Προς το περιεχόμενο

Κορωνοϊός στην Ελλάδα

billdanos
Μήνυμα προστέθηκε από Snoob

Τηρείτε τα παρακάτω, παρακαλώ:

1. Βάζετε πηγές στις ειδήσεις που μεταφέρετε. Ειδικά αν είναι κάτι αρνητικό, που ενδεχομένως να προκαλέσει ανησυχία σε όσους το διαβάσουν.

2. Μην αναπαράγετε γιατροσόφια, μαντζούνια και αυτοσχέδια "μέτρα προστασίας". 

3. Γράφετε κόσμια.

4. Αν εντοπίσετε μήνυμα  που κρίνετε πως χρειάζεται παρέμβαση συντονιστή, στείλτε αναφορά και αποφύγετε κάθε σχολιασμό, παράθεση κτλ.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 ώρα πριν, vargas είπε

Τον σημαντικότερο για μένα είναι αυτό που μου είπε μια μαία στο Αλεξάνδρας. Ήταν από το πρωί χτες εκεί ,την ώρα που ήρθε 70 χρόνος με σοβαρό πυρετό και συμπτώματα πνεύμονιας κ τελικά ήταν κρούσμα . Το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού θα νοσήσει  απλά δεν πρέπει να νοσησουμε όλοι μαζί ... 

Επιτελους καποιος το εχει καταλαβει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 15,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Αν και δεν έχω FB μου τα στέλνουν.
Από: https://www.facebook.com/ales.osn

Γράφω από το Μιλανο για όσους έχουν ενδοιασμούς, προβληματισμούς για το ποια είναι η αλήθεια, είναι σκεπτικοί για τον αν είναι εμπορικό τρικ ή κάποια άλλη συνωμοσία, για το αν η θεία κοινωνία κολλάει ή οχι:

Ξεκινώ με την αλήθεια:
Αν δεν συνεργαστούμε ΟΛΟΙ να κάτσουμε ΣΠΙΤΙ, ξεκινήστε από τώρα να κλαίτε τους παππούδες σας , τις γιαγιάδες σας και όσους είναι σε ευπαθείς ομάδες.... Πολύ ωμά.

Η βόρεια Ιταλία έχει από τα καλύτερα συστήματα υγείας στην Ευρώπη. Και παρ'αυτα, την Δευτέρα τα νοσοκομεία ανακοίνωσαν πως δεν έχουν άλλες θέσεις για διασωληνώσεις. Ως εκ αυτούς, χθες βράδυ, ***5 ηλικιωμένοι σε οίκο ευγηρίας εδώ δίπλα πέθαναν (ή αλλιώς αφέθηκαν να πεθάνουν) για να σωθούν πιο νέοι άνθρωποι 50 και 60 ετών.***

Θέλετε να πούμε "Δεν βαριέσαι", "Δεν κολλάω εγώ", "δεν με νοιάζει", "δεν είναι τόσο χάλια"? Λυπάμαι αλλά δεν είναι έτσι. Όσοι λένε αυτά ας αναλάβουν την ευθύνη να μεταδώσουν τον ιό και να γίνουν ηθικοί αυτουργοί για τον θάνατο εκατοντάδων.

Εμπορικό τρικ? Όχι, σας εγγυώμαι πως πεθαίνουν περίπου 70 άνθρωποι την μέρα εδώ. Δεν βλέπω πως μπορεί να είναι ένα τρικ.

Θεία Κοινωνία: οι ναοί εδώ έκλεισαν από 2 εβδομάδες. Άρα η λατρεία σταμάτησε ? Όχι. Για όσους ξαφνικά καίγονται να κοινωνήσουν σε αυτή την ιστορική στιγμή, ας ξεκινήσουν την προεργασία στο σπίτι με προσευχή και όταν αυτή η ιστορία περάσει, ας κοινωνήσουν με πλήρη συνείδηση και αγάπη. Έως τότε, ας χρησιμοποιήσουμε το μυαλό που μας έδωσε ο Θεός. Ισως είναι μια ευκαιρία να γίνουμε και καλύτεροι χριστιανοί, εργαζόμενοι εσωτερικά.

Αν έχετε βήχα και δεν βαζεται μπροστά τον αγκώνα σας (ΟΧΙ ΤΟ ΧΕΡΙ), είστε δικαίως για σφαλιάρες. Δικαίως.

Τέλος, μην Ντρέπεστε να ΦΟΡΑΤΕ 2 και 3 μάσκες, να φοράτε γυαλιά, να πλένετε τα χέρια σαν παρανοϊκοί και να θυμίζετε στους άλλους πως έξυπνος είναι αυτός που προστατεύει τον εαυτό του και τους άλλους.

Στόχος δεν είναι να αποφύγουμε τον ιό. Ο στόχος είναι να μην γεμίσουν τα νοσοκομεία απότομα, μα με σταθερό ρυθμό, ώστε και το προσωπικό εκεί να έχει εξοπλισμό για να σώσει ζωές.

Τέλος, ειτε πυρετός πάνω από μια βδομάδα, ειτε επίμονος βήχας βαθύς, 99% στις μεγάλες ηλικίες σημαίνει COVID19 και θα εξελιχθεί σε πνευμονία άμεσα. Μην αργοπορείτε να το αναγνωρίσετε και ΜΗΝ ΒΓΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ. Καλέστε τα αρμόδια νουμερα για οδηγίες.

Μην θρηνήσουμε όπως θρηνούν εδώ. Όχι όσο μπορούμε να το προλάβουμε. Συνεργασία να σώσουμε τους ηλικιωμένους και τους ευπαθείς!!

Y.Γ. Δεν ήρθα ούτε θα έρθω στην Ελλάδα για αρκετές εβδομάδες ακόμη. Γιατί κι εγώ ΜΕΝΩ ΣΠΙΤΙ!

• Like 4
  • Thanks 3

• Super Moderators

Εγώ τα έλεγα πως πριν τον ιό θα τα κάνουμε μαντάρα μεταξύ μας αλλά μου λέγατε πως το βασικό θέμα είναι άλλο! Τώρα που το αστείο βιντεάκι με αυτή που κάνει αψου στη στάση και την πυροβολούν, κοντεύει να γίνει πραγματικότητα, να δω τι θα λέμε... 

• Thanks 1

Εγώ κουράστηκα με τα ημίμετρα όπως χθες, η δυστοκία μιας κυβέρνησης να πει ξεκάθαρα κλείνω τις εκκλησίες τουλάχιστον

μέχρι το Πάσχα.Το αυτό και φυσικά για κινηματογράφους θέατρα μπουζούκια club κλπ κλπ.Έστω για αρχή για 2-3 βδομάδες

να δούμε πως θα εξελιχθεί η προβλεπόμενη έξαρση των κρουσμάτων.

Δε μπορεί να έχεις δίπλα σου την Ιταλία που πραγματικά καταρρέει και να λες αν και εφόσον και να δούμε και

να λες πλύντε τα χέρια σας, 5 μήνες μετά την ραγδαία εξάπλωση του ιου στον πλανήτη.Είναι αστείο.

Δεν υπάρχει δικαιολογία πια  ότι σκεφτόματε τις συνέπεις στην ελληνική οικονομία, αυτές είναι δεδομένες και αναπόφευκτες.Ας βάλει

πλάτη η ΕΕ.

Το μόνο πραγματικά σοβαρό μέτρο ήταν οι  προσλήψεις εξπρές  στην υγεία, ΕΠΙΣΗΣ ΒΑΛΕ ΧΕΡΙ ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ με τα

εξωπραγματικά κόστη για τεστ για τον ιο.

Τέλος ας κάνουν και οι λεφτάδες στη χώρα καμιά χορηγία για ασθενοφόρα/φαρμακευτικό υλικό ή έστω να πουν

δικά μου τα καύσιμα για ένα χρονικό διάστημα για την πολεμική αεροπορία(έχει γίνει για παρελάσεις αν θυμάμαι καλά) ώστε

να αποδεσμευτούν πόροι για ανάγκες για το σύστημα υγείας.

ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΕΡΜΑ Η ΠΛΑΚΑ.Αρκετά με το να δούμε και μην πανικοβάλλεστε και αηδίες.Έλεος τι άλλο πρέπει να δείτε για να

το πάρουμε απόφαση η ζωή μας πρέπει να  αλλάξει μπορεί για 6 μήνες μπορεί και για παραπάνω.

• Like 1

Η Ελλάδα βρίσκεται ένα βήμα πριν να σπάσει το «φράγμα» των 100 κρουσμάτων, κάτι που θεωρείται βέβαιο ότι θα γίνει σήμερα και με εκκωφαντικό τρόπο.

• Sad 2

Πρέπει να κλείσουν όλα τα καφέ, μπαρ και μαγαζιά νυχτερινής διασκέδασης ,δε μπορούμε να ελέγξουμε τα παιδιά μας και γενικά τους νέους να τους κλείσουμε στο σπίτι.

Αλλοιώς θα καταλήξουμε όπως η Ιταλία με ανοιχτά μόνο φαρμακεία και σούπερμάρκετ.

• Like 4
  • Sad 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ήταν αυτό το κρουαζιερόπλοιο που σας έλεγα προ ημερών ότι το περιμέναμε. Και έγινε χειρότερο από το αναμενόμενο.

Eνα κρουαζιερόπλοιο που αυτή τη στιγμή είναι σε καραντίνα, λόγω κορωνοϊού, έγινε δεκτό στην Ελλάδα μετά βαΐων και κλάδων, ύστερα από την επιμονή του Υπουργείου Πολιτισμού να δεχτεί τους επιβάτες του στην Αρχαία Ολυμπία για να μη δυσφημιστεί η χώρα!

https://left.gr/news/i-mendoni-xenagise-kroyazieroploio-poy-tethike-se-karantina-logo-koronaioy

Αργότερα θα σας έχω νεότερα για το τι γίνεται σε Πάτρα και Ηγουμενίτσα, μέχρι χτες μου έλεγαν φίλοι ότι παρά την καθολική καραντίνα στην Ιταλία, είναι σα να μην τρέχει τίποτα. Κανονική επιβατική κίνηση μέσα στην #κανονικότητα,

Επεξ/σία από Vangelis_D9
  • Sad 1

2 λεπτά πριν, stavpup είπε

θετικός ο Χανκς και η γυναίκα του. Το θέμα είναι που το κόλλησαν;

https://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/kosmos/291271/thetikoi-ston-koronoio-tom-xanks-kai-rita-gouilson-i-anakoinosi-tou-ithopoioy

Ε μα το λένε ότι είναι στην Αυστραλία, είναι πάνω από 110 τα κρούσματα εκεί.

4 ώρες πριν, QuitLife είπε

Και οσοι καπνιζουμε ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΚΑΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΤΟ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ.

Tα χέρια σας τα πλένετε πριν βάλετε τσιγάρο στο στόμα;

Ναι εντάξει παιδιά ξεκινήστε τις επισκέψεις στον μπούμπουρα χωρίς πλάκα..Ισως πάρουμε και καμιά καλύτερη τιμή!!.Ειμαστε μια κινητη μπομπα με μπολικη δώση βλακείας ως λαός ,ανεξαρτήτου ηλικίας..(Ασε τους πιστούς να κοινωνήσουν) Και ναι δεν θα στεναχωρηθώ για κανέναν εκει έξω.
12/3,ωρα 7:00 το πρωι.συνοικιακό ιντερνετ καφέ εδω στα νότια (αθήνα)Κάπου στα 10-20 άτομα τελειώνουν το φαρμάρισμα τους και πάνε σπίτια τους.ΝοMERCY ΓΤΧΣ 

21 λεπτά πριν, Vangelis_D9 είπε

Ήταν αυτό το κρουαζιερόπλοιο που σας έλεγα προ ημερών ότι το περιμέναμε. Και έγινε χειρότερο από το αναμενόμενο.

Eνα κρουαζιερόπλοιο που αυτή τη στιγμή είναι σε καραντίνα, λόγω κορωνοϊού, έγινε δεκτό στην Ελλάδα μετά βαΐων και κλάδων, ύστερα από την επιμονή του Υπουργείου Πολιτισμού να δεχτεί τους επιβάτες του στην Αρχαία Ολυμπία για να μη δυσφημιστεί η χώρα!

https://left.gr/news/i-mendoni-xenagise-kroyazieroploio-poy-tethike-se-karantina-logo-koronaioy

Αργότερα θα σας έχω νεότερα για το τι γίνεται σε Πάτρα και Ηγουμενίτσα, μέχρι χτες μου έλεγαν φίλοι ότι παρά την καθολική καραντίνα στην Ιταλία, είναι σα να μην τρέχει τίποτα. Κανονική επιβατική κίνηση μέσα στην #κανονικότητα,

Γνωστός που δουλεύει στο λιμάνι της Πάτρας είπε πως θα σταματήσουν σχεδόν όλα τα καράβια Πάτρα - Ιταλία.
Από όσο είπε από Δευτέρα δεν θα δουλεύει.

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...