Προς το περιεχόμενο

Κορωνοϊός στην Ελλάδα

billdanos
Μήνυμα προστέθηκε από Snoob

Τηρείτε τα παρακάτω, παρακαλώ:

1. Βάζετε πηγές στις ειδήσεις που μεταφέρετε. Ειδικά αν είναι κάτι αρνητικό, που ενδεχομένως να προκαλέσει ανησυχία σε όσους το διαβάσουν.

2. Μην αναπαράγετε γιατροσόφια, μαντζούνια και αυτοσχέδια "μέτρα προστασίας". 

3. Γράφετε κόσμια.

4. Αν εντοπίσετε μήνυμα  που κρίνετε πως χρειάζεται παρέμβαση συντονιστή, στείλτε αναφορά και αποφύγετε κάθε σχολιασμό, παράθεση κτλ.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 λεπτό πριν, cumulus είπε

Εσυ δηλαδη δεν βλεπεις σημεια στιξης δηλ κομα ,τελειες κλπ.Τι να πω;

έχεις γράψει για κάποιον γνωστό που συζητά με συναδέλφους και δε ξεχωρίζω ποιος λέει τι.

εκτός από κόμμα και τελείες χρειάζονται και η παράθεση και η παράγραφος - παύλα διαλόγου για το ποιός μιλάει και τι λέει.

• Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 15,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Για να γελάσουμε και λίγο, ας δούμε το χαλασμένο τηλέφωνο της Ελληνικής δημοσιογραφίας σε δράση:

Τίτλος: Διάσημος επιδημιολόγος προβλέπει λήξη της πανδημίας ως τον Ιούνιο. ΣΩΘΗΚΑΜΕ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ

Άρθρο: Η παγκόσμια πανδημία του νέου κορονοϊού είναι πιθανό να έχει τελειώσει ως τον Ιούνιο, δήλωσε σήμερα ο γνωστότερος επιδημιολόγος της Κίνας. ΟΚ, μπορεί και να σωθήκαμε πατριώτες.

Αγγλικό κείμενο: The outbreak of #COVID19 outside China may last at least until June. (==μπορεί να κρατήσει τουλάχιστον ως τον Ιούνιο). ΠΟΥΤ ΔΕ ΚΟΤ ΝΤΑΟΥΝ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ.

btw, στα αγγλικά το χαλασμένο τηλέφωνο το λένε chinese whispers.

• Like 5
  • Thanks 2

Καλά ας μην το εκτροχιάσουμε πολύ, και δεν χρειάζεται, απλά να σας πληροφορήσω για το νέο μετά την απύθμενη υποκρισία των περασμένων ημερών.

Κοροναϊός: «Κλείνει» για τους προσκυνητές το Άγιον Όρος

https://www.ethnos.gr/ellada/93510_koronaios-kleinei-gia-toys-proskynites-agion-oros

• Like 2

18 λεπτά πριν, dimoskoutr είπε

Όλα τα υπόλοιπα είναι αναστρέψιμα εκτός από την υγεία.

Εξάρτάται πως ορίζεις το "αναστρέψιμο". 

Ναι μπορεί να καταρρεύσει απόλυτα η οικονομία σε μια περιοχή και μετά από χρόνια να ξεναγίνουν όλα όπως πριν ή και καλύτερα. Όλες οι χώρες λίγο πολύ έχουν περάσει κάτι τέτοιο, πχ εναν μεγάλο πόλεμο.

Αλλά, με την ίδια λογική, το ίδιο μπορεί να συμβεί και στην υγεία σε "μάκρο" επίπεδο. Μπορεί να πεθάνουν 5.000.000 στη Γερμανία πχ και μετά από κάποια χρόνια οι υπόλοιποι να ζουν με τον υιο αυτό να αντιμετοπίζεται ως ενα απλό κρυολογημα.

Μη αναστρέψιμο δηλαδή είναι κάτι μόνο σε μικρή κλίμακα, για κάποιον μεμονομένο άνθρωπο. Για την ανθρωπότητα "on the whole" τίποτα μέχρι τώρα δεν έχει υπάρξει "μη αναστρέψιμο", δε θα μπορούσε άλλωστε.

• Like 5

https://www.washingtonpost.com/business/economy/the-best-hope-for-coronavirus-treatment-is-an-experimental-drug-that-fizzled-against-ebola/2020/03/10/8a9e8cd4-5fe8-11ea-b29b-9db42f7803a7_story.html. Αυτό φαίνεται σοβαρό πάντως. Και ίσως να πραγματοποιηθεί και σχετικά εύκολα

• Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 minutes ago, chill said:

Ανατριχιαστικές εικόνες.

Επειδή η Ιταλία είναι μια χώρα που την έχω στην καρδιά μου, έχω γυρίσει όλες τις κεντρικές και βόρειες πόλεις, με πιο πρόσφατο ταξίδι στο Μιλάνο και στην Κόμο πριν από ένα χρόνο περίπου. Είναι απίστευτες αυτές η εικόνες στο Duomo, στην Fontana di Trevi και στον Άγιο Μάρκο.

Μόνο αν τα έχει δει κάποιος από κοντά κατανοεί τη διαφορά του πριν με του τώρα.

Επεξ/σία από Malthador
  • Like 2

15 λεπτά πριν, QuitLife είπε

Η πηγη μου (μια απο τις πηγες μαλλον):

https://www.youtube.com/watch?v=FYPZHA-UjUY

Η δικη σου;

ο ΠΟΥ

https://www.who.int/docs/default-source/coronaviruse/who-china-joint-mission-on-covid-19-final-report.pdf

II) Major Findings, page 4

Ο ΠΟΥ δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμα κανέναν ισχυρισμό περί μετάλλαξης.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, DrLo είπε

Εξάρτάται πως ορίζεις το "αναστρέψιμο". 

Ναι μπορεί να καταρρεύσει απόλυτα η οικονομία σε μια περιοχή και μετά από χρόνια να ξεναγίνουν όλα όπως πριν ή και καλύτερα. Όλες οι χώρες λίγο πολύ έχουν περάσει κάτι τέτοιο, πχ εναν μεγάλο πόλεμο.

Αλλά, με την ίδια λογική, το ίδιο μπορεί να συμβεί και στην υγεία σε "μάκρο" επίπεδο. Μπορεί να πεθάνουν 5.000.000 στη Γερμανία πχ και μετά από κάποια χρόνια οι υπόλοιποι να ζουν με τον υιο αυτό να αντιμετοπίζεται ως ενα απλό κρυολογημα.

Μη αναστρέψιμο δηλαδή είναι κάτι μόνο σε μικρή κλίμακα, για κάποιον μεμονομένο άνθρωπο. Για την ανθρωπότητα "on the whole" τίποτα μέχρι τώρα δεν έχει υπάρξει "μη αναστρέψιμο", δε θα μπορούσε άλλωστε.

ΑΠΟΛΥΤΑ σωστός και σε ευχαριστώ πολύ για τη διόρθωση. Θεωρώ ότι έχω μια κάποια συναισθηματική φόρτιση στο συγκεκριμένο θέμα, το ανέφερα και πριν οπότε η κρίση μου ίσως δεν είναι πάντα η πρέπουσα. Ευχαριστώ και πάλι.

Επεξ/σία από dimoskoutr
  • Like 2

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, lightsout είπε

ο ΠΟΥ

https://www.who.int/docs/default-source/coronaviruse/who-china-joint-mission-on-covid-19-final-report.pdf

II) Major Findings, page 4

Ο ΠΟΥ δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμα κανέναν ισχυρισμό περί μετάλλαξης.

Αν και δεν καταλαβαινω πληρως, δεν βλεπω κατι τετοιο να αναφερεται. Τελος παντων εγω παντα εχω επιφυλαξεις για οτι διαβαζω, εσυ φαινεται οχι. Ειναι θεμα πως τα βλεπει κανεις τα πραγματα.

https://fortune.com/2020/03/04/coronavirus-mutating-second-strain-covid-19-wuhan-china/

https://www.sciencemag.org/news/2020/03/mutations-can-reveal-how-coronavirus-moves-they-re-easy-overinterpret

και δεκαδες αλλα.

Επεξ/σία από Επισκέπτης

«Επισκέφθηκα την περασμένη Πέμπτη κάποια μουσεία στα πλαίσια σχολικής εκδρομής και εκεί ήρθα σε επαφή με Ιταλούς και Κινέζους και για αυτό το λόγο κινητοποιήθηκα, γυρνώντας στο Ηράκλειο την περασμένη Δευτέρα με το καράβι της Γραμμής. Γιατί και άλλες φορές είχα πονόλαιμο και βήχα – στο παρελθόν – και το αντιμετώπιζα όπως όλος ο κόσμος, με κάποιο σιρόπι και καραμέλες» , τόνισε και συμπλήρωσε πως η σχολική εκδρομή έγινε, πριν ανακοινωθεί η απαγόρευση τους.

Κλείσαμε σχολεια κλπ και αφήναμε Κινέζους και Ιταλούς μέσα στα μουσεία ??????? Είναι δυνατόν ??

8 λεπτά πριν, Malthador είπε

Ανατριχιαστικές εικόνες.

Επειδή η Ιταλία είναι μια χώρα που την έχω στην καρδιά μου, έχω γυρίσει όλες τις κεντρικές και βόρειες πόλεις, με πιο πρόσφατο ταξίδι στο Μιλάνο και στην Κόμο πριν από ένα χρόνο περίπου. Είναι απίστευτες αυτές η εικόνες στο Duomo, στην Fontana di Trevi και στον Άγιο Μάρκο.

Μόνο αν τα έχει δει κάποιος από κοντά κατανοεί τι διαφορά του πριν με του τώρα.

Ναι .. ή αν έχεις ζήσει εκεί.. (εχω περάσει 2 από τα καλύτερα χρόνια της ζωής μου σε Ρώμη / Μιλάνο)

Ουτε εγώ μπορώ να το πιστέψω και έχω συγκλονιστεί πραγματικά. 

10 λεπτά πριν, Malthador είπε

Ανατριχιαστικές εικόνες.

Μόνο αν τα έχει δει κάποιος από κοντά κατανοεί τι διαφορά του πριν με του τώρα.

1 λεπτό πριν, prometheas είπε

Ναι .. ή αν έχεις ζήσει εκεί.. (εχω περάσει 2 από τα καλύτερα χρόνια της ζωής μου σε Ρώμη / Μιλάνο)

Ουτε εγώ μπορώ να το πιστέψω και έχω συγκλονιστεί πραγματικά. 

Τι να πω κι εγώ σχεδόν 15 χρόνια στην Ιταλία πήγαιν' έλα κι έχω και συγγενή εκεί.

6 λεπτά πριν, guzel είπε

«Επισκέφθηκα την περασμένη Πέμπτη κάποια μουσεία στα πλαίσια σχολικής εκδρομής και εκεί ήρθα σε επαφή με Ιταλούς και Κινέζους και για αυτό το λόγο κινητοποιήθηκα, γυρνώντας στο Ηράκλειο την περασμένη Δευτέρα με το καράβι της Γραμμής. Γιατί και άλλες φορές είχα πονόλαιμο και βήχα – στο παρελθόν – και το αντιμετώπιζα όπως όλος ο κόσμος, με κάποιο σιρόπι και καραμέλες» , τόνισε και συμπλήρωσε πως η σχολική εκδρομή έγινε, πριν ανακοινωθεί η απαγόρευση τους.

Κλείσαμε σχολεια κλπ και αφήναμε Κινέζους και Ιταλούς μέσα στα μουσεία ??????? Είναι δυνατόν ??

Σε λίγο θα μας πεις να τους απαγορεύσουμε και την είσοδο στη χώρα! 😛

2 λεπτά πριν, agnostos13 είπε

Σε λίγο θα μας πεις να τους απαγορεύσουμε και την είσοδο στη χώρα! 😛

Το πρώτο ουσιαστικό μετρο αυτό θα ήταν για τους παραπάνω προορισμούς 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...