Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Snoob

Τηρείτε τα παρακάτω, παρακαλώ:

1. Βάζετε πηγές στις ειδήσεις που μεταφέρετε. Ειδικά αν είναι κάτι αρνητικό, που ενδεχομένως να προκαλέσει ανησυχία σε όσους το διαβάσουν.

2. Μην αναπαράγετε γιατροσόφια, μαντζούνια και αυτοσχέδια "μέτρα προστασίας". 

3. Γράφετε κόσμια.

4. Αν εντοπίσετε μήνυμα  που κρίνετε πως χρειάζεται παρέμβαση συντονιστή, στείλτε αναφορά και αποφύγετε κάθε σχολιασμό, παράθεση κτλ.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, zio10 είπε

@PantKoΠοιος τα λέει αυτά;

φιλη που ζει εκει

Επεξ/σία από PantKo
  • Thanks 1
  • Απαντ. 15,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

«Πρέπει να επιλέγουμε ποιον θα φροντίσουμε και ποιον όχι, όπως σε κάθε πόλεμο. Αποφασίζουμε με βάση την ηλικία και την κατάσταση υγείας των ατόμων. Δεν το λέω εγώ, αλλά τα εγχειρίδια»,

https://www.protothema.gr/world/article/982945/koronoios-stin-italia-einai-san-na-ehoume-polemo-oi-efimerides-grafoun-oloi-sto-spiti/

• Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, k_w_t είπε

Εδω ο κοσμος χανεται και οι τραπεζες φοβούνται οτι θα αυξηθουν τα κοκκινα δανεια....

Αυτοι ειμαστε.... 

In other news, στην Ιταλία αποφάσισαν να αναστείλουν όλες τις αποπληρωμές για στεγαστικά δάνεια.

https://www.theguardian.com/business/live/2020/mar/10/markets-coronavirus-donald-trump-tax-cut-ftse-dow-italy-crash-recovery-business-live?page=with:block-5e674e218f08c2df6d27689d#block-5e674e218f08c2df6d27689d

• Like 2
Επισκέπτης
Δημοσ.
30 λεπτά πριν, PantKo είπε

ε καμια σχεση τα τροχαια με μια ξαφνικη πανδημια....Και ξαναλεω...Πια ειναι αυτα τα προβληματα που στην ζυγαρια με τον θανατο ειναι πιο βαρια;

Νομίζω πως αυτό που λέει ο φίλος είναι ακριβώς έτσι. Είμαστε άνθρωποι και η ανθρώπινη συμπεριφορά έχει όλες τις παραξενιές που τώρα δεν μας αρέσουν διότι δεν συμπεριφεροναι όπως θα έπρεπε

Από την άλλη, όλες αυτές οι παραξενιές είναι που μας κάνουν ανθρώπους (vs μηχανές....). 

Τωρα, αυτά περί οικονομικής καταστροφής είναι - κατά τη γνώμη μου - δε μεγάλο βαθμό καλλιεργημενος πανικός. (αλλά καταλαβαίνω ότι η κουβέντα περί οικονομικών συστημάτων δεν έχει ιδιαίτερο νόημα)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε

«Πρέπει να επιλέγουμε ποιον θα φροντίσουμε και ποιον όχι, όπως σε κάθε πόλεμο. Αποφασίζουμε με βάση την ηλικία και την κατάσταση υγείας των ατόμων. Δεν το λέω εγώ, αλλά τα εγχειρίδια»,

https://www.protothema.gr/world/article/982945/koronoios-stin-italia-einai-san-na-ehoume-polemo-oi-efimerides-grafoun-oloi-sto-spiti/

Ότι ας πούμε τι περιμένατε;

Τα συστήματα υγείας στην καλύτερη επιδοτούνται τόσο όσο απλά για να υπάρχουν. Στην χειρότερη των περιπτώσεων γίνονται έρμαια στην εμπορευματοποίηση.

Πρέπει να γίνει μια μεγάλη κουβέντα για το τι σύστημα υγείας θέλουμε και για το που πρέπει να πηγαίνουν οι φόροι μας. 

Επεξ/σία από christakos07
  • Super Moderators
Δημοσ.
12 minutes ago, PantKo said:

Συνεχισε να εισαι χαλαρουιτα... ''Το Μπέργκαμο είναι αυτή τη στιγμή η provincia με τα περισσότερα κρούσματα, εκατοντάδες στο νοσοκομείο, δεκάδες οι νεκροί. Αν υπολογίσουμε όλη τη Λομβαρδία, μιλάμε για χιλιάδες κρούσματα κ εκατοντάδες νεκρούς. Η αλήθεια είναι πως μέχρι αυτό το Σαββατοκύριακο το μέγεθος του προβλήματος δεν το είχαμε συνειδητοποιήσει κ τώρα βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια καταστροφή. Πληρώνουμε την αναποφασιστικότητα των πολιτικών κ την ηλιθιότητα των πολιτών που αρνούνται ακόμα κ τώρα να καταλάβουν ότι πρέπει να περιορίσουν στο ελάχιστο την κοινωνική τους ζωή. Μείνετε σπίτι! Αυτό φωνάζουν εξαντλημένοι σωματικά κ ψυχολογικά γιατροί κ νοσοκόμοι, αυτό λένε πλέον κ τα επίσημα μέτρα. Αυτό θέλω να πω κ σε εσάς εκεί, όσο είναι καιρός, μαζευτείτε, οργανωθείτε κ μείνετε όσο γίνεται σπίτι. Τώρα! Μετά θα είναι αργά. Εδώ ήδη κάποιοι αφήνονται να πεθάνουν, δεν μπορούν να τους διασωληνώσουν όλους. Εδώ, στον πλούσιο βορά της Ιταλίας, που καυχιέται για το επαρκέστατο σύστημα υγείας. Σκεφτείτε τί θα γίνει εκεί. Πρόληψη, μόνο αυτό μπορεί να σας σώσει, μη φτάσετε στο σημείο που είμαστε εμείς. Αυτά με αγάπη.''

Μα εσύ νομίζεις πως είμαι "χαλαρουίτα" γιατί απλά διαφωνούμε σε ορισμένα πράγματα. Εγώ από την πλευρά μου περιμένω τις επίσημες ανακοινώσεις, υπακούω σε αυτές ενώ ταυτόχρονα φροντίζω από την πρώτη μέρα να προσέχω ορισμένα βασικά πράγματα στην καθημερινότητά μου. 

• Like 1
Δημοσ.

ο ΠΘ γιατι δεν έχει κάνει ακόμα διάγγελμα? Σκέφτεται αν θα δυσαρεστήσει την εκκλησία? Μήπως πρεπει να γινουμε ιταλία πρωτα? Η θέση του επιβάλει να μιλήσει. Εκτός αν περιμένει τις θέσεις της ΕΕ αλλα αυτοί ακόμα δεν έχουν κανονίσει καν συνοδο ηγετων. τραγικο τουλάχιστον...

Δημοσ.

Έχει κανείς πληροφορίες για το που οφείλετε η διαφορά στη θνητότητα ανάμεσα σε Ιταλία και Νότια Κορέα;

Με βάση τα σημερινά δεδομένα(Ιταλία 9.172-463, Ν.Κορέα 7.517-54) είναι περίπου 5% έναντι 0.7%.

Τα δημογραφικά των χωρών παίζουν σίγουρα ρόλο,

Age structure, South Korea: 65 years and over: 14.12% ... (2017 est.)

Age structure,, Italy: 65 years and over: 21.69%... (2018 est.)

Τι άλλο όμως;

Δημοσ.
Μόλις τώρα, billdanos είπε

Μα εσύ αντιλαμβάνεσαι πως είμαι "χαλαρουίτα" γιατί απλά διαφωνούμε σε ορισμένα πράγματα. 

με εμενα διαφωνεις;; Διαφωνησε με αυτο που διαβασες απο την Ιταλια οχι με εμενα...Απαντησε τους δεν ξερετε εσεις που ψωφατε οι ειδικοι ξερουν και οι ειδικοι δεν μπορουν να κανουν λαθος σε κατι...Λεμε για πραγματα που ΠΡΕΠΕΙ να γινουν,βλεπεις οτι σε αλλες χωρες γινετε πανικος και η απαντηση σου ειναι ''παιδια οι ειδικοι ξερουν αν πρεπει να γινει κατι θα το κανουν''...Να υποθεσω τα ιδια ελεγαν πριν λιγες μερες και στην Ιταλια,ειδικοι και...μη...Και αντι να μαθουμε απο αυτο που βλεπουμε μπροστα μας και να αντιδρασουμε,καθομαστε και το συζηταμε...

• Like 1
Δημοσ.

Πολύ τρέλα έπεσε στις τελευταίες λίγες σελίδες εδώ μέσα. Δείγμα του πανικού που επικρατεί νομίζω.

2 ώρες πριν, billdanos είπε

Από τη στιγμή που εδώ και μερικές ημέρες έχουμε "ορφανά" κρούσματα, που δεν φαίνεται δηλαδή να έχουν σχέση με τα αρχικά, σημαίνει πως ο ιός κυκλοφορεί παντού γύρω μας και λογικά θα πρέπει να έχουμε δεκάδες κρούσματα καθημερινά. Νομίζω βέβαια πως απο ενα σημειο και μετά δεν θα μαθαίνουμε τα πραγματικά νούμερα (και νομίζω πως θα είναι σωστή κίνηση)...

Σχετικό: Αυτό που δεν βλέπω να συζητιέται γενικά είναι πως είναι σημαντικό να βλέπουμε κάποιους αριθμούς σε συνάρτηση με κάποιους άλλους. π.χ. Είναι σημαντικό να ξέρουμε στις διάφορες χώρες που παρουσιάζουν στατιστικά πόσα τεστ έχουν κάνει και σε ποιους.

Μια χώρα που έχει 200 επιβεβαιωμένα κρούσματα έχοντας κάνει 400 τεστ κατά πάσα πιθανότητα είναι σε χειρότερη κατάσταση από μια άλλη με 600 επιβεβαιωμένα κρούσματα (τα τριπλάσια) αλλά που έχει κάνει 5,000 τεστ.

Τα ίδια ισχύουν και σε σχέση με τον πληθυσμό, δηλαδή αν η Κίνα είχε 1000 κρούσματα και η Ελλάδα 100 τότε για την Ελλάδα θα έπρεπε να ανησυχούμε όχι για την Κίνα.

• Like 3
  • Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στην τάξη του γιου μου σήμερα είναι 3 παιδιά και σε όλο το νηπιαγωγείο είναι 7, επί συνόλου 80 παιδιών. Γονείς και δασκάλες εξανίστανται γιατί δεν έχει κλείσει το σχολείο, όταν στο δημοτικό κολλητά υπάρχουν πιθανά κρούσματα.

Το να τα κρατάμε οι γονείς μόνοι μας στο σπίτι είναι μεσοβέζικη λύση, καθώς δημιουργεί προβλήματα σε πρώτη φάση μαθησιακά και σε δεύτερη φάση εργασιακά.

Εντελώς ανοργάνωτοι όλοι, κράτος, περιφέρεια και δήμος. Καρναβάλια.

Randomιά εντελώς το ποιά σχολεία κλείνουν και ποιά όχι. Μιλάμε για μεγάλη ανευθυνότητα, όχι αστεία.

Επεξ/σία από Malthador
  • Like 2
  • Super Moderators
Δημοσ.
4 minutes ago, PantKo said:

με εμενα διαφωνεις;; Διαφωνησε με αυτο που διαβασες απο την Ιταλια οχι με εμενα...Απαντησε τους δεν ξερετε εσεις που ψωφατε οι ειδικοι ξερουν και οι ειδικοι δεν μπορουν να κανουν λαθος σε κατι...Λεμε για πραγματα που ΠΡΕΠΕΙ να γινουν,βλεπεις οτι σε αλλες χωρες γινετε πανικος και η απαντηση σου ειναι ''παιδια οι ειδικοι ξερουν αν πρεπει να γινει κατι θα το κανουν''...Να υποθεσω τα ιδια ελεγαν πριν λιγες μερες και στην Ιταλια,ειδικοι και...μη...Και αντι να μαθουμε απο αυτο που βλεπουμε μπροστα μας και να αντιδρασουμε,καθομαστε και το συζηταμε...

Άρα έχεις αποδείξεις πως το κλείσιμο σχολείων κλπ θα αλλαζε κάτι στην εξέλιξη του ιού στην Ιταλία? Επίσης αν εγώ, εσύ ή ο κόσμος στην Ιταλία φωνάζει πανικόβλητος, θα αλλάξει κάτι?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, lofter είπε

Έχει κανείς πληροφορίες για το που οφείλετε η διαφορά στη θνητότητα ανάμεσα σε Ιταλία και Νότια Κορέα;

Με βάση τα σημερινά δεδομένα(Ιταλία 9.172-463, Ν.Κορέα 7.517-54) είναι περίπου 5% έναντι 0.7%.

Τα δημογραφικά των χωρών παίζουν σίγουρα ρόλο,

Age structure, South Korea: 65 years and over: 14.12% ... (2017 est.)

Age structure,, Italy: 65 years and over: 21.69%... (2018 est.)

Τι άλλο όμως;

Σίγουρα παίζει ρόλο ότι στη Ν.Κορέα κάνουν περισσότερους ελέγχους αφού έχουν μέχρι και σύστημα για να παίρνουν δείγμα μέσα από drive-in.

Στην Ιταλία είναι πολύ πιθανό να είναι πολύ μεγαλύτερος ο αριθμός των κρουσμάτων, αλλά ελέγχονται περισσότερο αυτοί που είναι σε πιο κρίσιμη κατάσταση με αποτέλεσμα να έχουμε και αυξημένη αναλογία στους θανάτους.

Επεξ/σία από thomasG4
  • Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...