Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Snoob

Τηρείτε τα παρακάτω, παρακαλώ:

1. Βάζετε πηγές στις ειδήσεις που μεταφέρετε. Ειδικά αν είναι κάτι αρνητικό, που ενδεχομένως να προκαλέσει ανησυχία σε όσους το διαβάσουν.

2. Μην αναπαράγετε γιατροσόφια, μαντζούνια και αυτοσχέδια "μέτρα προστασίας". 

3. Γράφετε κόσμια.

4. Αν εντοπίσετε μήνυμα  που κρίνετε πως χρειάζεται παρέμβαση συντονιστή, στείλτε αναφορά και αποφύγετε κάθε σχολιασμό, παράθεση κτλ.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 15,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
Μόλις τώρα, billdanos είπε

Βασικά δεν ειναι υποχρεωμένη η οικογένειά του να πει τίποτα απολύτως! Το πένθος τους είναι πιο σημαντικό από το κουτσομπολιό... Οι αρμόδιες υπηρεσίες γνωρίζουν το ιστορικό του με λεπτομέρειες και αυτό αρκεί. 

Ναι αλλά αν έβλεπα ότι γράφουν για τον πατέρα μου που πέθανε ότι είχε σοβαρά προβλήματα υγείας ενώ δεν είχε τίποτα απολύτως, ε κάτι νομίζω θα έκανα. Και δεν είναι κουτσομπολιό το να προσπαθείς να διαστρεβλώσεις σημαντικές πληροφορίες σχετικά με έναν ιο διότι αν όντως ήταν φουλ υγιής χωρίς προβλήματα και πέθανε μόνο λόγω κορονοϊού όπως άρχισαν να λενε πιο πάνω τότε αλλάζουν τα δεδομένα αρκετά θεωρώ!

Δημοσ.

Απο φιλο μου ιατρο που δουλευει στην Ταιβαν

Χτες μίλησα με δύο ανθρώπους που εκτιμώ και με παρότρυναν να γράψω κάποια πράγματα για την αντιμετώπιση της επιδημίας στην Ταϊβάν, μια και ζω τα πράγματα από μέσα. Τους είπα ότι θα το σκεφτώ.

Γράφει λοιπόν σήμερα ένας σε ένα γκρουπ, ότι η μόνη λύση είναι το λοκνταουν, όπως έκανε η Ταιβαν. Λέω χμμ ποιο λοκνταουν συνάδελφε, δεν έκανε λοκνταουν η Ταιβαν, ακριβώς κι αυτή είναι η επιτυχία. τίποτα, να επιμένει. Βρε αθρωπε ποιο λοκνταουν, όλα ανοιχτά είναι λέμε.
Εν τω μεταξύ η διαφωνία είναι ουσιαστική γιατί αν πάρουμε τώρα στην Ελλάδα τα μέτρα που πήρε η Ταιβαν (και που ξεκίνησαν 31.12) δε θα έχουμε καμία αποτελεσματικότητα, είναι πολύ αργά.

Ε να μη σας τα πολυλογώ το συμπέρασμα ήταν ότι εγώ που δουλεύω μέσα στο σύστημα που διαχειρίζεται την επιδημία, λέω ψέματα και όλοι οι άλλοι ξέρουν καλύτερα γιατί διαβάζουν τα διάφορα άρθρα που κυκλοφορούν στο ίντερνετ (δε σκέφτηκε καν πχ ότι για κάποια από τα άρθρα αυτά μπορεί να έχω βάλει κι εγώ το χεράκι μου).

Δεν τον ξέρω τον άνθρωπο. Πάντως τσακάλι δεν τον λες.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, billdanos είπε

Μα αυτό είναι που σταθμίζεται και δεν πάμε σε μια λύση "κλειστά όλα" για 2-3 μήνες όπως προτείνουν κάποιοι!

Γιατί αν οι (έμμεσοι) θανάτοι που θα δημιουργήσει η κατάρρευση της οικονομίας από τα μέτρα είναι περισσότεροι από αυτούς που θα σωθούν με τα μέτρα το μοντέλο είναι απλά αποτυχημένο...

Επεξ/σία από agnostos13
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, billdanos είπε

Συμφωνείς ότι η αληθινή έκτακτη κατάσταση είναι αυτή που λέει αυτή την στιγμή; Μακροπρόθεσμα σαφέστατα θα υπάρχουν πολύ μεγάλες συνέπειες στην παγκόσμια οικονομία. Όσο φυσικά τα χρήματα συγκεντρώνονται σε λίγα χέρια...αυτή την στιγμή όμως η κρίση που πρέπει να ενδιαφέρει είναι αποκλειστικά και μόνο στην υγεία. Όλα τα άλλα είναι οδοντόκρεμες.

• Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 minutes ago, billdanos said:

Το πλήγμα στην παγκόσμια και την ελληνική οικονομία είναι ήδη τεράστιο, αν όχι ανυπέρβλητο. Και θα χειροτερέψει μέχρι να φτάσουμε σε ένα σημείο που να πούμε ότι έχει ξεπεραστεί η κρίση του ιού.

Αυτό που νομίζω ότι θα γίνει προκειμένου να μη γυρίσει η οικονομία 40 χρόνια πίσω, θα είναι να γίνει ένα reboot of sorts, δεν βλέπω πως αλλιώς θα μπορέσει να επανέλθει ο καπιταλισμός μετά από όλο αυτό.

Επεξ/σία από Malthador
  • Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, cumulus είπε

Χτες μίλησα με δύο ανθρώπους που εκτιμώ και με παρότρυναν να γράψω κάποια πράγματα για την αντιμετώπιση της επιδημίας στην Ταϊβάν, μια και ζω τα πράγματα από μέσα. Τους είπα ότι θα το σκεφτώ.

Γράφει λοιπόν σήμερα ένας σε ένα γκρουπ, ότι η μόνη λύση είναι το λοκνταουν, όπως έκανε η Ταιβαν. Λέω χμμ ποιο λοκνταουν συνάδελφε, δεν έκανε λοκνταουν η Ταιβαν, ακριβώς κι αυτή είναι η επιτυχία. τίποτα, να επιμένει. Βρε αθρωπε ποιο λοκνταουν, όλα ανοιχτά είναι λέμε.
Εν τω μεταξύ η διαφωνία είναι ουσιαστική γιατί αν πάρουμε τώρα στην Ελλάδα τα μέτρα που πήρε η Ταιβαν (και που ξεκίνησαν 31.12) δε θα έχουμε καμία αποτελεσματικότητα, είναι πολύ αργά.

Ε να μη σας τα πολυλογώ το συμπέρασμα ήταν ότι εγώ που δουλεύω μέσα στο σύστημα που διαχειρίζεται την επιδημία, λέω ψέματα και όλοι οι άλλοι ξέρουν καλύτερα γιατί διαβάζουν τα διάφορα άρθρα που κυκλοφορούν στο ίντερνετ (δε σκέφτηκε καν πχ ότι για κάποια από τα άρθρα αυτά μπορεί να έχω βάλει κι εγώ το χεράκι μου).

τι ακριβώς έκαναν στη ταιβάν; γιατί δεν έχω παρακολουθήσει

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, cumulus είπε

επειδή δε χρησιμποίησες σημεία στίξης έχω μπερδευτεί λίγο, είναι σαν να διαβάζω τον πρόεδρο του Εδεσσαϊκού.

Παίζει να το ξανασυντάξεις να βγει άκρη;

• Like 6
Δημοσ.
43 λεπτά πριν, chessplayer-alexis είπε

Βέβαια, στα μέσα του άρθρου διευκρινίζει In some of the most severe COVID-19 cases, the cytokine response—combined with a diminished capacity to pump oxygen to the rest of the body—can result in multi-organ failure... 

Η πολυοργανική ανεπάρκεια είναι κατασταση που δεν αναχαιτιζεται τις περισσότερες φορές και οδηγεί στο θάνατο.... 

Σαν άνθρωπος που έχω επιβιώσει πολυοργανικής ανεπάρκειας, απλά postαρω για να δώσω κουράγιο. Όταν λέμε πολυοργανική εννοούμε παραπολυοργανική....δεν λειτουργούσε σχεδόν τίποτα. Still, i'm here.

Βέβαια ήμουν τζόβενο έτσι, κοντά στα 20 :) 

• Thanks 2
  • Super Moderators
Δημοσ.
3 minutes ago, dimoskoutr said:

αυτή την στιγμή όμως η κρίση που πρέπει να ενδιαφέρει είναι αποκλειστικά και μόνο στην υγεία. Όλα τα άλλα είναι οδοντόκρεμες.

Όχι ακριβώς! Δεν μπορείς να αγνοείς όλα τα άλλα γιατί μετά θα τα βρεις μπροστά σου και θα είναι και αυτά μη αναστρέψιμα! 

• Like 2
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, agnostos13 είπε

Μα αυτό είναι που σταθμίζεται και δεν πάμε σε μια λύση "κλειστά όλα" για 2-3 μήνες!

Γιατί αν οι (έμμεσοι) θανάτοι που θα δημιουργήσει η κατάρευση της οικονομίας είναι περισσότεροι από αυτούς που θα σωθούν με τα μέτρα το μοντέλο είναι απλά αποτυχημένο...

Δεν γίνεται να υπολογίζεις "έμμεσους" θανάτους μακροπρόθεσμα σε μια πανδημία. Ένα τεράστιο μέρος από την "κατάρρευση" της παγκόσμιας οικονομίας είναι λογιστικές / τραπεζικές μπουρδολογικές καταστάσεις και πάντα το χρήμα συγκεντρώνεται στους λίγους. Ξεθύμανα...και ας τα είπα μπακάλικα... :-)  Συμπαθάτε με.

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, dimoskoutr είπε

Ισχύει μάλιστα εμάς που είμαστε απλά αναπληρωτές καθηγητές στο λύκειο μας έβαλαν ήδη βάρδιες από την επόμενη εβδομάδα στο σχολείο. Να δούμε μέχρι τότε τι θα γίνει. Τώρα ποιος σώφρων άνθρωπος θα έρθει εν μέσω της συγκεκριμένης κατάστασης να ζητήσει κάτι από σχολείο δεν γνωρίζω...

Πράγματι, μου το επιβεβαίωσε τώρα ένας φίλος καθηγητής που του ήρθε κι αυτουνού το χαρτί. Ρε δεν πάνε καλά!

Δημοσ.

Το Σούπερφαστ Μύκονος έχει εγκλωβιστεί στη Λήμνο επειδή μέλος του πληρώματος που κατέβηκε στην Καβάλα εξετάζεται για προσβολή από τον ιό.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...