Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Snoob

Τηρείτε τα παρακάτω, παρακαλώ:

1. Βάζετε πηγές στις ειδήσεις που μεταφέρετε. Ειδικά αν είναι κάτι αρνητικό, που ενδεχομένως να προκαλέσει ανησυχία σε όσους το διαβάσουν.

2. Μην αναπαράγετε γιατροσόφια, μαντζούνια και αυτοσχέδια "μέτρα προστασίας". 

3. Γράφετε κόσμια.

4. Αν εντοπίσετε μήνυμα  που κρίνετε πως χρειάζεται παρέμβαση συντονιστή, στείλτε αναφορά και αποφύγετε κάθε σχολιασμό, παράθεση κτλ.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
30 λεπτά πριν, margaritagr είπε

Παντως κανένας απο αυτούς που πιστεύουν «Ελα μωρε τι έγινε, ειναι σα τη γρίπη» δεν έχει απαντήσει στο γιατί λαμβάνονται τέτοια μέτρα. Ουτε ένας.

Πχ πριν μιλαγα με την ξαδέρφη μου που ειναι στην Ελβετία και οι εταιρείες ήδη ετοιμάζονται για το ενδεχόμενο να πρέπει κόσμος να δουλέψει απο το σπίτι, αν χρειαστεί να κλείσουν.

Μα γιατί αφού ειναι απλά μια γρίπη ρε παιδιά 

Θεωρώ γιατί μεταδίδεται εύκολα. 

Γ αυτό βλέπουμε πρώτη φορά τέτοια μέτρα. 

• Απαντ. 15,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
35 λεπτά πριν, bjj-p είπε

Οι ανθρωπινες ζωες δεν ειναι ποσοστα...

τα πάντα είναι ποσοστά , αλλά εδώ δεν είμαστε βέβαιοι για το αν έχουμε και τα ακριβή ποσοστά. τουλάχιστον όχι ακόμη μιας και είναι πιθανό πολλές περιπτωσεις να μην έχουν καταγραφεί καν

το όλο πρόβλημα είναι στο πόσο εύκολα μεταδίδεται (και οτι φυσικά δεν έχουμε προς το παρόν εμβόλιο) και αν αυτό θα έχει επίπτωση τελικά στα απόλυτα νουμερα ,γιατι ως  ποσοστό όντως παίζει να μην είναι και τόσο θανατηφόρος

επίσης εγώ προσωπικά εύχομαι ο καιρός να παίζει το ρόλο του και τους επόμενους μήνες να καλυτερέψει η κατάσταση τουλάχιστον στη χώρα μας βέβαια μιλάμε για μέσα και απρίλη για να μιλάμε για ζεστό καιρό.. είναι κάμποσες εβδομάδες 

Επεξ/σία από logistoulis
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, adi32 είπε

Ισχύει ότι πολλοί αρρωστησαν και δεύτερη φορά? 

είπαν ότι σε κάποιους που τους ξανάκαναν τεστ για τον ιο βρέθηκαν πάλι θετικοί 

από την άλλη αν δε κάνω λάθος  και κοινή γρίπη να έχεις μπορείς να κολλήσεις τον άλλον μέρες μετά ενώ έχεις αναρρώσει, για αυτό και οι καραντίνες κρατάνε τόσες μέρες και όχι όσο εκδηλώνονται τα συμπτώματα 

Επεξ/σία από logistoulis
Δημοσ.
44 λεπτά πριν, logistoulis είπε

είπαν ότι σε κάποιους που τους ξανάκαναν τεστ για τον ιο βρέθηκαν πάλι θετικοί 

από την άλλη αν δε κάνω λάθος  και κοινή γρίπη να έχεις μπορείς να κολλήσεις τον άλλον μέρες μετά ενώ έχεις αναρρώσει, για αυτό και οι καραντίνες κρατάνε τόσες μέρες και όχι όσο εκδηλώνονται τα συμπτώματα 

Σε γενικές γραμμές η γρίπη μεταδίδεται από 1 - 2 ημέρες πριν την εμφάνιση του πρώτου συμπτώματός της μέχρι περίπου 7 ημέρες μετά την έναρξη των συμπτωμάτων. Οπότε περίπου μία εβδομάδα από την αρχή της νόσησης.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, FCastor είπε

Σε γενικές γραμμές η γρίπη μεταδίδεται από 1 - 2 ημέρες πριν την εμφάνιση του πρώτου συμπτώματός της μέχρι περίπου 7 ημέρες μετά την έναρξη των συμπτωμάτων. Οπότε περίπου μία εβδομάδα από την αρχή της νόσησης.

είχα τσιμπήσει φέτος έτσι γρίπη (έχω δεν έχω κλείσει μήνα που τελείωσε όλο αυτό) από άτομο που ήταν στα πατώματα για κάνα τριήμερο, στις 3-4 μέρες μετά 

και μετά κόλλησα κι εγώ κόσμο πριν πέσω κι εγώ στα πατώματα, απλά επειδή ήμασταν στο ίδιο μέρος 

την γλίτωσαν μόνο όσοι είχαν κάνει το εμβόλιο (για αυτό και υποθέτω ότι ήταν γρίπη και όχι απλή ίωση)  που ευτυχώς ήταν και οι πιο επικίνδυνοι να έχουν θέμα αν κολλήσουν 

εγώ προσωπικά δεν ανησυχώ για εμένα αν μου έσκαγε κάτι τέτοιο, ανησυχώ μην κολλήσω άλλους που έχουν θέμα 

Επεξ/σία από logistoulis
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, margaritagr είπε

Παντως κανένας απο αυτούς που πιστεύουν «Ελα μωρε τι έγινε, ειναι σα τη γρίπη» δεν έχει απαντήσει στο γιατί λαμβάνονται τέτοια μέτρα. Ουτε ένας.

Πχ πριν μιλαγα με την ξαδέρφη μου που ειναι στην Ελβετία και οι εταιρείες ήδη ετοιμάζονται για το ενδεχόμενο να πρέπει κόσμος να δουλέψει απο το σπίτι, αν χρειαστεί να κλείσουν.

Μα γιατί αφού ειναι απλά μια γρίπη ρε παιδιά 

Το επίπεδο συναγερμού δεν έχει να κάνει με την επικινδυνότητα της ίωσης στον γενικό πληθυσμό.  Ο covid19 δεδομένα δεν είναι Marburg, ebola ή πανούκλα. Μέχρι στιγμής κάποιος σαν εσένα που ανήκει στον τυπικό υγιή πληθυσμό θα περάσει την ίωση με τα κλασικά συμπτώματα της γρίπης με σχεδόν βεβαιότητα τελείως ακίνδυνα. Πιθανότατα χρησιμοποιώντας κοινή λογική που θα έπρεπε να είχες ούτως ή άλλως να μην κολλήσεις καν.

Όμως είναι ένας ιός με αρκετά μεγάλη μεταδοτικότητα για τον οποίο δεν υπάρχουν αντισώματα. Που σημαίνει ότι δυνητικά όλες οι ευαίσθητες ομάδες του συνολικού πληθυσμού είναι εκτεθειμένες σε κατι το οποίο μπορεί να αποβεί μοιραίο για αυτές. Χωρια τον οικονομικό αντίκτυπο που μπορεί να υπάρχει αν ένα ποσοστο του ενεργα οικονομικού πληθυσμού γριπωθει. Για αυτό εξάλλου κάνουμε και εμβόλια. Προστατεύουμε τους ευάλωτους και μειώνουμε την πιθανότητα εξάρσεων.

Επεξ/σία από Speculoos
  • Like 2
  • Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

40χρονη με κορονοϊο: "Στο Σωτηρία έπρεπε να περιμένω πέντε ώρες" 

Σε σύγκριση με τις συμβουλές που έδωσε ο ΕΟΔΥ στη γνωστή μου, εγώ το πιστεύω πάντως ότι τους είπε πως ήρθε από Μιλάνο και αυτοί ήταν χαλαροί. 

Επεξ/σία από Malthador
  • Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, logistoulis είπε

το όλο πρόβλημα είναι στο πόσο εύκολα μεταδίδεται (και οτι φυσικά δεν έχουμε προς το παρόν εμβόλιο) και αν αυτό θα έχει επίπτωση τελικά στα απόλυτα νουμερα ,γιατι ως  ποσοστό όντως παίζει να μην είναι και τόσο θανατηφόρος

Γιαυτο εγραψα οτι δεν ειναι ποσοστα. Δεν απεικονιζουν την πραγματικοτητα και αναφερομαστε σε ανθρωπινες ζωες. Τι να το κανω αν το ποσοστο ειναι 0,005% αλλα εχει προσβαλει ολο το πλανητη και οι απωλειες ειναι περισσοτερες απο αυτες του εμφραγματος!

Επεξ/σία από bjj-p
Δημοσ.

Εγώ να κάνω μία ερώτηση; Γιατί δεν έχουμε θανάτους μικρών παιδιών (εκτός εάν δεν το έχω ακούσει η πληροφορηθεί) σε ηλικίες ας πούμε μέχρι 9 ετών, που θεωρητικά δεν έχουν το πιο ανεπτυγμένο και το πιο δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα, αλλά αντιθέτως οι νεκροί είναι από συγκεκριμένες ηλικίες (πχ 60+) και πάνω;

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...