Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Snoob

Τηρείτε τα παρακάτω, παρακαλώ:

1. Βάζετε πηγές στις ειδήσεις που μεταφέρετε. Ειδικά αν είναι κάτι αρνητικό, που ενδεχομένως να προκαλέσει ανησυχία σε όσους το διαβάσουν.

2. Μην αναπαράγετε γιατροσόφια, μαντζούνια και αυτοσχέδια "μέτρα προστασίας". 

3. Γράφετε κόσμια.

4. Αν εντοπίσετε μήνυμα  που κρίνετε πως χρειάζεται παρέμβαση συντονιστή, στείλτε αναφορά και αποφύγετε κάθε σχολιασμό, παράθεση κτλ.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ταβέρνες τίποτα όλα κλειστά νέα μάκρη και τριγύρω.όλοι καφέ στο χέρι και βόλτα στην παραλία. Το ίδιο και σε όλη την παραλιακή που πέρασα.

χρυσες δουλειές οι ντελιβεραδες σήμερα. Όλοι σπιτι

• Απαντ. 15,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Philippe είπε

Αν μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει γιατί δεν είναι σωστό να πηγαίνουμε εκδρομή στην επαρχία. Επειδή δεν υπάρχουν υποδομές αν πάθουμε κάτι; Για να μην κολλήσουμε τους ντόπιους; Δέχομαι πιέσεις!

Το μόνο καλό από αυτή την ιστορία είναι ότι ενδέχεται να μην ξαναβγεί ο Τραμπ, σύμφωνα με ένα άρθρο της Guardian χθεσινό.

Θα σου πω ότι είπα σε μια φίλη μου που και αυτή πήγε εκδρομή τριημεράκι. Σκέψου να γνωρίσεις ένα άτομο το βράδυ. Θα έκανες σεξ μαζί του χωρίς προφυλακτικό? Η πιθανότητα να κολλήσεις κάτι είναι πραγματικά μικρή. Παρολαυτά αν είσαι υπεύθυνος θα χρησιμοποιήσεις. Εδώ γιατί δεν κάνεις το ίδιο?

• Like 2
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε

Αν πας Νοσοκομείο να κάνεις τεστ σε βάζουν σε θάλαμο αρνητικής πίεσης μέχρι να βγει το αποτέλεσμα. Αν βγει θετικό αλλά δεν χρήζεις νοσηλείας πως πας στο σπίτι; Σε γυρνάνε με ασθενοφόρο;

Για να σου κάνουν το τέστ πρέπει να χεις εμφανίσει σοβαρά συμπτώματα. Αλλιώς πας σπιτάκι σου και σου λένε μπες σε καραντίνα.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, mmmpii είπε

Θα σου πω ότι είπα σε μια φίλη μου που και αυτή πήγε εκδρομή τριημεράκι. Σκέψου να γνωρίσεις ένα άτομο το βράδυ. Θα έκανες σεξ μαζί του χωρίς προφυλακτικό? Η πιθανότητα να κολλήσεις κάτι είναι πραγματικά μικρή. Παρολαυτά αν είσαι υπεύθυνος θα χρησιμοποιήσεις. Εδώ γιατί δεν κάνεις το ίδιο?

Πιο ακυρο παραδειγμα παιζει να μην εχω διαβασει

Δημοσ.

Παιδια ειπαν απο ποιες περιοχες της χωρας ηταν τα σημερινα κρουσματα...δεν βρισκω κατι...!

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Sanjuro είπε

Η ατομική ευθύνη έχει όρια. Ο λαός (δεν μου αρέσει να τον λέω μάζα γι'αυτό τον λεω λαό) θα τα κάνει τα λάθη του. Το ερώτημα είναι πως θα τον ωθήσεις να κάνει λιγότερα λάθη.

Νιώθω πως η ενημέρωση απ'την πλευρά της κυβέρνησης μέχρι στιγμής είναι ανεπαρκής. Αυτός είναι ο κύριος λόγος ππυ οδηγεί σε πράξεις πανικού.

Όσων αφορά τα σουπερμάρκετ μοιάζουν να απουσιάζουν και τα μέτρα.

ΝΑΙ, αλλά τα λάθη στοιχίζουν.

Δημοσ.

Ναι, 1,5 μύριο για την Αγγλία, σωστά. Έτσι λένε οι ειδικοί τουλάχιστον. Οπότε και σε μας το αντίστοιχο είναι πόσο; 300 χιλιάδες κόσμου; Παραπάνω από τους ψηφοφόρους του Βελόπουλου..

Στην Αγγλία το NHS ήταν φορτωμένο ήδη από πολύ παλιά, όπως λες. Θυμάμαι για παράδειγμα ότι pap test τους έκαναν κάθε 3 χρόνια (αντί για 2 οι άλλες χώρες) επειδή το οικονομικό και κοινωνικό κόστος του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας ήταν χαμηλότερο. Και με την οικονομία στα κόκκινα λόγω Brexit, αναμενόμενες ο αρχικός σχεδιασμός να γέρνει προς το οικονομικότερο.

Δημόσιες υπηρεσίες δεν έβγαλαν ανακοίνωση ότι δεν θα δέχονται κόσμο; Κάπου το πήρε το μάτι μου.

mmmpii συγκρίνεις την εκδρομή με το να μείνεις κλεισμένος μες στο σπίτι, ε; Γιατί το επιχείρημα της δικιάς μου είναι ότι στην εξοχή θα είμαστε μόνοι μας και δεν θα κολλήσουμε κανέναν/ από κανέναν. Μήπως έχει δίκιο; 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, logistoulis είπε

δίνεις 3,8% θνητότητα; 

Μισο να καθήσω να σου μετρίσω μερικές χιλιάδες λες και έχουν σημασία όταν ο αριθμός είναι τεράστιος ήδη. 

Στο 90% με 3,4 είναι 2,019,000 στο 60% 1,343,600 να το αφήσω στο ζύγισμα ή να κόψω κι άλλο; 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, moysatos79 είπε

Πιο ακυρο παραδειγμα παιζει να μην εχω διαβασει

Ίσως γιατί δεν καταλαβαίνεις την έννοια της αναλογίας

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Dannie είπε

Παιδια ειπαν απο ποιες περιοχες της χωρας ηταν τα σημερινα κρουσματα...δεν βρισκω κατι...!

Απ' ότι θυμάμαι δεν είπαν κάτι σχετικό παρά μόνο ότι τα περισσότερα κρούσματα είναι από Αθήνα.

Επισκέπτης
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, citiz είπε

Για να σου κάνουν το τέστ πρέπει να χεις εμφανίσει σοβαρά συμπτώματα. Αλλιώς πας σπιτάκι σου και σου λένε μπες σε καραντίνα.

Και άμα έχω θα το μεταδώσω παντού εκτός αν μένω απέναντι από το Νοσοκομείο και τρέξω να μπω μέσα στο σπίτι :P 

Δημοσ.

Εντάξει βρε παιδιά, σίγουρα παίζουν πολλοί παράγοντες. Και μισό εκατομμύριο να είναι / 100 χιλιάδες δικοί μας είναι εξωφρενικά τα νούμερα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, Philippe είπε

Ναι, 1,5 μύριο για την Αγγλία, σωστά. Έτσι λένε οι ειδικοί τουλάχιστον. Οπότε και σε μας το αντίστοιχο είναι πόσο; 300 χιλιάδες κόσμου; Παραπάνω από τους ψηφοφόρους του Βελόπουλου..

Στην Αγγλία το NHS ήταν φορτωμένο ήδη από πολύ παλιά, όπως λες. Θυμάμαι για παράδειγμα ότι pap test τους έκαναν κάθε 3 χρόνια (αντί για 2 οι άλλες χώρες) επειδή το οικονομικό και κοινωνικό κόστος του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας ήταν χαμηλότερο. Και με την οικονομία στα κόκκινα λόγω Brexit, αναμενόμενες ο αρχικός σχεδιασμός να γέρνει προς το οικονομικότερο.

Δημόσιες υπηρεσίες δεν έβγαλαν ανακοίνωση ότι δεν θα δέχονται κόσμο; Κάπου το πήρε το μάτι μου.

mmmpii συγκρίνεις την εκδρομή με το να μείνεις κλεισμένος μες στο σπίτι, ε; Γιατί το επιχείρημα της δικιάς μου είναι ότι στην εξοχή θα είμαστε μόνοι μας και δεν θα κολλήσουμε κανέναν/ από κανέναν. Μήπως έχει δίκιο; 

To NHS είναι χειρότερο από το ΕΣΥ. Μπορεί να περιμένεις και 1 χρόνο για να ξεκινήσεις θεραπεία για καρκίνο. Γι αυτό και η χώρα έχει τα μεγαλύτερα ποσοστά θανάτων. 

Μία σημείωση. Μόλις έσκασε η Ιταλία έπεσε ερώτηση στην Βουλή των Κοινοτήτων πόσα κρεβάτια είχε το NHS άδεια. Η απάντηση ήταν 500. Όχι ΜΕΘ, όχι με αναπνευστήρα. Το σύνολο των ελεύθερων κρεβατιών σε όλα τα νοσοκομεία....... 

Kαι μόνο 15 για κρίσημες καταστάσεις (ανεπνευστήρα). 

https://www.theguardian.com/society/2020/feb/27/coronavirus-england-only-has-15-beds-for-worst-respiratory-cases

Επεξ/σία από Apoll
  • Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...