Προς το περιεχόμενο

Κορωνοϊός στην Ελλάδα

billdanos
Μήνυμα προστέθηκε από Snoob

Τηρείτε τα παρακάτω, παρακαλώ:

1. Βάζετε πηγές στις ειδήσεις που μεταφέρετε. Ειδικά αν είναι κάτι αρνητικό, που ενδεχομένως να προκαλέσει ανησυχία σε όσους το διαβάσουν.

2. Μην αναπαράγετε γιατροσόφια, μαντζούνια και αυτοσχέδια "μέτρα προστασίας". 

3. Γράφετε κόσμια.

4. Αν εντοπίσετε μήνυμα  που κρίνετε πως χρειάζεται παρέμβαση συντονιστή, στείλτε αναφορά και αποφύγετε κάθε σχολιασμό, παράθεση κτλ.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Α κάτι να πω μια που τις προάλλες ήμουν κρυολογημένος και κλεισμένος στο σπίτι, μου λέει ο γιατρός "βγάλτε αυτές τις αναθεματισμένες θήκες από τα κινητά σας, χειρότερη εστία μικροβίων και από τα πληκτρολόγια έχουν καταντήσει". Νομίζω είχε δίκιο, έτσι κι αλλιώς πήγαινε για πέταμα μια θήκη σιλικόνης που είχα στο κινητό. Χαρτομαντηλάκι κάθε τόσο θέλει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 15,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

2 λεπτά πριν, billdanos είπε

Εμείς για την ώρα πιο χαλαρά. Έγινε μια προληπτική απολύμανση, μπήκαν στις τουαλέτες αυτόματα ψεκαστικά με απολυμαντικό χεριών, άλλαξαν τα καλαθάκια με αυτόματα με φωτοκύτταρα για να μην αγγίζεις τίποτα (πας να κατουρήσεις και αυτά ανοιγοκλείνουν όλη την ώρα 😛 ) , μπήκαν εξτρά φίλτρα αέρα στα γραφεία και ήρθε σύσταση για εργασία από το σπίτι για όσους είναι άνω των 60 (προαιρετικά).

Και 2-3 emails κάθε μέρα με συμβουλές κλπ κλπ κλπ. :)

Το χειρότερο είναι να έχεις όλα αυτά και στο τέλος να πρέπει να ανοίξεις την πόρτα με τα χέρια και να μην υπάρχει έξω αντισηπτικό, ενώ είναι σίγουρο ότι κάποιοι δεν πλύνουν τα χέρια τους...

1 λεπτό πριν, Vangelis_D9 είπε

Α κάτι να πω μια που τις προάλλες ήμουν κρυολογημένος και κλεισμένος στο σπίτι, μου λέει ο γιατρός "βγάλτε αυτές τις αναθεματισμένες θήκες από τα κινητά σας, χειρότερη εστία μικροβίων και από τα πληκτρολόγια έχουν καταντήσει". Νομίζω είχε δίκιο, έτσι κι αλλιώς πήγαινε για πέταμα μια θήκη σιλικόνης που είχα στο κινητό. Χαρτομαντηλάκι κάθε τόσο θέλει.

τις έχουμε επειδή τα κινητά έχουν γίνει κρύσταλλα πια και το φυσάς και ραγίζει.

1 λεπτό πριν, Rizogalos είπε

Δεν ξέρω φιλτατε, μακάρι να είναι αλήθεια. Αυτά όμως εγώ τα βλέπω επιφυλακτικά... Όπως και να έχει καλή δύναμη σε όλους μας, σοβαρότητα, τήρηση κανόνων υγιεινής και ανάληψη της ατομικής μας ευθύνης, ως γονείς, σύζυγοι, γιοι/κόρες, συνάνθρωποι.

3 λεπτά πριν, billdanos είπε

Εμείς για την ώρα πιο χαλαρά. Έγινε μια προληπτική απολύμανση, μπήκαν στις τουαλέτες αυτόματα ψεκαστικά με απολυμαντικό χεριών, άλλαξαν τα καλαθάκια με αυτόματα με φωτοκύτταρα για να μην αγγίζεις τίποτα (πας να κατουρήσεις και αυτά ανοιγοκλείνουν όλη την ώρα 😛 ) , μπήκαν εξτρά φίλτρα αέρα στα γραφεία και ήρθε σύσταση για εργασία από το σπίτι για όσους είναι άνω των 60 (προαιρετικά).

Και 2-3 emails κάθε μέρα με συμβουλές κλπ κλπ κλπ. :)

Καλή ιδέα αυτή για τους κάδους με φωτοκύτταρα. Θα την προωθήσω άμεσα....αρκεί να υπάρχουν...γιατί το μεγάλο μου πρόβλημα έχει να κάνει με τη διαθεσιμότητα! Το budget μας για τα έκτακτα μέτρα είναι απεριόριστο. 

• Super Moderators
4 minutes ago, Conan2046 said:

Το χειρότερο είναι να έχεις όλα αυτά και στο τέλος να πρέπει να ανοίξεις την πόρτα με τα χέρια και να μην υπάρχει έξω αντισηπτικό, ενώ είναι σίγουρο ότι κάποιοι δεν πλύνουν τα χέρια τους...

Βασικά το σωστό είναι: βγαίνεις από την τουαλέτα -> πας νιπτήρα ->βαζεις το χέρι στο αυτόματα μηχάνημα και σε ψεκάζει απολυμαντικό -> τρίβεις χέρια -> ανοίγεις τη βρύση (γι αυτό έβαλες πριν απολυμαντικό για να την πιάσεις) -> πλένεσαι με σαπουνάκι -> σκουπίζεις τα χέρια με χειροπετσέτες μιας χρήσης ->και παίρνεις και άλλη μία στο τέλος για να ανοίξεις την πόρτα φεύγοντας...

5 minutes ago, lactate said:

Nομίζω πάντως ότι στις 26 Μαρτίου ούτε για πλάκα δε θα ανοίξουν πανεπιστήμια και σχολεία. Εσείς τι αίσθηση έχετε;

Λογικά θα κουμπώσουν μαζί και τις διακοπές του Πάσχα.

2 λεπτά πριν, lactate είπε

τις έχουμε επειδή τα κινητά έχουν γίνει κρύσταλλα πια και το φυσάς και ραγίζει.

Τουλάχιστον βάζε μια απλή θήκη όταν βγαίνεις έξω, αν το έχεις πάνω στο γραφείο πιο υγιεινό θα είναι για τα χέρια και το πρόσωπο.

Μόλις τώρα, dimoskoutr είπε

Δεν ξέρω φιλτατε, μακάρι να είναι αλήθεια. Αυτά όμως εγώ τα βλέπω επιφυλακτικά... Όπως και να έχει καλή δύναμη σε όλους μας, σοβαρότητα, τήρηση κανόνων υγιεινής και ανάληψη της ατομικής μας ευθύνης, ως γονείς, σύζυγοι, γιοι/κόρες, συνάνθρωποι.

Και εγώ τυχαία το βρήκα και το διάβασα τι να πω. Τήρηση υγιεινής εννοείτε είμαστε και μέσα στα γυμναστήρια όλη μέρα εκεί να δείτε τι χαμός έχει γίνει. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, Mr^Robot είπε

Με τα ξενοδοχεία τι θα γίνει και τον τουρισμό για εμάς που είμαστε σε νησιά ; Έχει κανείς εικόνα; 

Από ότι μου έχουν πει άσχημα τα πράγματα, δεν κάνουν κρατησεις

Επεξ/σία από Fir3fly
  • Like 1

Τελικά με την άδεια ειδικού σκοπού στον ιδιωτικό τομέα,τι,γίνεται με τα χρήματα;Το κράτος λέει καλύπτει το 1/3 του μισθού και μένει εκεί ....Τα υπόλοιπα 2/3 δεν αναφέρεται το γίνεται.Εχει κάποιος ξεκάθαρη εικόνα;;

1 ώρα πριν, kirileman είπε

Θα μπορούσε να μπει ένα όριο στην αγορά μασκών - αντισηπτικών ανά άτομο, αλλά αφήνουν τον κάθε παπάρα να γεμίζει καρότσι, why?... because fu!!!!

Το λογικό είναι να μπει τις επόμενες μέρες.

33 λεπτά πριν, gas7777 είπε

Είναι αποδεδειγμένο επιστημονικά ότι ο ιός δεν μεταδίδεται με ευκολία τους καλοκαιρινούς μήνες λόγω υψηλών θερμοκρασιών, ή θα πάθουμε κανά πατατρακ;

Μια ελπίδα είναι απλά. Αλλά διαβάζω ότι ακόμα κι αν γίνει δεν ξέρουμε πως θα επιστρέψει το φθινόπωρο - χειμώνα. Υπάρχει πιθανότητα να είναι χειρότερο, έχει ξαναγίνει κάτι παρόμοιο.

• Like 1

1 λεπτό πριν, czarjuly είπε

Πεσανε μηνυματα λεει χθες στα κινητα απο την πολιτικη προστασια εμενα δεν μου ρθε τιποτα εσας σας ηρθε;

Επειδή πολλοί το λένε αυτό, κοιτάξτε στις ρυθμίσεις κάπου εκεί στο κωδικοί και ασφάλεια νομίζω αν είναι τσεκαρισμένο το μενού με τις ειδοποιήσεις έκτακτης ανάγκης.

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...