Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Snoob

Τηρείτε τα παρακάτω, παρακαλώ:

1. Βάζετε πηγές στις ειδήσεις που μεταφέρετε. Ειδικά αν είναι κάτι αρνητικό, που ενδεχομένως να προκαλέσει ανησυχία σε όσους το διαβάσουν.

2. Μην αναπαράγετε γιατροσόφια, μαντζούνια και αυτοσχέδια "μέτρα προστασίας". 

3. Γράφετε κόσμια.

4. Αν εντοπίσετε μήνυμα  που κρίνετε πως χρειάζεται παρέμβαση συντονιστή, στείλτε αναφορά και αποφύγετε κάθε σχολιασμό, παράθεση κτλ.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, KFitilis είπε

σορρυ που στο λεω αλλα τον ιο παιζει να τον εχουν αυτήν την στιγμή 5000-10000 τουλαχιστον...τα κρουσματα τα επιβεβαιωμενα δεν ειναι 190 αλλα 500-1000 και τα κρυβουν....

Δεν τίθεται ζήτημα "απόκρυψης" ή άλλες τέτοιες ανοησίες. Λίγη σοβαρότητα παρακαλώ. 

• Thanks 4
  • Απαντ. 15,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε

-Το πρώτο κρούσμα καταγράφηκε και το Σουρινάμ και οι αρχές θα κλείσουν τα σύνορα για όλους τους ξένους.

https://www.protothema.gr/world/article/984352/koronoios-sunagermos-se-olo-ton-planiti-pou-kleinoun-ta-sunora-kai-ti-metra-piran-oi-kuverniseis/

Το σουρινάμ βγήκε απο την λίστα των χωρών που θα παρομοιάζω με μπάχαλο. μπήκαν άλλες 27 όμως οπότε κομπλε

Ποιος χρησιμοποιούσε το Σουρινάμ σαν παράδειγμα μπάχαλου;

Γιατί;

Δημοσ.
44 minutes ago, Finn said:

Ελβετία πάντως με τα 600+ κρούσματα και νεκρούς, φίλος που μένει και εργάζεται εκεί λέει ότι ακόμη τίποτε δεν έχει κλείσει. Μένει σε πόλη μεγέθους 30.000 κατοίκων με κρούσματα.

Καποιες χωρες εχουν πολυ χαλαρα μετρα, οπως και η Ολλανδια. Τωρα αυτο που κανει η Αγγλια για τα αντισωματα εχει λογικη;

8 minutes ago, aekoupoli said:

Aπο 2700 ελεγχους εχουμε 190 επιβεβαιωμενα κρουσματα,δν το λες και μικρο ποσοστο

Ναι και αλλα 10.000+ που απλα καθομαστε σπιτια μας χωρις συμπωματα ή με δεκατα. Οποτε το ποσοστο ειναι μικρο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
42 λεπτά πριν, lionheart20 είπε

Εδώ Διαβάστε για θεραπείες,και πως μέσα σε 36 ώρες καθάρισε ο κορωνοιος,με πειραματικά φαρμακα

https://www.sciencemag.org/news/2020/03/we-thought-she-was-going-pass-away-did-experimental-drug-help-us-coronavirus-patient

Μακάρι να είναι έτσι,όμως ξέρεις πόσα πειραματικά φάρμακα θα υπάρξουν και υπάρχουν ήδη,όμως λόγο νομοθεσίας καλός η κακώς δεν πρόκειτε να κυκλοφορήσουν μέσα στα επόμενα χρόνια ? Πρέπει να έχει ελενχθεί επί σειρά ετών(κάπου άκουσα μέχρι και 10)! ένα φάρμακο για να μπορέσει να κυκλοφορήσει στο ευρύ κοινό,δεν ξέρω αλλά πιστεύω πως θα μπορούν να κάνουν κάποιες εξαιρέσεις απο τον Παγκόσμιο Οργανισμό σε ανάλογες καταστάσεις και εφόσον είναι όντος κάτι αποτελεσματικό,να το διαθέσουν μέσα σε κάνα χρόνο η λιγότερο και φυσικά το πάρει κανείς και με δικιά του ευθύνη,εφόσον είναι πιο σοβαρά.

Επεξ/σία από ELMastas
Δημοσ.
1 ώρα πριν, zio10 είπε

Και δεν είναι μόνο θέμα Ελλάδας αυτό. Έπρεπε να έχει αποκλειστεί η Κίνα από τον υπόλοιπο κόσμο σε πρώτη φάση, σε συνδυασμό με τα μέτρα που πήραν εκεί θα είχε μαζευτεί πολύ το πράγμα.

Ρώτησα και νωρίτερα, εμείς με την Ιταλία συνεχίζουμε κανονικά τα πέρα δώθε ξέρει κανείς;

μπορεις να μπεις δε μπορεις να βγεις νομιζω, κινκυ κατασταση

εμπορευματα κανονικα 

(τουλαχιστον μεχρι πριν 1-2 μερες ετσι ηταν)

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 minutes ago, gas83 said:

νομιζω σε ατομα μεγαλης ηλικιας που φενεται οτι δε θα την παλεψουν η ακομα και αυτους που ''διαλεγουν'' να αφησουν χωρις υποστηριξη θα μπορουσε να ειναι μια καλη λυση

και σε αυτους δινει το δικαιωμα να εχουν ελπιδα και παιρνουμε και πολυ feedback απο τα τεστ

Το remdesivir είναι ακόμα σε πειραματικό στάδιο. Δεν μιλάμε δηλαδή για άμεσα διαθέσιμη -πιθανή- λύση. Πρέπει να γίνουν κλινικές δοκιμές πρώτα, αν και κάπου είδα πως η Κορέα ήδη βρίσκεται στην τρίτη και τελευταία φάση, σε κάθε περίπτωση μάλλον μιλάμε για μήνες. Μέσα στο ίδιο διάστημα έχουμε σε ανάπτυξη ή σε στάδιο δοκιμών τουλάχιστον δύο εμβόλια (από Καναδά και Ισραήλ), οπότε η πιθανότητα να έχουμε φάρμακο ή εμβόλιο πριν το νέο κύμα (από φθινόπωρο δηλαδή) ίσως είναι εφικτή. 

Επεξ/σία από akpe
  • Like 2
Δημοσ.
47 λεπτά πριν, Finn είπε

Ελβετία πάντως με τα 600+ κρούσματα και νεκρούς, φίλος που μένει και εργάζεται εκεί λέει ότι ακόμη τίποτε δεν έχει κλείσει. Μένει σε πόλη μεγέθους 30.000 κατοίκων με κρούσματα.

Εγω παντως που ζω σε πολη με πανω απο 30.000 κατοικους θα σου πω οτι αρκετοι ειναι σε teleworking, τα σουπερ μαρκετ αδειαζουν και κοσμος φοραει μασκες.

Και πλεον τα κρουσματα μας ειναι πανω απο 1000 και θα αυξηθουν πολυ

Δημοσ.
54 λεπτά πριν, panther_512 είπε

Κύπρο έκλεισαν τα σύνορα πάντως με Προεδρική απόφαση πριν λίγη ώρα για όλους εκτός από Κυπρίους πολίτες, εργαζόμενους στην Κύπρο και φοιτητές. 

Δεν νομίζω να το προλάβαμε. 

Οι Κύπριοι δλδ σαν τους Τούρκους δεν κολλάνε τον ιο; 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Anubis13 είπε

Εγω παντως που ζω σε πολη με πανω απο 30.000 κατοικους θα σου πω οτι αρκετοι ειναι σε teleworking, τα σουπερ μαρκετ αδειαζουν και κοσμος φοραει μασκες.

Και πλεον τα κρουσματα μας ειναι πανω απο 1000 και θα αυξηθουν πολυ

Ξαναμίλησα τώρα μαζί του και μου λέει στο Zug ξεκίνησαν σιγά σιγά να κλείνουν μερικά.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, elpaso1 είπε

Καποιες χωρες εχουν πολυ χαλαρα μετρα, οπως και η Ολλανδια. Τωρα αυτο που κανει η Αγγλια για τα αντισωματα εχει λογικη;

Ναι και αλλα 10.000+ που απλα καθομαστε σπιτια μας χωρις συμπωματα ή με δεκατα. Οποτε το ποσοστο ειναι μικρο.

Η Αγγλία δεν αντέχει οικονομικά μία καθολική παύση για αυτό αντιδρά έτσι .

Δημοσ.
2 ώρες πριν, dimoskoutr είπε

Εγώ πριν λίγο γύρισα από μάρκετ εδώ στην Κομοτηνή. Το μετάνιωσα που πήγα 1000 φορές. Έπρεπε όμως να πάρουμε κάποια πράγματα ειδικά για την μικρούλα μου. Παιδιά 30 λεπτά αναμονή για το ταμείο. Αυτό όμως δεν με πείραξε καθόλου...τρελάθηκα που είδα ολόκληρες οικογένειες εκεί μέσα. Κανονικά βόλτα! Hell είχε μια έγκυο με τον άντρα της! Την τρέλα μου δηλαδή τι πρέπει να γίνει άλλο!!!! Ας βγει ο στρατός ρε φίλε. Άσε που εγώ όπως θα έπρεπε είχα σχεδόν 2 μέτρα απόσταση από την μπροστινή κυρία, αλλά από πίσω μου μια μάνα με 3 μεγάλα παιδιά (γυμνάσιο) είχαν κολλήσει επάνω μου. Γυρίζω μια λέω σας παρακαλώ κρατήστε μια απόσταση όπως κρατάω εγώ από την μπροστινή μου, λες και δεν με άκουσαν, λίγο αργότερα ξανά γυρίζω και το λέω...με κοιτάει η μάνα και μου απαντάει "δεν έχουμε χολέρα"!!! Αλήθεια γύρισα σπίτι έκανα μπάνιο, έβγαλα τα ρούχα για πλύσιμο και το μπουφάν έξω...ειλικρινά τέτοια αδιαφορία από την μεγαλύτερη πλειοψηφία εκεί μέσα δεν το περίμενα. Μάλλον είμαι ηλίθιος, αλλά ρε γαμώτο πως είναι τόσο άνετοι λες και μόνο από την Θεσ/νικη και κάτω έχει κρούσματα...τέτοια ηλιθιότητα! άνθρωποι πάνε έρχονται κάθε μέρα, φορτηγά ανεφοδιασμού, κλπ κλπ. ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΤΡΩΤΟΙ...δεν ξέρω, ξενέρωσα εντελώς, είμαι εκπαιδευτικός, προσπαθώ πρώτα από όλα να μάθω στους μαθητές μου να γίνονται καλύτεροι ως άνθρωποι και ως πολίτες και σήμερα έφαγα μούτζα...εδώ οι γονείς είναι ανεύθυνοι τενεκέδες πως να γίνουν καλύτεροι οι νέοι;;; ☹️

Συγνώμη αν πρίζω, είναι ψυχοθεραπεία μάλλον αυτό για μένα. Καλή υγεία και δύναμη.

βασικα το στοιχημα ειναι στους ποσους νεκρους στρωνουν 20 ? 50? 100 ?

αν και οι ελληναραδες μπορει να στησουν και χορο 

Δημοσ.

Είδα το βίντεο της Αναστάσιος Γιουσέφ  για τον κορονοϊού. Δεν το ποστάρω για ευνόητους λόγους. Έχουμε και μεγάλους ανθρώπους εδώ. Μην την γλιτώσουν από τον ιό και πάνε από εγκεφαλικό.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, ELMastas είπε

Μακάρι να είναι έτσι όμως ξέρεις πόσα πειραματικά φάρμακα θα υπάρξουν και υπάρχουν ήδη που λόγο νομοθεσίας δεν πρόκειτε να κυκλοφορήσουν ? Πρέπει να έχει ελενχθεί επί σειρά ετών ένα φάρμακο για να μπορέσει να κυκλοφορήσει στο κοινό καλός η κακώς δεν ξέρω αν μπορούν να κάνουν κάποιες εξαιρέσεις απο τον Παγκόσμιο Οργανισμό και εφόσον είναι όντος κάτι αποτελεσματικό να το διαθέσουν μέσα σε κάνα χρόνο και φυσικά το πάρει κανείς και με δικιά του ευθύνη εφόσον είναι πιο σοβαρά.

Αυτό έχει ελέγθει για τον εμπολα άρα έχει περάσει στάδιο ελέγχου παλιότερα.απλα βρηκαν ότι καταπολεμά και τον κορωνοιο τωρα.διαβαζω πως αν έχουν επιτυχία τα τεστ στους 1000 ανθρώπους που το δίνουν τωρα θα το δώσουν για έγκριση το φάρμακο κατευθείαν.

• Like 2
Δημοσ.

Αδέρφια τα πράγματα είναι σοβαρά

Έκλεισαν και τον κωδικό ΚΑΔ 96.09.19.12 με την τελευταία πράξη νομοθετικού περιεχομένου 

• Thanks 2
  • Sad 3
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...