Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Snoob

Τηρείτε τα παρακάτω, παρακαλώ:

1. Βάζετε πηγές στις ειδήσεις που μεταφέρετε. Ειδικά αν είναι κάτι αρνητικό, που ενδεχομένως να προκαλέσει ανησυχία σε όσους το διαβάσουν.

2. Μην αναπαράγετε γιατροσόφια, μαντζούνια και αυτοσχέδια "μέτρα προστασίας". 

3. Γράφετε κόσμια.

4. Αν εντοπίσετε μήνυμα  που κρίνετε πως χρειάζεται παρέμβαση συντονιστή, στείλτε αναφορά και αποφύγετε κάθε σχολιασμό, παράθεση κτλ.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, parlapipas25 είπε

Έχω κλείσει για 16 του μήνα Βαρκελώνη.Επικοινώνησα με το booking και αυτοί με το ξενοδοχείο και δεν δέχονται καμία ακύρωση η αλλαγή.Η μόνη περίπτωση που μπορώ να πάρω τα χρήματα μου πίσω είναι να μπει η Ισπανία η Ελλάδα σε κόκκινη ζώνη..Τι να πω,τραγικοί.

Η Ισπανία μετράει πάνω από 2000 κρούσματα και συμπεριφέρονται λες και δε τρέχει τίποτα; Τελικά υπάρχουν και χειρότεροι από εμάς. 

• Απαντ. 15,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Vangelis_D9 είπε

Ήταν αυτό το κρουαζιερόπλοιο που σας έλεγα προ ημερών ότι το περιμέναμε. Και έγινε χειρότερο από το αναμενόμενο.

Eνα κρουαζιερόπλοιο που αυτή τη στιγμή είναι σε καραντίνα, λόγω κορωνοϊού, έγινε δεκτό στην Ελλάδα μετά βαΐων και κλάδων, ύστερα από την επιμονή του Υπουργείου Πολιτισμού να δεχτεί τους επιβάτες του στην Αρχαία Ολυμπία για να μη δυσφημιστεί η χώρα!

https://left.gr/news/i-mendoni-xenagise-kroyazieroploio-poy-tethike-se-karantina-logo-koronaioy

Αργότερα θα σας έχω νεότερα για το τι γίνεται σε Πάτρα και Ηγουμενίτσα, μέχρι χτες μου έλεγαν φίλοι ότι παρά την καθολική καραντίνα στην Ιταλία, είναι σα να μην τρέχει τίποτα. Κανονική επιβατική κίνηση μέσα στην #κανονικότητα,

Έχεις σχέση με τον τουρισμό/ναυτιλία και τα λες αυτά, ή τα πετάς έτσι στην τύχη;

Καθώς είμαι από την περιοχή, υπήρχε τρελός σκεπτικισμός αν έπρεπε να ανοίξουν τα καταστήματα κλπ. Κάποιοι άνοιξαν, κάποιοι όχι. Όσοι άνοιξαν πρέπει να έβγαλαν πολύ χρήμα, καθώς το καράβι έμεινε στο λιμάνι του Κατακόλου μέχρι τις 7 το απόγευμα, και αρχαιολογικός χώρος και μουσείο στην Ολυμπία έκλειναν στις 3:30 (χειμερινό ωράριο). Μάντεψε τι θα μπορούσαν να κάνουν οι περίπου 1800 επιβάτες του καραβιού (γιατί δεν ήρθε γεμάτο).

Στο συγκεκριμένο κρουαζιερόπλοιο που βγήκε η ιστορία με τον ασθενή, δεν ήταν στην συγκεκριμένη καραβιά, αλλά στην προηγούμενη. Ένας Αυστριακός ήταν θετικός στον ιό αφού γύρισε Αυστρία, όταν γύρισε από Γέβονα που τελείωσε η κρουαζιέρα. Μάντεψε, ο δρόμος από Γένοβα προς Αυστρία περνάει είτε μέσα από Μιλάνο είτε από Βενετία.

Στο κρουαζιερόπλοιο δεν υπήρξαν ασθενείς με πυρετό μέχρι και την επιστροφή του πίσω Ιταλία από όσο ξέρω. Όσο γνωρίζω υπήρχαν αυστηροί και συχνοί έλεγχοι πάνω στο καράβι από τους γιατρούς. Ούτε γνωρίζω στην περιοχή κόσμο που να αρρώστησε από επαφή με τους τουρίστες. Εγώ προσωπικά 11 μέρες μετά δεν έχω συμπτώματα.

Στον αντίποδα, γύρισαν 40+ άτομα από Ισραήλ (10 από Πύργο, 15 από Αμαλιάδα, 15 από δήμο Πηνειού) και ήταν ασθενείς.

Γενικά η τοπική κοινωνία από τουρίστες το περίμενε, και τους ήρθε ουρανοκατέβατο (pun intended).

Για Πάτρα/Ηγουμενίτσα που είναι πλοία της γραμμής είναι άλλη ιστορία.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, neosstoforum είπε

Ποιος το είπε αυτό; Πάντα κολλούσε μέσω του αέρα, όπως και η γρίπη. Δεν είναι κάτι καινούριο.

Κάτι κομπογιαννίτες ( απο οτι φαίνεται ) που έχουμε εδώ για γιατρούς . 

Όποτε παω πάσο.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, parlapipas25 είπε

Έχω κλείσει για 16 του μήνα Βαρκελώνη.Επικοινώνησα με το booking και αυτοί με το ξενοδοχείο και δεν δέχονται καμία ακύρωση η αλλαγή.Η μόνη περίπτωση που μπορώ να πάρω τα χρήματα μου πίσω είναι να μπει η Ισπανία η Ελλάδα σε κόκκινη ζώνη..Τι να πω,τραγικοί.

Ποιος ο λόγος να μη πας αν προσέχεις σε φυσιολογικά επίπεδα; το είπε και ένας γιατρός εδώ μέσα για τη Ρώμη το λένε και στις ειδήσεις. Αν πας εκεί και πιάνεις τα πάντα, φιλάς τους πάντες και τους λες ελάτε φτυστε με στη μούρη ε ναι θα κολλήσεις και όχι στην Βαρκελώνη αλλά και εδώ Ελλάδα με 100+ πλέον κρούσματα. Να πας το ταξίδι σου και να προσέχεις όπως ΘΑ ΈΠΡΕΠΕ να προσέχεις πάντα και για τον H1N1 που τον είχαν όλοι σχεδόν αλλά δεν δίναμε καμία σημασία. Σωστά; 

Εγώ είμαι Κροατία τώρα, 5 κρούσματα εδώ. Ο κόσμος είναι τόσο χαλαρός. Κοροϊδεύουν παντού τον ιό.. Γιατί; γιατί τα ΜΜΕ δεν βγήκαν να σπέρνουν πανικό και να διαδίδουν θα πεθάνουμε όλοι. Γενικά όμως εδώ είναι και πιο χαλαρός σαν λαός. Εμείς τρέχουμε αμέσως στα σούπερ γιατί θα πεθάνουμε.. Κάπου έλεος. 

• Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πότε περιμένουν να σταματήσουν τα πλοία της γραμμής από Ιταλία;!

2 λεπτά πριν, DjTony είπε

Ποιος ο λόγος να μη πας αν προσέχεις σε φυσιολογικά επίπεδα; το είπε και ένας γιατρός εδώ μέσα για τη Ρώμη το λένε και στις ειδήσεις. Αν πας εκεί και πιάνεις τα πάντα, φιλάς τους πάντες και τους λες ελάτε φτυστε με στη μούρη ε ναι θα κολλήσεις και όχι στην Βαρκελώνη αλλά και εδώ Ελλάδα με 100+ πλέον κρούσματα. Να πας το ταξίδι σου και να προσέχεις όπως ΘΑ ΈΠΡΕΠΕ να προσέχεις πάντα και για τον H1N1 που τον είχαν όλοι σχεδόν αλλά δεν δίναμε καμία σημασία. Σωστά; 

Εγώ είμαι Κροατία τώρα, 5 κρούσματα εδώ. Ο κόσμος είναι τόσο χαλαρός. Κοροϊδεύουν παντού τον ιό.. Γιατί; γιατί τα ΜΜΕ δεν βγήκαν να σπέρνουν πανικό και να διαδίδουν θα πεθάνουμε όλοι. Γενικά όμως εδώ είναι και πιο χαλαρός σαν λαός. Εμείς τρέχουμε αμέσως στα σούπερ γιατί θα πεθάνουμε.. Κάπου έλεος. 

Χαλαροί ήταν και οι Ιταλοί και κορόιδευαν... τώρα ζούνε στιγμές από ταινία.

Μπορεί να είναι και η πρώτη φορά που τα ΜΜΕ δεν σπέρνουν πανικό.

Επεξ/σία από zio10
  • Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, BrocasHelm είπε

Έχεις σχέση με τον τουρισμό/ναυτιλία και τα λες αυτά, ή τα πετάς έτσι στην τύχη;

Καθώς είμαι από την περιοχή, υπήρχε τρελός σκεπτικισμός αν έπρεπε να ανοίξουν τα καταστήματα κλπ. Κάποιοι άνοιξαν, κάποιοι όχι. Όσοι άνοιξαν πρέπει να έβγαλαν πολύ χρήμα, καθώς το καράβι έμεινε στο λιμάνι του Κατακόλου μέχρι τις 7 το απόγευμα, και αρχαιολογικός χώρος και μουσείο στην Ολυμπία έκλειναν στις 3:30 (χειμερινό ωράριο). Μάντεψε τι θα μπορούσαν να κάνουν οι περίπου 1800 επιβάτες του καραβιού (γιατί δεν ήρθε γεμάτο).

Στο συγκεκριμένο κρουαζιερόπλοιο που βγήκε η ιστορία με τον ασθενή, δεν ήταν στην συγκεκριμένη καραβιά, αλλά στην προηγούμενη. Ένας Αυστριακός ήταν θετικός στον ιό αφού γύρισε Αυστρία, όταν γύρισε από Γέβονα που τελείωσε η κρουαζιέρα. Μάντεψε, ο δρόμος από Γένοβα προς Αυστρία περνάει είτε μέσα από Μιλάνο είτε από Βενετία.

Στο κρουαζιερόπλοιο δεν υπήρξαν ασθενείς με πυρετό μέχρι και την επιστροφή του πίσω Ιταλία από όσο ξέρω. Όσο γνωρίζω υπήρχαν αυστηροί και συχνοί έλεγχοι πάνω στο καράβι από τους γιατρούς. Ούτε γνωρίζω στην περιοχή κόσμο που να αρρώστησε από επαφή με τους τουρίστες. Εγώ προσωπικά 11 μέρες μετά δεν έχω συμπτώματα.

Στον αντίποδα, γύρισαν 40+ άτομα από Ισραήλ (10 από Πύργο, 15 από Αμαλιάδα, 15 από δήμο Πηνειού) και ήταν ασθενείς.

Γενικά η τοπική κοινωνία από τουρίστες το περίμενε, και τους ήρθε ουρανοκατέβατο (pun intended).

Για Πάτρα/Ηγουμενίτσα που είναι πλοία της γραμμής είναι άλλη ιστορία.

Δεκτή κάθε διόρθωση και υπόδειξη αλλά το άρθρο αναφέρει συγκεκριμένα γεγονότα και δεν μπορεί να είναι ανακριβές εφόσον δεν έχει διαψευστεί. Και ναι, ήμουν σχετικός με τη ναυτιλία παλιότερα και ταξίδευα πάρα πολύ συχνά σ' αυτή τη γραμμή (φέρι και κρουαζιερόπλοια) ώστε να γνωρίζω τις ιδιαιτερότητες του κάθε λιμανιού ένθεν και ένθεν..

Επεξ/σία από Vangelis_D9
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, Vangelis_D9 είπε

Ναι αντρόιντ. Ρυθμίσεις > Κωδικοί και Ασφάλεια > Είδοποιήσεις έκτακτης ανάγκης. Αν δεν στο βγάζει κάνε αναζήτηση από τη μπάρα πάνω.

Σε android 7 δεν μου βγαζει τιποτα

Δημοσ.
Μόλις τώρα, czarjuly είπε

Σε android 7 δεν μου βγαζει τιποτα

Είναι και παλιά έκδοση αυτή που έχεις, δεν ξέρω να σου πω τώρα. Κάνε αυτό που πόσταρε πιο πάνω ο @billdanos

Επισκέπτης
Δημοσ.
1 ώρα πριν, gas7777 είπε

Είναι αποδεδειγμένο επιστημονικά ότι ο ιός δεν μεταδίδεται με ευκολία τους καλοκαιρινούς μήνες λόγω υψηλών θερμοκρασιών, ή θα πάθουμε κανά πατατρακ;

Οχι δεν ειναι τιποτα τετοιο αποδεδειγμενο. Ειναι wishfull thinking.

• Super Moderators
Δημοσ.
11 minutes ago, Zerg13 said:

Γιατι; Δεν λειτουργει το κολπακι που εγραψα; 

Αρκει να μου πεις το γιατι :) 

Πίστεψέ με, είναι καλύτερο για όλους μας να μη σου απαντήσει κανείς! :) 

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, zio10 είπε

Πότε περιμένουν να σταματήσουν τα πλοία της γραμμής από Ιταλία;!

Χαλαροί ήταν και οι Ιταλοί και κορόιδευαν... τώρα ζούνε στιγμές από ταινία.

Του χρόνου τι θα γίνει με τον κορονοιο δηλαδή; θα είναι σε καραντίνα πλέον όλος ο κόσμος μια ζωή; είναι ο κορονοιος πιο επικίνδυνος από H1N1; όχι. Έτσι λένε οι επιστήμονες. Αν εσύ και εγώ ξέρουμε πιο πολλά από τους επιστήμονες πάω πάσο. Δεν είναι όμως πιο επικίνδυνος. Προσεχες τόσο πολύ και έμπαινες σε καραντίνα τόσα χρόνια; αν είσαι ευπαθείς ομάδα θα έπρεπε.. Όπως και τώρα όπως και πάντα. Αν δεν είσαι είναι μια η άλλη 

• Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, DjTony είπε

Ελεος για τα μυαλά που κουβαλάς εσυ φίλε.Κανενας πανικός απο τα μμε.Αν γνωρίζεις μαθηματικα,το πραγμα εκει οδηγειται,ειτε θέλεις να το πιστέψεις ,είτε όχι.Τώρα αν εσυ γυρίσεις στο ελλαδιστάν χωρίς να σου κάνουν καποιο τεστ στα αεροδρομια τότε αλι σε μας που θα μείνουμε πίσω...Καλες διακοπύλες να χεις! 

• Like 3
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, parlapipas25 είπε

Κανονικά αυτοί πρέπει να μπουν Blacklist. Θυμίζει μαυραγορίτες της κατοχής!

Επισκέπτης
Δημοσ.
43 λεπτά πριν, Rizogalos είπε

Αρχές Μαΐου θα αρχίσουν να πέφτουν λέει τα πρώτα εμβόλια. Υπομονή δηλαδή ενάμιση μήνα ακόμα μετά τα πολυπόθητα εμβόλια νομίζω θα ξεχαστούν όλα 

Απο που ενημερωνεσαι ; Εμβολια το 2021.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, DjTony είπε

Του χρόνου τι θα γίνει με τον κορονοιο δηλαδή; θα είναι σε καραντίνα πλέον όλος ο κόσμος μια ζωή; είναι ο κορονοιος πιο επικίνδυνος από H1N1; όχι. Έτσι λένε οι επιστήμονες. Αν εσύ και εγώ ξέρουμε πιο πολλά από τους επιστήμονες πάω πάσο. Δεν είναι όμως πιο επικίνδυνος. Προσεχες τόσο πολύ και έμπαινες σε καραντίνα τόσα χρόνια; αν είσαι ευπαθείς ομάδα θα έπρεπε.. Όπως και τώρα όπως και πάντα. Αν δεν είσαι είναι μια η άλλη 

Ποιος είπε ότι δεν είναι πιο επικίνδυνος; Δεν το έχω ακούσει πουθενά και το βλέπεις κιόλας από τα μέτρα που παίρνουν, που δεν τ έχουν ξαναπάρει ποτέ...

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...