Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Snoob

Τηρείτε τα παρακάτω, παρακαλώ:

1. Βάζετε πηγές στις ειδήσεις που μεταφέρετε. Ειδικά αν είναι κάτι αρνητικό, που ενδεχομένως να προκαλέσει ανησυχία σε όσους το διαβάσουν.

2. Μην αναπαράγετε γιατροσόφια, μαντζούνια και αυτοσχέδια "μέτρα προστασίας". 

3. Γράφετε κόσμια.

4. Αν εντοπίσετε μήνυμα  που κρίνετε πως χρειάζεται παρέμβαση συντονιστή, στείλτε αναφορά και αποφύγετε κάθε σχολιασμό, παράθεση κτλ.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Finn είπε

Σε ποιο; 

Θα μαθευτει σημερα η τις επομενες μερες. Παντως δεν πανε καλα τα πραγματα δεν ειναι ολοι μικρης ηλικιας που θα το περασουν σαν απλη γριπη.

• Απαντ. 15,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, billdanos είπε

Δες το λίγο και από την πλευρά όσων πρέπει να πάρουν αυτές τις αποφάσεις...

Αν δεν κλείσουν τίποτα και ο ιός επεκταθεί και έχεις θύματα θα σε κατηγορήσουν για ανικανότητα...

Αν τα κλείσεις όλα προληπτικά, παραλύσει η χώρα κλπ και τελικά δεν γίνει τίποτα κακό σε σχέση με τον ιό πάλι θα σε κατηγορήσουν πως κατέστρεψες τη χώρα χωρίς λόγο...

Δεν είναι όλα άσπρο/μαύρο...

αρα μου μιλας για μικροπολιτικα παιχνιδια στην πλατη του κοσμου...Για το αν ΘΑ κατηγορισει καποιος την κυβερνηση σε ενα ενδεχομενο (να μην γινει τιποτα κακο με τον ιο) που δεν παιζει γιατι η οικονομια θα καταστραφει θες δεν θες λογο της ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΚΑΤΡΑΚΥΛΑΣ ετσι και αλλιως. Το να γλυτωσεις δλδ κοσμο απο τον θανατο περνοντας μετρα και στο τελος ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΘΕΣ ειναι....παραλογο και πρεπει να το...ξανασκεφτω απο την πλευρα οσως πρεπει να παρουν αποφασεις....Τις αποφασεις φιλε μου αυτοι που καλουντε να τις παρουν ειναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ να τις παρουν βαση του κοινου καλου και οχι βαση του κομματικου καλου.Αν ειναι να σωσω ζωες ας με κατηγορισουν και για ανικανοτητα.Το να ''καταστρεψει καποιος την χωρα'' και ...χωρις λογο οταν εισαι εν μεσο πανδημιας ειναι ανεκδοτο σαν σκεψη.

• Moderators
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Arkin είπε

Θα μαθευτει σημερα η τις επομενες μερες. Παντως δεν πανε καλα τα πραγματα δεν ειναι ολοι μικρης ηλικιας που θα το περασουν σαν απλη γριπη.

Μην το πεις για να δουμε ποσο γρηγορα θα μαθευτει.

• Like 5
  • Super Moderators
Δημοσ.
3 minutes ago, matrixxx said:

Και βεβαια, οι απλοι ανθρωποι θα σε κατηγορησουν αν δεν κανεις κατι και απλωθει ο ιος με πολλες απωλειες ανθρωπινες, οι επιχειρηματιες αν κανεις και παθει τζιζ η οικονομια. Και ο καθενας εχει τις προτεραιοτητες του και τις "αγαπες" του και δρα αναλογα.

Αν πάθει "τζιζ" η οικονομία οι επιχειρηματίες πιστεύεις πως θα έχουν το μεγαλύτερο πρόβλημα? Νομίζω ξεχνάμε εύκολα ενώ τα έχουμε όλα πολύ ...πρόσφατα! 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
51 λεπτά πριν, parlapipas25 είπε

Πώς πάει η Ισπανία;16 του μήνα πάω Βαρκελώνη.Ξενοδοχεια αεροπλάνο είναι όλα πληρωμένα.Λετε να ακυρώσω και να μπορέσω να πάρω τα χρήματα πίσω;

Η κατάσταση πως έχει τώρα:  Δεν υπολειτουργεί κάτι σε θέμα τουρισμού (μουσεία κτλ είναι ανοιχτά). Η καθημερινότητα έξω είναι απολύτως φυσιολογική. Προφανώς και το νο1 θέμα συζήτησης είναι ο ιός αλλά κατά τα άλλα δεν εντοπίζεις κάτι τραγικό έξω, ελάχιστα άτομα φορούν μάσκες. Μετρό, λεωφορεία κτλ γεμάτα από κόσμο.  Δεν έχω εικόνα τι γίνεται σε νοσοκομεία όμως. 

Απ την άλλη,  εταιρίες ήδη ακυρώνουν επαγγελματικά ταξίδια,  physical meetings γίνονται remotely και κάποιες εταιρίες προετοιμάζονται για work from home. Επίσης,  έχω εμπειρία φίλης Ιταλίδας που ενώ έχει πολλά από τα συμπτώματα, είχε ταξιδέψει Μιλάνο (καταγωγή από εκεί) πριν 2 βδομάδες και είναι και αεροσυνοδός, έχει καλέσει τη hotline (Βαρκελώνη) και της είπαν να περιμένει σπίτι και θα την ειδοποιήσουν, (απ την περασμένη Πέμπτη). Από τότε έχει καλέσει άλλες 5 φορές (καλεί κάθε μέρα) και κάθε φορά της λένε ότι τα στοιχεία της ΔΕΝ έχουν καταγραφεί και ότι εντός της ημέρας θα  περάσουν να την ελέγξουν, αλλά ακόμα άφαντοι. Και όλα αυτά στη Βαρκελώνη που το  δημόσιο σύστημα υγείας δεν συγκρίνεται καν με το ιδιωτικό ελληνικό (εμπειρικά μιλώντας).

Γνώμη μου λοιπόν είναι να μην έρθεις, γιατί τα περιστατικά είναι αρκετά περισσότερα από τα ήδη καταγεγραμμένα, όσο περνάει ο καιρός η λογική λέει ότι αναγκαστικά θα περιοριστούν πολλές δραστηριότητες. Σε 1 βδομάδα (ή και λιγότερο/περισσότερο) η "χαλαρή" κατάσταση μπορεί να αλλάξει, ίσως αρχίσουν να κλείνουν μουσεία κτλ, να αναγκαστείς να μπεις σε καραντίνα γυρνώντας Ελλάδα. Γενικά υπάρχουν πολλές ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ να σου βγει ξινό.  

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, AtiX είπε

Ξεπερνάω τα προσωπικά μιας και το σημαντικότερο που θα πρέπει να καταλάβεις είναι ότι ο πανικός και ο φόβος είναι ο χειρότερος σύμβουλος... Αυτή τη στιγμή και να κλείσουν τα πάντα εδώ στην Ελλάδα, δεν θα υπάρξει σοβαρή διαφορά στην εξέλιξη των κρουσμάτων, αφού η κυριότερη αιτία εξάπλωσης πλέων είναι η ανεύθυνη συμπεριφορά των φορέων ή νοσούντων... Μόλις χθες βγήκαν και είπαν ότι άτομα που ήταν σε καραντίνα κυκλοφορούσαν έξω και έρχονταν σε επαφή με άλλους...

ρε φιλε....ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΠΕΙΔΕΙ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΚΑΙ Η ΚΥΡΙΟΤΕΡΗ ΑΙΤΙΑ ΕΞΑΠΛΩΣΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΕΥΘΥΝΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΑΝΕΥΘΗΝΟΥ ΠΟΥ ΛΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΣΤΗΛΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΚΟΛΛΕΙΣΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ 300 ΠΑΙΔΙΑ....Ακριβως για τους λογους που λες ΟΧΙ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ,ΑΛΛΑ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΔΙΑΦΟΡΑ στα κρουσματα στο μελλον.

• Sad 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
2 minutes ago, PantKo said:

αρα μου μιλας για μικροπολιτικα παιχνιδια στην πλατη του κοσμου...Για το αν ΘΑ κατηγορισει καποιος την κυβερνηση σε ενα ενδεχομενο (να μην γινει τιποτα κακο με τον ιο) που δεν παιζει γιατι η οικονομια θα καταστραφει θες δεν θες λογο της ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΚΑΤΡΑΚΥΛΑΣ ετσι και αλλιως. Το να γλυτωσεις δλδ κοσμο απο τον θανατο περνοντας μετρα και στο τελος ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΘΕΣ ειναι....παραλογο και πρεπει να το...ξανασκεφτω απο την πλευρα οσως πρεπει να παρουν αποφασεις....Τις αποφασεις φιλε μου αυτοι που καλουντε να τις παρουν ειναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ να τις παρουν βαση του κοινου καλου και οχι βαση του κομματικου καλου.Αν ειναι να σωσω ζωες ας με κατηγορισουν και για ανικανοτητα.Το να ''καταστρεψει καποιος την χωρα'' και ...χωρις λογο οταν εισαι εν μεσο πανδημιας ειναι ανεκδοτο σαν σκεψη.

Δεν είναι μικροπολιτικό το παιχνίδι! Είναι από τις πιο δύσκολες και επώδυνες αποφάσεις που καλείται να πάρει κάποιος! 

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.

Χτες παραβρεθηκα σε μια ανταλλαγη μαθητων erasmus....μια ισπανιδα καθηγητρια με φιλησε στο μαγουλο, σαν κινηση αβροφροσυνης οταν συστηθηκαμε...θα την σκαπουλαρω λετε;

• Moderators
Δημοσ.
22 ώρες πριν, billdanos είπε

Αν πάθει "τζιζ" η οικονομία οι επιχειρηματίες πιστεύεις πως θα έχουν το μεγαλύτερο πρόβλημα? Νομίζω ξεχνάμε εύκολα ενώ τα έχουμε όλα πολύ ...πρόσφατα! 

Ξερουμε ποσο γρηγορα ξεχναμε. Το ξερουμε απο παλια, αλλα παντα ελπιζεις. Δεν εχει και ανοσια στην πλυση εγκεφαλου αυτος ο λαος βεβαια. 

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, billdanos είπε

Δεν είναι μικροπολιτικό το παιχνίδι! Είναι από τις πιο δύσκολες και επώδυνες αποφάσεις που καλείται να πάρει κάποιος! 

σε εναν παγκοσμιο πανικο;;;; Οταν εχεις πλατη την δημοσια υγεια;;;; ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ ειδικα οταν τις περνουν τις ιδιες αποφασεις και τοσες αλλες χωρες και στο φωναζουν και οι ειδικοι.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, mindreader είπε

Χτες παραβρεθηκα σε μια ανταλλαγη μαθητων erasmus....μια ισπανιδα καθηγητρια με φιλησε στο μαγουλο, σαν κινηση αβροφροσυνης οταν συστηθηκαμε...θα την σκαπουλαρω λετε;

χούφτωστει χούφτωστει

• Like 3
  • Moderators
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, xxatziva είπε

χούφτωστει χούφτωστει

Σωστος, το θεμα ειναι αν θα την σκαπουλαρει η καθηγητρια! 

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, PantKo είπε

σε εναν παγκοσμιο πανικο;;;; Οταν εχεις πλατη την δημοσια υγεια;;;; ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ ειδικα οταν τις περνουν τις ιδιες αποφασεις και τοσες αλλες χωρες και στο φωναζουν και οι ειδικοι.

Δεν δείχνεις να καταλαβαίνεις πως η οικονομία επηρεάζει υπερβολικά την ποιότητα ζωής (την υγεία, αν θα έχουν να φάνε κλπ) των ανθρώπων. Δεν είναι απλά πράγματα αυτά, δεν κλείνεις τα πάντα και σώθηκες χωρίς πρόβλημα. Οι κινήσεις έχουν θετικά και αρνητικά και κόστος.

Μπορεί να θέλαμε (εγώ σίγουρα θα ήθελα) να ζούσαμε σε έναν άλλο κόσμο που η οικονομία δεν είναι τόσο σημαντικός παράγων αλλά δεν ζούμε σε έναν τέτοιο κόσμο.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, PantKo είπε

ρε φιλε....ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΠΕΙΔΕΙ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΚΑΙ Η ΚΥΡΙΟΤΕΡΗ ΑΙΤΙΑ ΕΞΑΠΛΩΣΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΕΥΘΥΝΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΑΝΕΥΘΗΝΟΥ ΠΟΥ ΛΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΣΤΗΛΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΚΟΛΛΕΙΣΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ 300 ΠΑΙΔΙΑ....Ακριβως για τους λογους που λες ΟΧΙ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ,ΑΛΛΑ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΔΙΑΦΟΡΑ στα κρουσματα στο μελλον.

Και γιατί δεν τα κρατάς μέσα μερικές μέρες, γονέας είσαι θα δικαιολογήσεις τις απουσίες...

Σταματά να γράφεις με κεφαλαία... Ούτε περισσότερη βαρύτητα σου δίνουν ούτε και δίκιο...

Επεξ/σία από AtiX
  • Like 3
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, PantKo είπε

Δεν είναι μικροπολιτικό παιχνίδι η προστασία της οικονομίας μιας χώρας. Αν δείτε την μεγάλη εικόνα, στην πλειοψηφία τους οι κυβερνήσεις στη Ευρώπη αντιδρούν με τον ίδιο τρόπο. Θα πρέπει να ληφθεί υπόψιν ότι τόσο η παγκόσμια οικονομία όσο κι αυτή της ΕΕ είναι σε μακροχρόνια ύφεση, δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...