Προς το περιεχόμενο

Κορωνοϊός στην Ελλάδα

billdanos
Μήνυμα προστέθηκε από Snoob

Τηρείτε τα παρακάτω, παρακαλώ:

1. Βάζετε πηγές στις ειδήσεις που μεταφέρετε. Ειδικά αν είναι κάτι αρνητικό, που ενδεχομένως να προκαλέσει ανησυχία σε όσους το διαβάσουν.

2. Μην αναπαράγετε γιατροσόφια, μαντζούνια και αυτοσχέδια "μέτρα προστασίας". 

3. Γράφετε κόσμια.

4. Αν εντοπίσετε μήνυμα  που κρίνετε πως χρειάζεται παρέμβαση συντονιστή, στείλτε αναφορά και αποφύγετε κάθε σχολιασμό, παράθεση κτλ.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

4 λεπτά πριν, guzel είπε

Στους χώρους που αναφέρεις καταγράφονται τα μεγαλύτερα ποσοστά ανασφάλιστης εργασίας κατά καιρους, αν κλείσουν οι χώροι αυτοί πως θα πληρωθούν οι ανασφαλιστοι; Σωστά δεν έχουν κλείσει, αρκετά έχει κοστίσει το όλο θέμα και το θέμα του Έβρου για την χώρα. Ας περάσουν οι 10 ημέρες, και επιστροφή στην κανονικότητα, τώρα που βγαίνει και το φάρμακο όλα καλά 

To ότι θα βγει φάρμακο μέσα σε λίγους μήνες χωρίς έλεγχο δεν το σχολιάζω καν γιατί είναι τρολιά. 

Η οικονομία θα καταρρεύσει έτσι κι'αλλιώς. Το θέμα είναι άμα θες να γίνει μακροπρόθεσμα ή βραχυπρόθεσμα. Άμα δεν περιορίσεις όσο μπορείς τώρα τη μετάδοση του ιού τότε η μακροπρόθεσμη ζημιά θα είναι πολλαπλάσια χειρότερη από ότι άμα τα έκλεινες τώρα και επωμιζόσουν το πολιτικό κόστος και τη ζημιά που μπορεί να προκαλέσει αυτό το διάστημα.  

Αυτο το ξέρουν και όλες οι σοβαρές χώρες στο κόσμο που παίρνουν τα μέτρα που χρειάζεται χωρίς να υπολογίζουν τη βραχυπρόθεσμη ζημιά.  Άμα ο λόγος που η χώρα μας δεν παίρνει τα μέτρα που πρέπει είναι η κοντόφθαλμη λογική του δεν θα μπορέσω να ανακάμψω την οικονομία μέχρι τις επόμενες εκλογές, τότε λυπάμαι πραγματικά για τη κατάντια μας.

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 15,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

14 λεπτά πριν, guzel είπε

Στους χώρους που αναφέρεις καταγράφονται τα μεγαλύτερα ποσοστά ανασφάλιστης εργασίας κατά καιρους, αν κλείσουν οι χώροι αυτοί πως θα πληρωθούν οι ανασφαλιστοι; Σωστά δεν έχουν κλείσει, αρκετά έχει κοστίσει το όλο θέμα και το θέμα του Έβρου για την χώρα. Ας περάσουν οι 10 ημέρες, και επιστροφή στην κανονικότητα, τώρα που βγαίνει και το φάρμακο όλα καλά 

Άσχετα με το αν συμφωνώ ή διαφωνώ, είναι όντως ένα πρόβλημα. Το επίδομα ειδικού σκοπού θα είναι κάπου 400 με 500 ευρώ τον μήνα αλλά στην εστίαση δεν θα μπορεί να δοθεί με ένα ποσοστό των εργαζομένων να εργάζονται ανασφάλιστοι (στην περιοχή μου άνω του 50% των εργαζομένων είναι ανασφάλιστοι).

1 λεπτό πριν, thomasG4 είπε

To ότι θα βγει φάρμακο μέσα σε λίγους μήνες χωρίς έλεγχο δεν το σχολιάζω καν γιατί είναι τρολιά. 

Η οικονομία θα καταρρεύσει έτσι κι'αλλιώς. Το θέμα είναι άμα θες να γίνει μακροπρόθεσμα ή βραχυπρόθεσμα. Άμα δεν περιορίσεις όσο μπορείς τώρα τη μετάδοση του ιού τότε η μακροπρόθεσμη ζημιά θα είναι πολλαπλάσια χειρότερη από ότι άμα τα έκλεινες τώρα και επωμιζόσουν το πολιτικό κόστος και τη ζημιά που μπορεί να προκαλέσει αυτό το διάστημα.  

Αυτο το ξέρουν και όλες οι σοβαρές χώρες στο κόσμο που παίρνουν τα μέτρα που χρειάζεται χωρίς να υπολογίζουν τη βραχυπρόθεσμη ζημιά.  Άμα ο λόγος που η χώρα μας δεν παίρνει τα μέτρα που πρέπει είναι η κοντόφθαλμη λογική του δεν θα μπορέσω να ανακάμψω την οικονομία μέχρι τις επόμενες εκλογές, τότε λυπάμαι πραγματικά για τη κατάντια μας.

Δεν είναι ώρα για παραπληροφόρηση. Το φάρμακο ήδη δοκιμάζεται σε Κίνα, Αμερική, Ευρώπη 

Μόλις τώρα, Ihavetheanswers είπε

Άσχετα με το αν συμφωνώ ή διαφωνώ, είναι όντως ένα πρόβλημα. Το επίδομα ειδικού σκοπού θα είναι κάπου 400 με 500 ευρώ τον μήνα αλλά στην εστίαση δεν θα μπορεί να δοθεί με ένα ποσοστό των εργαζομένων να εργάζονται ανασφάλιστοι (στην περιοχή μου άνω του 50% των εργαζομένων είναι ανασφάλιστοι).

Ε τότε πως θα ζήσουν αυτοί οι άνθρωποι; 

2 λεπτά πριν, guzel είπε

Ε τότε πως θα ζήσουν αυτοί οι άνθρωποι; 

Δεν ξέρω, θα ζητήσουν δανεικά απ' τους οικείους τους... Ή δεν θα κλείσουν τα καταστήματα εστίασης. 

Το φάρμακο που λέει ο guzel λογικά είναι το Remdesvir απ'την Gilead.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Mπορει καποιος να μου πει τι θα γινει αν η οικονομία καταρρεύσει και εχουμε παγκοσμιο κραχ; θα κλεισουν μαγαζια σουπερ μαρκετ κλπ; Άνεργα άτομα ή συνταξιούχοι πως θα επηρεαστούν; 

Επεξ/σία από artist1

Μόλις τώρα, artist1 είπε

Mπορει καποιος να μου πει τι θα γινει αν η οικονομία καταρρεύσει και εχουμε παγκοσμιο κραχ; θα κλεισουν μαγαζια σουπερ μαρκετ κλπ; Άνεργα άτομα ή συνταξιούχοι πως θα επηρεαστούν; 

Ότι έγινε στην Ελλάδα το 2010-2011. Αλλά πολύ δύσκολο να γίνει τόσο μεγάλο κραχ (-25% το ΑΕΠ) σε παγκόσμιο επίπεδο, δεν έχει ξαναγίνει. Ίσως μόνο κατά την διάρκεια του Β ΠΠ.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κοπελια με τη χλωρίνη δε θα κλεισουν ΠΟΤΕ σουπερ μαρκετ και φαρμακεια ηρεμησε . Κεντρα διασκεδασης και οτιδηποτε δεν χρειαζεται ναι και ειναι σωστο . Delivery οχι γιατι εκει ειναι το μισο εμποριο  αν και ειναι debateble το θεμα με τα εστιατορια / ταβερνες κτλ  εκει ζυγιζουν και την εθνικη οικονομια . Προσωπικα θα πρόσεχα πολυ το φαγητο απο εκει τη παταω οταν αρρωσταινω συνηθως 

Επεξ/σία από Mhlogiatros

11 λεπτά πριν, thomasG4 είπε

Τι αλλα μετρα θελεις να παρει;Ολα σχεδον τα εκλεισε.Μηπως να εκτελουμε τους νοσουντες;

Δες τα αλλα σοβαρα κρατη που θαυμαζεις ποσο αργησαν να κλεισουν σχολεια,διασκεδαση κλπ.Εμεις με τα πρωτες περιπτωσες δρασαμε.

Οσο για το φαρμακο αν τρολια αστο σε αυτους που ξερουν.Αλλα εχω μια υποψια οτι μολις βγει ολοι εσεις που το λετε τρολια θα λετε οτι ο ιος ηταν κατσκευασμενος για να τα οικονομησουν οι φαρμακευτικες.

37 λεπτά πριν, greekfragma είπε

Είμαστε μια γενιά (25-45 ετών) που έχουμε δει πρωτόγνωρα πράγματα και καταστάσεις εδώ και 20 χρόνια.

Ειμαστε μια γενια που δεν εχουμε δει ΤΙΠΟΤΑ σε σχεση με ολες τις προηγουμενες γενιες στην ιστορια της ανθρωποτητας.

• Like 13
  • Thanks 1

Καλημέρα,μια ερώτηση θα ήθελα να κάνω,έστω ότι παρουσιάζω κάποισ ηπια σύμπτωματα,παίρνω τηλέφωνο και μου λένε κάτσε σπίτι 14 ημερες,πως το δικαιολογω στην εργασία μου?δεν θα πρέπει να με εξετασει κάποιος και να μου δώσει χαρτί?

1 λεπτό πριν, 4saken είπε

Ειμαστε μια γενια που δεν εχουμε δει ΤΙΠΟΤΑ σε σχεση με ολες τις προηγουμενες γενιες στην ιστορια της ανθρωποτητας.

θα διαφωνήσω. οι προηγούμενες γενιές δεν είχαν τόσο μπερδεμένα ζητήματα να λύσουν.

σαφώς και υπήρχαν αρκετά δυσκολότερες καταστάσεις. η δυσκολία όμως είναι οτι στη δικιά μας γενιά τις τελευταία δεκαετία μας κλειδαμπαρώνουν με 1002 τρόπους από το να έχουμε μια σαφή απάντηση και λύση.

δεν είναι πιο δύσκολες οι καταστάσεις. οι λύσεις έγιναν πιο δύσκολες.

• Thanks 1

1 λεπτό πριν, Lews είπε

Καλημέρα,μια ερώτηση θα ήθελα να κάνω,έστω ότι παρουσιάζω κάποισ ηπια σύμπτωματα,παίρνω τηλέφωνο και μου λένε κάτσε σπίτι 14 ημερες,πως το δικαιολογω στην εργασία μου?δεν θα πρέπει να με εξετασει κάποιος και να μου δώσει χαρτί?

Δε μπορουμε να σου πουμε τι να κανεις εγω θα πηγαινα κανονικα εξαλλου εχουμε λιγα κρουσματα. Εκτος αν ειχα ερθει σε επαφη με κρουσμα. Ρισκα ειναι. 

Δεν ειναι το καταλληλο μερος να το συζητησουμε αλλα περιληπτικα ουτε πολεμο εχουμε ζησει ουτε φτωχια ουτε λιμους ουτε ασθενειες οπου ανθρωποι πεθαιναν μαζικα.Βρες μου μια 30ετια στην ιστορια της Ελλαδας που θα ζουσες καλυτερα.

• Like 7

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...