Προς το περιεχόμενο

Κορωνοϊός στην Ελλάδα

billdanos
Μήνυμα προστέθηκε από Snoob

Τηρείτε τα παρακάτω, παρακαλώ:

1. Βάζετε πηγές στις ειδήσεις που μεταφέρετε. Ειδικά αν είναι κάτι αρνητικό, που ενδεχομένως να προκαλέσει ανησυχία σε όσους το διαβάσουν.

2. Μην αναπαράγετε γιατροσόφια, μαντζούνια και αυτοσχέδια "μέτρα προστασίας". 

3. Γράφετε κόσμια.

4. Αν εντοπίσετε μήνυμα  που κρίνετε πως χρειάζεται παρέμβαση συντονιστή, στείλτε αναφορά και αποφύγετε κάθε σχολιασμό, παράθεση κτλ.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πρώτη φορά σχολιάζω κάτι στο ίντερνετ σχετικά με τον κωρονοιο. Γενικά προσπαθώ να είμαι ψύχραιμος και λογικός στις σκέψεις μου και στα συμπεράσματα μου σε περιπτώσεις κινδύνου όπως αυτή που βρισκόμαστε τώρα με τον ιό.

Ωστόσο αυτή τη φορά έχω θορυβηθεί έντονα απο τις εξελίξεις, αλλα και από τις διαστάσεις που έχει πάρει το θέμα στην Ιταλία. Μια ανεπτυγμένη χώρα της Ε.Ε. με τόσο προηγμένο σύστημα υγείας και υποδομές γενικά, έχει καταφέρει να φτάσει στη 2η θέση σε αριθμό κρουσμάτων παγκοσμίως, με 12.000 περιπτώσεις οι οποίες αυξάνονται με γεωμετρικό ρυθμό πλέον, μέσα σε περίπου 2 μήνες. 

Είναι ξεκάθαρο ότι κάτι πήγε λάθος εκεί, και για μας πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα προς αποφυγή.. Για να γλιτώσουμε τα χειρότερα στο βαθμό που μπορούμε πλέον. 

Επεξ/σία από thomason993
  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 15,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οταν βλεπετε 'γνωστούς' να ειναι ανάμεσα στα κρούσματα αυτομάτως αυτό σημαίνει οτι κουβαλάνε χιλιάδες άνθρωποι τον ιό, πάρα πολλές χιλιάδες !

Σε 7 με 10 μέρες που θα αρχίσουν ανάμεσα στα πολλά να σκάνε και τα πολυ σοβαρά τα κρούσματα τότε είναι που θα αρχίσουν τα δύσκολα .. 

Επεξ/σία από OneWaySystem
  • Like 3

• Moderators
1 minute ago, argonaut said:

dedeacc6-6398-11ea-b3f3-fe4680ea68b5?fit

Καλά στην Αμερική προβλέπεται να γίνει σφαγή με το φαιδρό σύστημα υγείας που έχουν εκεί. Η Ιταλία μπροστά τους θα μοιάζει με σχολική εκδρομή στο πάρκο.

Θα γεμίζουν πτώματα στους δρόμους και δεν θα ενδιαφέρεται κανείς.

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, mprou είπε

Εγώ πάντως έχω βρει τη "ρουτίνα" μου ας πούμε με όλη αυτή την κατάσταση.

Κομμένες όλες οι βόλτες και επισκέψεις σε μέρη με συνωστισμό, άλλα σπίτια κτλ. Σπίτι μου επισκέψεις κομμένες. Φροντίζω να έχω επάρκεια σε βασικά αγαθά για τουλάχιστον 2 εβδομάδες έτσι και χρειαστεί να καραντινιαστώ. Στη δουλειά μου περιορίζομαι στο γραφείο μου όσο γίνεται.

Και όσο αντέξουμε!!! 😃

Απο οτι λενε το 60% - 70% θα το κολλησει μεσα στους επομενους μηνες. Οποτε ειναι ξεκαθαρο τι πρεπει να κανουμε ολοι. Αυτο-περιορισμο οσο μπορουμε απο μαζικες συγκεντρωσεις, προσωπικη καθαριοτητα στα χερια μας και στα αντικειμενα που πολυχρησιμοποιουμε (πχ κλειδια, κουμπια ασανσερ, κινητα κλπ), περιορισμο των ανω των 70 και των ομαδων υψ. κινδυνου οσο γινεται, και απο οτι διαβαζω καμια βιταμινη C & D3.

Επισης οσοι εχουν παιδια καλο θα ειναι να μην πηγαινουν σε καφετεριες μεσα και Internet καφε κλπ κλπ. Αυτα μπορει να το περασουν ηπια, αλλα θα το μεταφερουν. Και εδω ειναι που βλεπω τραγικη ανευθυνοτητα στους γονεις. Τραγικη. Αλλος παει το παιδι του στο κολυμβητηριο σαν να μην τρεχει τιποτα, αλλος το ειχε στειλει στο καρναβαλι στην Πατρα, αλλος λεει "ελα μωρε μια γριπη ειναι".

Επισης να σκεφτουμε και το αλλο, αυτους που θα αρωστησουν απο κατι ασχετο με τον Convid 9 (καρδιες, σπασιματα, εγχειρησεις, εγκεφαλικα) και δεν θα μπορουν να εχουν την φροντιδα που πρεπει, και ισως θα πεθανουν χωρις λογο, μια και τα νοσοκομεια θα ειναι τιγκα. Σημαντικο να υπαρξει καθυστερηση στις μολυνσεις και νεα κρουσματα. Οσο γινεται.

Επεξ/σία από Επισκέπτης

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, VanJ είπε

Εξέταση για COVID εννοείς; Ακριβή είναι αλλά κάνουν κι άλλα ιδιωτικά.

Γ δώσε λινκ ή όνομα...

Και αυτοί τα στέλνουν Παστέρ ή παρόμοια?

Επειδή στην λίστα είναι ακόμη κολλημένη στα 99 άτομα επιβαιβεωμενα ...οι περιπτώσεις π ξέρω για χτες 11 Μαρτίου δεν άλλαξαν τον αριθμό ;) .ίσως να τα αναφέρουν ανά Χ μερες ή απλά να μην τα δηλώνουν όπως η τουρκια

Επεξ/σία από kage

3 λεπτά πριν, Malthador είπε

Και εδώ πάντως δεν είναι λογικές οι ανακοινώσεις που κάνουν για τα κρούσματα.

Εγώ προσωπικά γνωρίζω 5 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις από φίλους/συγγενείς γνωστών και μόνο στην Αθήνα. Αποκλείεται να είναι μόνο 99 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Κι εγώ ξέρω κόσμο που παρακαλάει τον ΕΟΔΥ να κάνει τεστ γιατί έχουν παιδί με πυρετό, μαθητή σχολείου όπου υπήρχε επιβεβαιωμένο κρούσμα, και ο ΕΟΔΥ λέει "δεν σου κάνω τεστ, ίωση θα είναι, κάτσε σπίτι για 15 μέρες".

100% τα νούμερα στην ελλάδα είναι 10 φορές χειρότερα από αυτά που αναφέρουν.

• Like 1

1 λεπτό πριν, OneWaySystem είπε

Οταν βλεπεται 'γνωστους' να ειναι αναμεσα στα κρούσματα αυτο αυτομάτως σημαίνει οτι είναι χιλιάδες αυτοι που κουβαλάνε τον ιό, πολλές παρα πολλές χιλιάδες !

Σε 7 με 10 μέρες που θα αρχίσουν ανάμεσα στα πολλά να σκάνε και τα πολυ σοβαρά τα κρούσματα τότε είναι που θα αρχίσουν τα δύσκολα .. 

οι "γνωστοι" εχουν και ενα κυκλο απειρως μεγαλυτερο απο τον δικο μου και τον δικο μου.
Ειδικα το ζευγος εχει γυρισει τον μισο πλανητη παλι φετως, και δεν τους λες και ακοινωνητους ! 

υγ. Ρε bro δικιο εχεις ειναι ρδελο η κατασταση αλλα μην καταστροφολογεις συνεχεια please ! 

• Like 1

2 λεπτά πριν, papageord είπε

Οταν βλεπεται 'γνωστους' να ειναι αναμεσα στα κρούσματα αυτο αυτομάτως σημαίνει οτι είναι χιλιάδες αυτοι που κουβαλάνε τον ιό, πολλές παρα πολλές χιλιάδες !

Και αυτό επειδη...?

• Moderators
2 minutes ago, VanJ said:

Κι εγώ ξέρω κόσμο που παρακαλάει τον ΕΟΔΥ να κάνει τεστ γιατί έχουν παιδί με πυρετό, μαθητή σχολείου όπου υπήρχε επιβεβαιωμένο κρούσμα, και ο ΕΟΔΥ λέει "δεν σου κάνω τεστ, ίωση θα είναι, κάτσε σπίτι για 15 μέρες".

100% τα νούμερα στην ελλάδα είναι 10 φορές χειρότερα από αυτά που αναφέρουν.

Καλά πέραν αυτού, εγώ μιλάω για επιβεβαιωμένες περιπτώσεις που έχουν τσεκαριστεί και βγήκαν θετικοί.

Στο ευνοϊκό σενάριο τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι τουλάχιστον τριπλάσια από αυτά που έχουν ανακοινώσει πιστεύω. Κρατάνε low profile για να μην προκαλέσουν πανικό ίσως;

1 minute ago, aekoupoli said:

Τετραψηφιο ειναι το νουμερο σιγουρα,ξερω απο πρωτο χερι

Ποιό είναι το πρώτο χέρι; Είσαι διευθυντής στο Παστέρ ξέρω 'γω;

• Like 3

• Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 minutes ago, aekoupoli said:

Στο Σωτηρια δουλευω και βλεπω τι γινεται

Αδερφέ, αν υπάρχουν 1000 επιβεβαιωμένα κρούσματα, τότε θα έπρεπε να έχουμε και 100 άτομα σε ΜΕΘ μόνο λόγω κορονοϊού. Για την ώρα έχουμε 2 ή 3 σε όλη την Ελλάδα.

Τους υπόλοιπους τους κρύβουν κάτω από τα κρεβάτια;

Επεξ/σία από Malthador

3 λεπτά πριν, QuitLife είπε

Απο οτι λενε το 60% - 70% θα το κολλησει μεσα στους επομενους μηνες. Οποτε ειναι ξεκαθαρο τι πρεπει να κανουμε ολοι. Αυτο-περιορισμο οσο μπορουμε απο μαζικες συγκεντρωσεις, προσωπικη καθαριοτητα στα χερια μας και στα αντικειμενα που πολυχρησιμοποιουμε (πχ κλειδια, κουμπια ασανσερ, κινητα κλπ), περιορισμο των ανω των 70 και των ομαδων υψ. κινδυνου οσο γινεται, και απο οτι διαβαζω καμια βιταμινη C & D3.

Επισης οσοι εχουν παιδια καλο θα ειναι να μην πηγαινουν σε καφετεριες μεσα και Internet καφε κλπ κλπ. Αυτα μπορει να το περασουν ηπια, αλλα θα το μεταφερουν. Και εδω ειναι που βλεπω τραγικη ανευθυνοτητα στους γονεις. Τραγικη. Αλλος παει το παιδι του στο κολυμβητηριο σαν να μην τρεχει τιποτα, αλλος το ειχε στειλει στο καρναβαλι στην Πατρα, αλλος λεει "ελα μωρε μια γριπη ειναι".

Μου έρχεται ο άλλος σήμερα στη δουλειά, αψου και σνιφ σνιφ....εεε αλλεργία είναι μας λέει, κάθε χρόνο τέτοια εποχή έτσι είμαι... Να σημειώσω ότι στην εταιρεία μου μας έχουνε δώσει το ελεύθερο για τηλεργασία (που είναι εφικτό και για τους περισσότερους). Μην πολυλογώ, μόνο με τις κλωτσιές που δεν τον διώξαμε...

Τα θέλει ο ποπός μας, δυστυχώς....

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...