Προς το περιεχόμενο

Κορωνοϊός στην Ελλάδα

billdanos
Μήνυμα προστέθηκε από Snoob

Τηρείτε τα παρακάτω, παρακαλώ:

1. Βάζετε πηγές στις ειδήσεις που μεταφέρετε. Ειδικά αν είναι κάτι αρνητικό, που ενδεχομένως να προκαλέσει ανησυχία σε όσους το διαβάσουν.

2. Μην αναπαράγετε γιατροσόφια, μαντζούνια και αυτοσχέδια "μέτρα προστασίας". 

3. Γράφετε κόσμια.

4. Αν εντοπίσετε μήνυμα  που κρίνετε πως χρειάζεται παρέμβαση συντονιστή, στείλτε αναφορά και αποφύγετε κάθε σχολιασμό, παράθεση κτλ.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ακόμα κι αν νοσήσει το 70% του πληθυσμού όπως είπε η Μέρκελ, ακόμα κι αν έχουμε εκατοντάδες χιλιάδες θύματα στην Ελλάδα, ακόμα κι αν η οικονομία δεχτεί τέτοιο πλήγμα που να ζήσουμε μέρες χειρότερες από τις πρώτες των μνημονίων, για μένα το χειρότερο παραμένει ο πανικός, ο ατομικισμός, ο τρόμος. 

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 15,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, Vangelis_D9 είπε

Πολύ ενδιαφέρον γράφημα... ίσως να μην προξενεί τελικά τόση μεγάλη έκπληξη το ποσοστό των κρουσμάτων στην Ιταλία.
Το βρήκα στο I Fucking Love Maps

89071816_2975312852512443_4717223492422991872_n.jpg.0537a1c43346e648f0e92956b15599f5.jpg

άσε μας μωρέ που τα πλένουμε εμείς στο 85%, ας μη δουλευόμαστε μεταξύ μας 

καλά τουρκία 94.. ντάξει 

Επεξ/σία από logistoulis
  • Like 8

9 λεπτά πριν, billdanos είπε

Αν αρχίσουν όσοι δεν έχουν νοσήσει να φορούν μάσκες, τότε είναι που η διασπορά του ιού θα φτάσει στο 100% μιας και θα κουβαλάνε παντού τις μάσκες που θα έχουν πάνω τους ...συμπυκνωμένο τον ιό από τα διάφορα μέρη που περνάνε...

Σωστή μάσκα εννοεί ο άνθρωπος βρε, όχι ό,τι να’ναι. Πχ την μάσκα με τα φίλτρα που είχε βγάλει η 3M για τον SARS και αποστειρώνεται με οινόπνευμα. 

s-l640.jpg

• Super Moderators
Just now, logistoulis said:

άσε μας μωρέ που τα πλένουμε εμείς στο 85%, ας μη δουλευόμαστε μεταξύ μας 

Αλήθεια? Δηλαδή βγαίνεις από την τουαλέτα και φεύγεις?

Just now, VanJ said:

Σωστή μάσκα εννοεί ο άνθρωπος βρε, όχι ό,τι να’ναι. Πχ την μάσκα με τα φίλτρα που είχε βγάλει η 3M για τον SARS και αποστειρώνεται με οινόπνευμα. 

s-l640.jpg

Α μάλιστα! Και τα ματάκια απ'έξω? :ph34r:

21 minutes ago, Kostasspil said:

Δυστυχώς επιβεβαιώθηκε η είδηση για τον 66χρονο

Την ίδια στιγμή όμως παίρνει εξιτήριο το πρώτο κρούσμα, η 38χρονη. :) 

• Like 1
  • Thanks 1

• Super Moderators

Γενικά, μάσκες δεν παίζουν πουθενά.

Άνθρωποι που τις χρειάζονται (όχι λόγω ιού) δεν βρίσκουν γιατί πήγαν και στόκαραν κούτες οι πανικόβλητοι, την ώρα που κάποιοι "επιτήδιοι"τις πουλάνε κομμάτι-κομμάτι. Ούτε τι σημαίνει ευπαθής ομάδα καταλαβαίνουν, ούτε προτεραιότητες.

Εδώ φίλος που έχει μωρό παιδί μου έλεγε χτες πως δεν έβρισκε στο μικρό σούπερ της γειτονιάς του μωρομάντηλα. Λογικό, μέσα στην τούρλα που επικρατεί, όταν πάει η άλλη (τα έγραφα σε προηγούμενο μήνυμα, νομίζω) και κατεβάζει μακαρόνια και μωρομάντηλα να γεμίσει καρότσι, πού να βρουν οι άνθρωποι.

Το πρόβλημα, αν θέλετε να το δούμε γενικότερα, έχει να κάνει -πέρα από το φόβο- με το ότι ερχόμαστε αντιμέτωποι με μια κοινωνία παρτάκηδων. Κυριαρχικά παρτάκηδων. Ο "έξυπνος" που σου κλέβει τη σειρά στα φανάρια, στην ουρά για το μουσείο, στο ταμείο του σούπερ μάρκετ, το γαϊδούρι που παρκάρει πάνω στο πεζοδρόμιο ή στις ράμπες των ΑΜΕΑ, τον "καλό" και "ανέμελο" καιρό, έτσι και πανικοβληθεί υπάρχει περίπτωση να επιδείξει κοινωνική συνείδηση και να σκεφτεί πως δεν χρειάζεται να πάρει ό,τι υγρό μαντηλάκι βρει μπροστά του;

Αυτές τις συμπεριφορές που ζούσαμε καθημερινά, ο ωχαδερφισμός, ο ξεδιάντροπος εγωισμός, το "η δουλειά μου να γίνει και οι υπόλοιποι κόφτε το σβέρκο σας", αυτό είναι που μια δύσκολη κατάσταση μπορεί να τη μετατρέψει σε άκρως επικίνδυνη.

• Like 24
  • Thanks 5

1 λεπτό πριν, billdanos είπε

Αλήθεια? Δηλαδή βγαίνεις από την τουαλέτα και φεύγεις?

Α μάλιστα! Και τα ματάκια απ'έξω? :ph34r:

Είναι συμβατή με τα γυαλιά κλειστού τύπου της 3M, αλλά αν θες προτείνει και την full face σειράς 6800. Η half face είναι η 7502 και τα φίλτρα που είχε βγάλει για τον SARS ήταν τα 6038. Οι ειδικοί τα δημιούργησαν για πανδημίες, όχι εγώ.

• Super Moderators
Just now, VanJ said:

Είναι συμβατή με τα γυαλιά κλειστού τύπου της 3M, αλλά αν θες προτείνει και την full face σειράς 6800. Η half face είναι η 7502 και τα φίλτρα που είχε βγάλει για τον SARS ήταν τα 6038. Οι ειδικοί τα δημιούργησαν για πανδημίες, όχι εγώ.

Και θα βγεις έτσι έξω ενώ δεν έχεις κάτι ε?

2 λεπτά πριν, Snoob είπε

Εδώ φίλος που έχει μωρό παιδί μου έλεγε χτες πως δεν έβρισκε στο μικρό σούπερ της γειτονιάς του μωρομάντηλα.

τον ήπια, θα ξαναγυρίσω πάλι στο χαρτί; 

• Super Moderators
Just now, Perseus1966 said:

Αμα εχεις παιδί και περιμενεις να προμηθευτεις αυτα τα ειδη τωρα που αρψισε ο κακος χαμος τι να πω...

Για μωρομάντηλα μιλάμε όχι για ...γάλα! 

• Like 1

2 λεπτά πριν, Snoob είπε

Άνθρωποι που τις χρειάζονται (όχι λόγω ιού) δεν βρίσκουν γιατί πήγαν και στόκαραν κούτες οι πανικόβλητοι, την ώρα που κάποιοι "επιτήδιοι"τις πουλάνε κομμάτι-κομμάτι. Ούτε τι σημαίνει ευπαθής ομάδα καταλαβαίνουν, ούτε προτεραιότητες.

Εδώ φίλος που έχει μωρό παιδί μου έλεγε χτες πως δεν έβρισκε στο μικρό σούπερ της γειτονιάς του μωρομάντηλα. Λογικό, μέσα στην τούρλα που επικρατεί, όταν πάει η άλλη (τα έγραφα σε προηγούμενο μήνυμα, νομίζω) και κατεβάζει μακαρόνια και μωρομάντηλα να γεμίσει καρότσι, πού να βρουν οι άνθρωποι.

Το πρόβλημα, αν θέλετε να το δούμε γενικότερα, έχει να κάνει -πέρα από το φόβο- με το ότι ερχόμαστε αντιμέτωποι μια κοινωνία παρτάκηδων. Κυριαρχικά παρτάκηδων. Ο "έξυπνος" που σου κλέβει τη σειρά στα φανάρια, στην ουρά για το μουσείο, στο ταμείο του σούπερ μάρκετ, το γαϊδούρι που παρκάρει πάνω στο πεζοδρόμιο ή στις ράμπες των ΑΜΕΑ, τον "καλό" και "ανέμελο" καιρό, υπάρχει περίπτωση να επιδείξει κοινωνική συνείδηση και να σκεφτεί πως δεν χρειάζεται να πάρει ό,τι υγρό μαντηλάκι βρει μπροστά του;

Αυτές τις συμπεριφορές που ζούσαμε καθημερινά, ο ωχαδερφισμός, ο ξεδιάντροπος εγωισμός, το "η δουλειά μου να γίνει και οι υπόλοιποι κόφτε το σβέρκο σας", αυτό είναι που μια δύσκολη κατάσταση μπορεί να τη μετατρέψει σε άκρως επικίνδυνη.

Είναι αυτό που λένε, πάει ο ένας και πέρνει όλα τα σαπούνια του σουπερμάρκετ, αλλά για να μην κολλήσει ο ίδιος δεν χρειάζεται να πλένεται μόνο αυτός, αλλά να πλένοντια και οι άλλοι στους οποίους δεν άφησε σαπούνια...

• Like 4

18 λεπτά πριν, billdanos είπε

Αν αρχίσουν όσοι δεν έχουν νοσήσει να φορούν μάσκες, τότε είναι που η διασπορά του ιού θα φτάσει στο 100% μιας και θα κουβαλάνε παντού τις μάσκες που θα έχουν πάνω τους ...συμπυκνωμένο τον ιό από τα διάφορα μέρη που περνάνε...

Το Σ/Κ ήμουν σε μεγάλο ιδιωτικό νοσοκομείο. Κανένας γιατρός, νοσηλευτής και τραυματιοφορέας δεν φορούσε μάσκα.

Μάλλον την συμβουλή σου θα ακολουθούσαν.

• Moderators
6 λεπτά πριν, billdanos είπε

Την ίδια στιγμή όμως παίρνει εξιτήριο το πρώτο κρούσμα, η 38χρονη.

Τα πιο καλα νεα που εχω ακουσει το τελευταίο διάστημα σχετικα με το θέμα αυτο :)

• Like 4

2 λεπτά πριν, Snoob είπε

Το πρόβλημα, αν θέλετε να το δούμε γενικότερα, έχει να κάνει -πέρα από το φόβο- με το ότι ερχόμαστε αντιμέτωποι μια κοινωνία παρτάκηδων. Κυριαρχικά παρτάκηδων. Ο "έξυπνος" που σου κλέβει τη σειρά στα φανάρια, στην ουρά για το μουσείο, στο ταμείο του σούπερ μάρκετ, το γαϊδούρι που παρκάρει πάνω στο πεζοδρόμιο ή στις ράμπες των ΑΜΕΑ, τον "καλό" και "ανέμελο" καιρό, έτσι και πανικοβληθεί υπάρχει περίπτωση να επιδείξει κοινωνική συνείδηση και να σκεφτεί πως δεν χρειάζεται να πάρει ό,τι υγρό μαντηλάκι βρει μπροστά του;

Θα μπορούσε να μπει ένα όριο στην αγορά μασκών - αντισηπτικών ανά άτομο, αλλά αφήνουν τον κάθε παπάρα να γεμίζει καρότσι, why?... because fu!!!!

• Like 2

2 λεπτά πριν, billdanos είπε

Και θα βγεις έτσι έξω ενώ δεν έχεις κάτι ε?

Και η ολόσωμη στολή της 3M κοστίζει μόνο 6 ευρώ αλλά είναι μίας χρήσης :)

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...