Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Snoob

Τηρείτε τα παρακάτω, παρακαλώ:

1. Βάζετε πηγές στις ειδήσεις που μεταφέρετε. Ειδικά αν είναι κάτι αρνητικό, που ενδεχομένως να προκαλέσει ανησυχία σε όσους το διαβάσουν.

2. Μην αναπαράγετε γιατροσόφια, μαντζούνια και αυτοσχέδια "μέτρα προστασίας". 

3. Γράφετε κόσμια.

4. Αν εντοπίσετε μήνυμα  που κρίνετε πως χρειάζεται παρέμβαση συντονιστή, στείλτε αναφορά και αποφύγετε κάθε σχολιασμό, παράθεση κτλ.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.
1 minute ago, logistoulis said:

εγώ έχω και την άλλη απορία, έστω ότι κολλάς διαπιστωμένα με τη βούλα και κάνει τον κύκλο της και όλα καλά

μετά το διβδόμαδο θεωρείσαι ότι έχεις ανοσία; κυκλοφορείς αέρα πατέρα παντού; αν είναι να το επιδιώξουμε 

Με βάση τις στατιστικές αναλύσεις ναι. Υπήρξε όμως ένας μικρός αριθμός κρουσμάτων που ο ιός εμφανίστηκε μετά την περίοδο των 14 ημερών. 

Για την ανοσία δεν έχω ιδέα τι παίζει...

• Απαντ. 15,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, logistoulis είπε

εγώ έχω και την άλλη απορία, έστω ότι κολλάς διαπιστωμένα με τη βούλα και κάνει τον κύκλο της και όλα καλά

μετά το διβδόμαδο θεωρείσαι ότι έχεις ανοσία; κυκλοφορείς αέρα πατέρα παντού; αν είναι να το επιδιώξουμε 

Μια και από όσο ξέρω δεν έχουν ακόμα καταλήξει σε τέτοιο συμπέρασμα, δεν θα έβαζα και στοίχημα για την ώρα. Τουλάχιστον err on the side of caution και συνέχισε να παίρνεις τις προφυλάξεις σου, ήτοι κανόνες υγιεινής.

• Like 1
Δημοσ.

Αυτό δεν το είδα να αναφέρεται εδώ... εκτός κι αν χάθηκε μέσα σε πολλά comments.

Σωτήρης Τσιόδρας: Ο λοιμωξιολόγος πατέρας επτά παιδιών και ψάλτης.

https://www.thebest.gr/article/572189-sotiris-tsiodras-o-loimoxiologos-pateras-epta-paidion-kai-psaltis

Περιμένουμε τώρα από αυτόν τον άνθρωπο να πάει κόντρα στην εκκλησία;

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, logistoulis είπε

Go for it!

95Qwu7Y.png

• Super Moderators
Δημοσ.
1 minute ago, KalishBioloid said:

Αυτό δεν το είδα να αναφέρεται εδώ... εκτός κι αν χάθηκε μέσα σε πολλά comments.

Σωτήρης Τσιόδρας: Ο λοιμωξιολόγος πατέρας επτά παιδιών και ψάλτης.

https://www.thebest.gr/article/572189-sotiris-tsiodras-o-loimoxiologos-pateras-epta-paidion-kai-psaltis

Περιμένουμε τώρα από αυτόν τον άνθρωπο να πάει κόντρα στην εκκλησία;

Αλήθεια τώρα στοχοποιείς τον άνθρωπο επειδή έχει 7 παιδιά και ψέλνει??? Πάμε καλα?

• Like 7
  • Thanks 4
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, billdanos είπε

Ναι έβαλα επιπλεον περιγραφή, είναι φάρμακο με την ίδια δραστική ουσία στην οποία αναφέρονται.

Διάβασα και για το Actemra το οποίο επίσης δεν ειναι φθηνό!

Όχι, καθόλου φθηνό. Παρόμοιες τιμές θα δεις και στα ογκολογικά φάρμακα. Φαντάσου, επίσης, ότι η τιμή αυτή προκύπτει έπειτα από διαπραγματεύσεις των φαρμακευτικών με την κυβέρνηση, είναι πιεσμένη προς κάτω σε σχέση με το πόσο θα τιμολογούνταν από τις εταιρείες αν ήταν στην ευχέρεια τους. 

Οι τιμές όμως δεν είναι ανεξήγητα στα ύψη. Για να αναπτυχθούν τα φάρμακα αυτά έχουν δαπανηθεί εκατομμύρια και η πατέντα έχει συγκεκριμένα χρόνια που ισχύει. Οπότε στο διάστημα που ισχύει η πατέντα θα πρέπει να βγει το κόστος συν το κέρδος. 

Δημοσ.
29 λεπτά πριν, lightsout είπε

Αν είναι όντως αληθές το περιστατικό, είναι αδιανόητο αυτό που έγινε λαμβάνοντας ειδικά υπόψιν ότι πρόκειται για ογκολογικούς ασθενείς. Αδιανόητο, πραγματικά. 

Δεν τα βάζουμε με την εκκλησία. Στο φιλελευθεριστάν είμαστε το ξέχασες? Εδώ βγαίνει μητροπολίτης και λέει οτι γλυφει το πάτωμα και κοινωνεί μετά από άρρωστους και δεν τον μπουζουριάσανε. Με οποιαδήποτε δημοκρατική κυβέρνηση θα τον είχαν βάλει μέσα, για σπορά ψευδών ειδήσεων και άλλες κατηγορίες. Τώρα είναι απλά Τρίτη...

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, FCastor είπε

Μια και από όσο ξέρω δεν έχουν ακόμα καταλήξει σε τέτοιο συμπέρασμα, δεν θα έβαζα και στοίχημα για την ώρα. Τουλάχιστον err on the side of caution και συνέχισε να παίρνεις τις προφυλάξεις σου, ήτοι κανόνες υγιεινής.

καλά προφανώς, επίσης και να μην νοσήσεις μεταφέρεις μικρόβια μπορεί να κολλήσεις κάποιον

απλά μέσα σε αυτό το χαμό το να το έχεις περάσει και να την έχεις βγάλει καθαρή είναι μάλλον λυτρωτικό ως συναίσθημα, από το να περιμένεις το άγνωστο

δεν είπαμε να πηγαίνεις να γλέιφεις τα χερούλια μετά 

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
9 minutes ago, logistoulis said:

https://www.lifo.gr/now/tech_science/273086/koronaios-pente-imeres-thelei-na-epoastei-o-ios-emfanizoyn-symptomata-kai-meta-tin-karantina

"Υπολογίστηκε ότι για κάθε 10.000 άτομα που μπαίνουν σε καραντίνα δύο εβδομάδων, τουλάχιστον τα 101 θα εκδηλώσουν συμπτώματα μετά τη λήξη της απομόνωσης τους."

Δημοσ.

Δεν είναι περίεργα τέτοια κόστη για ανοσοκατασταλτικά και ογκολογικά φάρμακα. Άλλωστε ο τρόπος διάθεσής τους δεν είναι τόσο απλός όσο πάω σε γιατρό για συνταγή και μετά σε φαρμακείο να το πάρω.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Sanjuro είπε

Βρήκα τα αισιόδοξα νέα...

Δε κρατάει πολυ ουσιαστικά έχει τελιώσει το θεμα τζαμπα ασχολουμαστε.

• Confused 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, billdanos είπε

Αλήθεια τώρα στοχοποιείς τον άνθρωπο επειδή έχει 7 παιδιά και ψέλνει??? Πάμε καλα?

Επιστήμη και θρησκεία δε πάνε μαζί. Ειδικά σε τόσο σοβαρά ζητήματα που αν δεν παρθούν μέτρα (άμεσο λουκέτο στις Εκκλησίες) θα πεθάνει κόσμος.

• Super Moderators
Δημοσ.
1 minute ago, KalishBioloid said:

Επιστήμη και θρησκεία δε πάνε μαζί. Ειδικά σε τόσο σοβαρά ζητήματα που αν δεν παρθούν μέτρα (άμεσο λουκέτο στις Εκκλησίες) θα πεθάνει κόσμος.

Άκουσες ποτέ το συγκεκριμένο επιστήμονα να μιλάει για θέματα θρησκείας όταν κάνει τις ανακοινώσεις? Έχεις δει το βιογραφικό του???

Του πετάς λάσπη μόνο και μόνο γιατί δεν ανακοινώνει αυτό που επιθυμείς να ακούσεις?

• Like 13
  • Thanks 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...