Προς το περιεχόμενο

Κορωνοϊός στην Ελλάδα

billdanos
Μήνυμα προστέθηκε από Snoob

Τηρείτε τα παρακάτω, παρακαλώ:

1. Βάζετε πηγές στις ειδήσεις που μεταφέρετε. Ειδικά αν είναι κάτι αρνητικό, που ενδεχομένως να προκαλέσει ανησυχία σε όσους το διαβάσουν.

2. Μην αναπαράγετε γιατροσόφια, μαντζούνια και αυτοσχέδια "μέτρα προστασίας". 

3. Γράφετε κόσμια.

4. Αν εντοπίσετε μήνυμα  που κρίνετε πως χρειάζεται παρέμβαση συντονιστή, στείλτε αναφορά και αποφύγετε κάθε σχολιασμό, παράθεση κτλ.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

2 λεπτά πριν, k_w_t είπε

To ιδιο λεγαμε για τα σχολεια και εκλεισαν...

Οπως για τον θανατο του 66χρονου γραφτηκε εδω μεσα στις 22:30 και ανακοινωσαν οτι πεθανε 03:15 .

Τωρα ή ειμαστε κολοφαρδοι εδω μεσα ή εχουμε τρελες ακρες ?

Υπαρχει και η 3η αποψη οπως ο Βασιλης Λεβεντης... Αμα πεις 1000 μπαρουφες θα πεσεις μεσα σε 5 ...

με τοσο καλό καιρο και σκ να έρχετε θα δούνε τον κοσμο στα καφε και τις ταβερνες και θα πεσει λουκετο. Πανε βλέποντας και κανοντας. εγω θα άνοιγα τα διόδια για 3 μέρες να φύγει ο κοσμος που μπορεί στα εξωχικά του να πεσει ο πλυθησμός της αθήνας.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 15,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, dazed είπε

Περιγραφεις ενα κατεστραμενο συστημα υγειας (και κρατος) και λες να μην το κατηγορουμε. Αν δεν εξεταζουμε, να μην ανακοινωνουμε και νουμερα, και να πουν οποιος μπορει ας σωθει, μην περιμενετε τιποτα απο το κρατος.

Αυτα.

Περιγράφω έναν ανεύθυνο τρόπο προσωπικής συμπεριφοράς απέναντι στο σύνολο αν δεν κατάλαβες... Ας βγούμε λοιπόν όλοι όσοι έχουμε συμπτώματα στους δρόμους, ας πηγαίνουμε στις δουλειές μας κανονικά, ας κολλήσουμε καμμία 50ρια ο καθένας και μετά πάμε να κατηγορήσουμε το σύστημα υγείας..ΡΕ ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ ? έχεις καταλάβει για τι πράγμα μιλάμε? όταν όμως εσύ που θα εμφανίσεις βαριά συμπτώματα χρειαστεί να νοσηλευτείς, πάλι θα βρίζεις το σύστημα υγείας που δεν περιποιείται εσένα που πραγματικά το χρειάζεσαι αλλά προσέχει του άλλους 100 που εμφανίστηκαν με ήπια συμπτώματα και δεν διατρέχουν άμεσο κίνδυνο και κόλλησαν από τον ίδιο ανεύθυνο που πήγε στη δουλειά με πυρετό...Δεν υπάρχει σύστημα υγείας που να μπορεί να διαχειριστεί τέτοιον αριθμό...

Επεξ/σία από crossmo
  • Like 5
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, Apoll είπε

Θα πρέπει να απαιτήσετε να έχουν self check outs όπως όλα τα super market της Αγγλία. Δεν ακουμπά κανένας τα πράγματα που αγοράσατε, έχωντας ακουμπήσει άλλα 10000 αντικείμενα με κάμποσους να τα έχουν πιάσει με τον ιό. Απλά πράγματα. Κάμερες και 1 υπεύθυνος για 10 ταμεία, να δεις πως γίνεται η δουλειά. 13+ χρόνια τα χρησιμοποιούμε. 

Εδώ δεν τα καταφέρνουν με τα ΑΤΜs ακόμα στην Ελλάδα και θες και self check-outs;

Καλύτερα να κατεβάσουν ρολά...

Επεξ/σία από agnostos13
  • Like 1

1 ώρα πριν, margaritagr είπε

Μα το θεμα ειναι οτι αν είσαι σε καραντίνα δε θΑ μπορείς να πας σούπερ μάρκετ.

Γιατι η υπευθυνη στάση αυτή ειναι. Με συμπτώματα ίωσης , όπως είπε και η γενική γραμματεία, να μένεις σπίτι.

Εγω Παντως παρήγγειλα φαγητο για τα ζώα γιατί pet shops θα τα παρει η μπάλα λογικά 

Επισης αγαπημένο μου τοπικ .... μου ήρθαν και οι μάσκες απο Γαλλία πριν πεθάνω !! :D 

Μάσκες ομορφιάς?? 😎

15 λεπτά πριν, pontez2 είπε

Σωστό. Το πρόβλημα ειναι όμως οτι παίρνουμε πολλά με αποτέλεσμα να μη μένουν για άλλους.

Αυτο δηλαδη που έχει συμβει με τα αντισυπτικά ειναι αστείο. 

Έβλεπες τις προηγουμενες ημέρες κοσμο να τα παιρνει κατά δεκάδες και πλέον δε κυκλοφορεί τιποτα. Κρίμα ειναι. Θα τους μείνουν κιόλας.

Η Ιταλία για αυτο έβαλε τα δελτία.

Δελτίο πιστεύω θα μπει κι εδώ, δεν γίνεται να λειτουργήσει διαφορετικά.

33 λεπτά πριν, elpaso1 είπε

Ασυλληπτο για ποιο λογο ειναι; Αυτοι οι 66 που γυρισαν απο αγιους τοπους, σχεδον ολοι ειχαν τον ιο; Ο καθενας εαν τον μετεδωσε σε αλλους 20, βγαζουμε αμεσως 1200, οι 1200 σε αλλους 20, παμε 24.000 με τη μια. 10.000 ειναι μικρος ο αριθμος που ειπα

Δικε μου με τέτοια ανάλυση σε βλέπω να έχεις κερδίσει εκατομμύρια σε μαυρο κόκκινο στις ρουλέτες.

• Thanks 1

6 λεπτά πριν, dazed είπε

Περιγραφεις ενα κατεστραμενο συστημα υγειας (και κρατος) και λες να μην το κατηγορουμε. Αν δεν εξεταζουμε, να μην ανακοινωνουμε και νουμερα, και να πουν οποιος μπορει ας σωθει, μην περιμενετε τιποτα απο το κρατος.

Αυτα.

Αυτό λέει το κράτος. Μόνο όσοι είναι σε κρίσιμη κατάσταση να απευθυνθούν. Οι λοιποί ας κάτσουν σπίτι μέχρι να αρθούν τα μέτρα. Η ατομική/προσωπική ευθύνη είναι το σημαντικότερο πράγμα που θα πρέπει να καταλάβουν όλοι. Χωρίς αυτή καμία δημοκρατία δεν μπορεί να δουλέψεις σωστά. Κανένα κράτος. Μόνο απολυταρχικά καθεστώτα που έχεις και έναν αστυνομικό δίπλα σου να σου ρίχνει σφαλιάρες όταν δεν κάνεις κάτι σωστό. 

Δεν είμαστε ζούγκλα άγριων θηρίων ο καθείς να κάνει ότι γουστάρει χωρίς να κατανοεί τί κάνει. 

• Like 2

40 λεπτά πριν, k_w_t είπε

To ιδιο λεγαμε για τα σχολεια και εκλεισαν...

Οπως για τον θανατο του 66χρονου γραφτηκε εδω μεσα στις 22:30 και ανακοινωσαν οτι πεθανε 03:15 .

Τωρα ή ειμαστε κολοφαρδοι εδω μεσα ή εχουμε τρελες ακρες ?

Υπαρχει και η 3η αποψη οπως ο Βασιλης Λεβεντης... Αμα πεις 1000 μπαρουφες θα πεσεις μεσα σε 5 ...

Σημειωτέον για τον 66χρονο το ξαναείπαμε τι έγινε μάλλον. Από τη στιγμή που ανακοινώθηκε η πολυοργανική ανεπάρκεια του, όλοι κατάλαβαν ότι όδευε εκεί που κατέληξε και γι αυτό βγήκε ανεύθυνα η πρόωρη ανακοίνωση του θανάτου του. Όσοι έχουμε συγγενείς που κατέληξαν με παρόμοιο τρόπο, όπως η μητέρα μου ευτυχώς σε λίγες ώρες μέχρι να καταλήξει χωρίς να υποφέρει μακροχρόνια μαρτύρια, ξέρουμε πως είναι.

• Like 1

Τουλάχιστον ένας συνάδελφος έφερε σήμερα καμια 30αρια αντισυπτικά στη δουλειά και μας τα μοίρασε.

Η μάνα του ειχε πάει στο σουπερ μάρκετ και τα ειχε σηκωσει ολα πριν 2 εβδομάδες....Θεούλης!

• Like 1
  • Confused 1
  • Sad 3

14 λεπτά πριν, crossmo είπε

Το γιατί δεν εξετάζονται περιστατικά ελαφρά και ήπια νομίζω έχει ξεκαθαριστεί και μέσα από τις αναρτήσεις εδώ αλλά και από όλους τους ειδικούς που έχουν κατά καιρούς μιλήσει στα μέσα ενημέρωσης.

https://www.ethnos.gr/ygeia/93766_ekklisi-eody-gia-koronaio-osoi-den-anikete-stis-eypatheis-omades-min-pigainete

Δυστυχώς ο συνάδελφος σου έβαλε σε κίνδυνο αλλά και σε ανησυχία όλους εσάς και αυτό είναι που πρέπει στηλιτεύουμε, την πλήρη έλλειψη ατομικής υπευθυνότητας απέναντι στο σύνολο. Και πολύ φοβάμαι ότι είναι πολλοί εκεί έξω με την ίδια ανεύθυνη συμπεριφορά.

Σου ζητώ συγγνώμη αν η αρχική μου απάντηση ήταν λίγο επιθετική, δεν είχε να κάνει με εσένα αλλά με την ανευθυνότητα των συμπολιτών μας.

Μακάρι να το ξεπεράσουμε γρήγορα και αυτό

Να είσαι καλα φίλε μου.μακαρι!!!

1 λεπτό πριν, pontez2 είπε

Τουλάχιστον ένας συνάδελφος έφερε σήμερα καμια 30αρια αντισυπτικά στη δουλειά και μας τα μοίρασε.

Η μάνα του ειχε πάει στο σουπερ μάρκετ και τα ειχε σηκωσει ολα πριν 2 εβδομάδες....Θεούλης!

Γιαυτό οι υπόλοιποι δε βρίσκουν... από 30 ο κάθε έξυπνος και μετά ας ψοφήσει η κατσίκα του άλλου... Θεούλης.... ξεφτίλα είναι αυτό, απλά ξεφτίλα.

• Like 14
  • Thanks 1

2 λεπτά πριν, pontez2 είπε

φευγω απο τη δουλεια. κλεινουμε 14 μέρες. έιχα λίγο χωρο στη βαλίτσα της μηχανής. Κοιτάω το μπουκάλι με το αντισηπτικό, κοιτάω την καφετιέρα, ξανακοιτάω το αντισηπτικο... παίρνω την καφετίερα και φευγω.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, crossmo είπε

Γιαυτό οι υπόλοιποι δε βρίσκουν... από 30 ο κάθε έξυπνος και μετά ας ψοφήσει η κατσίκα του άλλου... Θεούλης.... ξεφτίλα είναι αυτό, απλά ξεφτίλα.

Κι εγώ αυτό ήθελα να πω.... Συνυπογράφω γιατί μερικοί την τσίπα δεν την έχετε.

5 λεπτά πριν, pontez2 είπε

Υπάρχει μια λεξούλα στο λεξικό που πρέπει να ανοίξεις, την "τσίπα".

Επεξ/σία από Vangelis_D9
  • Like 1
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, pontez2 είπε

Δεν θέλω να δικαιολογήσω αυτους που τα σήκωσαν όλα,απλά είμαι σίγουρος οτι τα περισσοτερα θα τα μοιράσουν σε δικούς τους ανθρώπους που ίσως δεν προλάβουν.Είμαστε καλή αλυσίδα,οση καταστροφή κ αν θέλουμε να προβάλουμε κάποιοι..

ΟΛΑ ΘΑ ΚΑΤΑΝΑΑΛΩΘΟΥΝ :) 

Επεξ/σία από NotebookFreak

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...