Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Snoob

Τηρείτε τα παρακάτω, παρακαλώ:

1. Βάζετε πηγές στις ειδήσεις που μεταφέρετε. Ειδικά αν είναι κάτι αρνητικό, που ενδεχομένως να προκαλέσει ανησυχία σε όσους το διαβάσουν.

2. Μην αναπαράγετε γιατροσόφια, μαντζούνια και αυτοσχέδια "μέτρα προστασίας". 

3. Γράφετε κόσμια.

4. Αν εντοπίσετε μήνυμα  που κρίνετε πως χρειάζεται παρέμβαση συντονιστή, στείλτε αναφορά και αποφύγετε κάθε σχολιασμό, παράθεση κτλ.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, overpower είπε

Την Πεμπτη γενικα ελεγα να κανω την διαδρομη Αθηνα Θεσσαλονικη. Ως φοιτητης την κανω με κτελ, αλλα λεω να κλεισω με Aegean να ταξιδεψω. Γενικα, περα απο καθαρα χερακια, να παρω και μια μασκα για μεσα στο αεροπλανο?

Οκ κυριως τους γονεις μου θελω να προστατεψω μιας και Συρο μεχρι τωρα ειμαστε οκ και δεν θελω να κολλησω τιποτα στο ταξιδι.

υπάρχει σοβαρός λόγος μετακίνησης.

αν όχι, να κάτσεις σπίτι σου.

• Like 1
  • Thanks 1
  • Απαντ. 15,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
Μόλις τώρα, overpower είπε

Την Πεμπτη γενικα ελεγα να κανω την διαδρομη Αθηνα Θεσσαλονικη. Ως φοιτητης την κανω με κτελ, αλλα λεω να κλεισω με Aegean να ταξιδεψω. Γενικα, περα απο καθαρα χερακια, να παρω και μια μασκα για μεσα στο αεροπλανο?

Οκ κυριως τους γονεις μου θελω να προστατεψω μιας και Συρο μεχρι τωρα ειμαστε οκ και δεν θελω να κολλησω τιποτα στο ταξιδι.

Για ποιο λόγο θα το κάνεις το ταξίδι; Επαγγελματικοί ή τουριστικοί λόγοι; Γιατί γράφεις "έλεγα να κάνω το ταξίδι"...

Δημοσ.
Μόλις τώρα, greekfragma είπε

υπάρχει σοβαρός λόγος μετακίνησης.

αν όχι, να κάτσεις σπίτι σου.

Δεν ρωτησα να παρω γνωμη για το αν πρεπει να ταξιδεψω. Ρωτησα για το πως

Μόλις τώρα, Vangelis_D9 είπε

Για ποιο λόγο θα το κάνεις το ταξίδι; Επαγγελματικοί ή τουριστικοί λόγοι; Γιατί γράφεις "έλεγα να κάνω το ταξίδι"...

Γενικα τελειωνω τις σπουδες και ειμαι στην φαση μετακομισης και θα ανεβαινα να παρω το αμαξι για να το φορτωσω με πραγματα.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, chessplayer-alexis είπε

Κι εγώ έναν έχω δει να ανακάμπτει.... 20αρης.... Δεν πιστεύω να ήσουν εσύ!? Στην Β'Παθ του 401... 

Όχι, εξαιτίας των κουσουριών της πολυοργανικής - γιατί είπα την ξεπέρασα δεν σημαίνει ότι βγήκα και αλώβητος - δεν πρόφτασα να αποκτήσω σχέση με τον στρατό.

Δημοσ.

2 λεπτά πριν, overpower είπε

Δεν ρωτησα να παρω γνωμη για το αν πρεπει να ταξιδεψω. Ρωτησα για το πως

Γενικα τελειωνω τις σπουδες και ειμαι στην φαση μετακομισης και θα ανεβαινα να παρω το αμαξι για να το φορτωσω με πραγματα.

Ο αέρας στο αεροπλάνο ειναι γενικα καλος γιατί ολα χρησιμοποιούν το hepa φίλτρο.  Βαλε μασκα γαντακια και να εχεις αντιμικροβιακο.  Αυτα.

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Sanjuro είπε

Τρομακτικά κακή λογική. Αντί να κοιτάμε το προφανές (τις τεράστιες περικοπές στα συστήματα υγείας που έγιναν λόγο της νεοφιλελεδικης ιδεολογίας) λέμε πως "είναι φυσιολογικό", "δεν μπορούσαμε να το προβλέψουμε" κλπ. 

Εδώ σε κάποιες χώρες συζητούσανε για ευθανασία στους 80+ γιατί επιβαρύνουν υπερβολικά το σύστημα!

Έχω την αίσθηση οτι δεν νομιμοποιήθηκε κάπου βέβαια αν και οι υποστηρικτές μάλλον θα τρίβουν τα χέρια τους τώρα με τον κορωνοϊό...

• Like 1
  • Thanks 1
Επισκέπτης
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, overpower είπε

hi five yes GIF by Shark Week

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Sanjuro είπε

Τρομακτικά κακή λογική. Αντί να κοιτάμε το προφανές (τις τεράστιες περικοπές στα συστήματα υγείας που έγιναν λόγο της νεοφιλελεδικης ιδεολογίας) λέμε πως "είναι φυσιολογικό", "δεν μπορούσαμε να το προβλέψουμε" κλπ.

Επί του παρόντος είναι μια πραγματικότητα. Ελπίζω να σταματήσει να είναι ή τουλάχιστον να χρειάζεται σπάνια, αλλά έτσι είναι. Αν τα κρεβάτια σε ΜΕΘ είναι x ή 2x ή 3x δεν σημαίνει ότι μπορεί να μη χρειαστεί να παρθεί μία τέτοια απόφαση αν ή όταν κάποια στιγμή βρεθούν x ή 2x ή 3x συν ένας άνθρωποι που τα χρειάζονται λόγω κάποιου έκτακτου συμβάντος είτε αυτό λέγεται καραμπόλα ή πυρκαγιά ή επιδημία ή και εγώ δεν ξέρω τι.

• Like 3
Δημοσ.

Ο κ. Κικίλας τόνισε ότι «η μάχη θα κριθεί στο πώς θα ανταποκριθούμε σαν πολίτες» και συνέχισε απευθύνοντας έκκληση σε γιατρούς, νοσηλευτές και παραϊατρικό προσωπικό να υποβάλουν αίτηση για να προσληφθούν στο ΕΣΥ «και μετά να παραμείνουν στο σύστημα υγείας για δύο χρόνια». Υπενθυμίζεται ότι χθες προηγήθηκε ανακοίνωση του για δύο χιλιάδες προσλήψεις στο ΕΣΥ λόγω κορωνοϊού.
Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/politiki/koronoios-kikilias-ekklisi-se-giatroys-kai-nosileytes-aitisi-proslipsis

το ζήσαμε και αυτο...

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, overpower είπε

Καταλαβαίνω ότι είναι κάπως πιεστική και δύσκολη η θέση σου. Με δική σου ευθύνη αφού από Σύρο θα πρέπει να πας Ραφήνα κι από κει το αεροπλάνο (το πιο λογικό). Αλλά μεσολαβούν πάρα πολλές στάσεις και πιθανές εστίες... Σκέψου το σοβαρά γιατί εδώ ακόμα δεν ξέρουμε πως θα πάνε οι εξελίξεις.

Επεξ/σία από Vangelis_D9
  • Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Vangelis_D9 είπε

Καταλαβαίνω ότι είναι κάπως πιεστική και δύσκολη η θέση σου. Με δική σου ευθύνη αφού από Σύρο θα πρέπει να πας Αθήνα κι από κει αεροπλάνο (το πιο λογικό). Αλλά μεσολαβούν πάρα πολλές στάσεις και πιθανές εστίες... Σκέψου το σοβαρά γιατί εδώ ακόμα δεν ξέρουμε πως θα πάνε οι εξελίξεις.

Ναι ειναι και το πλοιο στην μεση το οποιο παντα εκει που καθομαι καθαριζω με πανακια κτλ, αλλα και παλι...

Γνωριζουμε αν η Blue Star Ferries αμα καθαριζει γενικα τα πλοια καθε βραδυ (οπως εχουν βγει να πουν για αστικα κτλ)?

thx

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε

Κάποια ερωτήματα που δεν έχουν σαφή απάντηση με προβληματίζουν.

1) Ο ιός επιβιώνει στον αέρα 3 ώρες. 

Δηλαδη βήχει ενας εδω, φυσαει και το παει 20 μέτρα μακριά, κάποιος το αναπνέει και κολλάει? Κάτι δεν μου κάθετε καλα. Πιστεύω, χωρις να γνωρίζω προφανώς, οτι αυτό ειναι κάπως ακραίο. Σε κλειστο χωρο, πιθανόν να μπορεί να συμβει κατι τέτοιο αλλα και πάλι νομίζω θα είναι πολύ μικρές οι πιθανότητες διάδοσης μέσω του αέρα.

2) Ο ιός μάλλον επιβιώνει και σε υψηλές θερμοκρασίες.

Εδω νομίζω οτι η αλήθεια βρίσκεται κάπου στην μέση. Δηλαδή ο ιός όντως δεν εξουδετερώνετε με 35 βαθμούς στον αέρα αλλά οι επιφάνειες που βλέπει ο ήλιος, ειδικά μετά τον Μάιο που τις ψήνει κανονικά, θα καθαρίζουν. Θεωρώ απίθανο να επιβιώνει ας πούμε μέσα στο αμάξι που βράζει ή στα κάγκελα του μπαλκονιού. Σε χώρες με μπόλικο ήλιο θα μειώνετε η μετάδοση. Ακόμη και αυτές οι λίγες επιφάνειες που έχουν απευθείας έκθεση στον ήλιο πιστεύω οτι δεν μπορούν να διατηρήσουν τον ιό. 

3) Μάτια

Δεν έχω καταλάβει αν το τρίψιμο ματιών είναι πιθανή είσοδος για τον ιο. Υπάρχει κατι επίσημα πάνω σε αυτο?

4) ΜΜΕ, Δημόσιες υπηρεσίες κτλ

Σίγουρα ο περιορισμός μετακινήσεων βοηθάει αλλα μήπως όλοι αυτοί οι χώροι αντί να κλείσουν θα έπρεπε να διευρύνουν το ωράριο τους μειώνοντας το προσωπικο ανα βάρδια ωστε να μειώνετε ο κόσμος που βρίσκετε μέσα σε αυτούς ανα ώρα? Δεν θα ήταν πιο λογικό να δουλεύουν πχ οι τράπεζες μέχρι τις 8 το βράδυ με 2 πλέον βαρδιες αντι μιας? 

5) Αγαθά

Εφόσον οι επιφάνειες είναι εστίες μόλυνσης πώς μπορείς να διασφαλίσεις την απουσία ιού σε τρόφιμα? Ειδικά σε γυμνά όπως οι ντομάτες ας πούμε? Να τις πλένεις με σαπούνι χεριών 20-30sec?!

1) 3 μέτρα όχι 10. 

2) Πάνω κάτω ναι. Οι περισσότεροι ιοί ψοφάνε σε λίγη ώρα σε θερμοκρασίες άνω τον 8C. Αυτός εδώ αντέχει παραπάνω. Θέλει μια 25άρα και η απευθείας έκθεση σε ζεστό ήλιο ακόμα καλύτερα. 

Επίσης έχει σχέση και η επιφάνεια. Σε χαρτί έχει την μισή ζωή απ' ότι σε μέταλλο στις ίδιες συνθήκες. Γι αυτό το ΠΟΥ λέει, τα χέρια πλύσιμο με σαπούνι και ζεστό νερό, και στέγνωμα με χαρτί όχι πετσέτες. Και το χαρτί σε κλειστό κάδο με σακούλα. Το λένε αυτό 2 μήνες τώρα. 

3) Ναι. Μεταδίδεται και από τα μάτια. 

4) Δημόσιες υπηρεσίες είπε ο Κυριάκος, online και από τηλέφωνα. Δεν πας να κάνεις μια ερώτηση. 

5) Μαγειρευτά μόνο. Ξέχνα φρέσκα φρούτα και λαχάνικα/σαλάτες. Ο ιος πεθαίνει με βράσιμο, ψήσιμο κλπ.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...