Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Snoob

Τηρείτε τα παρακάτω, παρακαλώ:

1. Βάζετε πηγές στις ειδήσεις που μεταφέρετε. Ειδικά αν είναι κάτι αρνητικό, που ενδεχομένως να προκαλέσει ανησυχία σε όσους το διαβάσουν.

2. Μην αναπαράγετε γιατροσόφια, μαντζούνια και αυτοσχέδια "μέτρα προστασίας". 

3. Γράφετε κόσμια.

4. Αν εντοπίσετε μήνυμα  που κρίνετε πως χρειάζεται παρέμβαση συντονιστή, στείλτε αναφορά και αποφύγετε κάθε σχολιασμό, παράθεση κτλ.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 15,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
2 ώρες πριν, citiz είπε

Όχι γιατί τα μη κατεγραμενα κρούσματα είναι κατά βάση τα πιο light. Συντόμως θα εκτοξευθούν τα κατεγραμενα κρούσματα (βασικά έχουμε κάνει πολύ λίγα τεστ μέχρι τώρα, μόνο 2 χιλιάδες κατι) όπως και τα σοβαρά κρούσματα θα αυξηθούν δυστυχώς. Η πρόβλεψη που είχα κάνει για 1000+ μέχρι τέλος Μαρτίου πάει να πέσει πολύ έξω. Πάμε για μικρή Ιταλία κατάσταση, επίσης δυστυχώς.

Πρέπει να κολλήσουμε τώρα που υπάρχουν ακόμα δωμάτια στη ΜΕΘ αργότερα θα πεθάνουμε σε κανένα ράντσο

• Like 2
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Finn είπε

Ελβετία πάντως με τα 600+ κρούσματα και νεκρούς, φίλος που μένει και εργάζεται εκεί λέει ότι ακόμη τίποτε δεν έχει κλείσει. Μένει σε πόλη μεγέθους 30.000 κατοίκων με κρούσματα.

Ειναι δυσκολη αποφαση. Ο χρονος θα δειξει

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

μ' αρεσει που αυτο το θεμα βρισκεται στην κατηγορια ψυχαγωγια

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, Pcrider είπε

Ρε για την εκκλησία τίποτα δεν θα κλείσει?

Πιθανώς να κλείσουν τις επόμενες μέρες αν φτάσουμε 500+ κρούσματα. Απλά είναι αρκετά βαρύ για τον περισσότερο κόσμο και ίσως το τρενάρουν για να δουν πως θα πάνε τα τωρινά μέτρα, τι να πω. Από συζητήσεις που είχα πάντως, είναι μειωμένος πολύ ο κόσμος στις εκκλησίες σήμερα, και σκέψου είναι και Χαιρετισμοί..

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.

Ρε παιδιά.. Έμεινα με το στόμα ανοιχτό. Βλέπω τώρα RAI 3.. Ασχολούνται με το virus και μιλάνε και για την Αγγλία. Κανένα μέτρο λένε. Η κατάστασή είναι σχιζοφρενικη είπε χαρακτηριστικά ένας δημοσιογράφος πού βρίσκεται εκεί. Όλα λειτουργούν κανονικά. Τα pub γεμάτα. Μάλιστα λένε ότι είναι η στρατηγική τους τέτοια. Το κάνουν λέει για να αναπτύξουν τα αντισώματα.. Τρελάθηκα... Εκτός αν κάτι δεν κατάλαβα καλά 

• Like 1
Δημοσ.

Καπου τις προηγουμενες ημερες ειχα πετυχει ενα γραφημα που συγκρινε σε ισπανια ιταλια γερμανια ελλαδα και καποιες αλλες χωρες τον ιο ανα ημερα με τα κρουσματα και ειχε μια καμπυλη προς τα πανω. Στο αρθρο ελεγε οτι ειμαστε γυρω στις 10-11 ημερες αν θυμαμαι καλα πισω απο την Ιταλια σαν κρουσματα ανα ημερα, εχει καποιος αυτο το link μηπως; Κατα τα αλλα αν και ξερω οτι θα μας πεθανει οικονομικα μιας και εχω και εγω μαγαζι θεωρω οτι καλα εκαναν που εκλεισαν τα παντα σημερα, υπομονη και ψυχραιμια παιδια και μακαρι να περασει οσο το δυνατον με λιγοτοτερα θυματα. 

Επισκέπτης
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, ParhsG είπε

Οσοι νομιζουν οτι χωρις επιβολη θα βαλουν μυαλο ολοι εχουν αυταπατες. 

Στο στρατο πλεναμε πιατα με δυνατη χλωρινη επειδη ηταν ηλιθιοι και χαλαγαν σε 5 λεπτα 2 λιτρα σαπουνι κυριολεκτικα και τους ελεγα να βαλουν γαντια και με κοιτουσαν σα χαζοι και γελαγανε. Μετα απο λιγο οσοι δε βαλαν κοκινησαν τα χερια τους και τρεχαν στα ιατρεια.

Γενικά αυτό πιστεύω κι εγώ ως καλύτερη λύση, γενικό lockdown-απαγόρευση κυκλοφορίας χωρίς λόγο από τώρα. Διότι το κράτος είναι μπάχαλο, ούτε σοβαρούς ελέγχους τύπου hong kong - taiwan κάνανε ως πρόληψη, ούτε υποδομή υπάρχει για νοσηλεία κόσμου σε σοβαρή κατάσταση.

Λειτουργούν οριακά ούτως η άλλως, αν φύγουν τα νούμερα πάει για μιλάνο η ιστορία, είσαι 60+ καλό ταξίδι περιθάλπτουμε μόνο τους νεότερους...

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, XQuZe είπε

Τα καταστήματα Cosmote/wind/vodafone κτλπ θα κλείσουν ξέρουμε τίποτα ;

Οι οποίες δεν πρέπει να δώσουν χρόνο ομιλίας και data στον κόσμο ρε σεις; Θα τους κοστίσει τίποτα τώρα έτσι όπως είναι τα πράγματα;

• Like 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, mavco είπε

και σε σύγκριση με εμάς πως το χαρακτηρίζεις?

δε ξερω  ακομα 

οπως εγραψα πιο πριν εχουμε μετρα πολυ πριν ανεβασουμε τρελους αριθμους

σιγουρα θα ανεβουν κι αλλο αλλα το ζητημα ειναι να προλαβουμε να το σωσουμε λιγο

αν δεις αυτες τις 3 επειδη υπαρχουν τα στατιστικα για καθε μερα απο τα 400 και μετα ολες πανε ιδια με ιταλια και ηταν χαλαρες σε μετρα,την πατησαν

ειμαστε 200 ακομα θα δουμε τις επομενες μερες

μεχρι χτες ελεγα τον ηπιαμε ειμαστε απλα πιο πισω στην καμπυλη σε θεμα ημερων και απλα θα γινει πιο μετα σε μας το ιδιο 

τωρα μαντης δεν ειμαι αλλα θελω να αισιοδοξο οτι θα πιασουν τοπο τα μετρα

θα ημουν πιο σιγουρος αν ειμασταν ηδη Lockdown.ΕΝΤΕΛΩσ ΟΜΩΣ ΟΠΩς ΙΤΑΛΙΑ

τωα θα δουμε.πιστευω ειμαστε ηδη 1000 πολυ ανετα 

μεγαλη σημασια η επομενη εβδομαδα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, margaritagr είπε

ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΑ DELIVERY Σ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΘΕΕ ΜΟΥ

Στο σουβλατζιδικο που παραγγέλνω δεν απαντούσε κανείς!

Αναγκάστικα και πηρα pizza fan...:🙁

A ρε κορονοϊε ζημιές που μας κάνεις παρασκευιάτικα!!

Επεξ/σία από dimitris_sal
  • Sad 1
Δημοσ.

Οταν λέγαμε βάλτε τους ρε σε μερικά ξενοδοχεία αυτούς απο Ιταλία και απο μέρη που ήταν επικύνδυνα οι υπεύθηνοι τους άφηναν να ταξιδεύουν και να κυκλοφορούνε χωρίς κανέναν έλενχο αν έπαιρναν τα μέτρα που έπρεπε δεν θα χρειαζόταν τώρα να γίνονται αυτά είχαμε το παράδειγμα τις Ιταλίας που έπρεπε να αποφύγουμε τέλος πάντων τουλάχιστον να γίνει τώρα που είναι κρίσιμη η περίοδος κάτι να προλάβουμε να μην επεκταθεί εκτός ελένχου.

Υ.Η Αφού έκλεισαν τις καφετέριες τι να λέμε τώρα ! 😲μιλάμε για σοβαρή καταστροφή για τον Ελληνα,αν κλείσουν και τα σουβλάκια και δεν μπορούμε να παίρνουμε τέλος ....... 😪

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Apoll είπε

Μόνο αδαείς ρίχνουν σε κάποια κυβέρνηση ευθύνες (πολιτικό κόστος) για τα μέτρα που παίρνει να προστατέψει την δημόσια υγεία. Και μόνο πολιτικάντιδες που πρέπει να εξαφανιστούν από την πολιτική ζωή της χώρας, είναι όσοι προσπαθήσουν να επιρρίψουν ευθύνες την στιγμή που η κυβέρνηση δεν είναι αδρανής.... (π..χ ΗΒ). 

Όσον αφορά ΗΒ 

unknown.png

Και φυσικά είναι σε ισχύ το Civil Contingencies Act 2004 που δίνει δραματικά μεγάλες δυνάμεις μέχρι και επιβολή αστυνομικού κράτους. 

Όσον αφορά την Γερμανία, η κολλητή μου λέει ότι δεν θέλουν να τρομάξουν τον κόσμο με μέτρα που είχαν πάρει επί Χίτλερ τον ΒΠΠ. Γι αυτό η κυβέρνηση είναι διστακτική. 

Αυτό για την Γερμανία ισχύει εν μέρει. Αν και οι νεώτερες γενιές δεν έχουν καμια σχέση με την τότε ναζιστική Γερμανία δεν θα δεις πουθενά γερμανικές σημαίες εκτός από κυβερνητικά κτήρια. Το να βγάλει η Γερμανία τον στρατό στον δρόμο είναι το τελευταίο που θα κάνει. Η Μερκελ είπε χθες όμως ότι θα κάνουν τα πάντα για να μην φτάσουν στο σημείο να πρέπει να διαλέξουν ποιοι θα ζήσουν και ποιοι θα πεθάνουν. Η Γερμανία είχε πέρυσι μεγάλο χρηματικό πλεόνασμα και θα διοχετεύσουν ένα μεγάλο ποσό στο συστημα υγείας αλλα και για την στήριξη των επιχειρήσεων και εργαζομένων. Στην ομιλία που έκανε την είδα λίγο αγχωμένη και κουρασμένη, δεν ξέρω ίσως έτσι μου φάνηκε αλλα η γλώσσα σώματος μου έλεγε ότι έχει τεράστια πίεση και θα περάσουμε δύσκολες εβδομάδες τουλάχιστον στην Γερμανία.

• Like 2
Δημοσ.
31 λεπτά πριν, lak10 είπε

εχω φιλο που μου την λεει επειδη καθομαι σπιτι και κανω οσα ζητηθηκαν. Μου λεει με υφος οτι δεν τρομαζει και δεν μασαει και οτι ολλα γινονται απο την νεα ταξη πραγματων και οτι θα αλλαξουν χερια περιουσιες μεσω του χριματηστηριου πως το αντιμετωπιζετε ολο αυτο

Τον συνδέεις με Κάιρο.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...