Προς το περιεχόμενο

Κορωνοϊός στην Ελλάδα

billdanos
Μήνυμα προστέθηκε από Snoob

Τηρείτε τα παρακάτω, παρακαλώ:

1. Βάζετε πηγές στις ειδήσεις που μεταφέρετε. Ειδικά αν είναι κάτι αρνητικό, που ενδεχομένως να προκαλέσει ανησυχία σε όσους το διαβάσουν.

2. Μην αναπαράγετε γιατροσόφια, μαντζούνια και αυτοσχέδια "μέτρα προστασίας". 

3. Γράφετε κόσμια.

4. Αν εντοπίσετε μήνυμα  που κρίνετε πως χρειάζεται παρέμβαση συντονιστή, στείλτε αναφορά και αποφύγετε κάθε σχολιασμό, παράθεση κτλ.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μόλις τώρα, xenos.p είπε

https://eody.gov.gr/erotiseis-kai-apantiseis-gia-ton-neo-koronoio-sars-cov-2-gia-tis-ekpaideytikes-monades/

στα συμπτώματα λέει και για φαρυγγαλγια

Ε γ*** σε μας...αφού όλα τα λέει. Μου έφτιαξες το βράδυ τώρα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 15,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Επισκέπτης
1 λεπτό πριν, xenos.p είπε

https://eody.gov.gr/erotiseis-kai-apantiseis-gia-ton-neo-koronoio-sars-cov-2-gia-tis-ekpaideytikes-monades/

στα συμπτώματα λέει και για φαρυγγαλγια

Να με συγχωρεσεις για την ασεβεια, αλλα αποφευρω να ενημερωνομαι απο καθε τι Ελληνικο και ιδιως του Δημοσιου.

1 λεπτό πριν, Apoll είπε

Εμάς δεν μας έχει πιάσει πανικός. Απλά μας ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι για πολλοστή που κάποιος βγήκε από μια σπηλιά που ήταν κρυμμένος 3 μήνες, χωρίς να έχει ασχοληθεί να ενημερωθεί, χωρίς να αναρωτηθεί γιατί ο πανικός από όλα τα κράτη του κόσμου, τα χώνει σε όλους γιατί θεωρεί τους υπόλοιπους τρομολάγνους και αυτός τα ξέρει όλα.

Δεν τα χωσα σε κανέναν στα πρώτα μου σχόλια.. μάλλον το αντίθετο έγινε.. αλλά αφού σε κάνει να νιώθεις καλύτερα έχεις δίκιο 

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, gorilas13 είπε

Φιλε εκει που στραβωνει το θεμα ΠΑΝΤΑ ειναι στο αναπνευστικο (SARS-CoV-2). Αν δεις εστω και κατι σχετικο, πηγαινε σε γιατρο, εδω δεν ειμαστε γιατροι, και το Internet (οπου και να ανηκει το site) δεν ειναι για ιατρικες γνωματευσεις.

Επεξ/σία από Επισκέπτης

3 λεπτά πριν, Sanjuro είπε

@gorilas13 Εδώ...

ESp7iKXWsAEoKSe?format=png&name=4096x409

Ε μόνο ένα έχω και αυτο στο 13.9%.

1 λεπτό πριν, QuitLife είπε

Φιλε εκει που στραβωνει το θεμα ΠΑΝΤΑ ειναι στο αναπνευστικο. Αν δεις εστω και κατι σχετικο, πηγαινε σε γιατρο, εδω δεν ειμαστε γιατροι, και το Internet (οπου και να ανηκει το site) δεν ειναι για ιατρικες γνωματευσεις.

Ναι βέβαια και το σταματάω. Δε συνεχίζω την κουβέντα.

3 λεπτά πριν, gorilas13 είπε

Όχι ρε φίλε μην αγχώνεσαι κι εγώ είχα ένα κρυολόγημα που ξεκίνησε πριν 10 μέρες.. ακόμα ζω και δεν κόλλησα ούτε την κοπέλα μου που ζούμε στο ίδιο σπίτι.. θα ζήσεις κι εσύ!

• Thanks 1

3 λεπτά πριν, gorilas13 είπε

συνεχίζεις να διαβάζεις δίχως να σκέφτεσαι ψύχραιμα.

το οτι κορωνοϊός είναι ιός του αναπνευστικού είναι ΛΟΓΙΚΟ να έχει κοινά συμπτώματα με άλλους ιούς.

αυτό ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ οτι έχεις ΚΟΡΩΝΟΪΟ απαραίτητα!

αλλά και να τον ΕΧΕΙΣ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ οτι μας χαιρετάς αύριο και πεθαίνεις.

Ότι και αν έχεις παρακολούθηση, ότι κάνεις όποτε αρρωσταίνεις. Ζεστή κοτόσουπα με λεμόνι, φρούτα, μέλι με ταχίνι και κάνα ζεστό χαμομήλι με μέντα.

Αν σε 2-3 μέρες δε δεις βελτίωσε πάρε τηλέφωνο τον οικογενειακό σας γιατρό.

• Like 1

1 ώρα πριν, thomason993 είπε

Πρώτη φορά σχολιάζω κάτι στο ίντερνετ σχετικά με τον κωρονοιο. Γενικά προσπαθώ να είμαι ψύχραιμος και λογικός στις σκέψεις μου και στα συμπεράσματα μου σε περιπτώσεις κινδύνου όπως αυτή που βρισκόμαστε τώρα με τον ιό.

Ωστόσο αυτή τη φορά έχω θορυβηθεί έντονα απο τις εξελίξεις, αλλα και από τις διαστάσεις που έχει πάρει το θέμα στην Ιταλία. Μια ανεπτυγμένη χώρα της Ε.Ε. με τόσο προηγμένο σύστημα υγείας και υποδομές γενικά, έχει καταφέρει να φτάσει στη 2η θέση σε αριθμό κρουσμάτων παγκοσμίως, με 12.000 περιπτώσεις οι οποίες αυξάνονται με γεωμετρικό ρυθμό πλέον, μέσα σε περίπου 2 μήνες. 

Είναι ξεκάθαρο ότι κάτι πήγε λάθος εκεί, και για μας πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα προς αποφυγή.. Για να γλιτώσουμε τα χειρότερα στο βαθμό που μπορούμε πλέον. 

Που την είδες την ανεπτυγμένη χώρα; Υπό οικονομική κατάρευση ήταν η Ιταλία εδώ και καιρό.

Δεν έχει να κάνει απόλυτα με το σύστημα υγείας, όταν ο κόσμος πάει μαζικά στο νοσοκομείο το σύστημα καταρρέει. Θέλει μυαλό;

Για δες όμως την Γερμανία, βλέπεις να υπάρχει χάος, γενικό κλείσιμο σχολείων κλπ; Όχι! Γιατί; Γιατί απλά ο συνταξιούχος γέρος ή αυτός που έχει πρόβλημα υγείας υποστηρίζεται οικονομικά, κοινωνικά γιατί υπάρχει σωστή πρόνοια. Δεν χρειάζεται να βγει από το σπίτι του για τα ψώνια του πχ, σε αντίθεση με τον Ιταλό και ακόμη χειρότερα τον Έλληνα που είναι παρατημένος στο έλεος του θεού. Γι αυτό υπάρχει πρόβλημα στην Ιταλία γι αυτό θα έχουμε και εμείς πρόβλημα, γιατί απλά δεν είχαμε ποτε κράτος πρόνοιας και δεν υποστηρίξαμε ποτέ ευπαθεις ομάδες.

Και τώρα, αντί να μπουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι σε καραντίνα/απομόνωση/υποστηριξη από το πρώτο λεπτό, μπαίνει όλη η κοινωνία με ανυπολόγιστο κόστος.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
38 λεπτά πριν, xenos.p είπε

Μάγκα του πληκτρολογίου άλλαξε λίγο το ύφος σου σε παρακαλώ.. 

Αυτο πάει και για τους υπόλοιπους 

χαλαρωστε λίγο το ύφος σας! καταλαβαίνω ότι σας έχει πιάσει πανικός αλλά εφόσον θέλετε να απαντήσετε σε ένα σχόλιο κάντε το πολιτισμένα! Όχι σαν κράξιμο αλλά σαν ανταλλαγή απόψεων! Κάντε μια βόλτα σε αλλά θέματα να δείτε ποσό ομαλά πάνε οι συζητήσεις!  

φιλε μου οντως κουβεντα κανουμε δε νομιζω παντως να σε εβρισε η να σε εθιξε καποιος απο τα παιδια

μπορει να σου φανηκε σαν επιθεση γιατι σου απαντησαν λιγο πολυ το ιδιο 4-5 διαφορετικα ατομα

επισης και οι απαντησεις μπορει να σου φενονται σαν πανικος αλλα για τη δικη μου περιπτωση θα σου πω οτι ειμαι πολυ ψυχραιμος και παρακολουθω τις εξελιξεις και επειδη αν τα βαλεις κατω φενεται οτι δε θα παει καλα το πραγμα (με βαση τα στοιχεια που εχουμε καθε  μερα οχι κατι απο το μυαλο μου)  προσπαθω αυτους που το χουν παρει φουλ χαλαρα(γιατι ακομα ειναι πολλοι τετοιοι) να το παρουν λιγο πιο σοβαρα γιατι μπορει να μην κανουν κακο στον εαυτο τους αλλα να κανουν στο διπλα τους αν δεν εχουν ενημερωθει

βασικα αρχισα να γραφω στο θρεντ πρωτη φορα προχτες γιατι οπως ειπα μεχρι πριν και γω ψιλοχαλαρος ημουν

δε μιλαω αναγκαστικα για σενα γενικα το λεω

επισης να πω μεχρι πριν 3 εβδομαδες ημουν και γω ετσι χαλαρος και ελεγα ενταξει κομπλε ειμαστε αλλα τελικα ακυρωσα ταξιδι εξωτερικο και σε χωρα που δεν ειχε τοσα πολλα κρουσματα τοτε χανοντας τα λεφτα κυριως γιατι σκεφτηκα οτι εχω και γονεις που εχουν καποια θεματα και ανηκουν στις ευπαθεις ομαδες οποτε ενα ταξιδι αναψηχης μπηκε σε δευτερη μοιρα απο την πιθανοτητα να γινει καμια στραβη

που απο οτι βλεπεις δε θελει και πολυ με το σα νεα κρουσματα καθε μερα

οποτε απλα προσπαθουμε να πουμε οι πιο πολλοι νομιζω οτι το συγκεκριμενο θεμα δεν αφορα μονο τον εαυτο μας αλλα ολους και θελει προσοχη

Επεξ/σία από gas83
  • Like 2

6 λεπτά πριν, gorilas13 είπε

Δεν έχω ούτε καταρροή, ούτε βήχα. Έχουμε και οι δυο σαν ενόχληση στον λαιμό, ιδίως το βράδυ αλλά σε λογικά πλαίσια. Σίγουρα ιό εχω τσιμπήσει αλλά ελπίζω καμια γρίπη.

Μια απο τα ιδια 10-15 μερες.Ρωτησα και φιλο γιατρο εννοειται , σιγα μην το επαιζα ζορο ακουγοντας τις ανοησιες για την ψυχραιμια και την αναπτυξη που πληττεται (ενω οι αλλοι σηκωσαν μουλωχτα ολες τις μασκες )  😄

Σε μια φαση αναψα πολυ, αλλα τελικα ηταν απο τα 2,3 ποτηρια ουζο 😄

Επισκέπτης

Και οσοι καπνιζουμε ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΚΑΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΤΟ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, bluesattack είπε

Μια απο τα ιδια 10-15 μερες.Ρωτησα και φιλο γιατρο εννοειται , σιγα μην το επαιζα ζορο ακουγοντας τις ανοησιες για την ψυχραιμια και την αναπτυξη που πληττεται (ενω οι αλλοι σηκωσαν μουλωχτα ολες τις μασκες )  😄

Σε μια φαση αναψα πολυ, αλλα τελικα ηταν απο τα 2,3 ποτηρια ουζο 😄

Και εγώ έκανα ρακόμελο σήμερα. Και γενικά καλά νοιώθω και θα νοιώθω σιγουρα καλύτερα οταν βγω και απ'το thread χαχα

Να είστε όλοι καλά και συγγνώμη που άνοιξα τέτοια κουβέντα. Ήταν της βραδινής αγωνίας και φρίκης 🙂

Επεξ/σία από gorilas13
  • Like 2

Επισκέπτης
Μόλις τώρα, Apoll είπε

Είναι πλέον αργά. 

Δεν λενε "Ποτε δεν ειναι αργα" και "Καλλιο αργα παρα ποτε" ;

😷

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...