Προς το περιεχόμενο

Κορωνοϊός στην Ελλάδα

billdanos
Μήνυμα προστέθηκε από Snoob

Τηρείτε τα παρακάτω, παρακαλώ:

1. Βάζετε πηγές στις ειδήσεις που μεταφέρετε. Ειδικά αν είναι κάτι αρνητικό, που ενδεχομένως να προκαλέσει ανησυχία σε όσους το διαβάσουν.

2. Μην αναπαράγετε γιατροσόφια, μαντζούνια και αυτοσχέδια "μέτρα προστασίας". 

3. Γράφετε κόσμια.

4. Αν εντοπίσετε μήνυμα  που κρίνετε πως χρειάζεται παρέμβαση συντονιστή, στείλτε αναφορά και αποφύγετε κάθε σχολιασμό, παράθεση κτλ.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

8 λεπτά πριν, billdanos είπε

Την ίδια στιγμή όμως παίρνει εξιτήριο το πρώτο κρούσμα, η 38χρονη. :) 

Καλά, αυτή έχει να φάει τέτοια κοινωνική απομόνωση που θα παρακαλάει να γυρίσει στο νοσοκομείο για να έχει παρέα.

• Like 1
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 15,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

• Super Moderators
3 minutes ago, argonaut said:

Το Σ/Κ ήμουν σε μεγάλο ιδιωτικό νοσοκομείο. Κανένας γιατρός, νοσηλευτής και τραυματιοφορέας δεν φορούσε μάσκα.

Μάλλον την συμβουλή σου θα ακολουθούσαν.

Οπότε θα βγεις έξω με στολή full body? :)

Σημειωτέον ότι τα μωρομάντηλα δεν έχουν και τόση αντισηπτική δράση, κακώς τα εξαφανίζουν από τα ράφια. Πάντως εχτές βρήκα στο Γαλαξία ολόκληρο ράφι φρέσκο στα υγρά μαντηλάκια τύπου Dettol, τα φτιάχνει ο ίδιος. Οπότε ρίξτε μια ματιά όπου έχει κοντά σας Γαλαξία, εγώ βέβαια τα χρειάζομαι κυρίως για το γραφείο και το πληκτρολόγιο.

• Super Moderators
1 minute ago, mic2mic said:

Καλά, αυτή έχει να φάει τέτοια κοινωνική απομόνωση που θα παρακαλάει να γυρίσει στο νοσοκομείο για να έχει παρέα.

Βλέπεις λοιπόν ποια είναι η σοβαρή απειλή στην όλη ιστορία? Και δεν εννοώ τον ιό... 😕

• Like 2

25 λεπτά πριν, argonaut είπε

Πες μου τωρα με τις φραουλες τι γινεται;

6 λεπτά πριν, Vangelis_D9 είπε

Σημειωτέον ότι τα μωρομάντηλα δεν έχουν και τόση αντισηπτική δράση, 

έχεις βάλει αλκοολούχο μαντηλάκι τύπου hankies να σκουπισεις τον πισινό σου;

το είχα κάνει κατά λάθος και μετά το κλάμα που έπεσε δεν είχε προηγούμενο, προφανώς τα μωρομάντηλα είναι για άλλο λόγο 

• Like 2

6 λεπτά πριν, billdanos είπε

Οπότε θα βγεις έξω με στολή full body? :)

Δεν θα βγω, αλλά στα πλαίσια της γενικής πρόληψης όποιος έχει, όποιος μπορεί ας φορέσει μάσκα.

Διότι στην Ελλάδα υπάρχει ακόμη ένα κοινωνικό στίγμα για όποιον φοράει μάσκα και η νοοτροπία εμένα δεν με πιάνει τίποτε.

Ακόμη και από νοσοκομειακούς γιατρούς.

Γιατί εγώ είχα ένα ελαφρύ συνάχι και συνεχώς φορούσα μάσκα μέσα στο νοσοκομείο και ένας γιατρός μου λέει: "Εσύ γιατί φοράς μάσκα;"

Μόλις τώρα, logistoulis είπε

έχεις βάλει αλκοολούχο μαντηλάκι τύπου hankies να σκουπισεις τον πισινό σου;

το είχα κάνει κατά λάθος και μετά το κλάμα που έπεσε δεν είχε προηγούμενο, προφανώς τα μωρομάντηλα είναι για άλλο λόγο 

Το είχα κάνει και εγώ μια φορά, με τη λογική "μαντιλάκια είναι και τα δύο"! Κατάλαβα με άσχημο τρόπο πόσο διαφορετικά είναι... 😂

• Like 1
  • Sad 1

• Super Moderators
21 λεπτά πριν, kirileman είπε

Θα μπορούσε να μπει ένα όριο στην αγορά μασκών - αντισηπτικών ανά άτομο, αλλά αφήνουν τον κάθε παπάρα να γεμίζει καρότσι, why?... because fu!!!!

Το συζήτησα με το διευθυντή του σούπερ μάρκετ της περιοχής μου.

Αρχικά δεν είχαν οδηγία από τα κεντρικά, μου είπε. Δεν ξέρω αν έχει αλλάξει κάτι στο μεταξύ, σήμερα ή αύριο είχα πει να πάω σούπερ μάρκετ για κάποια πράγματα που θα χρειαστούμε. Όχι, φυσικά, να γεμίσω καλάθια: πρώτον, δεν έχω λεφτά για να γεμίσω καλάθια και δεύτερον δεν πιστεύω πως βοηθάω είτε την οικογένειά μου, είτε την κοινωνία, γεμίζοντας καλάθια.

Απάντησα λοιπόν στο διευθυντή του σ/μ πως είναι παλαβό να βγάζουν ελαιόλαδο σε προσφορά (τις "ανέμελες" εποχές) και να θέτουν όριο κομματιών ανά αγορά, και να μη βάζουν ένα λογικό όριο στα αντισηπτικά κτλ. τώρα που είναι μια κατάσταση προβληματική (και κάποιες συμπεριφορές την καθιστούν ακόμη προβληματικότερη).

Θέλω να πω, δεν ήταν πρωτοφανές για την κοινωνία μας να μπαίνει όριο σε κάποια πράγματα για να επωφεληθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι, γιατί δεν το έκαναν τώρα δεν ξέρω, ούτε είχε και ο άνθρωπος με τον οποίο μίλησα μια λογική εξήγηση να μου δώσει.

Το υγειονομικό πρόβλημα είναι δεδομένο, και δεν το υποβαθμίζω, αλλά θεωρώ πως το μείζον ζήτημα αυτή τη στιγμή είναι πως ένα σύνολο ανθρώπων που -δικαίως ή αδίκως- έχει εκπαιδευτεί επι δεκαετίες να λειτουργεί εγωιστικά, καλείται τώρα να επιδείξει κοινωνική ευθύνη και έγνοια για το συνάνθρωπο.

Δύσκολο, υπό αυτές τις συνθήκες.

Και, προφανώς, δεν συμβαίνει μόνο σε εμάς, δεν ισχυρίζομαι πως έχουμε κάποιου είδους "μονοπώλιο" στον εγωισμό ή τη βλακεία. Φίλοι στην Αυστραλία, προ δέκα ημερών, που είχαν λίγα κρούσματα από ό,τι θυμάμαι και γενικά ήταν πολύ πιο χαλαρή η κατάσταση που μου περιέγραφαν, μου έλεγαν πως στην Αδελαΐδα είχε πέσει περονόσπορος στο χαρτί υγείας.

• Like 8

20 minutes ago, billdanos said:

Την ίδια στιγμή όμως παίρνει εξιτήριο το πρώτο κρούσμα, η 38χρονη. :) 

Πολύ θετικό αυτό και για τον ίδιο τον ιό αλλά και για τον κόσμο, χρειάζονται και μερικά καλά νέα να πάρουμε λίγο τα πάνω μας.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η Ιταλία έχει χάσει εδώ και μέρες το παιχνίδι και μετράει απλά θύματα.  

Θεωρώ ότι η Κινεζική αποστολή δεν πήγε απλά ως βοηθητική αλλά μάλλον να αναλάβει τα ηνία.

Για να καταλάβετε τι πήγε στραβά στην Ιταλία και γιατί θα πάει στραβά και στην Ελλάδα δείτε το βίντεο - ντοκιμαντέρ από Κίνα και προσέξτε τις διαφορές από εμάς:

Επεξ/σία από alejsalonica
  • Like 2

εντωμεταξύ αυτοί/ές που γεμίζουν καλάθια με αντισηπτικά κλπ αδυνατούν να καταλάβουν πως δεν έχει τόσο νόημα σε μία πανδημία να κοιτάς την πάρτη σου όταν όλοι οι υπόλοιποι νοσήσουν. 

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...