Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Snoob

Τηρείτε τα παρακάτω, παρακαλώ:

1. Βάζετε πηγές στις ειδήσεις που μεταφέρετε. Ειδικά αν είναι κάτι αρνητικό, που ενδεχομένως να προκαλέσει ανησυχία σε όσους το διαβάσουν.

2. Μην αναπαράγετε γιατροσόφια, μαντζούνια και αυτοσχέδια "μέτρα προστασίας". 

3. Γράφετε κόσμια.

4. Αν εντοπίσετε μήνυμα  που κρίνετε πως χρειάζεται παρέμβαση συντονιστή, στείλτε αναφορά και αποφύγετε κάθε σχολιασμό, παράθεση κτλ.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 15,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, takitsanos είπε

μεχρι τελος μαιου θα εχουμε στην ελλαδα καμια 400αρια κρουσματα, το πολυ με 2-3 θανατους και αυτα απο ηλικιωμενους, ολοι οι αλλοι θα γινουν καλα, και καπου εκει θα τελειωσει το θεμα corona virus...τουλαχιστον στην χωρα μας..

Δώσε μου και 3 σιγουράκια για το ΣΚ να βγάλουμε το σουπερμαρκετ αδερφέ!

• Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, afragorn είπε

Ή θα αρχίσουν να μας τα δίνουν σιγά σιγά για να μη πάθουμε κανένα σοκ. Γιατί αλλιώς είναι να ακούσουμε 50 νέα κρούσματα και αλλιώς 5 νέα κρούσματα κάθε 2 ώρες. 😛

Ακριβώς, αυτό σκέφτηκα και εγώ. Τα εργαστηριακά αποτελέσματα λογικά συνεχίζουν να βγαίνουν τουλάχιστον μέχρι το μεσημέρι. 

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
6 minutes ago, neosstoforum said:

Πρώτη φορά ανακοίνωσαν τόσο νωρίς τα νέα κρούσματα. Απορώ αν θα υπάρξουν και άλλα μέχρι το απόγευμα.

Από τη στιγμή που εδώ και μερικές ημέρες έχουμε "ορφανά" κρούσματα, που δεν φαίνεται δηλαδή να έχουν σχέση με τα αρχικά, σημαίνει πως ο ιός κυκλοφορεί παντού γύρω μας και λογικά θα πρέπει να έχουμε δεκάδες κρούσματα καθημερινά. Νομίζω βέβαια πως απο ενα σημειο και μετά δεν θα μαθαίνουμε τα πραγματικά νούμερα (και νομίζω πως θα είναι σωστή κίνηση)...

• Like 4
Δημοσ.
1 ώρα πριν, FCastor είπε

Επιτόπου ή περίμεναν τουλάχιστον να φτάσουν σε αεροδρόμιο; :P

Αφού δεν τον έριξαν επιτόπου με αλεξίπτωτο πάλι καλά να λέμε. 

• Moderators
Δημοσ.
15 minutes ago, FCastor said:

Ωραίος ο Μικές, τα λέει απλά και όμορφα. Παρακολουθώ από καιρό τα βίντεος του που κάνει για τις ιατρικές σειρές, δεν ήξερα ότ ιασχολείται και με την επικαιρότητα, θξ για το update.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, Malthador είπε

Ωραίος ο Μικές, τα λέει απλά και όμορφα. Παρακολουθώ από καιρό τα βίντεος του που κάνει για τις ιατρικές σειρές, δεν ήξερα ότ ιασχολείται και με την επικαιρότητα, θξ για το update.

Θα σου συνιστούσα να τσεκάρεις το κανάλι του και να ρίξεις μια ματιά και στα άλλα. Ψυχαγωγικά σε ένα βαθμό, αλλά ιδιαίτερα ενημερωτικά και εκπαιδευτικά (και το λέω ως της ίδιας ειδικότητας). Με απλά λόγια, χωρίς φανφάρες και διαφημίσεις προϊόντων και τα ρέστα.

Επεξ/σία από FCastor
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 minutes ago, billdanos said:

που δεν φαίνεται δηλαδή να έχουν σχέση με τα αρχικά

Σίγουρα έχουν πάντως έτσι; Απλώς δεν έχει γίνει established κάπως. Θέλω να πω, δεν έχει προκύψει ότι ο ιός είναι airborne. Έχασα κάποια εξέλιξη;

Επεξ/σία από Kostasspil
  • Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 minutes ago, Kostasspil said:

Σίγουρα έχουν πάντως έτσι; Απλώς δεν έχει γίνει established κάπως. Θέλω να πω, δεν έχει προκύψει ότι ο ιός είναι airborne. Έχασα κάποια εξέλιξη;

Προφανώς και κόλλησαν από κάποιον που έχει ταξιδέψει στις γνωστές χώρες.

Απλά η αλυσίδα μεγάλωσε πλέον και δεν μπορούν να φτάσουν στον πρώτο κρίκο, δηλαδή δεν έχουν κάποιο γνωστό που να ταξιδέψε εξωτερικό, ούτε κάποιο γνωστό γνωστού που να ταξιδέψε εξωτερικό, κόλλησαν από κάποια τρίτη επαφή.

Και νομίζω ότι κάπου εδώ παύει να έχει νόημα και η ιχνηλάτηση, αφού έχουμε ορφανά κρούσματα πλέον. Δεν χρειάζεται να σπαταλάμε τεστς για όλες τις επαφές που είχε ο κάθε ασθενής, αρκεί το στενό οικογενειακό περιβάλλον. Δεν γίνεται contained πλέον ο ιός.

Επεξ/σία από Malthador
  • Like 3
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Snoob είπε

Πηγαίνω σούπερ μάρκετ χτες, να πάρω έναν πουρέ να φτιάξω για σήμερα το μεσημέρι.

Καλά, δεν περιγράφεται ο πανικός ορισμένων, είχε απλώσει η άλλη το μπράτσο και κατέβαζε τα μακαρόνια στο καλάθι με τις χεριές. Είχαμε απομείνει να την κοιτάζουμε, πελάτες και υπάλληλοι.

Τροχάδην μετά η ίδια στα αντισηπτικά μαντηλάκια (περιττό να πω ότι δεν υπήρχε συσκευασία ούτε για δείγμα, η ώρα 8:15 χτες το βράδυ, "ίσως" έχουν την Τετάρτη ξανά) δεν βρήκε τίποτε, όρμησε στα μωρομάντηλα, πήρε πέντε συσκευασίες 3+1 δώρο.

Μάταια προσπάθησε μια κοπέλα εκεί να της εξηγήσει πως τα μωρομάντηλα είναι για να σκουπίζουμε πισινούς, δεν είναι αντισηπτικά.

Χθες παντως Κερκυρα κανεις πανικος...Επρεπε να μου εκει να την ακολουθω και να της βγαζω τα μακαρονια απο το καροτσι....

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, Kostasspil είπε

Το πιο απλό, έστω υποθετικό σενάριο; Μέσα στις τελευταίες εβδομάδες κάποιος θετικός (χωρίς να ξέρει ότι είναι θετικός ο άνθρωπος) που μπορεί να είχε πάει σουπερμάρκετ ή να είχε πάρει το μετρό ή να είχε ταξιδέψει με ΚΤΕΛ ή... ή... ή... έβηξε ή φτερνίστηκε. Καναδύο τρεις πέντε άλλοι κοντά του κόλλησαν αλλά άργησαν να εμφανίσουν συμπτώματα ή το εμφάνισαν ήπια σαν κρυολόγημα. Μη γνωρίζοντας περί θετικού κοντά τους δεν έδωσαν -όπως είναι και λογικό- σημασία (χειμώνας είναι, ιώσεις, γρίπες, κλπ). Πήγαν στη δουλειά τους, στο καφενείο, στο σινεμά. Ξερόβηχας. Τσουπ.

Το θέμα από ένα σημείο και μετά δεν είναι να γίνει contained ο ιός καθώς δεν είναι ή δεν θα είναι εφικτό. Είναι να καθυστερήσει και να απλωθεί χρονικά η εξάπλωσή του από το να σκάσουν πολλά κρούσματα ταυτόχρονα και επομένως πολλά -όπως θεωρούνται για το κάθε σύστημα υγείας τα πολλά- σοβαρά και χρήζοντα νοσηλεία κρούσματα ταυτόχρονα. Εκτός αυτού, όσο το καθυστερείς, τόσο πλησιάζεις σιγά σιγά σε ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο και σε ασφαλές και αποτελεσματικό φάρμακο.

Επεξ/σία από FCastor
  • Like 3
  • Super Moderators
Δημοσ.
9 minutes ago, zio10 said:

Δεν πρέπει να κλείσει το thread. Το θέμα είναι πολύ σοβαρό, ίσως από τα σοβαρότερα που έχουμε ζήσει.

Κοίτα, αν το δούμε λίγο πιο σοβαρά κανονικά θα έπρεπε να κλείνει σε κάθε σελίδα του μέχρι τώρα (βάζω και τον εαυτό μου πολλές φορές στις αφορμές) μιας και το μόνο που προσφέρουν τέτοια θέματα είναι ένα είδος "ψυχοθεραπείας" και εκτόνωσης για όλους μας. Δεν θα σωθεί κανείς διαβάζοντας το topic ούτε θα μάθει κάτι που δεν το γνωρίζει ήδη.

Απλά ταυτόχρονα, όπως συμβαίνει και στον έξω κόσμο, βλέπετε πως μας έρχονται κάποιοι που φροντίζουν να διαβάζουν μόνο "ειδήσεις" καταστροφολογίας, από πηγές "ψεκασμένων" κλπ και απαιτούν να ενημερωθούν όλοι για αυτά. Στην αρχή το παίρνεις στην "πλάκα" και κάνεις χιούμορ. Συνεχίζουν. Τους κάνεις μετά μια απλή σύσταση. Συνεχίζουν. Τους το ξαναλές. Γίνονται επιθετικοί. Τους πετάς έξω. Ξαναγράφονται με νέους λογαριασμούς κατά τα ξημερώματα για να προλάβουν να σου ρίξουν καμια Χριστοπαναγία/κατάρα για το σόι/κλπ και πάει λέγοντας.

Αυτή η τοξικότητα δεν είναι ανεκτή εδώ μέσα και υπάρχουν απειρα άλλα μέρη στο internet για να πάνε και να εκτονωθούν ανενόχλητοι και να βρουν και υποστηρικτές! Δεν έχουμε πρόβλημα με την αντίθετη άποψη αλλά με τις αρρωστημένες συμπεριφορές... :) 

6 minutes ago, opera said:

Ναι, τι?

• Like 7
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...