Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Snoob

Τηρείτε τα παρακάτω, παρακαλώ:

1. Βάζετε πηγές στις ειδήσεις που μεταφέρετε. Ειδικά αν είναι κάτι αρνητικό, που ενδεχομένως να προκαλέσει ανησυχία σε όσους το διαβάσουν.

2. Μην αναπαράγετε γιατροσόφια, μαντζούνια και αυτοσχέδια "μέτρα προστασίας". 

3. Γράφετε κόσμια.

4. Αν εντοπίσετε μήνυμα  που κρίνετε πως χρειάζεται παρέμβαση συντονιστή, στείλτε αναφορά και αποφύγετε κάθε σχολιασμό, παράθεση κτλ.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.
2 minutes ago, opera said:

Γνωστός τουλάχιστο απο το 2015 ο ιός  ,υπάρχει και έγγγραφο σύμφωνα με το οποίο οι Κινέζοι γνώριζαν αλλά σκόπιμα επέτρεψαν τη μετάδοση ,άλλη συζήτηση.

Σκόπιμα για ποιο λόγο? (πάω γυρεύοντας το ξέρω...)

• Sad 1
  • Απαντ. 15,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, billdanos είπε

Απόψεις υπάρχουν πολλές και προφανώς δεν μπορούν να συμφωνούν όλες μεταξύ τους. Όταν ανακοινωθούν επισήμως τα αντίστοιχα μέτρα από τους αρμόδιους φορείς οφείλουμε να τα δεχτούμε. Μέχρι τότε είναι απλές απόψεις. Τον Μόσιαλο τον ακούω και τον εμπιστεύομαι πάντως πολύ περισσότερο από κάποιους άλλους.

Αν το ψάξουμε περισσότερο επίσης θα δεις πως και ο ίδιος ο Μόσιαλος προτείνει μαθήματα διδασκαλίας μέσω e-learning και εκπαιδευτικής τηλεόρασης... Πως μας κόβεις σαν χώρα για κάτι τέτοιο???

απο το να πεθανει κοσμος ρε μεγαλε ΣΤΑ @@ ΜΟΥ τα ηλεκτρονικα μαθηματα για 3 μηνες...Μα τι συζητας;; Αν θα διαλεξω την ασφαλεια vs του e-learning??

5 λεπτά πριν, Fubar.gr είπε

Δέν είναι μια απόφαση που παίρνεται έτσι έυκολα. Αν κλείσουν τα σχολεία κάποιοι γονείς δέν θα πάνε στη δουλειά τους για να προσέχουν τα παιδιά. Ναι μέν επιβραδύνει την εξάπλωση αλλά δημιουργούνται άλλα προβλήματα.

θες να μου πεις οτι αυτοι οι γονεις που λες,τι κανουν καθε πασχα-χριστουγεννα και 3 μηνες καλοκαιρι; περνουν αδεια; Οπως προσεχουν τα παιδια τους αυτες τις εποχες θα τα προσεξουν και τωρα.

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, NiKoSmile είπε

Λίγα κρούσματα μέχρι στιγμής.

άρα αυτό υποδεικνύει ίσως ότι η ζέστη κάνει κάποια σημαντική διαφορά

θα ήταν καταστροφή για εμάς να μην έχει ομαλοποιηθεί η κατάσταση μέχρι την καλοκαιρινή τουριστική σεζόν 

• Super Moderators
Δημοσ.
Just now, PantKo said:

απο το να πεθανει κοσμος ρε μεγαλε ΣΤΑ @@ ΜΟΥ τα ηλεκτρονικα μαθηματα για 3 μηνες...Μα τι συζητας;; Αν θα διαλεξω την ασφαλεια vs του e-learning??

Για να πάρεις τόσο σημαντικά και αυστηρά μέτρα πρέπει να έχεις πριν τις κατάλληλες υποδομές. Αν δεν τις έχεις, θα αντιμετωπίσεις πολύ περισσότερα προβλήματα από αυτά που προσπαθείς να λύσεις. 

Είναι σα να μου λες πως επειδή κάθε χρόνο σκοτώνονται χιλιάδες στους δρόμους, θα πρέπει να απαγορεύσουμε την κυκλοφορία των οχημάτων... Δεν θα είχαμε μεν νεκρούς από τροχαία αλλά... 

• Like 3
Επισκέπτης
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, PantKo είπε

θες να μου πεις οτι αυτοι οι γονεις που λες,τι κανουν καθε πασχα-χριστουγεννα και 3 μηνες καλοκαιρι; περνουν αδεια; Οπως προσεχουν τα παιδια τους αυτες τις εποχες θα τα προσεξουν και τωρα.

Αυτες τις περιοδους βοηθανε και οι παπουδες γιαγιαδες, τωρα δεν μπορεις να το κανεις αυτο. Και κρινοντας απο τα δικα μου ανηωια εχω μια περιεργεια για το κατα ποσο τα παιδια θα καθονται σπιτι ειδικα με τον καιρο να καλυτερευει.

Σε αλλα νεα και στην κορεα δειχνουν να εχουν μερικο ελεγχο της καταστασης, αντιθετα στην ευρωπη παμε για ομαδικη καραντινα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, opera είπε

Γνωστός τουλάχιστο απο το 2015 ο ιός  ,υπάρχει και έγγγραφο σύμφωνα με το οποίο οι Κινέζοι γνώριζαν αλλά σκόπιμα επέτρεψαν τη μετάδοση ,άλλη συζήτηση.

Ποιος ιός;

Μιλάει για έναν κορονοϊό (οι κορονοϊοί είναι ολόκληρη οικογένεια ιών) που προκαλεί λοιμώδη βρογχίτιδα στα πτηνά και μάλιστα τα οικόσιτα (π.χ. κότες) και την ανάγκη δημιουργίας εμβολίου που μπορεί να χρησιμοποιηθεί in ovo, δηλ. μέσα στο αυγό (πριν εκκολαφθεί το κοτόπουλο).

Ο τωρινός δεν είναι Ο κορονοϊός, είναι ΕΝΑΣ κορονοϊός. Οι κορονοϊοί αφορούν κυρίως ζώα και πτηνά, αλλά ενίοτε κάποιοι προκαλούν ασθένειες και στον άνθρωπο με συνήθως ήπια συμπτώματα από το αναπνευστικό. Το κοινό κρυολόγημα, που προκαλείται κυρίως από ρινοϊούς, μπορεί π.χ. σε κάποιες περιπτώσεις να έχει προκληθεί από κορονοϊό.

Επεξ/σία από FCastor
  • Like 3
Δημοσ.
Μόλις τώρα, billdanos είπε

Για να πάρεις τόσο σημαντικά και αυστηρά μέτρα πρέπει να έχεις πριν τις κατάλληλες υποδομές. Αν δεν τις έχεις, θα αντιμετωπίσεις πολύ περισσότερα προβλήματα από αυτά που προσπαθείς να λύσεις. 

Είναι σα να μου λες πως επειδή κάθε χρόνο σκοτώνονται χιλιάδες στους δρόμους, θα πρέπει να απαγορεύσουμε την κυκλοφορία των οχημάτων... Δεν θα είχαμε μεν νεκρούς από τροχαία αλλά... 

ε καμια σχεση τα τροχαια με μια ξαφνικη πανδημια....Και ξαναλεω...Πια ειναι αυτα τα προβληματα που στην ζυγαρια με τον θανατο ειναι πιο βαρια;

Επισκέπτης
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, logistoulis είπε

άρα αυτό υποδεικνύει ίσως ότι η ζέστη κάνει κάποια σημαντική διαφορά

θα ήταν καταστροφή για εμάς να μην έχει ομαλοποιηθεί η κατάσταση μέχρι την καλοκαιρινή τουριστική σεζόν 

Με την οικονομικη καταστροφη που ερχεται καθως φαινεται αμφιβαλω αν πολλοι κανουν διακοπες.

• Moderators
Δημοσ.
12 minutes ago, billdanos said:

Αν το ψάξουμε περισσότερο επίσης θα δεις πως και ο ίδιος ο Μόσιαλος προτείνει μαθήματα διδασκαλίας μέσω e-learning και εκπαιδευτικής τηλεόρασης... Πως μας κόβεις σαν χώρα για κάτι τέτοιο???

Κάτσε, τι υποδομές χρειάζονται για να ανεβάσεις ένα βίντεο με μια παράδοση μαθήματος; Ή να σου στείλουν e-mail οι μαθητές σου με τις απορίες τους; 

Εντάξει προφανώς δεν είναι ίδια η αμεσότητα με το να έχεις τον καθηγητή μπροστά σου, αλλά τα παιδάκια ξέρουν να χειρίζονται tablet και κινητό από τα 3 τους πλέον. Δεν είναι τόσο μακρινό όσο το αφήνεις να εννοηθεί.

• Like 2
  • Sad 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, PantKo είπε

Αγαπουλες; Το θεμα ειναι απλο...Ο Π.Ο.Υ εχει βαρεσει ''κοκκινα''...Ο Π.Ο.Υ ομως δεν ειναι κυβερνηση ειναι οργανισμος.Δεν υπαρχει κυβερνηση που να πει ''δεν ειμαστε ετοιμοι'' ,''δεν μπορουμε να το ελενξουμε'', ''δεν πηραμε τα σωστα μετρα'' ,''πρεπει να πανικοβληθειτε''...ΚΑΜΙΑ στον κοσμο...ΜΥΑΛΟ ΕΧΕΤΕ (οσοι εχετε) να βγαλετε τα συμπερασματα σας...Εγω θυμαμε την ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΕΙΠΑΝ ΣΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ για εναν νεο ιο στην Κινα που εξαπλωνετε και οτι ο Π.Ο.Υ....ΘΑ κανει συνεδριαση 5 μερες (!!!!) μετα ειπα απο μεσα μου οτι την πατησαμε θα γινει της πουτανας.Δεν χρειαζετε να ειμαι γιατρος για να το καταλαβω.Υποτημισε ο Π.Ο.Υ την ολη κατασταση; Ναι και το παραδεχτηκε μετα οταν αρχισε να μιλαει για σοβαρο ενδεχομενο πανδημιας.Τωρα ειναι στα κοκκινα το θεμα...Και στην Ελλαδα πεταμε χαρταετο και σαν πολιτες και σαν κρατος...Οπως και αλλοι στον κοσμο οχι μονο εμεις.Οταν ακουω λοιπον απο τους ενχωριους ειδικους μην πανικοβαλεστε και την αντιθεση αυτου με τα ''κοκκινα'' του Π.Ο.Υ, μαλλον θα πρεπει να...πανικοβαλομε...Γιατι ξερω και βλεπω ποσο γραψαρχιδες ειναι οι Ελληνες (ειδαμε στο καρναβαλι,στον Πυργο,σε διαφορα ποστ και σχολια) και βλεπω και αδρανεια κρατικου μηχανισμου σε απλα πραγματα....ΔΕΝ θα το περασουμε ευκολα και μακαρι να κανω λαθος.Αλλα σπανια κανω...

To ΠΟΥ θα μπορούσε να κηρύξει πανδημία, το οποίο δεν έχει κάνει ακόμα. Αν το έκανε από τον Ιανουάριο, θα είχαν κλείσει αυτομάτως όλες οι πτήσεις από-προς Κίνα. Θα είχαν αποφύγει την περιοχή όλα τα κρουαζιερόπλοια . 

Γιατί δεν το έκανε το ΠΟΥ; Γιατί απλά τα τσεπώνουν από την Κίνα, απλά και σταράτα και θα ήταν μεγαλύτερη η οικονομική καταστροφή στην Κίνα. Είναι από τους 7 οργανισμούς του ΟΗΕ που ελέγχει πλήρως η Κίνα επίσης. (ηλίου φαεινότερον) . Ο Αιθίοπας πρόεδρος του ΠΟΥ είναι ο πρώην κουμουνιστής ΥΠΕΞ της χώρας. Μία χώρα που στηρίζεται σε Κινέζικα λεφτά και που η Κίνα προωθεί τα συμφέροντά της στον ΟΗΕ μέχρι που νέα κτήρια και οργανισμοί του ΟΗΕ ανοίγουν εκεί HQ με κινέζικα λεφτά. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Fact 1: O κόσμος (με την έννοια του γενικού πληθυσμού) κατά μέσο όρο είναι απελπιστικά ηλίθιος

Fact 2: O κόσμος γουστάρει να πανικοβάλεται και με αποτέλεσμα του ότι είναι απελπιστικά ηλίθιος πιστεύει ότι έχει δίκιο και κατέχει την απόλυτη αλήθεια και την μοιράζει αβέρτα

Όπως και να χει αν και το 95% όσων γράφουν εδώ μέσα δεν πρόκειται να καταλάβουν το παρακάτω βίντεο (πιθανότατα ούτε οι περισσότεροι γιατροί, εξάλλου σε μια επιδημία/πανδημία ο ρόλος του γιατρού είναι να δώσει την αγωγή στους ασθενείς, δεν είναι ούτε επιδημιολόγος, ούτε ερευνητής, ούτε σχεδιαστής έκτακτης ανάγκης (contingency planner), ούτε όλοι οι γιατροί είναι λοιμωξιολόγοι) θα χαρώ αν έστω και 2-3 μιλάνε την ίδια γλώσσα:

Επεξ/σία από Speculoos
  • Like 13
  • Super Moderators
Δημοσ.
2 minutes ago, Apoll said:

To ΠΟΥ θα μπορούσε να κηρύξει πανδημία, το οποίο δεν έχει κάνει ακόμα. Αν το έκανε από τον Ιανουάριο, θα είχαν κλείσει αυτομάτως όλες οι πτήσεις από-προς Κίνα. Θα είχαν αποφύγει την περιοχή όλα τα κρουαζιερόπλοια . 

Γιατί δεν το έκανε το ΠΟΥ; Γιατί απλά τα τσεπώνουν από την Κίνα, απλά και σταράτα και θα ήταν μεγαλύτερη η οικονομική καταστροφή στην Κίνα. Είναι από τους 7 οργανισμούς του ΟΗΕ που ελέγχει πλήρως η Κίνα επίσης. (ηλίου φαεινότερον) . Ο Αιθίοπας πρόεδρος του ΠΟΥ είναι ο πρώην κουμουνιστής ΥΠΕΞ της χώρας. Μία χώρα που στηρίζεται σε Κινέζικα λεφτά και που η Κίνα προωθεί τα συμφέροντά της στον ΟΗΕ μέχρι που νέα κτήρια και οργανισμοί του ΟΗΕ ανοίγουν εκεί HQ με κινέζικα λεφτά. 

Να αυτά διαβάζω και μετά μου λέτε πως ειρωνεύομαι... 

Anyway!

• Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, krakozia είπε

Με την οικονομικη καταστροφη που ερχεται καθως φαινεται αμφιβαλω αν πολλοι κανουν διακοπες.

μιλάω και για το ξένο χρήμα από τους τουρίστες , εμείς κάπως θα κάνουμε διακοπές ως συνήθως... 

Δημοσ.

Ολα τα αει έχουν servers elerning και οι καθηγητες ειναι ευσυνειδητοι και τα χρησιμοποιούν . Λεει για πιο κατω σε επιπεδο δημοτικου που θα γινει της κατινας θα δυσαρεστήσει και θα το μπλοκαρουν 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...