Προς το περιεχόμενο

Κορωνοϊός στην Ελλάδα

billdanos
Μήνυμα προστέθηκε από Snoob

Τηρείτε τα παρακάτω, παρακαλώ:

1. Βάζετε πηγές στις ειδήσεις που μεταφέρετε. Ειδικά αν είναι κάτι αρνητικό, που ενδεχομένως να προκαλέσει ανησυχία σε όσους το διαβάσουν.

2. Μην αναπαράγετε γιατροσόφια, μαντζούνια και αυτοσχέδια "μέτρα προστασίας". 

3. Γράφετε κόσμια.

4. Αν εντοπίσετε μήνυμα  που κρίνετε πως χρειάζεται παρέμβαση συντονιστή, στείλτε αναφορά και αποφύγετε κάθε σχολιασμό, παράθεση κτλ.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

8 λεπτά πριν, greekfragma είπε

Το οτι έγινε αυτό στην Ιταλία έγινε γιατί πιάστηκαν απροετοίμαστοι και τους ξέφυγε.

ΑΝ ξεφύγει και εδώ Ελλάδα τότε ΝΑΙ θα έχουμε τα ίδια.

Το να λες A PRIORI (Italian job) οτι ΟΛΟΙ οι 65+ στην Ελλάδα θα πεθάνουν είναι το λιγότερο ΤΡΟΜΟΛΑΓΝΙΚΟ για να μη το χαρακτηρίσω αλλιώς!

Το "θα πεθάνουν όλοι" κλπ ούτε χρήσιμο είναι ούτε βοηθάει. 

Αλλά το να δείχνουμε τους Ιταλούς με το δάχτυλο είναι αφελές. Παριστάνουμε οτι υπάρχει ένα κατώφλι ανάμεσα στο "το ελέγχουμε" και το "μας ξέφυγε", και ότι πρέπει να γίνει κάποια στραβή για να ξεφύγει το πράγμα. Οι υπόλοιπες μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες (Γαλλία-Ισπανία-Γερμανία) είχανε στο τελευταίο 10 ήμερο αύξηση 16x. Αυτό δεν είναι "ελεγχόμενο", και ας είναι ο αριθμός των κρουσμάτων πιο μικρός.

Να το πω αλλιώς: αν ο ρυθμός μετάδοσης δεν χαμηλώσει (σχολεία, τηλε-εργασία, πλύσιμο), η απόσταση 2Κ κρούσματα (Γερμανία/Γαλλία/Ισπανία) με 12Κ είναι καμιά βδομάδα: στις 4/3 η Ιταλία
ήταν στα 2700 με 107 νεκρούς. Σήμερα μεγάλες χώρες: Γαλλία 2200/48, Γερμανία 1938/3, Ισπανία 2039/55. Η εξαίρεση με βάση αυτά μοιάζει να είναι η Γερμανία, παρά η Ιταλία. 

Σημαίνει αυτό ότι θα πεθάνουμε όλοι σαν το βιντεάκι του Τσουκαλά; Όχι. Σημαίνει όμως ότι θέλει παρεμβάσεις από το κράτος (βλ. σχολεία και άδειες), και συμμόρφωση + προσοχή από τους πολίτες.

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 15,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, matrixxx είπε

Εχω μια εντυπωση οτι εχουν μεγαλυτερες εκκλησιες - ναους αυτες οι δυο χωρες απο εμας και αλλους; Τροφη προς σκεψη και προβληματισμο.

Αλλοι λενε οτι ειναι απλα η ιδια μεταλλαξη, αυτη που σε κτυπαει περισσοτερο σε οργανα και λεμφικο. Βασικα κανεις δεν ξερει σιγουρα. Υποθεσεις προς το παρον.

Επεξ/σία από Επισκέπτης

1 λεπτό πριν, iddqdiddqd είπε

Το "θα πεθάνουν όλοι" κλπ ούτε χρήσιμο είναι ούτε βοηθάει. 

Αλλά το να δείχνουμε τους Ιταλούς με το δάχτυλο είναι αφελές. Παριστάνουμε οτι υπάρχει ένα κατώφλι ανάμεσα στο "το ελέγχουμε" και το "μας ξέφυγε", και ότι πρέπει να γίνει κάποια στραβή για να ξεφύγει το πράγμα. Οι υπόλοιπες μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες (Γαλλία-Ισπανία-Γερμανία) είχανε στο τελευταίο 10 ήμερο αύξηση 16x. Αυτό δεν είναι "ελεγχόμενο", και ας είναι ο αριθμός των κρουσμάτων πιο μικρός.

Να το πω αλλιώς: αν ο ρυθμός μετάδοσης δεν χαμηλώσει (σχολεία, τηλε-εργασία, πλύσιμο), η απόσταση 2Κ κρούσματα (Γερμανία/Γαλλία/Ισπανία) με 12Κ είναι καμιά βδομάδα: στις 4/3 η Ιταλία
ήταν στα 2700 με 107 νεκρούς. Σήμερα μεγάλες χώρες: Γαλλία 2200/48, Γερμανία 1938/3, Ισπανία 2039/55. Η εξαίρεση με βάση αυτά μοιάζει να είναι η Γερμανία, παρά η Ιταλία. 

Σημαίνει αυτό ότι θα πεθάνουμε όλοι σαν το βιντεάκι του Τσουκαλά; Όχι. Σημαίνει όμως ότι θέλει παρεμβάσεις από το κράτος (βλ. σχολεία και άδειες), και συμμόρφωση + προσοχή από τους πολίτες.

Σε καμία περίπτωση δε δείχνω τους Ιταλούς με το δάχτυλο. Έτυχε να είναι οι Ιταλοί που συνέβη ο χαμός και θορυβήθηκαν παγκοσμίως.

Απλά λέω οτι σχόλια όπως του Apoll οτι 

ΟΛΟΙ οι 65+ θα πεθάνουν. ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ είναι

ΓΤΠΚ (όποιος θέλει μεταφράζει τα γράμματα ένα-ένα)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, teotsigourakos είπε

Φίλος του μπατζανάκη της ξαδέρφης της κολλητής του πεθερού μου, μου είπε ότι...

Επειδή τυχαίνει να έχω και εγώ κοντινό μου πρόσωπο που τον ήξερε (δεν κάνω πλάκα) δεν έχω τι ίδιες πληροφορίες με "τον μπατζανάκη της ξαδέρφης"!

Εν πάση περιπτώση δεν έχει νόημα να μπω σε λεπτομέρειες...

Επεξ/σία από agnostos13

Αν ο ιός ξεκίνησε από μια σχετικά αποκομμένη περιοχή της Κίνας και εξαπλώθηκε σε όλο τον κόσμο δεν θέλω να σκέφτομαι τι θα γινόταν αν το πρώτο ξέσπασμα ήταν σε Πεκίνο Σανγκάη Μακάο κτλ. 

Πάντως κάπου είχα δει μία συνέντευξη του προσωπικού γιατρού του 66 χρόνου. Από ότι φαίνεται πήγε στα Ιεροσόλυμα γιατί μετά ήθελε να κάνει μία επέμβαση σοβαρή. οπότε είναι λίγο άστοχο να υποστηρίζει κάποιος ότι δεν είχε κανένα θέμα υγείας

20 λεπτά πριν, Vangelis_D9 είπε

Τι είναι αυτό πάλι, για ποιο λόγο; Κάποιος πιο πάνω είναι αν κατάλαβα δάσκαλος ή καθηγητής και μας είπε για το σχολείο του, ξέρει περισσότερα;

Με έγγραφό τους οι κατά τόπους Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, παρά την αναστολή λειτουργίας των σχολείων για 14 ημέρες, προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του κορονοϊού, ορίζουν ότι τα όργανα διοίκησης, διευθυντές/τριες, υποδιευθυντές/τριες και οι διοικητικοί υπάλληλοι που τυχόν υπηρετούν σε αυτές θα πρέπει να παρευρίσκονται κανονικά στο χώρο εργασίας τους.

https://www.efsyn.gr/node/234781

Ισχύει μάλιστα εμάς που είμαστε απλά αναπληρωτές καθηγητές στο λύκειο μας έβαλαν ήδη βάρδιες από την επόμενη εβδομάδα στο σχολείο. Να δούμε μέχρι τότε τι θα γίνει. Τώρα ποιος σώφρων άνθρωπος θα έρθει εν μέσω της συγκεκριμένης κατάστασης να ζητήσει κάτι από σχολείο δεν γνωρίζω...

Επισκέπτης
1 λεπτό πριν, agnostos13 είπε

Επειδή τυχαίνει να έχω και εγώ κοντινό πρόσωπο που τον ήξερε (δεν κάνω πλάκα) δεν έχω τι ίδιες πληροφορίες με "τον μπατζανάκη της ξαδέρφης"!

Σαφως και εχει νοημα, μια και ειναι ΠΟΛΥ σημαντικο να ξερουμε αν ειχε καποια προυπαρχουσα ασθενεια η οχι.

2 λεπτά πριν, agnostos13 είπε

Επειδή τυχαίνει να έχω και εγώ κοντινό μου πρόσωπο που τον ήξερε (δεν κάνω πλάκα) δεν έχω τι ίδιες πληροφορίες με "τον μπατζανάκη της ξαδέρφης"!

Που σημαίνει ότι ;

Theoni Chronopoulou:

Αγαπητοί συμπατριώτες στην Ελλάδα,
Ονομαζομαι Θεώνη Χρονοπούλου και ζω στο Oderzo!Μία πανέμορφη πόλη στη επαρχία του Τρεβίζο, στο υπέροχο Veneto!!!
Βλέποντας την κατάσταση να έχει ξεφύγει και να τείνει να ξεφύγει και στην υπέροχή μας χώρα, θέλω να μοιραστώ μαζί σας αυτή την τόσο άσχημη «εμπειρία» που ζούμε εδώ στην Ιταλία τον τελευταίο μήνα!
Στην αρχή ήταν όπως στην Ελλάδα! Λίγα κρούσματα από δω κι από κει και κάποια συγκεντρωμένα στην Παντοβα και στο Μιλανο όπως τώρα στην Ηλεια!!!! Τρομάξαμε αλλά δε δώσαμε την σημασία που έπρεπε! Με μια κυβέρνηση (που προσωπικά δε με ενδιαφέρει καθόλου που ανήκει) που κανεις τους δεν έχει διοικήσει ούτε μια μικρή εταιρεία, χωρις την παραμικρή εμπειρία σε καταστασεις κρισης και χωρις να παίρνει βοήθεια από τους πιο ειδικους για να μη παραδεχτεί την ανικανότητα της, να παίρνει τη μια λάθος απόφαση μετά την άλλη!
Κι από την άλλη εμείς που έχουμε ισως τη μεγαλύτερη ευθύνη, υποτιμήσαμε τη δύναμη του ιού και την δυνατότητα εξάπλωσης του, το πήραμε αψήφιστα και δεν ακυρώναμε ταξίδια, εξόδους και δραστηριότητες!
Όταν σαν πρώτο μέτρο έκλεισαν τα σχολεία οι γονείς διαμαρτύρονταν για το που θα αφήνουν τα παιδιά τους για να πάνε στη δουλειά! Που είναι απόλυτα φυσιολογικό! Όταν έκλεισαν τα αεροδρόμια διαμαρτύρονταν γιατί τους χαλούσαν τη διασκέδαση ή τις δουλειές! Κι αυτό φυσιολογικό! Το θεωρούσαμε υπερβολή!
Και κανεις δεν έμενε σπίτι του! Δεν άφηναν τον καφέ ή το βραδινό ποτό με τους φίλους! Δεν αφήναμε το καθιερωμένο γεύμα στο αγαπημένο μας εστιατόριο!
Τα παιδιά δεν είχαν σχολείο αλλά τα αφήναμε να βγαίνουν να βλέπουν και να παίζουν με τους φίλους τους! Η να πάνε στους παπουδες! Στις παιδικες χαρές, στους παιδοτοπους!
Φυσιολογικό έτσι;;;; Να μην κλειστούν μέσα τα παιδιά!
Δεν καταλάβαμε πως
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ!!!
Κι άρχισαν οι θάνατοι!
Τα παιδιά δύσκολα αρρωσταίνουν αλλά αρρωσταίνουν, ή γίνονται φορείς και πάνε στους παπουδες στους γονείς!
Κι άρχισαν οι θάνατοι!
Γιατί οι παπουδες δεν άφηναν το καφενείο για κάτι τόσο ασήμαντο!
Κι άλλοι θάνατοι!
Γιατι κανεις δε μπορεί να πει στους έφηβους τι να κάνουν! Αυτοί είναι μάγκες, ξέρουν καλύτερα!
Κι άλλοι θάνατοι!
Γιατί ενώ είχαν κλείσει όλα τα υπόλοιπα, τα γυμναστήρια ήταν ανοιχτά! Και οι κουρασμένες ανάσες εκτοξεύονταν όχι ένα μέτρο απόσταση αλλά παντού στο χώρο!
Κι άλλοι νοσουντες κι άλλοι θάνατοι!
Γιατί οι «σύγχρονοι άνετοι» ντρέπονται να βάλουν τη μάσκα η τα γάντια.......
Κι αυτά είναι πολύ λίγα δείγματα της ανθρώπινης ματαιοδοξίας
Της σιγουριάς μας ότι δε θα συμβεί σε μας!!!!!
Και είναι τόσο απλό!!!!
Στους παππούδες μας ζήτησαν να πάνε στον πόλεμο!
Σε μας ζητούν να κάτσουμε στο ντιβάνι!
Δεν υπάρχει άλλος τροπος φίλοι μου να το σταματήσουμε!
Γιατί το σύστημα υγείας δε θ´αντεξει για πολύ ακόμα!
Εδώ προβλέπουν μια άνοδο απίστευτη στις επόμενες μέρες!
Ο κυβερνητης του Βένετο είπε εχθες πως αν δε μείνουμε σπίτια μας θα φτάσουν σε σημείο να βγάζουν τους αρρώστους από τα νοσοκομεία για να εισάγουν τους νοσούντες από το covid-19 !!!!
Προβλέπουν γύρω στα 2.000.000 νοσούντες μόνο από την επαρχία Βένετο!!!!!!
Καταλαβαίνετε για τι πράγμα μιλάμε ;;;;
ΓΙ αυτό ήθελα να σας παρακαλέσω, να σας ικετέψω φίλοι και συμπατριώτες μου στην ωραία μας Ελλάδα!
Ο,τι μέτρα και να πάρει η κυβέρνηση (που επαναλαμβάνω ποσώς με ενδιαφέρει που ανήκει)
Σεβαστείτε τα !!!!!!!
Μείνετε σπίτι σας!
Μην υποτιμάτε και μη σνομπάρετε την υπερβολή στα μέτρα που θα παρθούν!!!!!!
Μην κάνετε το ίδιο λάθος με μας!
Δυο εβδομάδες αξίζουν τη ζωή σας ολόκληρη!
Ξέρω πως είναι δύσκολο!
Πιστέψτε με, θα φαίνεται σαν να σταμάτησε η ζωή !
Όμως θα πρόκειται για το ακριβώς αντίθετο!!!!!
Μονο έτσι θα εξασφαλίσουμε το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας!
Εμείς είμαστε Τρίτη εβδομάδα στο σπίτι!!!!
Πιστέψτε το και μη σας φαίνεται υπερβολικό!
Γιατί δεν είναι!
Χρειάστηκαν τόσοι θάνατοι και τόσο μεγάλη εξάπλωση για να το καταλάβουμε!!!
Βρείτε να κάνετε πράγματα που θα κάνουν ευχάριστη τη διαμονή σας μέσα στο σπίτι για εσάς και τα παιδιά σας!
Είναι δύσκολο! Αλλά όχι ακατόρθωτο!
Πρέπει να το κάνετε!
Αν εμείς το είχαμε κάνει από την αρχή δε θα είχε συμβεί αυτή η τραγωδία!
Δεν προσπαθώ να σας φοβήσω! Είναι αυτό που σκεφτόμασταν κι εμείς στην αρχή όταν το ακούγαμε!
«Ναι σιγά μη μας φοβήσει μια ίωση! Βρε δε πα να λέτε!!! Εμείς δε θα σταματήσουμε να ζούμε για έναν ιό!»
Όμως σταματήσαμε!!!
Κι είμασταν πολλοί!!!!
Οι νεκροί έχουν φτάσει τους 827 μέχρι τις 18:00 σήμερα 11/3/2020!
Δεν είναι για να σας φοβησω!!!! Είναι μόνο για προειδοποίηση!
Σας παρακαλώ μείνετε σπίτια σας!!!!
Σας το λέω με όλη την αγάπη που έχω για τη χώρα μου!
Αυτό το μοναδικό στολίδι σε όλοκληρο τον κόσμο, που είμαι υπερήφανη να εκπροσωπώ όπου κι αν βρεθώ!
Σας ευχαριστώ 😔
  • Like 1

Μόλις τώρα, agnostos13 είπε

Επειδή τυχαίνει να έχω και εγώ κοντινό πρόσωπο που τον ήξερε (δεν κάνω πλάκα) δεν έχω τι ίδιες πληροφορίες με "τον μπατζανάκη της ξαδέρφης"!

Εννοείται δεν έχει νόημα να μπεις σε λεπτομέρειες...αλλά αν οι ίδιοι οι δικοί του άνθρωποι που γνώριζαν την κατάσταση της υγείας του αφήνουν τα μέσα να παραπληροφορούν έτσι τότε είναι έρμαια της κατάστασης και μαζί παίρνει όλους η μπάλα!

1 λεπτό πριν, QuitLife είπε

Σαφως και εχει νοημα, μια και ειναι ΠΟΛΥ σημαντικο να ξερουμε αν ειχε καποια προυπαρχουσα ασθενεια η οχι.

Ναι αλλά αυτό να βγει να το πει η ίδια του η γυναίκα ή τα παιδιά του. Όχι να παίζουμε χαλασμένο τηλέφωνο...

• Super Moderators
2 minutes ago, teotsigourakos said:

Εννοείται δεν έχει νόημα να μπεις σε λεπτομέρειες...αλλά αν οι ίδιοι οι δικοί του άνθρωποι που γνώριζαν την κατάσταση της υγείας του αφήνουν τα μέσα να παραπληροφορούν έτσι τότε είναι έρμαια της κατάστασης και μαζί παίρνει όλους η μπάλα!

Ναι αλλά αυτό να βγει να το πει η ίδια του η γυναίκα ή τα παιδιά του. Όχι να παίζουμε χαλασμένο τηλέφωνο...

Βασικά δεν ειναι υποχρεωμένη η οικογένειά του να πει τίποτα απολύτως! Το πένθος τους είναι πιο σημαντικό από το κουτσομπολιό... Οι αρμόδιες υπηρεσίες γνωρίζουν το ιστορικό του με λεπτομέρειες και αυτό αρκεί. 

• Like 5

1 ώρα πριν, BEDROCK είπε

Στο booking έχει option για Free cancellation κατά την κράτηση! Μη τα ισοπεδώνουμε όλα. Τώρα αν ο φίλος το έκανε για να γλυτώσει μερικά € that's fine. Μιλάω γιατί την πάτησα κ γω.

Αναφέρομαι στην ανάρτηση για μαυραγορίτες που δεν κάνουν cancellation και αναφέρθηκε σε προηγούμενο post.

Είσαι εντελώς λαθος... Όταν ένα ξενοδοχείο υπογράφει συμβόλαιο με την booking Expedia etc υπάρχει ένας όρος που λέει ότι όταν υπάρχουν κάποιες συνθήκες( FC: Forced circumstances) τότε το ξενοδοχείο είναι υποχρεωμένο να κάνει επιστροφή χρημάτων η να μην χρεώσει cancellation fees.. από 15/01 η Κίνα είχε μπει σε αυτή την κατηγορία.. όλα τα ξενοδοχεία ήταν υποχρεωμένα να κάνουν επιστροφη χρημάτων σε ταξιδιώτες από την Κίνα.. από μέσα/τέλη Φεβρουαρίου η Ιταλία Γερμανία Ισπανία είναι επίσης μέσα στην ίδια κατηγορία.. οπότε θες δεν θες κάνεις επιστροφή χρημάτων ...κατά την άποψη μου καλά κάνουν τα ξενοδοχεία και επιστρέφουν τα χρήματα... 

Υγ. Εργάζομαι σε ξενοδοχείο σε τμήμα reception/reservations 

• Like 5

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...