Προς το περιεχόμενο

Κορωνοϊός στην Ελλάδα

billdanos
Μήνυμα προστέθηκε από Snoob

Τηρείτε τα παρακάτω, παρακαλώ:

1. Βάζετε πηγές στις ειδήσεις που μεταφέρετε. Ειδικά αν είναι κάτι αρνητικό, που ενδεχομένως να προκαλέσει ανησυχία σε όσους το διαβάσουν.

2. Μην αναπαράγετε γιατροσόφια, μαντζούνια και αυτοσχέδια "μέτρα προστασίας". 

3. Γράφετε κόσμια.

4. Αν εντοπίσετε μήνυμα  που κρίνετε πως χρειάζεται παρέμβαση συντονιστή, στείλτε αναφορά και αποφύγετε κάθε σχολιασμό, παράθεση κτλ.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης

Οποιος μπορει να δει στα αγγλικα εστω και με αγγλικους υποτιτλους,  εδω ειναι οτι πιο ξεκαθαρο και ακριβες εχω βρει μεχρι τωρα.

https://www.youtube.com/user/Campbellteaching/videos

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 15,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

4 λεπτά πριν, aekoupoli είπε

οχι ασκοπες εξοδους,να μην πηγαινουν εκει που υπαρχουν πολλα ατομα,να μην επισκεπτονται παππουδες γιαγιαδες κτλ,οχι χαιρετουρες φιλακια σταυρωτα,αντισηπτικο μαζι τους,σπιτι netflix και θα δουμε τι θα γινει στις επομενς 2 εβδομαδες,Εγω ολη μερα ειμαι με μασκα με φιλτρο στο σωτηρια,αν και κανονικα πρεπει να την φοραει αυτος που  νοσει

Η μάσκα με φίλτρο έχει βαλβίδα εξαγωγής αέρα, σωστά; Άρα δεν φιλτράρει τον αέρα που εκπνέει ο άρρωστος αν την φοράει εκείνος, ενώ η είσοδος αέρα φιλτράρεται κανονικά. Επομένως οι μάσκες με βαλβίδα είναι μόνο για τους υγιείς, ενώ οι μάσκες χωρίς βαλβίδα (οι απλές χειρουργικές) είναι για τους ασθενείς. Σωστά το έχω καταλάβει;

4 λεπτά πριν, neosstoforum είπε

3 άτομα έχουν διασωληνωθεί, ένας εκ των οποίον (ο πρώτος από το γκρουπ των Αγίων Τόπων) είναι σε κρίσιμη κατάσταση με πολυοργανική ανεπάρκεια. 

Μόνο 3 άτομα διασωληνωμένα σημαίνει δύο πράγματα:

1. Τα κρούσματα ακόμα είναι στην ευθεία φάση της καμπύλης, πολύ χαμηλά νούμερα.

2. Είμαστε ένα κλικ πριν την αλλαγή της καμπύλης. Σε 1 εβδομάδα θα μιλάμε για πολλαπλάσια κρούσματα και διασωληνωμένους. 

3. Καταφέραμε το απίθανο, είμαστε η Νότια Κορέα της Ευρώπης...

Πιστεύω ότι είμαστε στο 1&2, εύχομαι να συμβεί το 3. 

Υ.Σ. Είμαι ορθολογιστής...

2 λεπτά πριν, aekoupoli είπε

Σωτηρια εχουν φερει σιγουρα εναν διασωληνομενο,δεν ξερω αν ειναι μεσα στους 3 που λες,επισης ο ιος καθεται σε λαιμο και μυτη,αν παει σε πνευμονες ειναι επικινδυνο και για πιο νεες ηλικιες.Δεν ειμαι σιγουρος,οτι ακουω στην δουλεια μου σας λεω

Σέβομαι απόλυτα τη δουλειά σου πολύ περισσότερο αυτή τη στιγμή και για όλο το επόμενο διάστημα.

Μια παράκληση για τις καταχωρίσεις σου αν μου επιτρέπεις. Επειδή στο insomnia γράφουν όλοι χωρίς διακρίσεις ελεύθερα είτε έχουν πτυχίο ΜΙΤ είτε είναι το παλικάρι που δουλεύει στο φούρνο της γειτονιάς,.......πριν μας μεταφέρεις εικόνα να φιλτράρεις τι πρέπει να βγαίνει προς τα έξω και με ποιον τρόπο.

Και για δική σου ασφάλεια, και για να μην αρχίσουν οι υστερίες γιατί άλλα γράφεις και άλλα καταλαβαίνουμε απέξω.

• Like 5

Επισκέπτης
3 λεπτά πριν, gordonas είπε

Μακάρι η επίδραση του ζεστού καιρού να είναι μεγαλύτερη αλλά διαβάζω για 0,5. Αυτό σημαίνει ότι R0 θα πάει στο 2,0. Άρα χρειάζεσαι μέτρα που θα το μειώσουν κατά 60%. Θέλεις μέτρα στυλ Κίνας/Νότιας Κορέας.

Μεγάλο πείραμα η Ιταλία αυτή την στιγμή. Αν πιάσουν του μέτρα εκεί, υπάρχει ελπίδα. Αλλιώς μπορεί να χρειαστεί να επιβάλλουν ακόμα πιο σκληρά μέτρα. 

Εννοείται ότι ΑΥΡΙΟ πρέπει να σταματήσει στην Ελλάδα κάθε εμπορική δραστηριότητα. Δεν συζητάω για καφέ-μπαρ και λοιπές χαζομάρες που είναι ακόμα ανοιχτά. 

Ακομα στο θεμα της θερμοκρασιας (και της υγρασιας) δεν υπαρχουν βεβαιωμενα στοιχεια. Καποιοι λενε για την θερμοκρασια, αλλοι λενε οτι ειναι θεμα ηλιοφανειας (δλδ βιταμινης D δλδ ανοσοποιητικου).

Και οντως θαπρεπε να κλεισουν τα παντα, εκτος φαρμακειων και ειδων διατροφης. Εχεις δικιο.

5 λεπτά πριν, OneWaySystem είπε

Παιχταρά μου μακάρι να ήταν η άποψη μου και μακάρι να έπεφτα έξω!  Δυστυχώς είναι πολύ πιο τραγικά τα πράγματα από αυτά που λέω .. 

Με έκανες κ γέλασα πάντως φίλος- και δεν το λέω ειρωνικά-  να σαι καλά 😄

Μεσα στην ολη φαση το γελιο ειναι γιατρικο οποτε χαιρομαι. relax δεν θα πεθανουμε κιολας... or not ? 😛 

• Thanks 1

αμα εχει φιλτρο ενεργου ανθρακα φιλτραρει και εισοδο και εξοδο,και σε αυτες τισ μασκες δεν φοραμε δευτερη απλη απο μεσα οπως κανουν πολλοι,γιατι αφηνει κενα

• Thanks 1

6 λεπτά πριν, aekoupoli είπε

Σωτηρια εχουν φερει σιγουρα εναν διασωληνομενο,δεν ξερω αν ειναι μεσα στους 3 που λες,επισης ο ιος καθεται σε λαιμο και μυτη,αν παει σε πνευμονες ειναι επικινδυνο και για πιο νεες ηλικιες.Δεν ειμαι σιγουρος,οτι ακουω στην δουλεια μου σας λεω.

Φωτο απο κλινικη σημερα,88445892_597400277511832_2577749421559119872_n.jpg.8936bbc350bf5c56f4ca0ad0038960dd.jpg

Όχι, οι τρεις που ανέφερα είναι 2 στην Πάτρα και ένας στη Θεσσαλονίκη. Για τη "Σωτηρία" δεν είδα πουθενά αναφορά σε άρθρο. 

1 λεπτό πριν, QuitLife είπε

Ακομα στο θεμα της θερμοκρασιας (και της υγρασιας) δεν υπαρχουν βεβαιωμενα στοιχεια. Καποιοι λενε για την θερμοκρασια, αλλοι λενε οτι ειναι θεμα ηλιοφανειας (δλδ βιταμινης D δλδ ανοσοποιητικου).

Αυτή είναι η περίοδος που αρχίζω τα μπάνια, ευκαιρία λοιπόν να μην έχω πολλές δεύτερες σκέψεις γιατί από βιταμίνη D τα πάω πάντα υπέροχα στις εξετάσεις μου

4 λεπτά πριν, greekfragma είπε

Σέβομαι απόλυτα τη δουλειά σου πολύ περισσότερο αυτή τη στιγμή και για όλο το επόμενο διάστημα.

Μια παράκληση για τις καταχωρίσεις σου αν μου επιτρέπεις. Επειδή στο insomnia γράφουν όλοι χωρίς διακρίσεις ελεύθερα είτε έχουν πτυχίο ΜΙΤ είτε είναι το παλικάρι που δουλεύει στο φούρνο της γειτονιάς,.......πριν μας μεταφέρεις εικόνα να φιλτράρεις τι πρέπει να βγαίνει προς τα έξω και με ποιον τρόπο.

Και για δική σου ασφάλεια, και για να μην αρχίσουν οι υστερίες γιατί άλλα γράφεις και άλλα καταλαβαίνουμε απέξω.

ΔΙκιο εχεις,εγω γραφω αυτα που βλεπω και που ακουω για να μην γινουμε Ιταλια,γιατι οι πιο πολλοι το εχουν παρει στο χαβαλε και δεν ειναι ετσι.Αν πας ψυρρη κτλ θα ειναι τωρα γεματα τα μαγαζια λες και δεν συμβαινει τιποτα.

• Like 1

8 λεπτά πριν, QuitLife είπε

Οποιος μπορει να δει στα αγγλικα εστω και με αγγλικους υποτιτλους,  εδω ειναι οτι πιο ξεκαθαρο και ακριβες εχω βρει μεχρι τωρα.

https://www.youtube.com/user/Campbellteaching/videos

ακομα ενα βιντεο που αναφερει οτι ολο και πιο νεοι διασωληνωνονται τις τελευταιες μερες

Επισκέπτης
2 λεπτά πριν, gas83 είπε

ακομα ενα βιντεο που αναφερει οτι ολο και πιο νεοι διασωληνωνονται τις τελευταιες μερες

και που να δεις εδω τι λεει για αυτο το θεμα.

4 λεπτά πριν, papageord είπε

δεν θα πεθανουμε κιολας... or not ? 😛 

Εξαρτάται από την ηλικία μας !

Για σένα δεν ξέρω, εγώ πάντως τα έχω τα χρονάκια μου , αν και να σου πω την αλήθεια ποσώς με ενδιαφέρει για μένα, εγώ έχω τούμπανο οργανισμό 20αρη 😁

Για τους δικούς μου ανησυχώ που ειναι μεγάλοι άνθρωποι με πολλα προβλήματα υγείας και εάν κολλήσω εγώ αυτομάτως η σταματάω να τους βλέπω -ετσι και την πάρω χαμπάρι έγκαιρα την δουλειά- η τους στέλνω αδιάβαστους ! Ο λόγος που ανησυχώ είναι γιατί εχω πρόσβαση σε πολύ έγκυρη πληροφόρηση που ούτε ο γιατρός που συζητάμε εδώ δεν έχει ..

Το κλείνω εδώ γιατί θα μου ξαναπείς οτι γ@@κα πχαχαχααχ  Παω να δω τον λουζερ τον ντοσιτσ που θα βάλει καμια 40ρια πόντους και στο τέλος θα χάσει πάλι 😂

• Like 2

Βγήκε ο πορτοκαλής άνθρωπος (νο χεϊτ) και είπε πως θα απαγορεύσει τα ταξίδια απ'την Ευρώπη. (και προς;; Δεν κατάλαβα για να είμαι ειλικρινής. Έτσι όπως μιλάει ούτε Αμερικάνοι δεν καταλαβαίνουν τι λέει)

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...