Προς το περιεχόμενο

Κορωνοϊός στην Ελλάδα

billdanos
Μήνυμα προστέθηκε από Snoob

Τηρείτε τα παρακάτω, παρακαλώ:

1. Βάζετε πηγές στις ειδήσεις που μεταφέρετε. Ειδικά αν είναι κάτι αρνητικό, που ενδεχομένως να προκαλέσει ανησυχία σε όσους το διαβάσουν.

2. Μην αναπαράγετε γιατροσόφια, μαντζούνια και αυτοσχέδια "μέτρα προστασίας". 

3. Γράφετε κόσμια.

4. Αν εντοπίσετε μήνυμα  που κρίνετε πως χρειάζεται παρέμβαση συντονιστή, στείλτε αναφορά και αποφύγετε κάθε σχολιασμό, παράθεση κτλ.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

5 λεπτά πριν, lactate είπε

Συμφωνώ απόλυτα σε ότι λες. Με τα πάγια έξοδα τι θα γίνει; Όσοι δεν δουλεύουν πως θα ζήσουν; λογαριασμοί, νοίκια.. το σουπερμαρκετ; Σε αυτό πρέπει να γίνει μια διευκόλυνση. Ας επιδοτήσει το κράτος την αγορά ειδών πρώτης ανάγκης, δεν ξέρω.

Το να πάει κάποιος μόνος του για τρέξιμο σε πάρκο είναι ενάντια της οδηγίας μένουμε στο σπίτι μας;

Εχεις δηλωσει πως εισαι γιατρος ή κανω λαθος?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 15,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Παίδες, που και από ποιον ειπώθηκε ότι θα αραιώσουν τα δρομολόγια του μετρό. Δηλαδή θα έχουν μετά περισσότερο συνωστισμό και άρα μεγαλύτερο κίνδυνο διασποράς του ιού; Δώστε την πηγή πια λες και είναι κρατικό μυστικό.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, lactate είπε

Συμφωνώ απόλυτα σε ότι λες. Με τα πάγια έξοδα τι θα γίνει; Όσοι δεν δουλεύουν πως θα ζήσουν; λογαριασμοί, νοίκια.. το σουπερμαρκετ; Σε αυτό πρέπει να γίνει μια διευκόλυνση. Ας επιδοτήσει το κράτος την αγορά ειδών πρώτης ανάγκης, δεν ξέρω.

Το να πάει κάποιος μόνος του για τρέξιμο σε πάρκο είναι ενάντια της οδηγίας μένουμε στο σπίτι μας;

Δεν προκειται να λαβεις απαντηση απο εμας γιατι δεν εχουμε ξαναζησει κατι τετοιο.

Καθε κρατος βαζει ορισμενα μετρα σε περιοδους εκτακτου αναγκης. Σιγα σιγα μας τα γνωστοποιουν. Αυτες οι ερωτησεις πιθανοτητα μεσα στο Σ/Κ θα εχουν απαντηθει. Δεν ειναι οτι εχει ξανασυμβει κατι τετοιο για να μπορουμε να περιμενουμε μια αμεση ανταποκριση πανω σε ολα. συνεχιζουμε να ζηταμε μεν, χωρις πανικο δε.

Αυτο το τελευταιο για το παρκο μου φερνει πανικο και ελλειψη κριτικης σκεψης αντιστοιχο μιας "καραντινας παιδιων" που αρχισε αλλος εδω μεσα. Βλεποντας και κρινοντας παμε.

Επεξ/σία από whosethere

1 λεπτό πριν, logistoulis είπε

ναι αλλά άλλο αυστηρά μέτρα, άλλο βλακώδη και υπερβολικά 

Αμ ρωτας την αποψη μου, θα πρεπε να ναι ανοιχτα μονο μεγαλα s/m και φαρμακεια, και να μην κυκλοφορει απολυτως κανεις χωρις σοβαροτατο λόγο. 

• Like 3

3 λεπτά πριν, agnostos13 είπε

Για να πάρουν οι ΔΥ καμιά άδεια προφανώς.

Αν ήθελαν να εξυπηρετήσουν θα τα αύξαναν (για να μην είναι κονσέρβα ο κόσμος μέσα).

Οχι, ο σκοπός ειναι να μην χρησιμοποιείς πολύ τα ΜΜΜ παρά μονο για λόγους άμεσης ανάγκης.

Άλλωστε μέχρι τη Τρίτη μόνο καταστήματα τροφίμων και υπηρεσίες (δημόσιες και ιδιωτικές) άμεσης ανάγκης θα λειτουργούν.

• Like 1

2 λεπτά πριν, whosethere είπε

Δεν προκειται να λαβεις απαντηση απο εμας γιατι δεν εχουμε ξαναζησει κατι τετοιο.

Καθε κρατος βαζει ορισμενα μετρα σε περιοδους εκτακτου αναγκης. Σιγα σιγα μας τα γνωστοποιουν. Αυτες οι ερωτησεις πιθανοτητα μεσα στο Σ/Κ θα εχουν απαντηθει. Δεν ειναι οτι εχει ξανασυμβει κατι τετοιο για να μπορουμε να περιμενουμε μια αμεση ανταποκριση πανω σε ολα. συνεχιζουμε να ζηταμε μεν, χωρις πανικο δε.

Αυτο το τελευταιο για το παρκο μου φερνει πανικο και ελλειψη κριτικης σκεψης αντιστοιχο μιας "καραντινας παιδιων" που αρχισε αλλος εδω μεσα. Βλεποντας και κρινοντας παμε.

κοίτα θα σου πω.. εφόσον είσαι μόνος είναι οκ, προωθούμε όμως το μένουμε σπίτι μας. Ενδεχομένως βέβαια εννοούν μην πάτε για καφέδες, μην κάνετε μαζώξες. Πχ θα θελα να παω στα τζαμπο να αγοράσω ένα σκοινάκι αλλά δεν θέλω να πάω σε πολυσύχναστο μέρος.

• Super Moderators

https://www.iefimerida.gr/ellada/koronoios-kleinoyn-mpar-ypo-skepsi-kafeteries-estiatoria

Κορωνοϊός: Αυστηρότερα τα μέτρα -Κλείνουν τα μπαρ, υπό σκέψη καφετέριες και εστιατόρια

Άλλωστε έχει ακουστεί (κάποιος το έγραψε κι εδω νομίζω) πως στα σχέδια ειναι τα 24ωρα σουπερ μάρκετ σε συγκεκριμένα σημεία με προσωπικό ασφαλείας για αποφυγή συνωστισμού, ανοιχτοί φούρνοι, ψιλικατζίδικα, περίπτερα και φυσικά συγκεκριμένες δημοσιες υπηρεσίες άμεσης ανάγκης.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μακαρι να μου δινοταν η επιλογη να κατσω δυο βδομαδες , μην σου πω χωρις λεφτα, μην σου πω να τους πληρωσω κιολας.

Ανησυχουν οι κοπανοι μην τυχον κλεισουν τα τσιφτετελια και ο καφετεριες δυο εβδομαδες εν μεσω πανδημιας και..πεσει η αναπτυξη,  ενω ξεχασαν οι λωτοφαγοι χαχολοι , οτι την περιοδο της ''σωτηριας '' , ζησαμε 30 % ανεργια λες και ειχε γινει πολεμος

Επεξ/σία από bluesattack
  • Like 8
  • Confused 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, 4saken είπε

Δεν ειναι το καταλληλο μερος να το συζητησουμε αλλα περιληπτικα ουτε πολεμο εχουμε ζησει ουτε φτωχια ουτε λιμους ουτε ασθενειες οπου ανθρωποι πεθαιναν μαζικα.Βρες μου μια 30ετια στην ιστορια της Ελλαδας που θα ζουσες καλυτερα.

1980-2010, 1970-2000.

21 λεπτά πριν, eri77 είπε

συμφωνω απολυτα μαζι σου.να το γενικευω λίγο περισσότερο.ολη η ανθρωποτητα (σε γενικα πλαισια).ζει την καλύτερη <<στιγμή>>

Πολλές φορές με ξεπερνάει η τυφλή πίστη στην ατέλειωτη πρόοδο. Έχουν αλλάξει κάποια πράγματα προς θετική κατεύθυνση (Η επιστήμη και η τεχνολογία έχουν προχωρήσει, τα νούμερα όσων αφορά την απόλυτη φτώχεια πέφτουν, η θέση της γυναίκας στην κοινωνία, τα δικαιώματα των γκέι, ευαισθησία προς ορισμένες ευάλωτες ομάδες κλπ)  και άλλα προς αρνητική (Η αριστερά έχει μεταμορφωθεί σε γουοουκ "αριστερά", πάμε χωρίς φρένο σε μια δυστοπία λόγο κλιματικής αλλαγής τύπου Elysium, η Ελλάδα στην οποία ζούμε έχει χίλια-δυο προβλήματα από γεωπολιτικά και δημογραφικά μέχρι οικονομικά, οι ανισότητες αυξάνονται σε όλο τον κόσμο, το κοινωνικό κράτος διαλύεται, οι πλούσιοι και η οικονομία έχουν ανεξαρτητοποιηθεί από τις κοινωνίες στις οποίες ανήκουν, οι άνθρωποι είναι περισσότερο εξατομικευμένοι, οι σχέσεις εργασίας περισσότερο ευέλικτες κλπ κλπ). Όσο περισσότερο αριστερός είναι κάποιος τόσο πιθανότερο να δίνει περισσότερο σημασία στα αρνητικά υποθέτω.

Επεξ/σία από Sanjuro
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, lactate είπε

κοίτα θα σου πω.. εφόσον είσαι μόνος είναι οκ, προωθούμε όμως το μένουμε σπίτι μας. Ενδεχομένως βέβαια εννοούν μην πάτε για καφέδες, μην κάνετε μαζώξες. Πχ θα θελα να παω στα τζαμπο να αγοράσω ένα σκοινάκι αλλά δεν θέλω να πάω σε πολυσύχναστο μέρος.

και με το ποστ σου αυτο απαντησες στην ερωτηση του προηγουμενου ποστ σου

Επεξ/σία από whosethere

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, bluesattack είπε

Μακαρι να μου δινοταν η επιλογη να κατσω δυο βδομαδες , μην σου πω χωρις λεφτα, μην σου πω να τους πληρωσω κιολας.

Ανησυχουν οι κοπανοι μην τυχον κλεισουν τα τσιφτετελια και ο καφετεριες δυο εβδομαδες,  ενω ξεχασαν οι λωτοφαγοι χαχολοι , οτι την περιοδο της ''σωτηριας '' , ζησαμε 30 % ανεργια λες και ειχε γινει πολεμος

Μην καταντήσουμε να θυμόμαστε εκείνη την περίοδο σαν παλιό καλό καιρό φοβάμαι...

Επεξ/σία από agnostos13

Εντομεταξυ δε καταλαβαίνω αυτον τον πανικο με τα τροφιμα, το χαρτι υγείας κτλ. Κανεις δεν ειπε οτι θα κλεισουν τα σουπερ μαρκετ, ουτε τα ψιλικατζιδικα. Για καφετέριες λένε. Ισα ισα που τα σουπερ μάρκετ θα εργαστουν και παραπάνω ώρες αν χρειαστεί και ελπιζω οι εργοδότες να δωσουν και το ανάλογο μπονους στους εργαζόμενους που θα τραβηξουν το λούκι αυτων των ημερων

• Like 3

7 λεπτά πριν, lactate είπε

100% πρέπει να γίνουν αρκετές διευκολύνσεις. 

Για την ώρα νομίζω αν είσαι υγιής δεν απαγορεύεται να πας μόνος σου μια βόλτα κάπου χωρίς κόσμο να περπατήσεις ή να τρέξεις στην ύπαιθρο. Αν κάνω λάθος το διορθώνω αμέσως.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...