε διαθεσιμότητα και μονο εναν απατεώνα με παρελκόμενα αυτοκινήτων/μηχανών που μια μασκα 3Μ ffp2 απο 3€ την πηγε 7-8€ μετά 9€ και τέλος 11€.

Το πετυχαμε στα 11€ κι είπαμε ας ριξουμε παραγγελια με αντικαταβολή κι ας παραλάβουμε απο τη κουριερ αν δε βρουμε στο μεσοδιαστημα σε λογικη τιμη...γιατι κανεις δεν ηξερε αν και ποτε θα ξαναπαραλαβουν ή θελαν να μοσχοπουλησουν τις τελειως αχρηστες μασκες.

Μετα την αγορα βρηκα στη Κρήτη την ιδια μασκα στα 0.85€!!.δεν της ειχαν αυξησει τη τιμη, αλλα δεν ειχαν καμια ιδεα για διαθεσιμότητα.

Αποφασισα να μη παραλάβω αλλα σε στιγμη που ημουν εκτός σπιτιού ηρθε η κουριερ και παρέλαβαν οι γονεις...3 μασκες 33€..γαμησε τα...

Την επομενη της παραλαβής βρηκα μάσκες ffp2 στα 1+ευρω και πήρα αλλες 6 να υπάρχουν.

Παντως σε εντυπο της 3Μ εγραφε οτι τα ποσοστα φιλτραρίσματος των ffp2 & ffp3 δεν ισχυουν για ιατρικές χρησεις και η αποτελεσματικοτητα τους μπορει να πεσει (και των ffp3) κατα 70% οταν χρησιμοποιούνται σε περιπτωσεις σαν κι αυτες για τις οποιες τις θέλουμε....

...και πως μονο αν αναφερουν συγκεκριμένα πως προορίζονται για χειρουργους/νοσηλευτες κτλ ισχυουν τα αναγραφόμενα ποσοστά προστασίας/φιλτραρίσματος.

Επεξ/σία από definitio
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, matrixxx είπε

Αρκετα μπορει να κανει ο καθενας για να βοηθησει στην συγκρατηση. Επειδη ομως ειναι πολλοι αυτοι που ΔΕΝ κανουν τιποτα και συμπεριφερονται σαν να μην τρεχει τιποτα, θα υπαρξει η Α ή Β εξαπλωση. Βεβαια δεν θα φταινε μονο αυτοι. Δεν ειναι λογικο να "κατηγορησεις" μονο απλους πολιτες για την αγνοια τους. 

Δεν γίνεται να λες απλά να προσέχετε, να πλένετε τα χέρια σας κτλ. Μόνο με δραστικά μέτρα μπορεί να περιοριστεί η εξάπλωση.

Δραστικά μέτρα είναι το κλείσιμο σχολείων, υπηρεσιών, καταστημάτων και περιορισμός της κυκλοφορίας στα απολύτως απαραίτητα (πχ για ανεφοδιασμό).

Επειδή αυτά είναι πολύ δύσκολο να γίνουν προς το παρόν δίνουν γενικές συμβουλές που άλλοι τις ακούνε λίγο, άλλοι καθόλου.

Εμένα μου φαίνεται σα να πηγαίνουμε λίγο βλέποντας και κάνοντας δηλαδή, όχι προληπτικά.

Επεξ/σία από zio10
  • Like 2
Δημοσ.

Η κατάσταση στο Ιράν έχει ξεφύγει. Και όλα αυτά γιατί όταν ήταν ακόμα στο ξεκίνημα, οι αρχές απλά το αγνοούσαν ηθελημένα για πολιτικούς λόγους και δεν πήραν καθόλου μέτρα για το περιορισμό της ασθένειας. Διαβάστε και το υπόλοιπο thread.

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, Hatsos είπε

Ρε παιδιά ένας τύπος γρίπης δεν είναι και αυτό; Γιατί τόση φασαρία; Νταξει μεταδίδεται εύκολα κτλ. Περνάς την γρίπη και τέλος; Έτσι δεν είναι; Λέω κάτι λάθος; 

Χοντρικά ναι. Αλλά είναι ένας άγνωστος ιός που μεταδίδεται πολύ πιο εύκολα και το κυριότερο ξέρουμε ελάχιστα γι' αυτόν. Δεν ξέρουμε τι μεταλλάξεις μπορεί να συμβούν και πως αυτό θα επηρεάσει την σοβαρότητα του, γι' αυτό και πρέπει να περιοριστεί η διάδοση του. Το ότι είναι ένας τύπος γρίπης δεν σημαίνει ότι θέλουμε να κολλήσουμε κιόλας..

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

7 λεπτά πριν, Hatsos είπε

Η γρίπη έχει 0,005% θνητότητα με 1.2% να θέλουν ΜΕΘ. Ο ιός αυτός σκοτώνει 2% με 10-15% να θέλουν ΜΕΘ. Χωρίς εμβόλια, χωρίς φάρμακα και χωρίς αντισώματα. 

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΡΙΠΗ ΕΙΝΑΙ Ο SARS.

Επεξ/σία από Apoll
  • Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε

https://www.news247.gr/koinonia/koronoios-poia-apagoreysi-karnavalioy-etoimoi-parelasi-patrinoi.7593737.html

Ετοιμαστείτε για καμιά 100στη νέα κρούσματα από βδομάδα..

Ανίκητοι!

Αν κυκλοφορήσει εκεί (κάτι πολύ πιθανό δηλαδή) τα 100 που λες είναι πολύ πολύ πολύ λίγα.

Λένε βέβαια "για να δώσουμε στη πόλη αυτό που της αξίζει"..

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε

Χοντρικά ναι. Αλλά είναι ένας άγνωστος ιός που μεταδίδεται πολύ πιο εύκολα και το κυριότερο ξέρουμε ελάχιστα γι' αυτόν. Δεν ξέρουμε τι μεταλλάξεις μπορεί να συμβούν και πως αυτό θα επηρεάσει την σοβαρότητα του, γι' αυτό και πρέπει να περιοριστεί η διάδοση του. Το ότι ένας τύπος γρίπης δεν σημαίνει ότι θέλουμε να κολλήσουμε κιόλας..

Όχι προς Θεού δεν είπα να κολλήσουμε. Εννοείται ότι ούτε εγώ θέλω να κολλήσω γιαυτο και οφείλω να ακολουθήσω τις οδηγίες που έχουν δωθεί κτλ. Απλά νομίζω ότι είναι λίγο υπερβολικό αυτό που συμβαίνει. Ο Εμπολα δεν ήταν πολύ χειρότερος ιός; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, Hatsos είπε

Όχι προς Θεού δεν είπα να κολλήσουμε. Εννοείται ότι ούτε εγώ θέλω να κολλήσω γιαυτο και οφείλω να ακολουθήσω τις οδηγίες που έχουν δωθεί κτλ. Απλά νομίζω ότι είναι λίγο υπερβολικό αυτό που συμβαίνει. Ο Εμπολα δεν ήταν πολύ χειρότερος ιός; 

Ο Έμπολα σκοτώνει τόσο γρήγορα που δεν προλαβαίνει να μεταδοθεί εκτός συνόρων. Επίσης ποιος πάει στις 2 χώρες που έχουν τα κρούσματα κάθε χρόνο;;; Πόσοι πάνε όμως Ιταλία, Ελλάδα, Κίνα, Αμερική;;

Συγκρίνεις δύο τελείως ανόμοια πράγματα. 

Επεξ/σία από Apoll
  • Like 2
Επισκέπτης
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Hatsos είπε

Στον Έμπολα είχαν πιο αυστηρά μέτρα. Η υπερβολή στην Ελλάδα που είναι ακριβώς; Στο ότι ακυρώθηκε ένα event με 50000 κόσμο μαζεμένο; Εντάξει αυτό δεν είναι υπερβολή σε αυτήν την φάση. Υπερβολή θα ήταν να  έκλειναν αεροδρόμια, λιμάνια, σύνορα, για παράδειγμα. Κανονικά και τα ματς πρέπει να γίνονται κεκλεισμένων. Πρέπει να σταματήσει η διάδοση του ιού και να μην δημιουργηθεί εσωτερική μετάδοση μέσα στην χώρα. Μέχρι στιγμής τα κρούσματα είναι άνθρωποι που ταξίδεψαν στην Ιταλία..

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, zio10 είπε

Επειδή αυτά είναι πολύ δύσκολο να γίνουν προς το παρόν δίνουν γενικές συμβουλές που άλλοι τις ακούνε λίγο, άλλοι καθόλου.

Δεν είναι θέμα δυσκολίας, είναι απλά ανούσιο να παρθούν τέτοια μέτρα τώρα.

Δεν θα ρίξουμε ολόκληρη την χώρα σε κώμα επειδή υπάρχουν 7 κρούσματα σε ολόκληρη την επικράτεια. Όταν και αν φτάσουν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα σε σοβαρό αριθμό, το ξανασυζητάμε.

• Like 1
  • Confused 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, BlueBlade είπε

Δεν είναι θέμα δυσκολίας, είναι απλά ανούσιο να παρθούν τέτοια μέτρα τώρα.

Δεν θα ρίξουμε ολόκληρη την χώρα σε κώμα επειδή υπάρχουν 7 κρούσματα σε ολόκληρη την επικράτεια. Όταν και αν φτάσουν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα σε σοβαρό αριθμό, το ξανασυζητάμε.

Παραλογισμος ειναι αυτο που γραφεις τωρα. Την εκφραση <<παει πεταξε το πουλακι>> δεν την ξερεις? Φιλε αν ξεφυγει ο ιος τοτε δεν εχει νοημα τα μετρα, οτι ειναι να γινει πρεπει να γινει τωρα.

• Like 6
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, thomasG4 είπε

Η κατάσταση στο Ιράν έχει ξεφύγει. Και όλα αυτά γιατί όταν ήταν ακόμα στο ξεκίνημα, οι αρχές απλά το αγνοούσαν ηθελημένα για πολιτικούς λόγους και δεν πήραν καθόλου μέτρα για το περιορισμό της ασθένειας. Διαβάστε και το υπόλοιπο thread.

ο τύπος που γλύφει κάτι κάγκελα είναι η απάντηση στο "πώς το ιράν έφτασε ως εδω με τον ιο"

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...