Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Snoob

Τηρείτε τα παρακάτω, παρακαλώ:

1. Βάζετε πηγές στις ειδήσεις που μεταφέρετε. Ειδικά αν είναι κάτι αρνητικό, που ενδεχομένως να προκαλέσει ανησυχία σε όσους το διαβάσουν.

2. Μην αναπαράγετε γιατροσόφια, μαντζούνια και αυτοσχέδια "μέτρα προστασίας". 

3. Γράφετε κόσμια.

4. Αν εντοπίσετε μήνυμα  που κρίνετε πως χρειάζεται παρέμβαση συντονιστή, στείλτε αναφορά και αποφύγετε κάθε σχολιασμό, παράθεση κτλ.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Μόλις τώρα, rhtoras είπε

Τι δεν έκανε καλά ή κάθε Ιταλία?

Η Ιταλία όταν ξύπνησε είχε μπει ο ιός στην δεύτερη φάση. Στη φάση της ανεξέλεγκτης διασποράς στην κοινότητα. Με άλλα λόγια: Είχαν φάει μερικά γκολακια απ'τα αποδυτήρια.

• Like 3
  • Απαντ. 15,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Ζητάει αναβολή του αγώνα η Γουλβς λόγω του κορωνιού που κόλλησε ο Μαρινάκης.

πανέξυπνος ο πρόεδρος του Ολυμπιακού χαχα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, Sanjuro είπε

Η Ιταλία όταν ξύπνησε είχε μπει ο ιός στην δεύτερη φάση. Στη φάση της ανεξέλεγκτης διασποράς στην κοινότητα. Με άλλα λόγια: Είχαν φάει μερικά γκολακια απ'τα αποδυτήρια.

Άρα μου λες ο,τι μια "προηγμένη" ευρωπαϊκή χώρα δυτικού τύπου τα έκανε μαντάρα.

Άρα είτε δεν είναι και τόσο προηγμένη είτε το έκανε επίτηδες. Δεν μπορεί να συμβαίνει κάτι άλλο.

Και επειδή (για τους μη έχοντας παρωπίδες) οι ίδιοι μας κυβερνάνε εδώ φαντάσου τι θα γίνει.'

Προσωπικά έχω αρχίσει και είμαι ζαμανφού αλλά όπωσδήποτε γίνονται λάθος χειρισμοί στο θέμα.

Βέβαια όπως είπε και κάποιος άμα δεν έχεις παιδιά δεν ξέρεις και είσαι ακατάλληλος να λες τη γνώμη σου, οπότε...

Επεξ/σία από rhtoras
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Sanjuro είπε

ανεξέλεγκτη διασπορά θα έχουμε και εδω μετά απο τα 150-200 κρούσματα. Είτε τραβάς την πρίζα απο όλη την χώρα και απαγορεύεις τα παντα είτε το δέχεσαι. Δεν ειμαι υπερ του ενος η του άλλου αλλα αν κρίνω απο τα μέτρα (τα ποια?!) είμαστε στο "το δεχόμαστε".

Δημοσ.
55 λεπτά πριν, billdanos είπε

Που να δείτε επίσης πόσο κοστίζει...(αν και αυτό στο link είναι φάρμακο με τη συγκεκριμένη ουσία που λένε και μπορεί να είναι για άλλη δουλεια) 😛 

Με τέτοιο κόστος μάλλον θα αναγκαστείς να επιλέξεις "γενόσημο"! Διάλεξε...πρόπολη ή αγιασμό; 😛

11 λεπτά πριν, billdanos είπε

Εγώ θα κάνω διάλειμμα γιατί από ένα σημείο και μετά είναι έως και ψυχοφθόρο!

Φροντίστε μόνο να μη σφαχτείτε (κυριολεκτικά) και να υποβάλλετε αναφορές όσο πιο γρήγορα γίνεται! :) 

Χαρά στο κουράγιο σου...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μια μοντελοποίηση με τριήμερη (11-13 Μαρτίου) πρόβλεψη από το Minitab.

1024350150_.png.5f70ce9de9f2b2a2a0203f81687684b1.png

Επεξ/σία από NiKoSmile
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, rhtoras είπε

Άρα μου λες ο,τι μια "προηγμένη" ευρωπαϊκή χώρα δυτικού τύπου τα έκανε μαντάρα.

Άρα είτε δεν είναι και τόσο προηγμένη είτε το έκανε επίτηδες. Δεν μπορεί να συμβαίνει κάτι άλλο.

Και επειδή (για τους μη έχοντας παρωπίδες) οι ίδιοι μας κυβερνάνε εδώ φαντάσου τι θα γίνει.'

Η Ιταλία ήταν η πρώτη στην Ευρώπη και είχε Fashion Week και Βενετσιάνικο καρναβάλι. Εμείς είδαμε το λάθος τους και κάναμε κάποιες (αρκετές; νωρίς για να κριθούν) προετοιμασίες.

8 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε

ανεξέλεγκτη διασπορά θα έχουμε και εδω μετά απο τα 150-200 κρούσματα. Είτε τραβάς την πρίζα απο όλη την χώρα και απαγορεύεις τα παντα είτε το δέχεσαι. Δεν ειμαι υπερ του ενος η του άλλου αλλα αν κρίνω απο τα μέτρα (τα ποια?!) είμαστε στο "το δεχόμαστε".

Μέχρι στιγμής στην Ελλάδα είμαστε στο σχετικά ελεγχόμενο βήμα βήμα. Δεν ξέρουμε αν θα τα μπιπ και εμείς.

Επεξ/σία από Sanjuro
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε

ναι να κλειδώσουμε το θέμα που προσφέρει ΚΑΙ πληροφορίες για μια ΠΟΛΥ σοβαρή κατάσταση επειδη ο άλλος δεν ξέρει οτι δεν έχει ευθύνη ενας επιστήμονας για την πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση. 

Γκουχου Γκουχου. Γιαυτό το λόγο ξεκίνησε το θέμα. Μην σχολιάσω που έχει καταλήξει 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, Sanjuro είπε

Μέχρι στιγμής στην Ελλάδα είμαστε στο σχετικά ελεγχόμενο βήμα βήμα. Δεν ξέρουμε αν θα τα μπιπ και εμείς.

απο αυτα που διαβάζω απο εδω και απο εκει έχουμε καμια 15αριά σήμερα. Δεν νομίζω οτι γίνετε πλέον να ελένξεις τοσο κοσμο που πηγε και τι έκανε. Ας ελπίζουμε οτι η ανακοίνωση θα τους διαψεύσει και θα ειναι αρκετα λιγότεροι. Πάντως προλαβαίνουμε την διασπορά αν κλείσουμε τα συνορα. Η σερβία το έκανε btw  

Spain

1η Μάρτη: 82 (οπως εμεις)

Σήμερα: 1400 :unsure:

Επεξ/σία από basilis_k6
  • Super Moderators
Δημοσ.
3 minutes ago, di maria kun said:

Γκουχου Γκουχου. Γιαυτό το λόγο ξεκίνησε το θέμα. Μην σχολιάσω που έχει καταλήξει 

Είναι αδύνατον να μην τα έχεις όλα σε ένα τέτοιο θέμα! Εδώ τα κάναμε για την Apple δεν θα τα κάνουμε τώρα που είναι το βασικό θέμα συζήτησης στον κόσμο? :)

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
35 λεπτά πριν, opera είπε

Από το 2015 και δεν υπάρχει ακόμη εμβόλιο και θέλουν να το φτιάξουν σε μήνες,δε ξέρω.

Σκόπιμα ή ανικανότητα το ίδιο μου κάνει

Αυτό που παρέθεσες μιλάει για ΕΝΑΝ κορονοϊό από τους πολλούς που ανήκουν στην "οικογένεια" των κορονοϊών, που είναι ένα είδος ιών, όχι ένας και μοναδικός ιός. Ο ιός του κειμένου που παρέθεσες ονομάζεται IBV από το Infectious Bronchitis Virus και προκαλεί λοιμώδη βρογχίτιδα στα οικόσιτα πτηνά.

Ομοίως, ο κορονοϊός που αντιμετωπίζουμε αυτή την περίοδο είναι ΕΝΑΣ κορονοϊός, όχι Ο κορονοϊός. Συγκεκριμένα το όνομά του είναι SARS-CoV-2 (από το Severe Acute Respiratory Syndrome Corona Virus 2) και προκαλεί την ασθένεια COVID-19 (από το COrona VIrus Disease 2019).

ΔΕΝ μιλάει το κείμενο που παρέθεσες για τον τωρινό ιό.

Επεξ/σία από FCastor
  • Like 6
  • Thanks 3
  • Super Moderators
Δημοσ.
2 minutes ago, FCastor said:

Αυτό που παρέθεσες μιλάει για ΕΝΑΝ κορονοϊό από τους πολλούς που ανήκουν στην "οικογένεια" των κορονοϊών, που είναι ένα είδος ιών, όχι ένας και μοναδικός ιός. Ο ιός του κειμένου που παρέθεσες ονομάζεται IBV από το Infectious Bronchitis Virus και προκαλεί λοιμώδη βρογχίτιδα στα οικόσιτα πτηνά.

Ομοίως, ο κορονοϊός που αντιμετωπίζουμε αυτή την περίοδο είναι ΕΝΑΣ κορονοϊός, όχι Ο κορονοϊός. Συγκεκριμένα το όνομά του είναι SARS-CoV-2 και προκαλεί την ασθένεια COVID-19 (από το COrona VIrus Disease 2019).

ΔΕΝ μιλάει το κείμενο που παρέθεσες για τον τωρινό ιό.

Με την ίδια λογική σταμάτησαν να πίνουν και την Corona μπύρα! :) 

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, NiKoSmile είπε

Μια μοντελοποίηση με τριήμερη (11-13 Μαρτίου) πρόβλεψη από το Minitab.

1024350150_.png.5f70ce9de9f2b2a2a0203f81687684b1.png

Το κρατάμε.

Βασικά στις 13 θα πρέπει να έχουμε περάσει σίγουρα τα 100.

Δημοσ.

Για όσους ενδιαφέρονται να ψάξουν για το Remdesivir που δοκιμάζεται, μπορούν να κοιτάξουν εδώ. Στο clinicaltrials.gov είναι υποχρεωμένοι οι σπόνσορες των κλινικών μελετών να δημοσιεύουν τα στοιχεία από τις κλινικές μελέτες σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου κι αν διεξάγονται. 

• Thanks 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...