Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Snoob

Τηρείτε τα παρακάτω, παρακαλώ:

1. Βάζετε πηγές στις ειδήσεις που μεταφέρετε. Ειδικά αν είναι κάτι αρνητικό, που ενδεχομένως να προκαλέσει ανησυχία σε όσους το διαβάσουν.

2. Μην αναπαράγετε γιατροσόφια, μαντζούνια και αυτοσχέδια "μέτρα προστασίας". 

3. Γράφετε κόσμια.

4. Αν εντοπίσετε μήνυμα  που κρίνετε πως χρειάζεται παρέμβαση συντονιστή, στείλτε αναφορά και αποφύγετε κάθε σχολιασμό, παράθεση κτλ.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Oscar_Mike είπε

Εχουν αρχισει απολύσεις με πρόφαση τον covid, άκουσα; Αληθεύει;

Δεν θα υπάρξει κάποιο πλαίσιο γι αυτή την κατάσταση;

στην Ιαπωνια εχουν αρχισει απο την περασμενη εβδομαδα. το ειχε αναφερει μια αγγλιδα twitch streamer που ζει και εργαζεται εκει περα. και δυστυχως σημερα τουηταρε οτι την απελυσαν και εκεινη. πολυ φοβαμαι οτι η επιδημια ειναι μονο η αρχη του προβληματος..

• Like 1
  • Απαντ. 15,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, patclo είπε

Μια απλοϊκή σκέψη. Μπορεί κάποιος να πάει και ανάποδα για να εκτιμήσει ποσα κρούσματα υπάρχουν. Να ξεκινήσει από τα νούμερα περιστατικών θανάτων και βαριάς κατάστασης τα οποια ειναι πιο ακριβή γιατί αναγκαστικά ανιχνεύονται σχεδόν ολα και να χρησιμοποιήσει έναν πολλαπλασιαστη για να φτασει στο ποσοι προσβληθηκαν απο τον ιό στον γενικό πληθυσμό. Ο πολλαπλασιαστης δεν μπορεί να προσδιοριστει με ακρίβεια αλλά αν παρουμε για παραδειγμα το κρουαζιεροπλοιο, το οποιο γνωρίζουμε την εξελιξη του, που ειχε κυρίως επιβάτες μεγάλης ηλικίας, 5% από αυτούς ανέπτυξαν σοβαρά συμπτώματα. Κατα συνέπεια αν λαβουμε υπόψη οτι ο γενικός πληθυσμός έχει μεσα ηλικίες που μπορεί να εχουν το ενα δέκατο ή ένα εικοστό της ευπαθειας σε σοβαρά συμπτώματα που εχει ενας ηλικιωμένος συν οτι πολλοί φορείς κάθε στιγμή ειναι σε στάδιο που δεν έχουν προλάβει ακομα να αναπτύξουν σοβαρά συμπτώματα, βλέπω αδύνατο ο πολλαπλασιαστης αυτός να είναι μικρότερος απο 50 - 100. Η Ιταλία με 2500 περιπτωσεις βαριές εχει στανταρ κατ ελάχιστο πανω απο 100 χιλιαδες ατομα που φερουν τον ιο αυτη την στιγμή. Και αυτο νομιζω οτι ειναι τελείως συντηρητική εκτίμηση. 

Πόσα παραδείγματα σαν αυτουνού που έφυγε τρέχοντας σήμερα από το νοσοκομείο υπάρχουν?υπάρχει μεγάλος φόβος,φοβος απομόνωσης,φοβος καραντίνας σε ένα θάλαμο για βδομάδες.γι αυτό θελω να πιστεύω ότι οι ανθρωποι που έχουν δέκατα και βήχα δεν βγαίνουν έξω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μόνο lockdown όπως είπατε πολλοι εδώ μέσα. 

Μεγάλο θέμα είναι και οι μεταφορές αγαθών. Στη δουλειά μου (συνεργείο ταχογραφων φορτηγών) έρχονται αμάξια απ όλη την Ευρώπη και φυσικά πολλοί οδηγοί διεθνών μεταφορών. Δεν δείχνουν καθόλου να έχουν πάρει χαμπάρι, το χρήμα να είναι καλά. Και το αφεντικό περιμένει να πάμε για δουλειά  κανονικά τη Δευτέρα... Δεν ξέρω ακόμα τι θα κάνω αν επιμείνει. 

Επεξ/σία από gazp
  • Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Oscar_Mike είπε

Εχουν αρχισει απολύσεις με πρόφαση τον covid, άκουσα; Αληθεύει;

Δεν θα υπάρξει κάποιο πλαίσιο γι αυτή την κατάσταση;

Απολύσεις δεν ξέρω αλλά γκρίνια από εργαζόμενους σούπερ μάρκετ άκουσα.απειλουν πολλοί με παραιτήσεις, όπως και οι ντιλιβεραδες 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, lionheart20 είπε

Κάτι λένε για επίδομα 300-400 ευρώ.αλλαζουν κάθε μέρα αυτα.φανταζομαι θα χουμε νέα μέσα στο σκ

eurogroup Δευτερα ειπαν για το κασερι που θα πεσει 

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, VanJ είπε

Στο Σωτηρία έχετε test kit ή στέλνετε κι εσείς στο Παστέρ;

Δεν γνωριζω γιατι εγω δεν παω εκει που κανουν το τεστ,θα ρωτησω αυριο να σου πω,παντως και σημερα ειχε πολυ μεγαλη ουρα για το τεστ.Και γενικα δεν βαζει πολλους ασθενεις οπως αλλες φορες σε γενικη εφημερια,μονο οσοι εχουν μεγαλο προβλημα

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, ronaldofenomeno είπε

ευχαριστηθειτε ακομα το ιντερνετ...σε λιγες μερες δεν θα υπαρχει..θα κοπει και αυτο...παμε εποχες 90ς, βγαλτε επιτραπεζια, παλιες τηλεορασεις,  isspro 98 ps1 και τετοια ericsson t28s και μικυ μαους και ταινιες με βεγγο και μεν και οι δεν και αλλα καλα§ εμφανισεις καραπιαλη και βαζεχα, μπονατσος τηλεπαιχνιδια..

Η κόρη μου σήμερα: "Μαμά, ο μπαμπάς έβαλε μουσική χωρίς εικόνα". Ραδιόφωνο εννοούσε.

• Like 6
  • Thanks 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, VanJ είπε

Η κόρη μου σήμερα: "Μαμά, ο μπαμπάς έβαλε μουσική χωρίς εικόνα". Ραδιόφωνο εννοούσε.

Χαχχααχ έλιωσα ... 

Ρε παιδιά να κάνω μια ερώτηση εμένα η επιχείρηση το γύρισε μόνο take away άρα σέρβις/μπάρ δεν χρειάζονται εγώ που κάθομαι θα αποζημιωθω από κάποιον ; 

Ξέρει κανείς κάνα επίδομα κτλπ ;; 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Mobid είπε

Χαχχααχ έλιωσα ... 

Ρε παιδιά να κάνω μια ερώτηση εμένα η επιχείρηση το γύρισε μόνο take away άρα σέρβις/μπάρ δεν χρειάζονται εγώ που κάθομαι θα αποζημιωθω από κάποιον ; 

Ξέρει κανείς κάνα επίδομα κτλπ ;; 

κατι ειπαν για μεσω οαεδ θα δοθουν λεφτα, ειναι φημες ολα γιατι δε ξερουν ακομα ουτε αυτοι

μην τρελαινεστε μολις πανε βρυξελλες να δουν τι λεφτα μπορουν να δωσουν 

θα γυρισουν θα αποφασισουν και θα τα ανακοινωσουν

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 λεπτά πριν, VanJ είπε

Έχουν φάση τα πιτσιρίκια. 

Η δικιά μου ντύθηκε κοκκινοσκουφιτσα τώρα τις απόκριες. Οπότε παίζαμε κυνηγητό και εγώ έκανα τον κακό το λύκο. 

Πριν λίγες μέρες με όλα αυτά που έχει ακούσει έρχεται και μου λέει" να με κυνηγήσεις, εγω είμαι ο άνθρωπος και εσύ ο κοκονοvirus". 33 μηνών τώρα. Και οκ μπορεί πριν λίγες μέρες να είχε όντως την πλακίτσα του όλο αυτό αλλά πλέον δεν έχει και προσπαθώ να γυρίσω στην κοκκινοσκουφιτσα... ανεπιτυχώς. 

Τώρα που κοιμηθηκαμε "φτιάξαμε" καινούργιο παραμύθι η κοκκινοσκουφιτσα και ο κοκονοvirus. Κρατάω απλά ότι στο τέλος τον σκότωσε ο κυνηγός. Αμήν. 

Επεξ/σία από chill
  • Like 12
  • Thanks 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είναι άξια στοχασμού η περίπτωση της Αγγλίας. Από όσο ξέρω αυτοί που ψήφισαν υπέρ Brexit ήταν κυρίως άτομα μεγάλης ηλικίας. Αν η Αγγλία ήταν ακόμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα ήταν υποχρεωμένη φαντάζομαι να ακολουθήσει την αντιμετώπιση της υπόλοιπης Ε.Ε σχετικά με τον ιό. Πολλοί από αυτούς που ήθελαν να βγει η Αγγλία από την Ε.Ε θα πεθάνουν έμμεσα εξαιτίας της επιλογής τους. Ας με διορθώσει κάποιος αν κάνω λάθος. Αν ισχύει αυτό που σκέφτομαι είναι άξιο ανάλυσης. Ποσό σημαντική είναι πραγματικά η ψήφος μας. Ενώ νομίζανε πως θα τους βγει σε καλό, τελικά αυτοί που ψήφισαν να κυβερνήσουν με την φιλοσοφία που έχουν δεν δίνουν μια για αυτούς και δεν τους πειράζει να τους αφήσουν να πεθάνουν σαν τα σκυλιά. 

Τελικά ισχύει αυτό που λένε ότι η γνώση και η σοφία συμβαδίζει με τα χρόνια; 

Συγνώμη για το εκτός θέματος. Απλά ήθελα να μοιραστώ την παρατήρηση μου μιας που σχολιάστηκε ήδη η αντιμετώπιση της Αγγλίας. 

Επεξ/σία από manolis115
  • Like 4
  • Confused 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...