Προς το περιεχόμενο

Κορωνοϊός στην Ελλάδα

billdanos
Μήνυμα προστέθηκε από Snoob

Τηρείτε τα παρακάτω, παρακαλώ:

1. Βάζετε πηγές στις ειδήσεις που μεταφέρετε. Ειδικά αν είναι κάτι αρνητικό, που ενδεχομένως να προκαλέσει ανησυχία σε όσους το διαβάσουν.

2. Μην αναπαράγετε γιατροσόφια, μαντζούνια και αυτοσχέδια "μέτρα προστασίας". 

3. Γράφετε κόσμια.

4. Αν εντοπίσετε μήνυμα  που κρίνετε πως χρειάζεται παρέμβαση συντονιστή, στείλτε αναφορά και αποφύγετε κάθε σχολιασμό, παράθεση κτλ.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτά τα "πρώτα εμβόλια του Μαΐου" που λέτε είναι οι πρώτες κλινικές δοκιμές! Αν πετύχουν θα περιμένετε από φθινόπωρο και μετά μέχρι να διαπιστωθεί η ασφάλεια τους και να ξεκινήσει η μαζική παραγωγή.

Επεξ/σία από Vangelis_D9
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 15,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@Zerg13 εγώ διαβάζοντας το μήνυμα το θεώρησα κάπως λογικό, ας μη κάνουμε πλάκα ρε παιδιά. Διαδίδονται πολύ γρήγορα και τα σωστά και τα λάθη.

Επεξ/σία από zio10

1 λεπτό πριν, NotebookFreak είπε

Ελεος για τα μυαλά που κουβαλάς εσυ φίλε.Κανενας πανικός απο τα μμε.Αν γνωρίζεις μαθηματικα,το πραγμα εκει οδηγειται,ειτε θέλεις να το πιστέψεις ,είτε όχι.Τώρα αν εσυ γυρίσεις στο ελλαδιστάν χωρίς να σου κάνουν καποιο τεστ στα αεροδρομια τότε αλι σε μας που θα μείνουμε πίσω...Καλες διακοπύλες να χεις! 

Κανένας πανικός από τα ΜΜΕ; δε βλέπεις τηλεόραση τότε.. Είμαι σε μια χώρα με 5 κρούσματα. Αν ήξερες ότι είμαι εδώ και έρχομαι δίπλα σου θα φοβοσουν πολύ ε; και Ελλάδα κυκλοφορείς ελεύθερος με 100+ κρούσματα ε; τι θα έπρεπε να κάνουν οι ξένοι που έχουν 5 κρούσματα με εμάς που έχουμε 100; να μας διώξουν; 

Τουλάχιστον παιδική η σκέψη του μη πας κάπου με 5 κρούσματα ενώ εμείς έχουμε 100!

Και όχι δεν πέρασα αεροδρομια. Οδικώς έχω έρθει. Δεν έχω έρθει σε επαφή με κανέναν και ούτε πρόκειται. Προσέχω όπως θα πρόσεχα παντού και πάντα. 

33 λεπτά πριν, Vangelis_D9 είπε

Επειδή πολλοί το λένε αυτό, κοιτάξτε στις ρυθμίσεις κάπου εκεί στο κωδικοί και ασφάλεια νομίζω αν είναι τσεκαρισμένο το μενού με τις ειδοποιήσεις έκτακτης ανάγκης.

Μιας και στο δικό μου κινητό (xiaomi remdi note 4x με android 9) δεν βρίσκω πουθενά τέτοιο μενού, υπάρχει και η εγραφή στο 112 μέσω Γενικής Γραματείας Πολιτικής Προστασίας όπου βάζοντας τα σωστά στοιχεία σου, μπορείς να επιλέξεις αν θες να έρχονται αυτές οι ειδοποιήσεις με sms, email, φωνητικό μήνυμα στο σταθερό ή φωνητικό μήνυμα στο κινητό. Εγώ έτσι το έκανα μιας και δεν μπόρεσα να βρω με τίποτα αυτό με την ρύθμιση για ειδοποιήσεις έκτακτης ανάγκης

• Like 1

2 λεπτά πριν, DjTony είπε

Του χρόνου τι θα γίνει με τον κορονοιο δηλαδή; θα είναι σε καραντίνα πλέον όλος ο κόσμος μια ζωή; είναι ο κορονοιος πιο επικίνδυνος από H1N1; όχι. Έτσι λένε οι επιστήμονες. Αν εσύ και εγώ ξέρουμε πιο πολλά από τους επιστήμονες πάω πάσο. Δεν είναι όμως πιο επικίνδυνος. Προσεχες τόσο πολύ και έμπαινες σε καραντίνα τόσα χρόνια; αν είσαι ευπαθείς ομάδα θα έπρεπε.. Όπως και τώρα όπως και πάντα. Αν δεν είσαι είναι μια η άλλη 

Λιγη παραπανω προσοχη στα λογια των επιστημονων. Ο covid19 εχει 2-3 περισσοτερες φορες μεγαλυτερη μεταδοσιμοτητα. Μιλαμε για το πως θα ανταπεξελθει το συστημα υγειας.

• Like 1

Επισκέπτης
14 λεπτά πριν, DjTony είπε

Ποιος ο λόγος να μη πας αν προσέχεις σε φυσιολογικά επίπεδα; το είπε και ένας γιατρός εδώ μέσα για τη Ρώμη το λένε και στις ειδήσεις. Αν πας εκεί και πιάνεις τα πάντα, φιλάς τους πάντες και τους λες ελάτε φτυστε με στη μούρη ε ναι θα κολλήσεις και όχι στην Βαρκελώνη αλλά και εδώ Ελλάδα με 100+ πλέον κρούσματα. Να πας το ταξίδι σου και να προσέχεις όπως ΘΑ ΈΠΡΕΠΕ να προσέχεις πάντα και για τον H1N1 που τον είχαν όλοι σχεδόν αλλά δεν δίναμε καμία σημασία. Σωστά; 

Εγώ είμαι Κροατία τώρα, 5 κρούσματα εδώ. Ο κόσμος είναι τόσο χαλαρός. Κοροϊδεύουν παντού τον ιό.. Γιατί; γιατί τα ΜΜΕ δεν βγήκαν να σπέρνουν πανικό και να διαδίδουν θα πεθάνουμε όλοι. Γενικά όμως εδώ είναι και πιο χαλαρός σαν λαός. Εμείς τρέχουμε αμέσως στα σούπερ γιατί θα πεθάνουμε.. Κάπου έλεος. 

Καλα εσυ πηγαινε διακοπες και ασε εμας κλεισμενους μεσα.

Οσο για την Κροατια, ειναι νωρις ακομα. Περιμενε λιγο ακομα.

3 λεπτά πριν, zio10 είπε

Ποιος είπε ότι δεν είναι πιο επικίνδυνος; Δεν το έχω ακούσει πουθενά και το βλέπεις κιόλας από τα μέτρα που παίρνουν, που δεν τ έχουν ξαναπάρει ποτέ...

Υπάρχουν βίντεο στο YouTube με επιστήμονες επιδημιολόγους που το λένε. Αν τα βρω θα στα στείλω 

• Thanks 1

1 λεπτό πριν, DjTony είπε

Κανένας πανικός από τα ΜΜΕ; δε βλέπεις τηλεόραση τότε.. Είμαι σε μια χώρα με 5 κρούσματα. Αν ήξερες ότι είμαι εδώ και έρχομαι δίπλα σου θα φοβοσουν πολύ ε; και Ελλάδα κυκλοφορείς ελεύθερος με 100+ κρούσματα ε; τι θα έπρεπε να κάνουν οι ξένοι που έχουν 5 κρούσματα με εμάς που έχουμε 100; να μας διώξουν; 

Τουλάχιστον παιδική η σκέψη του μη πας κάπου με 5 κρούσματα ενώ εμείς έχουμε 100!

Και όχι δεν πέρασα αεροδρομια. Οδικώς έχω έρθει. Δεν έχω έρθει σε επαφή με κανέναν και ούτε πρόκειται. Προσέχω όπως θα πρόσεχα παντού και πάντα. 

Για άλλους είναι παιδική σκέψη το να κάνεις ταξίδια αναψυχής αυτή τη στιγμή σε αυτή την κατάσταση. Αλλά σύντομα θα σταματήσουν. Είδες Αμερική πχ.

• Like 1

Επισκέπτης
36 λεπτά πριν, opera είπε

Έχει να κάνει με το συνωστισμό σε κλειστούς χώρους και όχι με τη θερμοκρασία.

Δεν υπαρχουν μελετες σχετικες για τον συγκεκριμενο ιο. Επισης λενε οτι ειναι και θεμα ηλιοφανειας και D3. Δεν ειναι θεμα κλειστων χωρων παντως.

1 λεπτό πριν, dimoskoutr είπε

Μιας και στο δικό μου κινητό (xiaomi remdi note 4x με android 9) δεν βρίσκω πουθενά τέτοιο μενού, υπάρχει και η εγραφή στο 112 μέσω Γενικής Γραματείας Πολιτικής Προστασίας όπου βάζοντας τα σωστά στοιχεία σου, μπορείς να επιλέξεις αν θες να έρχονται αυτές οι ειδοποιήσεις με sms, email, φωνητικό μήνυμα στο σταθερό ή φωνητικό μήνυμα στο κινητό. Εγώ έτσι το έκανα μιας και δεν μπόρεσα να βρω με τίποτα αυτό με την ρύθμιση για ειδοποιήσεις έκτακτης ανάγκης

Περίεργο, δεν είχες πάρει MIUI 11;

22 λεπτά πριν, keravnos21 είπε

Ο IBM Summit, ο ισχυρότερος υπερυπολογιστής στον κόσμο, χρησιμοποιείται από ερευνητές για τον εντοπισμό χημικών ενώσεων που θα μπορούσαν να συμβάλλουν στην καταπολέμηση του κορωνοϊού.

Οι ερευνητές έλαβαν υπολογιστικό χρόνο έκτακτης ανάγκης για να χρησιμοποιήσουν τον IBM Summit, ώστε να καταφέρουν να κάνουν αναλύσεις με ταχύτατο ρυθμό. Ο Summit κατάφερε να δώσει αποτελέσματα ήδη μέσα σε 2 ημέρες, που οι συμβατικοί υπολογιστές θα έφερναν σε μήνες.

Ο υπερυπολογιστής βοήθησε τους ερευνητές να εντοπίσουν 77 μικρομοριακές ενώσεις, που αξίζει να διερευνηθούν περαιτέρω, καθώς οργανισμοί σε όλο τον κόσμο προσπαθούν να αναπτύξουν θεραπεία για τον κορωνοϊό.

Μακάρι, έχουμε link;

1 λεπτό πριν, QuitLife είπε

Καλα εσυ πηγαινε διακοπες και ασε εμας κλεισμενους μεσα.

Οσο για την Κροατια, ειναι νωρις ακομα. Περιμενε λιγο ακομα.

Νωρίς όταν βρίσκεται δίπλα στην Ιταλία; λογικά θα ήταν από τις πρώτες που θα είχε γίνει πανικός. 

7 λεπτά πριν, QuitLife είπε

Απο που ενημερωνεσαι ; Εμβολια το 2021.

Έβαλα την πηγή που το έμαθα φιλαράκι, δεν θα τα κάνω εγώ τα εμβόλια

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...