Προς το περιεχόμενο

Κορωνοϊός στην Ελλάδα

billdanos
Μήνυμα προστέθηκε από Snoob

Τηρείτε τα παρακάτω, παρακαλώ:

1. Βάζετε πηγές στις ειδήσεις που μεταφέρετε. Ειδικά αν είναι κάτι αρνητικό, που ενδεχομένως να προκαλέσει ανησυχία σε όσους το διαβάσουν.

2. Μην αναπαράγετε γιατροσόφια, μαντζούνια και αυτοσχέδια "μέτρα προστασίας". 

3. Γράφετε κόσμια.

4. Αν εντοπίσετε μήνυμα  που κρίνετε πως χρειάζεται παρέμβαση συντονιστή, στείλτε αναφορά και αποφύγετε κάθε σχολιασμό, παράθεση κτλ.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

bakasmarios εισαι για να μπεις επιτιμο μελος στο χλαπ?

Διάβασε τι έγραψα στο πρωτο μου ποστ που απαντησες και ειπες οτι θα μας δειρεις και τι μου απάντησες εσυ. Πουθενά δεν ειπα να πάνε οπου θέλουν. Ειπα οτι δεν ισχυουν τα περι καραντινας και δε θα μου απαγορεψει κανεις να βγάζω το παιδί μου έξω. Διευκρινησα για τα περι πολυκοσμίας και σαφως συμφωνω πως υπάρχει λογος που κλέινουν τα σχολεία. Επιβεβαιωμένο κρουσμα ομως σε παιδι δεν υπάρχει, αν εξαιρεσουμε τις περιπτωσεις των 2 εφηβων που οι γονεις τους πηγαν Ιταλια.

Προσοχη θέλει και οχι ο καθένας να κάνει το μακρυ του και το κοντο του. Ακολουθουμε οδηγίες.

Good for me βέβαια για μένα διοτι εκεί που μένουμε δεν έχουν έρθει ακομα οι ιοι. Αμφιβάλω βασικά αν μπορει να επιζήσει σε τέτοια θερμοκρασία.

Υ,Γ-

ΧΛΑΠ ρε!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 15,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

1 minute ago, baiosss said:

Σοβαρή ερώτηση.

Εάν κάποιος δεν έχει συμπτώματα και θέλει να είναι σίγουρος οτί δεν έχει προσβληθεί από τον ιό, επειδή μπορεί να έχει στο σπίτι άνθρωπο που έχει περάσει από χημειοθεραπείες και ανήκει στις ευάλωτες ομάδες, υπάρχει τρόπος να εξεταστεί, να κάνει κάπου κάποιο τεστ και να μάθει;

Χλωμό. Εδώ λένε σε ανθρώπους που παίρνουν τηλέφωνο στον ΕΟΔΥ με ξαφνικό βήχα και πυρετό να κάτσουν σπίτι και να πάρουν μόνο αν έχουν έντονο πυρετό και δύσπνοια. Σε εντελώς ασυμπτωματικούς δε νομίζω να εξετάσουν. Δικαιολογημένα, ίσως, γιατί ούτε φαντάζομαι πόσοι έχουν εποχική γρίπη αλλά θέλουν να ελεγχτούν για κορόνα, δεν τους αντέχει όλους το σύστημα.

Υπάρχει και η λύση εξέτασης σε ιδιωτικό βέβαια, αλλά με μεγάλο κόστος.

4 λεπτά πριν, paris_chav είπε

Αρα να επαναπαυτουμε στα μετρα που ειχαν παρει οι Ιταλοι οταν ειχαν 100 κρουσματα για να φτασουμε σε μερικες βδομαδες στο σταδιο που ειναι οι Ιταλοι σημερα.

Είπα πως εφόσον χρειαστεί να πάρουμε ότι μετρα χρειαστει. Τους ειδικους ακουμε και έχουμε το παράδειγμα της Ιταλιας. Προσωπικά πιστευω οτι έχουμε καθυστερησει να κλεισουμε σχολεία και επιχειρησεις με πολλούς εργαζομενους.

4 λεπτά πριν, baiosss είπε

Σοβαρή ερώτηση.

Εάν κάποιος δεν έχει συμπτώματα και θέλει να είναι σίγουρος οτί δεν έχει προσβληθεί από τον ιό, επειδή μπορεί να έχει στο σπίτι άνθρωπο που έχει περάσει από χημειοθεραπείες και ανήκει στις ευάλωτες ομάδες, υπάρχει τρόπος να εξεταστεί, να κάνει κάπου κάποιο τεστ και να μάθει;

ειμαι και εγω σε παρομοια φαση αλλα το βρισκω ασκοπο

1) εξεταζεσαι τωρα βγαινεις αρνητικος την επομενη ωρα μπορεις να εχεις κολλησει δεν σε εξασφαλιζει τιποτα

2) εκει που θα πας για την εξεταση πιθανοτατα να βρισκονται ήδη εκει ή να εχουν περασει λιγο πριν απο σενα φορεις του ιου

αρα πολλαπλασιαζεις τις πιθανοτητες να κολλησεις

η λυση για μενα ειναι ψυχραιμια,αυτοπεριορισμος και οσο μπορουμε μετρα προφυλαξης

6 λεπτά πριν, Apoll είπε

Επειδή χασκογέλαγες όταν ανέφερα Αμερική. 

https://nypost.com/2020/03/10/national-guard-deployed-to-ny-community-with-nations-largest-cluster-of-coronavirus/

https://www.nytimes.com/2020/03/10/nyregion/coronavirus-new-york-update.html

https://www.jurist.org/news/2020/03/new-york-governor-announces-covid-19-quarantine-north-of-new-york-city/

https://www.bbc.com/news/world-us-canada-51826317

Και αυτό προσπαθούν να αποφύγουν φίλτατε. Την ολοκληρωτική οικονομική καταστροφή. Στην Βρετανία παίρνουν μέτρα γιατί υπολογίζουν το 25% του εργατικού δυναμικού θα είναι ανά πάσα στιγμή άρρωστο στο σπίτι για του επόμενους 12 μήνες. Η οικονομική καταστροφή θα στείλει πολλούς στο δρόμο αν το κράτος & τράπεζες δεν ρυθμίσουν μέτρα να μην γίνει αυτό. 

Αλλά εσύ όπως και κάποιοι άλλοι μιλάτε για τρομολαγνεία, όμως όταν η μάνα σου και ο πατέρας σου σταλούν πίσω σπίτι με μια ασπιρίνη να πεθάνουν γιατί δεν υπάρχουν κρεβάτια στα νοσοκομεία, θα σκούζεις στα ΜΜΕ για την ανάλγεια του κράτους. Δεν θα καθίσεις να αναλάβεις την ατομική σου ευθύνη. 

Fake news. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ (είτε αρέσει είτε οχι, αυτή είναι) αναφέρει κάτι διαφορετικό. Σε τέτοιες περιπτώσεις έχει σημασία τι λέει η Αρχή και όχι ο καθένας.

• Super Moderators
18 minutes ago, matrixxx said:

Εμ, δεν την βρισκει ουτε ο ιος.

Η δική μου απορία είναι το τι γίνεται απο τους ταξιδιώτες που έρχονται από Τουρκια. Φαντάζομαι πως επειδή δεν καταγραφουν κρουσματα, τους θεωρούμε safe?

• Like 1

12 λεπτά πριν, gas7777 είπε

Θες να δοκιμασουμε τα ορια του Billdanου? Eγω δεν θέλω προσωπικά. 

Ποιος μιλησε για υπερβολη, ποιος μιλησε για Ιταλία. Στη καραντινα διαφώνησα και οπως φαίνεται λογικευτήκατε όλοι. 

Οτι ειπε ο πρωθυπουργος. Οτι ισχυει για τα παιδιά ισχύει για όλους. Προσοχή. Μακρυα απο πολυκοσμίες. Απλά πράγματα.

Αν πρέπει να μπουμε σε καραντινα σε επομενο στάδιο θα το κάνουμε και αυτο. Ως τοτε έχουμε πάρει περισσότερα μέτρα απ ότι οι Ιταλοι όταν ηταν στη θέση μας.

Νομιζω οτι εχεις μπλεξει τα μπουτια σου οποτε παμε απο την αρχη . Κλεισανε τα σχολεια γιατι τα παιδια ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ως υποψηφιοι φορεις ειδικα σε τετοιες μαζωξεις. Το να μου λες οτι δεν ειναι φορεις ειναι ατοπο δεδομενης της αποφασης να κλεισουν ολοι οι εκπαιδευτικοι οργανισμοι. Το να το πας σε ενα παρκο οπου ειστε ΜΟΝΟΙ σας η εστω με εναν δυο φιλους ειναι σαφως ασφαλεστερο απο τα σχολεια. (αν και κατ'εμε και ΠΑΛΙ ο κινδυνος υπαρχει καθως απο παρεα Α +Β+Γ με Α το παιδι σου, ο Β μπορει να ειναι φορεας (και εσυ δεν εχεις ΙΔΕΑ για το αν ειναι , οποτε σε παρακαλω μην γελιοποιησε) οποτε πιθανων να γινουν φορεας και ο Α και ο Γ και  μετα να προχωρησουμε σε επαφες με ατομα Δ , Ε και ουτω καθεξης , με τους φορεις να πολλαπλασιαζονται ακομα και αν οι ιδιοι δεν νοσουν ) . Το να τριγυρνανε ΟΛΑ οπως ειδα και εγω και οσοι βγηκαν σημερα απο το σπιτι τους , και με ολα εννοω καθε ηλικιας και οχι μονο μαθητες καθε κλαδου και ταξης , αλλα και οποιονδηποτε αλλον, με αποτελεσμα να βλεπουμε καφετεριες, εμπορικα, παιδικες χαρες και οποιον αλλο χωρο συναθροισης , ΚΑΤΑΜΕΣΤΕΣ ακυρωνει αυτοματα και μαλιστα με οχι απλα μηδενικο, αλλα αρνητικο αποτελεσμα , τον λογο που εκλεισαν οσα εκλεισαν. Ξεκολλατε μερικοι μερικοι , βγαλτε το κεφαλι σας απο την τρυπα που το εχετε χωσει σαν στρουθοκαμυλοι απο καρτουν , και καταλαβετε οτι εχουμε πανδημια , και δεν ηρθε απλα νωριτερα το καλοκαιρι . 

Οσο για το σημειο που λες "Ως τοτε έχουμε πάρει περισσότερα μέτρα απ ότι οι Ιταλοι όταν ηταν στη θέση μας."  υποθετω οτι επρεπε πρωτα να πεθανουν καπου στους 1000 και μετα να ιδρωσει το αυτακι μας ετσι ; 

Για να κλεισω , μια χαρα τα λετε και υποστηριζετε οτι μαρεγκα κατεβασει το κεφαλι σας και με οτι ερμηνεια θελετε εσεις, μεχρι να αρρωστησετε οι ιδιοι , η το παιδι σας, η συγγενης σας . Μετα ουρλιαζετε που ειναι το κρατος , ενω οι πραξεις σας ειναι συνωνυμες με το να πηγαινατε Ιταλια και να φιλαγατε καθε αρρωστο που βρισκατε μπροστα σας. 

• Like 3

• Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 minutes ago, billdanos said:

Η δική μου απορία είναι το τι γίνεται απο τους ταξιδιώτες που έρχονται από Τουρκια. Φαντάζομαι πως επειδή δεν καταγραφουν κρουσματα, τους θεωρούμε safe?

Implying ότι κάνουμε σκληρό έλεγχο στους υπόλοιπους ταξιδιώτες και μας ξεφεύγουν μόνο οι εκ Τουρκίας ορμώμενοι...

Επεξ/σία από Malthador
  • Like 1

• Super Moderators

31 minutes ago, Apoll said:

Αμερική γίνεται χαμός. Μέχρι και η εθνική φρουρά απέκλεισε ολόκληρη περιοχή στη ΝΥ και επέβαλε καραντίνα δια ροπάλου. 

Παίζει να έχει κολλήσει κι ο Trump...

@FilipposMD Καλησπέρα,

Ποιοι φορείς κάνουν το τεστ για τον ιό; Αληθεύει ότι ιδιωτικά νοσοκομεία/κέντρα προσφέρουν το τεστ; Μπορεί κάποιος που διαθέτει τα χρήματα να εξεταστεί με αξιοπιστία σε κάποιο ιδιωτικό φορέα;

Ευχαριστώ 

Όταν ο ίδιος ο Πρωθυπουργός βγαίνει και λέει αυτά που λέει σήμερα, καταλαβαίνεις ότι τα πράγματα τελικά είναι πολύ σοβαρά και περιμένουμε τσουνάμι. Καλή δύναμη και κουράγιο σε όλους γιατί όντως δεν υπάρχει περίπτωση να αντέξει το σύστημα υγείας μας. Λογικά θα πάθουμε χειρότερα από ότι οι Ιταλοί στις επόμενες μέρες.

• Like 3

3 λεπτά πριν, billdanos είπε

Γιατί επιμένεις; Αφού δεν έχουν κρούσματα. Μάλιστα ένας που κόλλησε είχε πάει στην κακιά Ευρώπη.

1 λεπτό πριν, bakasmarios είπε

Νομιζω οτι εχεις μπλεξει τα μπουτια σου οποτε παμε απο την αρχη . Κλεισανε τα σχολεια γιατι τα παιδια ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ως υποψηφιοι φορεις ειδικα σε τετοιες μαζωξεις. Το να μου λες οτι δεν ειναι φορεις ειναι ατοπο δεδομενης της αποφασης να κλεισουν ολοι οι εκπαιδευτικοι οργανισμοι. Το να το πας σε ενα παρκο οπου ειστε ΜΟΝΟΙ σας η εστω με εναν δυο φιλους ειναι σαφως ασφαλεστερο απο τα σχολεια. (αν και κατ'εμε και ΠΑΛΙ ο κινδυνος υπαρχει καθως απο παρεα Α +Β+Γ με Α το παιδι σου, ο Β μπορει να ειναι φορεας (και εσυ δεν εχεις ΙΔΕΑ για το αν ειναι , οποτε σε παρακαλω μην γελιοποιησε) οποτε πιθανων να γινουν φορεας και ο Α και ο Γ και  μετα να προχωρησουμε σε επαφες με ατομα Δ , Ε και ουτω καθεξης , με τους φορεις να πολλαπλασιαζονται ακομα και αν οι ιδιοι δεν νοσουν ) . Το να τριγυρνανε ΟΛΑ οπως ειδα και εγω και οσοι βγηκαν σημερα απο το σπιτι τους , και με ολα εννοω καθε ηλικιας και οχι μονο μαθητες καθε κλαδου και ταξης , αλλα και οποιονδηποτε αλλον, με αποτελεσμα να βλεπουμε καφετεριες, εμπορικα, παιδικες χαρες και οποιον αλλο χωρο συναθροισης , ΚΑΤΑΜΕΣΤΕΣ ακυρωνει αυτοματα και μαλιστα με οχι απλα μηδενικο, αλλα αρνητικο αποτελεσμα , τον λογο που εκλεισαν οσα εκλεισαν. Ξεκολλατε μερικοι μερικοι , βγαλτε το κεφαλι σας απο την τρυπα που το εχετε χωσει σαν στρουθοκαμυλοι απο καρτουν , και καταλαβετε οτι εχουμε πανδημια , και δεν ηρθε απλα νωριτερα το καλοκαιρι . 

Οσο για το σημειο που λες "Ως τοτε έχουμε πάρει περισσότερα μέτρα απ ότι οι Ιταλοι όταν ηταν στη θέση μας."  υποθετω οτι επρεπε πρωτα να πεθανουν καπου στους 1000 και μετα να ιδρωσει το αυτακι μας ετσι ; 

Για να κλεισω , μια χαρα τα λετε και υποστηριζετε οτι μαρεγκα κατεβασει το κεφαλι σας και με οτι ερμηνεια θελετε εσεις, μεχρι να αρρωστησετε οι ιδιοι , η το παιδι σας, η συγγενης σας . Μετα ουρλιαζετε που ειναι το κρατος , ενω οι πραξεις σας ειναι συνωνυμες με το να πηγαινατε Ιταλια και να φιλαγατε καθε αρρωστο που βρισκατε μπροστα σας. 

Που το ξέρεις ότι τριγυρνάνε ΟΛΑ? 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...