Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Snoob

Τηρείτε τα παρακάτω, παρακαλώ:

1. Βάζετε πηγές στις ειδήσεις που μεταφέρετε. Ειδικά αν είναι κάτι αρνητικό, που ενδεχομένως να προκαλέσει ανησυχία σε όσους το διαβάσουν.

2. Μην αναπαράγετε γιατροσόφια, μαντζούνια και αυτοσχέδια "μέτρα προστασίας". 

3. Γράφετε κόσμια.

4. Αν εντοπίσετε μήνυμα  που κρίνετε πως χρειάζεται παρέμβαση συντονιστή, στείλτε αναφορά και αποφύγετε κάθε σχολιασμό, παράθεση κτλ.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.
2 minutes ago, nvel said:

αυτό είναι μια πατέντα πριν πέντε χρόνια για ένα τροποποιημένο io που προσβάλει τις κότες. Έχει κάποια ειδική σημασία με το θέμα;

Το "Coronavirus" υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια. Φαντάζομαι είναι και αυτό μέρος των διαφορων σεναριων συνωμοσίας...

• Like 1
  • Απαντ. 15,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, billdanos είπε

Από τη στιγμή που εδώ και μερικές ημέρες έχουμε "ορφανά" κρούσματα, που δεν φαίνεται δηλαδή να έχουν σχέση με τα αρχικά, σημαίνει πως ο ιός κυκλοφορεί παντού γύρω μας και λογικά θα πρέπει να έχουμε δεκάδες κρούσματα καθημερινά. Νομίζω βέβαια πως απο ενα σημειο και μετά δεν θα μαθαίνουμε τα πραγματικά νούμερα (και νομίζω πως θα είναι σωστή κίνηση)...

Bill το θεωρεις σωστή κίνηση για να μην υπάρξει πανικός ή για την πίεση που ασκείται για δραστικότερα μέτρα;

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, billdanos είπε

Το "Coronavirus" υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια.

Φυσικά. Πρόκειται περί "οικογένειας" ιών που προσβάλει κυρίως ζώα και πτηνά αλλά συναντάται ενίοτε και στους ανθρώπους στους οποίους προκαλεί συνήθως ήπια συμπτώματα από το αναπνευστικό. Μάλιστα αποτελούν και μία από τις αιτίες του γνωστού σε όλους μας κοινού κρυολογήματος (συνήθως ευθύνονται ρινοϊοί για αυτό).

• Super Moderators
Δημοσ.
1 minute ago, pontez2 said:

Bill το θεωρεις σωστή κίνηση για να μην υπάρξει πανικός ή για την πίεση που ασκείται για δραστικότερα μέτρα;

Μα πάντα τον πανικό έχω στο μυαλό μου σαν το χειρότερο σενάριο! Αυτοί που έχουν αναλάβει το θέμα με τα μέτρα κλπ φαντάζομαι πως έχουν πρόσβαση σε όλα τα στοιχεία. 

Από την αρχή αυτό φοβάμαι και μετά τα του ιού! Δεν είπα πως είναι κάτι αστείο η απλό, απλά εκτιμώ πως οι επιπτώσεις από τον πανικό θα είναι πολύ πιο σοβαρές από όλα τα υπόλοιπα, 

• Like 4
Δημοσ.
24 λεπτά πριν, billdanos είπε

Από τη στιγμή που εδώ και μερικές ημέρες έχουμε "ορφανά" κρούσματα, που δεν φαίνεται δηλαδή να έχουν σχέση με τα αρχικά, σημαίνει πως ο ιός κυκλοφορεί παντού γύρω μας και λογικά θα πρέπει να έχουμε δεκάδες κρούσματα καθημερινά. Νομίζω βέβαια πως απο ενα σημειο και μετά δεν θα μαθαίνουμε τα πραγματικά νούμερα (και νομίζω πως θα είναι σωστή κίνηση)...

Σίγουρα έχουμε περισσότερα κρούσματα από τα επιβεβαιωμένα αφού μερικοί το περνάνε με ήπια ή και χωρίς συμπτώματα. Απλά πιστεύω ότι και τα επιβεβαιωμένα πρέπει να είναι περισσότερα γιατί πχ. νομίζω πάλι δεν λογάριασαν το κρούσμα στη Μυτιλήνη ή αυτό στο γυμναστήριο στην Αθήνα. Εκτός αν μας λένε ψέματα τα ΜΜΕ. 

Δημοσ.

οι αγορές σήμερα κινούνται σε θετικό πρόσημο. χαμηλά ακόμη αλλα αν συνεχίσουν μάλλον γνωρίζουν κατι που θα ανακοινωθεί εντος της ημέρας. βεβαια εχασαν αρκετά οπότε ίσως ειναι η αντιδραση μετα την πτωση και αρχισουν παλι να πεφτουν. στην ΕΕ βλέπω ειναι σε φάση "πετάμε χαρταετό ακόμα" όπως συνηθίζουν σε κάθε κρίση μέχρι το παρα πέντε.

Στην Ελλάδα τα κρούσματα φαίνετε πως ξέφυγαν πλέον, ιταλία δεν θα γίνουμε γιατι ειμαστε 2-3 φάσεις πριν απο αυτους και με αρκετά δεδομένα/πληροφορία/φοβο οπότε θα ειμαστε πιο δυσκολοι στην μετάδοση και σίγουρα θα βοηθησει λίγο και ο καιρός σιγα σιγα.

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, billdanos είπε

Το "Coronavirus" υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια. Φαντάζομαι είναι και αυτό μέρος των διαφορων σεναριων συνωμοσίας...

όμως το πρόβλημα δεν άφορα γενικά την οικογένεια των κορονοϊών που υπήρχε πάντοτε αλλά ειδικά ένα συγκεκριμένο ιο, τον SARS-CoV-2. Προφανώς κάποιοι αδυνατούν να καταλάβουν την διαφορά της οικογενείας ιών από ένα ιο.

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, FCastor είπε

Φυσικά. Πρόκειται περί "οικογένειας" ιών που προσβάλει κυρίως ζώα και πτηνά αλλά συναντάται ενίοτε και στους ανθρώπους στους οποίους προκαλεί συνήθως ήπια συμπτώματα από το αναπνευστικό. Μάλιστα αποτελούν και μία από τις αιτίες του γνωστού σε όλους μας κοινού κρυολογήματος (συνήθως ευθύνονται ρινοϊοί για αυτό).

Στα σκυλιά υπάρχει από το 1971. Γι'αυτό κ δεν επηρεάζονται ούτε μεταφέρουν τον ιό . Τώρα ένα κρούσμα που βρέθηκε στο hong Kong  δεν μπορεί να θεωρηθεί σοβαρο σύμφωνα με τα του who. Μάλλον ο κάτοχος του σκύλου του το μετεφερε

Δημοσ.
8 ώρες πριν, Apoll είπε

Μισό, ο ιός ήρθε από Ιταλία στην Ελλάδα και όχι από Κίνα. Χώρες που κλείσανε πτήσεις και σύνορα με την Κίνα ήταν η Ρωσία και η ΗΠΑ . Όποιος άλλος τολμούσε να το κάνει θα το μετάνοιωνε, ιδίως με την ρητορική τους για όσους το έκαναν. 

Το κράτος απαγόρευσε τα καρναβάλια,  όμως χιλιάδες πήγανε και βλέπεις πόσο διαδίδεται στην ευρήτερη περιοχή της Αχαϊας. Δηλαδή τί να κάνει το κράτος; Να στείλει τα ΜΑΤ και να τους σπασουν στο ξύλο; Το ίδιο γίνεται και με την εκκλησία. Το ίδιο και με τις τύπισσες που ήρθαν από Ιταλία και έκαναν τον γύρο της Θεσσαλονίκης & Αθήνας αντίστοιχα. Το ίδιο και ο παπάς που είπε "ένα βήχα είχα" και κόλλησε 50 άτομα. 

Αυτό δείχνει ότι είναι θέμα προσωπικής ευθύνης το να κολλήσει κάποιος,  την οποία εσύ με το post σου αποποιείσαι ρίχνοντάς όλη την ευθύνη στο κράτος. Και όμως όπως βλέπεις σε αυτή την συζήτηση, υπάρχει μια μεγάλη μερίδα που δεν τους ενδιαφέρει το θέμα γιατί "είναι μια γρίπη", "ε γερόντια είναι, τα έφαγαν τα ψωμιά τους".  ΕΣΥ τί κάνεις για να μην κολλήσεις και να μην μεταδόσεις τον ιό είναι το θέμα και όχι το κράτος που προσπαθεί να μην διαλύσει την οικονομία; 

Επίσης μην συγκρίνεις την φωτιά που είναι εμφανείς, με έναν ιό που είναι αόρατος και μεταδίδεται. 

ακριβως επιδει βλεπω την μεριδα που δεν τους ενδιαφερει το θεμα,και ακριβως γιατι εγω δεν αποποιουμαι την προσωπικη μου ευθηνη,λεω κλειστε τα σχολεια για να μην κολλησει το παιδι μου απο το παιδι αυτου που δεν τον νοιαζουν ολα αυτα οπως λες.Μου μιλας για προσωπικη ευθηνη σε αντιπαραθεση με το σχολειο που δεν ειναι προσωπικος μου χωρος αποκληστικα αλλα 300 παιδια κανουν οτι γουσταρουν ασχετος με το τι εχω πει εγω στα δικα μου παιδια.

Δημοσ.

Εχουν βρει την θεραπεία αλλά δεν μας την δίνουν; Αν την έδιναν τώρα μέσα στον πανικό δεν θα ήταν καλύτερα;   200 ευρώ το κομμάτι, σε δισεκατομμύρια ανθρώπους. win-win η κατάσταση.

Εδώ έχουν καταρρεύσει τα χρηματιστήρια, οι δουλειές πάνε κατά διαόλου, πλήττονται και οι φτωχοί και οι πλούσιοι. Η ανάπτυξη επιβραδύνεται.

Ποιο είναι το κέρδος;

Δημοσ.
7 ώρες πριν, Apoll είπε

@PantKo Επίσης δες εδώ. Τί μπορεί να κάνει το κράτος όταν ο κόσμος είναι βλαμμένος; Όμως και ο Δήμαρχος Πύργου, άλλος αυτός. Ξέρει ποιοί είναι αλλά δεν το λέει γιατί είναι προσωπικά δεδομένα, οπότε θα πρέπει ο εισαγγελέας & αστυνομία να γυρίζουν συνέχεια στα χωριά και στην πόλη να τους βρουν. 

https://www.tanea.gr/2020/03/09/greece/kataggelies-gia-astheneis-se-karantina-pou-kykloforoun-eleytheroi-paremvasi-eisaggelea/

Και είναι αυτό που λέω περί προσωπικής ευθύνης. Γιατί το επόμενο βήμα είναι να χώνει τον κόσμο το κράτος σπίτι και να αμπαρώνει εξωτερικά την πόρτα όπως κάνουν στην Κίνα. Και ας ψοφήσουν αυτοί μέσα..... 

''κατηγορω'' το κρατος γιατι δεν κανει πιο νωρις αυτο που πρεπει για να γλητωσουμε απο ολους αυτους τους βλαμμενους που λες.Συμφωνω με οσα λες.Φυσικα και δεν μπορει να ελενξει τον μαλακα που πηγε στο καρναβαλι ενω ειχε απαγορευτει.Αλλα αντι για 1.000.000 πηγαν 8.000 μαλακες και οχι το παιδι μου...Αν κλεισει τα σχολεια θα αποφυγεις τον στοκο-στοκους γονεις (ναι αυτους που δεν κανουν καν εμβολια στα παιδια τους γιατι ειναι του σατανα) που ισως εχουν κολλησει τον ιο και τα στηλουν σχολειο...Και το ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ειναι το μπορει να εχει κολλησει καποιος και να μην το ξερει καν γιατι δεν εκδηλωνει αμεσως συμπτωματα.Γιατι λοιπον να ρισκαρεις σε μαζικες συναθρησεις οπως το σχολειο-εκκλησια-γηπεδο κτλπ; Καλη η προσωπικη υγιηνη μαζι σου ΑΛΛΑ εισαι ανθρωπος...Το γαμιμενο το χερι θα το βαλεις στο προσωπο ΜΙΑ φορα χωρις να το σκεφτεις και ας εχεις απολυμανει τα χερια σου 100000 φορες...Την πατησες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, The_Judas είπε

Εχουν βρει την θεραπεία αλλά δεν μας την δίνουν; Αν την έδιναν τώρα μέσα στον πανικό δεν θα ήταν καλύτερα;   200 ευρώ το κομμάτι, σε δισεκατομμύρια ανθρώπους. win-win η κατάσταση.

Εδώ έχουν καταρρεύσει τα χρηματιστήρια, οι δουλειές πάνε κατά διαόλου, πλήττονται και οι φτωχοί και οι πλούσιοι. Η ανάπτυξη επιβραδύνεται.

Ποιο είναι το κέρδος;

Ε καλά σαν συνωμοσιολόγοι  οι Έλληνες δεν έχουμε ταίρι. Όλοι αυτοί που λένε ότι έχουν βρει το εμβόλιο ,δεν καταλαβαίνουν ότι οι ίδιοι που υποτίθεται ότι έφτιαξαν  τον ιό κινδυνεύουν λόγω εύκολης μεταδοτικότητας. Δηλαδή θα έφτιαχναν έναν ιο από  τον οποίο κινδυνεύουν να πεθάνουν οι ίδιοι για το κέρδος και μόνο;; Δεν γίνονται αυτά ρε παιδιά μην λέμε μπούρδες.Βγηκε αυτός ο Κραουνάκης και είπε αλοιφτειτε   με πρόπολη..δηλαδή okay..

Επεξ/σία από vargas
Δημοσ.

Θα ρίξω μια αιρετική ιδέα.....μήπως να επιτραπεί το κάπνισμα στους εσωτερικούς χώρους ...έστω περιορισμένα...με βάση την κακοκαιρία σκεφτείτε πόσοι βγαίνουν έξω στην παγωνιά για τζούρες , με αποτέλεσμα να "αδυνατίζει" η άμυνα τους λόγω κρύου...

• Confused 5
  • Sad 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
1 minute ago, masteripper said:

Θα ρίξω μια αιρετική ιδέα.....μήπως να επιτραπεί το κάπνισμα στους εσωτερικούς χώρους ...έστω περιορισμένα...με βάση την κακοκαιρία σκεφτείτε πόσοι βγαίνουν έξω στην παγωνιά για τζούρες , με αποτέλεσμα να "αδυνατίζει" η άμυνα τους λόγω κρύου...

20+ βαθμούς θα έχουμε απο δω και πέρα! Μπορείτε άφοβα να κάθεστε έξω ακόμη και με τα σώβρακα! 😛 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...