Προς το περιεχόμενο

Κορωνοϊός στην Ελλάδα

billdanos
Μήνυμα προστέθηκε από Snoob

Τηρείτε τα παρακάτω, παρακαλώ:

1. Βάζετε πηγές στις ειδήσεις που μεταφέρετε. Ειδικά αν είναι κάτι αρνητικό, που ενδεχομένως να προκαλέσει ανησυχία σε όσους το διαβάσουν.

2. Μην αναπαράγετε γιατροσόφια, μαντζούνια και αυτοσχέδια "μέτρα προστασίας". 

3. Γράφετε κόσμια.

4. Αν εντοπίσετε μήνυμα  που κρίνετε πως χρειάζεται παρέμβαση συντονιστή, στείλτε αναφορά και αποφύγετε κάθε σχολιασμό, παράθεση κτλ.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Οι γονεις τι ελεγαν για το αντισηπτικο ? Δεν τους αφορουσε γιατι ανησυχουσαν για την..αριστεια των παιδιων και την επαγγελματικη αποκατασταση μετα απο 20-30 χρονια ? 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 15,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

25 λεπτά πριν, DjTony είπε

Ποιος ο λόγος να μη πας αν προσέχεις σε φυσιολογικά επίπεδα; το είπε και ένας γιατρός εδώ μέσα για τη Ρώμη το λένε και στις ειδήσεις. Αν πας εκεί και πιάνεις τα πάντα, φιλάς τους πάντες και τους λες ελάτε φτυστε με στη μούρη ε ναι θα κολλήσεις και όχι στην Βαρκελώνη αλλά και εδώ Ελλάδα με 100+ πλέον κρούσματα. Να πας το ταξίδι σου και να προσέχεις όπως ΘΑ ΈΠΡΕΠΕ να προσέχεις πάντα και για τον H1N1 που τον είχαν όλοι σχεδόν αλλά δεν δίναμε καμία σημασία. Σωστά; 

Εγώ είμαι Κροατία τώρα, 5 κρούσματα εδώ. Ο κόσμος είναι τόσο χαλαρός. Κοροϊδεύουν παντού τον ιό.. Γιατί; γιατί τα ΜΜΕ δεν βγήκαν να σπέρνουν πανικό και να διαδίδουν θα πεθάνουμε όλοι. Γενικά όμως εδώ είναι και πιο χαλαρός σαν λαός. Εμείς τρέχουμε αμέσως στα σούπερ γιατί θα πεθάνουμε.. Κάπου έλεος. 

Φίλε στο λέω με αγάπη κι ας παρεξηγηθείς. Άλλαξε λίγο νοοτροπία, αν δεν σέβεσαι τον εαυτό σου, σεβάσου τους αγαπημένους σου. Στα λέω εγώ που δεν έχω τρέξει σε κανένα σούπερ αλλά έχω συναίσθηση της κατάστασης. Τα 5 κρούσματα είναι που σε καθησυχάζουν; Κι εδώ Αθήνα αν κάτσεις στο μπαλκόνι σου και κοιτάς τα δέντρα όλα καλα φαίνονται, όπως τα ξέρεις. Από την άλλη στην Βόρεια Ιταλία αν έχεις κάποιον γνωστσό ή φίλο ζήτα του να σου περιγράψει πώς νοιώθει, πώς περνάει, τι κάνει και μετά ζήτα έλεος.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, BEDROCK είπε

Στο booking έχει option για Free cancellation κατά την κράτηση! Μη τα ισοπεδώνουμε όλα. Τώρα αν ο φίλος το έκανε για να γλυτώσει μερικά € that's fine. Μιλάω γιατί την πάτησα κ γω.

Αναφέρομαι στην ανάρτηση για μαυραγορίτες που δεν κάνουν cancellation και αναφέρθηκε σε προηγούμενο post.

Το ότι εκμεταλλεύεσαι ένα παγκόσμιο γεγονός για να τσεπώσεις κάποια ευρώ, κατ' εμέ σε κάνει μαυραγορίτη σε αυτή την περίπτωση.
Το ίδιο ισχύει και γι' αυτούς που αποφάσισαν να αλλάξουν την τιμή στα αντισηπτικά, μάσκες, γάντια, ενώ το κόστος κατασκευής ή αγοράς παραμένει το ίδιο.

Επεξ/σία από Highlander
  • Like 2

Μια διευκρίνηση γιατί ρώτησα τις προάλλες φίλους γιατρούς να μου λύσουν την απορία, μην μπερδεύετε τη θνησιμότητα με τη θνητότητα. Η θνησιμότητα αφορά το σύνολο του γενικού πληθυσμού ενώ η θνητότητα αφορά το σύνολο των νοσούντων από την ίδια ασθένεια. Οπότε το σωστό είναι το δεύτερο, θνητότητα, στην περίπτωση που θέλουμε να αναφερθούμε στο Covid-19.

7 λεπτά πριν, Vangelis_D9 είπε

Πολύ χρήσιμο άρθρο, μπήκε για περαιτέρω μελέτη. Τέτοια άρθρα πρέπει να μεταφράζονται από τα ελληνικά ΜΜΕ.

Υπάρχει και το Google translate για όλη την σελίδα από chrome. Ένα click είναι :) 

19 λεπτά πριν, Vangelis_D9 είπε

Αυτά τα "πρώτα εμβόλια του Μαΐου" που λέτε είναι οι πρώτες κλινικές δοκιμές! Αν πετύχουν θα περιμένετε από φθινόπωρο και μετά μέχρι να διαπιστωθεί η ασφάλεια τους και να ξεκινήσει η μαζική παραγωγή.

Θέλω να πιστεύω ότι αν πετύχουν οι πρώτες κλινικές δοκιμές η υπόλοιπη εξίσου σημαντική διαδικασία θα επιταχυνθεί. Μακάρι να πετύχουν ώστε όταν ξεκινήσει η παραγωγή τους να έχουμε πολύ μικρότερη διασπορά από ότι τώρα παγκόσμια. Αρκεί να πετύχουν!

8 λεπτά πριν, Vangelis_D9 είπε

Πολύ χρήσιμο άρθρο, μπήκε για περαιτέρω μελέτη. Τέτοια άρθρα πρέπει να μεταφράζονται από τα ελληνικά ΜΜΕ.

Αν όντως ισχύουν αυτά στο άρθρο και με την μεταδοτικότητα που έχει ο ιός τελειωσαμε δεν υπάρχει καμία ελπίδα

4 λεπτά πριν, dimoskoutr είπε

Έχουμε ήδη αποδείξεις ότι ο H1N1 είναι ήταν πιο επικίνδυνος από τον Covid-19; Κανένα link από επίσημο οργανισμό έχουμε; Γιατί έχουμε link από τον ΠΟΥ ότι μπήκε σε κατηγορία πανδημίας  η κατάσταση πάντως. Μπράβο πάντως στους επιστήμονες που ήδη έχουν μαζέψει ΑΞΙΟΠΙΣΤΑ στοιχεία όσων αφορά τη θνησιμότητα, το ποσοστό διασποράς κλπ κλπ ώστε να βγει και συμπέρασμα για την επικινδυνότητα του...τι διαβάζουμε ρε...

Στην υπογραφή μου έχει 2 πολύ καλά άρθρα. Και μην μπερδεύεις την γρίπη (που είναι και ο Η1Ν1) με τον SARS. Καμία σχέση. 

Μόλις τώρα, vargas είπε

Αν όντως ισχύουν αυτά στο άρθρο και με την μεταδοτικότητα που έχει ο ιός τελειωσαμε δεν υπάρχει καμία ελπίδα

Μα αυτό δεν έλεγε ο ερευνητής για τα εμβόλια την περασμένη εβδομάδα στην Αγγλία; Ο συγκεκριμένος ιός τον έχει τρομάξει μιας και είναι ο ποιο επικίνδυνος που έχει συναντήσει ποτέ. Ακόμα και από τον Ebola. 

• Like 1

37 λεπτά πριν, keravnos21 είπε

Ο IBM Summit, ο ισχυρότερος υπερυπολογιστής στον κόσμο, χρησιμοποιείται από ερευνητές για τον εντοπισμό χημικών ενώσεων που θα μπορούσαν να συμβάλλουν στην καταπολέμηση του κορωνοϊού.

Οι ερευνητές έλαβαν υπολογιστικό χρόνο έκτακτης ανάγκης για να χρησιμοποιήσουν τον IBM Summit, ώστε να καταφέρουν να κάνουν αναλύσεις με ταχύτατο ρυθμό. Ο Summit κατάφερε να δώσει αποτελέσματα ήδη μέσα σε 2 ημέρες, που οι συμβατικοί υπολογιστές θα έφερναν σε μήνες.

Ο υπερυπολογιστής βοήθησε τους ερευνητές να εντοπίσουν 77 μικρομοριακές ενώσεις, που αξίζει να διερευνηθούν περαιτέρω, καθώς οργανισμοί σε όλο τον κόσμο προσπαθούν να αναπτύξουν θεραπεία για τον κορωνοϊό.

Συγγνώμη, απορία μου, αλλά τόσους supercomputers στον κόσμο γιατί δεν βάζουν τους περισσότερους να τρέξουν simulations τόσο καιρό που έχει γίνει γνωστό το πρόβλημα;

Το ελπίζω να είναι έτσι και απλά να ανάφεραν τον συγκεκριμένο, γιατί διαφορετικά το βρίσκω γελοίο και υποκριτικό να παίρνουν "μέτρα" και να μην χρησιμοποιούν όλα τα εργαλεία στη διάθεσή τους.

• Like 1

Εμάς στη δουλειά μας φέρανε στις τουαλέτες αντισηπτικά. Επίσης κάθε μεσημέρι έρχονται οι καθαρίστριες με ένα πανί και "απολυμαίνουν"τα μπράτσα απο τις καρέκλες. Νιώθουμε ασφαλείς...

34 λεπτά πριν, DjTony είπε

Ποιος ο λόγος να μη πας αν προσέχεις σε φυσιολογικά επίπεδα; το είπε και ένας γιατρός εδώ μέσα για τη Ρώμη το λένε και στις ειδήσεις. Αν πας εκεί και πιάνεις τα πάντα, φιλάς τους πάντες και τους λες ελάτε φτυστε με στη μούρη ε ναι θα κολλήσεις και όχι στην Βαρκελώνη αλλά και εδώ Ελλάδα με 100+ πλέον κρούσματα. Να πας το ταξίδι σου και να προσέχεις όπως ΘΑ ΈΠΡΕΠΕ να προσέχεις πάντα και για τον H1N1 που τον είχαν όλοι σχεδόν αλλά δεν δίναμε καμία σημασία. Σωστά; 

Εγώ είμαι Κροατία τώρα, 5 κρούσματα εδώ. Ο κόσμος είναι τόσο χαλαρός. Κοροϊδεύουν παντού τον ιό.. Γιατί; γιατί τα ΜΜΕ δεν βγήκαν να σπέρνουν πανικό και να διαδίδουν θα πεθάνουμε όλοι. Γενικά όμως εδώ είναι και πιο χαλαρός σαν λαός. Εμείς τρέχουμε αμέσως στα σούπερ γιατί θα πεθάνουμε.. Κάπου έλεος. 

Καλά και οι Ιταλοί πριν ένα μήνα κορόιδευαν τα 10 κρούσματα που είχαν και τρέχανε στα καρναβάλια και τις πασαρέλες, χαλαροί και άνετοι. Δες τους τώρα...

Και να ξέρεις, αυτοί που είναι "άνετοι" είναι και αυτοί που θα πανικοβληθούν τάχιστα και θα παίζουν μπουνιές. Οι "ψιλιασμένοι" είχαν περισσότερο χρονικό διάστημα να προετοιμαστούν, ψυχολογικά και πρακτικά, για ό,τι έρθει.

• Like 6

7 λεπτά πριν, bluesattack είπε

Οι γονεις τι ελεγαν για το αντισηπτικο ? Δεν τους αφορουσε γιατι ανησυχουσαν για την..αριστεια των παιδιων και την επαγγελματικη αποκατασταση μετα απο 20-30 χρονια ? 

Τίποτα. Τουλάχιστον δεν άκουσα/είδα κανέναν να διαμαρτύρεται. 

Επισκέπτης
6 λεπτά πριν, Highlander είπε

.... .
Το ίδιο ισχύει και γι' αυτούς που αποφάσισαν να αλλάξουν την τιμή στα αντισηπτικά, μάσκες, γάντια, ενώ το κόστος κατασκευής ή αγοράς παραμένει το ίδιο.

Η..... ομορφιά του καπιταλισμού... 

harry potter scrooge GIF by The Ringer

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...