Προς το περιεχόμενο

Κορωνοϊός στην Ελλάδα

billdanos
Μήνυμα προστέθηκε από Snoob

Τηρείτε τα παρακάτω, παρακαλώ:

1. Βάζετε πηγές στις ειδήσεις που μεταφέρετε. Ειδικά αν είναι κάτι αρνητικό, που ενδεχομένως να προκαλέσει ανησυχία σε όσους το διαβάσουν.

2. Μην αναπαράγετε γιατροσόφια, μαντζούνια και αυτοσχέδια "μέτρα προστασίας". 

3. Γράφετε κόσμια.

4. Αν εντοπίσετε μήνυμα  που κρίνετε πως χρειάζεται παρέμβαση συντονιστή, στείλτε αναφορά και αποφύγετε κάθε σχολιασμό, παράθεση κτλ.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

35 λεπτά πριν, gas7777 είπε

Είναι αποδεδειγμένο επιστημονικά ότι ο ιός δεν μεταδίδεται με ευκολία τους καλοκαιρινούς μήνες λόγω υψηλών θερμοκρασιών, ή θα πάθουμε κανά πατατρακ;

Έχει να κάνει με το συνωστισμό σε κλειστούς χώρους και όχι με τη θερμοκρασία.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 15,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Ολοι εσεις που εχετε πανικοβληθει εμβολιο κατα της γριπης εχετε κανει;

Τα παιδια σας τα εχετε εμβολιασει;

Μόλις τώρα, Vangelis_D9 είπε

Επειδή πολλοί το λένε αυτό, κοιτάξτε στις ρυθμίσεις κάπου εκεί στο κωδικοί και ασφάλεια νομίζω αν είναι τσεκαρισμένο το μενού με τις ειδοποιήσεις έκτακτης ανάγκης.

Εγω το εχω ενεργοποιημενο αλλα τιποτα.Το δοκιμαστικο το καλακαιρι μου ειχε ερθει παντως.

• Like 2

36 λεπτά πριν, snik είπε

Δυστυχως οπως ειπαν και αλλοι φοβαμαι οτι η μονη ελπιδα να περιοριστει ο ιος ειναι ο ζεστος καιρος. Λογω δουλειας αναγκαζομαι να δουλευω σε νυχτερινα μαγαζια , παροτι χθες ηρθε το μηνυμα σε ολους το μαγαζι ηταν φουλ στον κοσμο (μεχρι 25-28 οι περισσοτεροι) και εβλεπες ολοι να χαιρετιουνται οπως πριν αλλοι να βηχουν εξω χωρις χερι μπροστα, αλλος να φτυνει εξω κατω ενω καπνιζε γενικα μια κατασταση σα να μην εχει γινει τιποτα. Φανταζομαι αυτη η ανευθυνη συμπεριφορα θα ειναι σε ολους τους τομεις και γενικοτερα στο εξωτερικο οχι μονο στην Ελλαδα οποτε ελπιζω λογω ζεστης να γινουν λιγο καλυτερα τα πραγματα απο Μαιο και μετα. 

Από βδομάδα το πολύ πιστεύω θα κλείσουν. Ίσως τα αφήνουν να δουλέψουν ένα ΣΚ ακόμα...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, billdanos είπε

Βασικά το σωστό είναι: βγαίνεις από την τουαλέτα -> πας νιπτήρα ->βαζεις το χέρι στο αυτόματα μηχάνημα και σε ψεκάζει απολυμαντικό -> τρίβεις χέρια -> ανοίγεις τη βρύση (γι αυτό έβαλες πριν απολυμαντικό για να την πιάσεις) -> πλένεσαι με σαπουνάκι -> σκουπίζεις τα χέρια με χειροπετσέτες μιας χρήσης ->και παίρνεις και άλλη μία στο τέλος για να ανοίξεις την πόρτα φεύγοντας...

Νομίζω πάντως ότι ακόμα καλύτερα θα ήταν το στέγνωμα τω χεριών να γίνεται με μηχάνημα ζεστού αέρα που ο αέρας όμως τραβιέται προς τα μέσα, όχι τα απλά φυσητήρια (για να μην διασκορπίζεται ο ιός αν τυχόν έχει παραμείνει στα χέρια. Το έχω δει κάπου αυτό το σύστημα. Και να υπάρχει και κάποια επιλογή να ανοίγει η πόρτα με το πάτημα κάποιου κουμπιού με το πόδι.

Ξέρει κανείς στο Redmi Note 5 πως μπορώ να ενεργοποιήσω τα μηνύματα από το 112. 

Οι οδηγίες της γενικής γραμματείας είναι αυτές: Ρυθμίσεις > Ασύρματα και Δίκτυα > Περισσότερα > Ειδοποιήσεις Έκτακτης Ανάγκης. Ενεργοποιήστε/απενεργοποιήστε τις επιλογές «Ακραίες Απειλές» και «Σοβαρές Απειλές».

Μόνο που δεν υπάρχουν τα "Ασύρματα και Δίκτυα"

Edit:

4 λεπτά πριν, Vangelis_D9 είπε

Επειδή πολλοί το λένε αυτό, κοιτάξτε στις ρυθμίσεις κάπου εκεί στο κωδικοί και ασφάλεια νομίζω αν είναι τσεκαρισμένο το μενού με τις ειδοποιήσεις έκτακτης ανάγκης.

Σ' ευχαριστώ, το βρήκα, άσχετο με τις οδηγίες...

Τα έχω όλα ενεργοποιημένα και όμως δεν μου ήρθε χθες η ειδοποίηση.

Επεξ/σία από Conan2046

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, Fir3fly είπε

Από ότι μου έχουν πει άσχημα τα πράγματα, δεν κάνουν κρατησεις

Γενικά ειχα ακούσει παράπονα και εγω πριν το μεγάλο ξέσπασμα στην Κινα ! 

Τωρα τα πράγματα προφανώς θα ειναι άκρως χειρότερα... ΠΑΕΙ η σεζόν ..  θα συρρικνωθεί σημαντικά νομίζω. 

Επεξ/σία από Mr^Robot

7 λεπτά πριν, Mr^Robot είπε

Με τα ξενοδοχεία τι θα γίνει και τον τουρισμό για εμάς που είμαστε σε νησιά ; Έχει κανείς εικόνα; 

Ρόδο έχουν ακυρωθεί οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία μέχρι ΚΑΙ Απρίλιο.

Δυστυχώς οικονομική καταστροφή. 

• Like 1

1 λεπτό πριν, Conan2046 είπε

Νομίζω πάντως ότι ακόμα καλύτερα θα ήταν το στέγνωμα τω χεριών να γίνεται με μηχάνημα ζεστού αέρα που ο αέρας όμως τραβιέται προς τα μέσα, όχι τα απλά φυσητήρια (για να μην διασκορπίζεται ο ιός αν τυχόν έχει παραμείνει στα χέρια. Το έχω δει κάπου αυτό το σύστημα. Και να υπάρχει και κάποια επιλογή να ανοίγει η πόρτα με το πάτημα κάποιου κουμπιού με το πόδι.

Ξέρει κανείς στο Redmi Note 5 πως μπορώ να ενεργοποιήσω τα μηνύματα από το 112. 

Οι οδηγίες της γενικής γραμματείας είναι αυτές: Ρυθμίσεις > Ασύρματα και Δίκτυα > Περισσότερα > Ειδοποιήσεις Έκτακτης Ανάγκης. Ενεργοποιήστε/απενεργοποιήστε τις επιλογές «Ακραίες Απειλές» και «Σοβαρές Απειλές».

Μόνο που δεν υπάρχουν τα "Ασύρματα και Δίκτυα"

Δες αυτό που είπα πιο πάνω, ίδιο μενού είναι με το δικό μου Xiaomi.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, billdanos είπε

Εμείς για την ώρα πιο χαλαρά. Έγινε μια προληπτική απολύμανση, μπήκαν στις τουαλέτες αυτόματα ψεκαστικά με απολυμαντικό χεριών, άλλαξαν τα καλαθάκια με αυτόματα με φωτοκύτταρα για να μην αγγίζεις τίποτα (πας να κατουρήσεις και αυτά ανοιγοκλείνουν όλη την ώρα 😛 ) , μπήκαν εξτρά φίλτρα αέρα στα γραφεία και ήρθε σύσταση για εργασία από το σπίτι για όσους είναι άνω των 60 (προαιρετικά).

Και 2-3 emails κάθε μέρα με συμβουλές κλπ κλπ κλπ. :)

Έχω ήδη στο μυαλό μου εικόνα με τον Mr Bean.

13 λεπτά πριν, lactate είπε

Nομίζω πάντως ότι στις 26 Μαρτίου ούτε για πλάκα δε θα ανοίξουν πανεπιστήμια και σχολεία. Εσείς τι αίσθηση έχετε;

Η λογική λέει πως δεν γίνεται να μην κάνεις παρελάσεις στις 25 Μαρτίου αλλά να ανοίξεις τα σχολεία στις 26 Μαρτίου.

10 λεπτά πριν, Mr^Robot είπε

Με τα ξενοδοχεία τι θα γίνει και τον τουρισμό για εμάς που είμαστε σε νησιά ; Έχει κανείς εικόνα; 

Τεράστια ζημιά η οποία θα πάει αλυσίδα και στους προμηθευτές που έχουν υπόλοιπα.

Επεξ/σία από Highlander

Ο άλλος στο βενζινάδικο ήθελε να μου πάρει την κάρτα από το χέρι για να την περάσει ανέπαφα και παρεξηγήθηκε που δεν τον άφησα. Δεν πιστεύω τίποτα από αυτά που λέει η τηλεόραση, είπε. Ρε φύγε ρε μ***** από δω ρε bro, είπα.

• Thanks 1

6 λεπτά πριν, Vangelis_D9 είπε

Σε android; που είναι αυτή η ρύθμιση;

1 λεπτό πριν, greekfragma είπε

Ρόδο έχουν ακυρωθεί οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία μέχρι ΚΑΙ Απρίλιο.

Δυστυχώς οικονομική καταστροφή. 

ΟΛΟ τον Απρίλιο ?  ... Ειμαι Κρήτη εγώ..  αλλα ιδού η ροδος ιδου και το Πη**μα.

Μόλις τώρα, ObeyWario! είπε

Σε android; που είναι αυτή η ρύθμιση;

Ναι αντρόιντ. Ρυθμίσεις > Κωδικοί και Ασφάλεια > Είδοποιήσεις έκτακτης ανάγκης. Αν δεν στο βγάζει κάνε αναζήτηση από τη μπάρα πάνω.

Μόλις τώρα, Mr^Robot είπε

ΟΛΟ τον Απρίλιο ?  ... Ειμαι Κρήτη εγώ..  αλλα ιδού η ροδος ιδου και το Πη**μα.

Ναι....μέχρι και ΟΛΟ τον Απρίλιο.

• Like 1

2 λεπτά πριν, Highlander είπε

Τεράστια ζημιά η οποία θα πάει αλυσίδα και στους προμηθευτές που έχουν υπόλοιπα.

Με βλέπω να ανανεώνω ξανα την κάρτα ανεργίας ...

• Sad 1

1 ώρα πριν, Vangelis_D9 είπε

Πολύ ενδιαφέρον γράφημα... ίσως να μην προξενεί τελικά τόση μεγάλη έκπληξη το ποσοστό των κρουσμάτων στην Ιταλία.
Το βρήκα στο I Fucking Love Maps

89071816_2975312852512443_4717223492422991872_n.jpg.0537a1c43346e648f0e92956b15599f5.jpg

Επίσης στην Γαλλία και Ισπανία και ίσως εξηγεί και τα ελάχιστα κρούσματα της Τουρκίας.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...