Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Snoob

Τηρείτε τα παρακάτω, παρακαλώ:

1. Βάζετε πηγές στις ειδήσεις που μεταφέρετε. Ειδικά αν είναι κάτι αρνητικό, που ενδεχομένως να προκαλέσει ανησυχία σε όσους το διαβάσουν.

2. Μην αναπαράγετε γιατροσόφια, μαντζούνια και αυτοσχέδια "μέτρα προστασίας". 

3. Γράφετε κόσμια.

4. Αν εντοπίσετε μήνυμα  που κρίνετε πως χρειάζεται παρέμβαση συντονιστή, στείλτε αναφορά και αποφύγετε κάθε σχολιασμό, παράθεση κτλ.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, QuitLife είπε

Και δεν λες το βασικοτερο, αν την γλυτωσεις απο την περιεργη πνευμονια αυτη, σου μενουν κουσουρια (scars οπως τα λενε, οτι και αν σημαινει αυτο).

Κατα τα αλλα ειναι μια απλη γριππη πιστευουν καποιοι πτωχοι τω πνευματι.

Επισης σκεφτομαι οτι αυτη η ιστορια οπως και να τελειωσει, θα ειναι το ιδιο με τους Δ. Πυργους 9/11, δλδ θα περιοριστουν ακομα περισσοτερο να δικαιωματα των πολιτων και η ιδιωτικοτητα μας.

Καλα, δεν σε καταλαβαινω. Μπορεις να διαβασεις προσεκτικα;

Οι περιορισμοι δεν σταματανε τον ιο απλα τον ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΥΝΕ ωστε να μπορει να ανταποκριθει το συστημα υγεια.

Για το ονομα του θεου !!! Ελεος

Μάγκα του πληκτρολογίου άλλαξε λίγο το ύφος σου σε παρακαλώ.. 

Αυτο πάει και για τους υπόλοιπους 

χαλαρωστε λίγο το ύφος σας! καταλαβαίνω ότι σας έχει πιάσει πανικός αλλά εφόσον θέλετε να απαντήσετε σε ένα σχόλιο κάντε το πολιτισμένα! Όχι σαν κράξιμο αλλά σαν ανταλλαγή απόψεων! Κάντε μια βόλτα σε αλλά θέματα να δείτε ποσό ομαλά πάνε οι συζητήσεις!  

Επεξ/σία από xenos.p
  • Απαντ. 15,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

5 λεπτά πριν, xenos.p είπε

δεν ειμαι ουτε μαγκας ουτε εγραψα κατι προσβλητικο.

Απλα οι αποψεις σου ειναι επικινδυνες λογω του (απο οτι μονος σου λες) δεν εχεις καταλαβει γιατι πρεπει να εφαρμοστουν τα μετρα.

Και αν η επικινδυνοτητα αφορουσε εσενα προσωπικα οκ, δεν με απασχολει, αλλα ελα που θα επηρεασει ολους μας. Εγω τι φταιω αν εσυ δεν εχεις καταλαβει το ολο θεμα του περιορισμου της μετακινησης; Φταιω;

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.

Θα το σκεφτώ πολύ αν ξαναμπώ στο thread. Δεν ξέρω αν θα πάω απο κορωνοϊό αλλά από κρίσεις άγχους και πανικού θα πάω σίγουρα. Πιό καλα να μη βλέπεις και να μην ακούς τίποτα. Έτσι κι αλλιώς απομόνωση λένε και πλύσιμο χεριών, χαίρω πολύ. 

Έχω ελαφρύ πονόλαιμο 9-10 μέρες τώρα σαν τσούξιμο ειδικά τις βραδυνές ώρες, χωρίς πυρετό, χωρίς βήχα, χωρίς μπούκωμα. Ακριβώς το ίδιο και η κοπέλα μου που μένουμε μαζί. Δεν έχω πάει Ιταλία κτλ και ζούμε απομονωμένα λόγω περιοχής. Θα ζήσω..?

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

16 λεπτά πριν, QuitLife είπε

Επισης σκεφτομαι οτι αυτη η ιστορια οπως και να τελειωσει, θα ειναι το ιδιο με τους Δ. Πυργους 9/11, δλδ θα περιοριστουν ακομα περισσοτερο να δικαιωματα των πολιτων και η ιδιωτικοτητα μας.

Διαβάζοντας αυτό περισσότερο αναρωτιέμαι τι άνθρωπος με τι ανησυχίες είσαι. Έχουμε να κάνουμε με confirmation bias ή έχεις κάποια θεωρία;;

5 λεπτά πριν, gorilas13 είπε

Έτσι κι αλλιώς απομόνωση λένε και πλύσιμο χεριών, χαίρω πολύ. 

Αυτός είναι ένας απ'τους λόγους που λέω σε φίλους και φίλες να μην αγχώνονται πολύ για το θέμα.

pro tip: Την νύχτα βγαίνουν περισσότεροι προφήτες μεγάλης καταστροφής κλπ.

Επεξ/σία από Sanjuro
Δημοσ.

Ιταλοί περιγράφουν την κατάσταση  σε συζήτηση στο reddit

So this is my experience so far: 

24/02: schools closed for the week, kinda cool.

27/02: schools closed til 15/02. Still cool.

07/03: my city is in red zone: I won’t be able to see my father (he lives 300km from me, but I was used to see him every 10 days) for at least a month. I can’t hang out with friends, I need a certification to move inside my city. I’m going to the supermarket right now, I’m the only one outside. Please, don’t underestimate the virus and start acting right even if you aren’t in quarantine, because you don’t want to be, trust me.  Edit: just got out the supermarket, it was full of everything, so really none is running out of food. Only four/five people were allowed to be inside, the other ones had to wait in queue outside the supermarket.

Near Milan, queue at supermarket and pharmacy but no problems to get food. Buy masks if you find them, and hand sanitizer. Stay at home all the time you can. Maintain distance from other people. Do not panic, keep yourself informed but take a break over news, cause listening to death rate, people in ICU, etc the whole time can drive you mad.

Food is not a problem, grocery stores of every kind are allowed to stay open every day except the weekend, you can go buy groceries one person at the time. You can go out to walk the dog or to jog, alone. You can go to work, you can order and take away food, waiting outside, 1 metre of distance from anyone else, entering the shop one at the time. Every salesperson is required to wear a mask. You can go out after 18 but there is not really anywhere to go to. Every car can be stopped by police and you have to explain where you are going and why, in written, expecially if you are leaving or entering a town. Everyone is asked if you are boarding a bus or a train. You can not visit friends or family, except for care o health reasons. It's sunny and quiet, i'm not scared and i don't feel tension in the air, people are just careful. I live near Rome though, so it's not the worst here yet.

I live in Bergamo, the hardest hit zone of Lombardy. I feel like people are finally understand that this is not a joke. Everything is closed and streets are empty. At around 2AM last night, a cleaning crew walked through my street and sprayed something. I have no idea what. I am working from home and have some supplies to last. Seeing the new numbers has me worried.

• Thanks 1
  • Sad 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, gorilas13 είπε

Θα το σκεφτώ πολύ αν ξαναμπώ στο thread. Δεν ξέρω αν θα πάω απο κορωνοϊό αλλά από κρίσεις άγχους και πανικού θα πάω σίγουρα. Πιό καλα να μη βλέπεις και να μην ακούς τίποτα. Έτσι κι αλλιώς απομόνωση λένε και πλύσιμο χεριών, χαίρω πολύ. 

Έχω ελαφρύ πονόλαιμο 9-10 μέρες τώρα σαν τσούξιμο ειδικά τις βραδυνές ώρες, χωρίς πυρετό, χωρίς βήχα, χωρίς μπούκωμα. Ακριβώς το ίδιο και η κοπέλα μου που μένουμε μαζί. Δεν έχω πάει Ιταλία κτλ και ζούμε απομονωμένα λόγω περιοχής. Θα ζήσω..?

Να μάθεις να φιλτράρεις τι διαβάζεις, με αυτοέλεγχο σε όσα σκέφτεσαι και σε προβληματίζουν. Όσο θα προχωρούν οι μέρες θα διαβάζεις και χειρότερα εδώ μέσα από ανθρώπους που είναι αδιάβαστοι, ή πανικο-πεινασμένοι (νέα λέξη εφεύρεση)

Αν η περιοχή σου δεν έχει κρούσματα πιθανόν απλά να κολλήσατε την γριπη. Δεν είναι μόνο ο κορωνοϊός που χτυπάει τη πόρτα μας.

Ψυχραιμία.

• Thanks 1
Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, Sanjuro είπε

Διαβάζοντας αυτό περισσότερο αναρωτιέμαι τι άνθρωπος με τι ανησυχίες είσαι. Έχουμε να κάνουμε με confirmation bias ή έχεις κάποια θεωρία;;

Τι εννοεις "τι ανθρωπος ειμαι"; Πως να το παρω τωρα αυτο, καλα η ασχημα;

Εννοω οτι πχ οτι με τους περιορισμους κυκλοφοριας γινεται ενα μεγαλο πειραμα. Δεν εχει ξαναγινει κατι τετοιο σε περιοδους μη πολεμου. Στην Ευρωπη.

Επισης αλλοι προτεινουν καταργηση μετρητων λογω μολυνσης απο αυτα.

Και αλλα πολλα που δεν ειναι της παρουσης στιγμης.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, greekfragma είπε

Να μάθεις να φιλτράρεις τι διαβάζεις, με αυτοέλεγχο σε όσα σκέφτεσαι και σε προβληματίζουν. Όσο θα προχωρούν οι μέρες θα διαβάζεις και χειρότερα εδώ μέσα από ανθρώπους που είναι αδιάβαστοι, ή πανικο-πεινασμένοι (νέα λέξη εφεύρεση)

Αν η περιοχή σου δεν έχει κρούσματα πιθανόν απλά να κολλήσατε την γριπη. Δεν είναι μόνο ο κορωνοϊός που χτυπάει τη πόρτα μας.

Ψυχραιμία.

Δεν έχει κρούσματα η περιοχή. Η αδερφή μου είχε ανεβάσει πυρετό πριν 2 βδομάδες που είχε έρθει επαφή με άρρωστο παιδάκι μάλλον αλλά της περασε. Πήγα στο σπίτι περίπου εκείνες τις μέρες και είμαι και εγώ με πονόλαιμο 10 μέρες. Μαμωωω το σπίτι μου χαχαχα Αύριο θα αρχίσω να κουμπώνω Amoxil γιατί είμαι σε επικίνδυνη ομάδα και έχω φρικάρει.

Σας αφήνω το λοιπόν. Καλή αισχατολογία, με αι.

Επεξ/σία από gorilas13
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βλεπω νταλας μαβερικς και αυτο ειναι το τελευταίο παιχνίδι μεχρι νεοτέρας ! NBA  φινιτο λα μιουζικ!!!!!!!

https://www.sdna.gr/mpasket/700809_nba-apofasise-anaboli-toy-protathlimatos-pic

Επεξ/σία από OneWaySystem
Επισκέπτης
Δημοσ.
Μόλις τώρα, gorilas13 είπε

Δεν έχει κρούσματα η περιοχή. Η αδερφή μου είχε ανεβάσει πυρετό πριν 2 βδομάδες που είχε έρθει επαφή με άρρωστο παιδάκι μάλλον αλλά της περασε. Πήγα στο σπίτι περίπου εκείνες τις μέρες και είμαι και εγώ με πονόλαιμο 10 μέρες. Μαμωωω το σπίτι μου χαχαχα

Δεν εχω διαβασει για πονολαιμο και επισης δεν εχω διαβασει για καταροη μυτης.

Αλλα δεν ειμαστε γιατροι, αν συνεχισει και δεις εστω και κατι να αλλαζει προς το χειροτερο, πηγαινε σε ενα γιατρο.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, OneWaySystem είπε

Βλεπω νταλας μαβερικς και αυτο ειναι το τελευταίο παιχνίδι μεχρι νεοτέρας ! NBA  φινιτο λα μιουζικ!!!!!!!

Παίδες δεν είμαστε πανικοβλημένοι εδω μέσα , αυτα που βλέπετε ειναι η ζωή, συμβαίνει δίπλα σας , δεν είναι ονειρο, ξυπνήστε !!

δλδ σε λιγο δε θα δουμε zion???

😄😄

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, QuitLife είπε

Αλλα δεν ειμαστε γιατροι, αν συνεχισει και δεις εστω και κατι να αλλαζει προς το χειροτερο, πηγαινε σε ενα γιατρο.

Δεν έχω ούτε καταρροή, ούτε βήχα. Έχουμε και οι δυο σαν ενόχληση στον λαιμό, ιδίως το βράδυ αλλά σε λογικά πλαίσια. Σίγουρα ιό εχω τσιμπήσει αλλά ελπίζω καμια γρίπη.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, QuitLife είπε

https://eody.gov.gr/erotiseis-kai-apantiseis-gia-ton-neo-koronoio-sars-cov-2-gia-tis-ekpaideytikes-monades/

στα συμπτώματα λέει και για φαρυγγαλγια

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, xenos.p είπε

Αυτο πάει και για τους υπόλοιπους 

χαλαρωστε λίγο το ύφος σας! καταλαβαίνω ότι σας έχει πιάσει πανικός αλλά εφόσον θέλετε να απαντήσετε σε ένα σχόλιο κάντε το πολιτισμένα! Όχι σαν κράξιμο αλλά σαν ανταλλαγή απόψεων! Κάντε μια βόλτα σε αλλά θέματα να δείτε ποσό ομαλά πάνε οι συζητήσεις!  

Εμάς δεν μας έχει πιάσει πανικός. Απλά μας ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι για πολλοστή που κάποιος βγήκε από μια σπηλιά που ήταν κρυμμένος 3 μήνες, χωρίς να έχει ασχοληθεί να ενημερωθεί, χωρίς να αναρωτηθεί γιατί ο πανικός από όλα τα κράτη του κόσμου, τα χώνει σε όλους γιατί θεωρεί τους υπόλοιπους τρομολάγνους και αυτός τα ξέρει όλα.

• Sad 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...