Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Snoob

Τηρείτε τα παρακάτω, παρακαλώ:

1. Βάζετε πηγές στις ειδήσεις που μεταφέρετε. Ειδικά αν είναι κάτι αρνητικό, που ενδεχομένως να προκαλέσει ανησυχία σε όσους το διαβάσουν.

2. Μην αναπαράγετε γιατροσόφια, μαντζούνια και αυτοσχέδια "μέτρα προστασίας". 

3. Γράφετε κόσμια.

4. Αν εντοπίσετε μήνυμα  που κρίνετε πως χρειάζεται παρέμβαση συντονιστή, στείλτε αναφορά και αποφύγετε κάθε σχολιασμό, παράθεση κτλ.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αυτο το ειδος,ο κλασικος ελληναρας,το στυλ,"χαλαρα μωρε","και τι εγινε λιγοι θανατοι","η γριπη σκοτωνει περισσοτερους" ειναι η αιτια που τιποτα δεν παει μπροστα σε αυτον τον τοπο.Αυτος λοιπον ο ελληναρας,που απλα θελει να το παιξει χαλαρος,ψυχραιμος,cool,ετσι και πεσει η μπιλια σε εκεινον ή σε δικα του ατομα,θα ειναι ο πρωτος που θα σκιζει μετα τα ρουχα του και θα βριζει την πολιτεια.Που θα κλαιει σαν παρθενοπιπιτσα και θα μιλαει για αδιαφορια απο το κρατος.Ειναι αυτος που θα παραβει την καραντινα και θα σουλατσαρει χαλαρος εξω αδιαφοροντας αν θα κολλησει και αλλους,ειναι αυτος που θα χορευει σαν αρκουδα στο καρναβαλι της πατρας και θα λεει αστεια για τον ιο.Ειναι αυτος που θα κοινωνησει νοιωθωντας premium χριστιανοπουλο,αυτος που θα κολλησει την δυστυχη γυναικουλα που απλα βρεθηκε στον δρομο του ενα ιο που μπορει εκεινος να τον περασει ελαφρα,ομως για την γυναικουλα να ειναι το τελος της ζωης της.Ναι υπαρχουν και αυτοι αναμεσα μας.Δυστυχως για την ανθρωποτητα.

• Like 11
  • Απαντ. 15,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, billdanos είπε

Αν αυτό ήταν η πιο κατάλληλη λύση, θα την ακολουθουσαν ολοι...

Στο μεταξύ: https://www.theatlantic.com/photo/2020/03/empty-spaces-due-coronavirus-fears/607666/

Για τους ειδικούς που λες πάντως όσοι πέθαναν και όσοι πεθάνουν ένας αριθμός θα είναι στο τέλος. Κάποιοι θα μπορούσαν να είχαν σωθεί όμως αν φυλάγονταν παραπάνω και δεν πίστευαν ότι όλα είναι υπερβολές και τρομοκρατία.

• Super Moderators
Δημοσ.
4 minutes ago, thomasG4 said:

Και ποιοι είναι οι ειδικοί κατά τη γνώμη σου;

Εχμ, αυτοί που είναι πραγματικά ειδικοί και έχουν αναλάβει τη διαχείριση της κατάστασης?

Δημοσ.
Μόλις τώρα, billdanos είπε

Εχμ, αυτοί που είναι πραγματικά ειδικοί και έχουν αναλάβει τη διαχείριση της κατάστασης?

Οι πραγματικά "ειδικοί" σύμφωνα με τα λεγόμενα σου ζήτησαν τη γνώμη των ειδικών που είναι το πεδίο τους και όχι αυτών που κάνουν damage control και παίρνουν μέτρα για το θεαθήναι.

Το ρεπορτάζ λέει ότι οι περισσότεροι συμφώνησαν ότι τα σχολεία θα έπρεπε να κλείσουν. Τώρα πότε περιμένουν να τα εφαρμόσουν μόνοι αυτοί ξέρουν.

https://www.huffingtonpost.gr/entry/koronoios-ypoyrgoi-ygeia-majimoy-krousmata-sxoleia-kleisimo-twitter-hashtag-episthmones-giatroi-epidhmiologoi-pandhmia-epidhmia_gr_5e6623f8c5b6670e72fb1c85

Δημοσ.

Πρώτο κρούσμα σε σχολείο στο αμερικανικό κολλέγιο. Τώρα πρώτο κρούσμα σε γυμναστήριο στο holmes. Τελικά θα συμφωνήσω και εγώ με τους ψεκασμένους...ερχεται η συντέλεια 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, christakos07 είπε

Αγαπητέ δεν είναι το πρόβλημα η θνητότητα, αλλά η κατάρρευση του συστήματος υγείας.

Κανένα σύστημα υγείας παγκοσμίως, δεν είναι προετοιμασμένο για κίνδυνο πανδημίας. Σκέψου ότι διαθέτουμε 600-700(στην καλύτερη) κλίνες ΜΕΘ και δεν γνωρίζουμε πόσες από αυτές είναι ελεύθερες. Οπότε σε ένα σενάριο όπου καθημερινά σκάνε 20-30 άτομα, τα οποία που χρειάζονται νοσηλεία στη ΜΕΘ, θα υπάρξει κορεσμός λόγω ανεπαρκούς χωρητικότητας. Αυτό θα σημαίνει ότι άνθρωποι θα πεθαίνουν όχι μόνο λόγω του ιού, αλλά και άλλων ασθενειών, αφού δε θα μπορούν να νοσηλευτούν(επαρκώς).

Το άλλο ζήτημα είναι το ιατρικό προσωπικό. Ένα ποσοστό θα νοσήσει και το υπόλοιπο θα καλεστεί να αντιμετωπίσει χίλια μύρια προβλήματα.

Δεν ξερω το κειμενο σου τι σχεση εχει με το δικο μου, εγω απαντησα απλα σε ενα σχολιο που ρωταει γιατι εχει γινει πανικος γενικα. Τιποτα δεν ειναι τυχαιο, πχ οι τιμες στις μασκες 5πλασιαστηκαν, δεν εμεινε μασκα για μασκα στην αγορα.
Εχω φιλο με καταστημα που μου ειπε πως αγοραζε τις FFP2 μασκες 2ε (εγω πχ εψαχνα για FFP3 και βρηκα στα 4ε, εκανα κρατηση και μετα απο μιση ωρα με περνουν και μου λενε τελικα δεν μας εφεραν αυτες αλλα εχουμε FFP2 στα 10ε, ελεος) και τωρα του ζητουσαν 10ε απο την αντιπροσωπεια. Το ιδιο και με αλλα διαφορα φαρμακευτικα πραγματα. Καποιοι εχουν βγαλει εκκατομυρια (αν οχι δις) απο ολο αυτο και ως λογικο θα φροντισουν να αρμεξουν την αγελαδα οσο γινεται.

Σε ολα τα αλλα συμφωνω εννοειται, απλα δεν εχουν να κανουν με την απαντηση που εδωσα.

Επεξ/σία από Salvation81
Δημοσ.
5 minutes ago, thomasG4 said:

Οι πραγματικά "ειδικοί" σύμφωνα με τα λεγόμενα σου ζήτησαν τη γνώμη των ειδικών που είναι το πεδίο τους και όχι αυτών που κάνουν damage control και παίρνουν μέτρα για το θεαθήναι.

Εμένα γιατί με τρομάζει που στη συνάντηση εργασίας ήταν και η Γιαμαρέλλου; 

Και συγγνώμη, κάποιον επιστήμονα (ειδικά επιστήμονα) που μου λέει πως από την Κοινωνία δεν μεταδίδονται ποτέ μικρόβια, και που προσπαθώντας να επιχειρηματολογήσει μπλέκει το AIDS με το HIV χωρίς να ξέρει πως δεν μεταδίδεται με το σάλιο, εγώ προσωπικά δεν θα τον εμπιστευόμουν. Όπως δεν θα εμπιστευόμουν μια ογκολόγο που λέει πως θεραπεύει τον καρκίνο με λεμόνι, καμία σχέση με το θρησκευτικό πλαίσιο του θέματος.

Γενικά πάντως, το ότι κάποιοι κλήθηκαν από το υπουργείο δεν τους καθιστά απαραίτητα κατάλληλους, και βέβαια το ότι κάποιοι δεν κλήθηκαν δεν τους καθιστά ανίκανους, έτσι;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, akpe είπε

Εμένα γιατί με τρομάζει που στη συνάντηση εργασίας ήταν και η Γιαμαρέλλου; 

Και συγγνώμη, κάποιον επιστήμονα (ειδικά επιστήμονα) που μου λέει πως από την Κοινωνία δεν μεταδίδονται ποτέ μικρόβια, και που προσπαθώντας να επιχειρηματολογήσει μπλέκει το AIDS με το HIV χωρίς να ξέρει πως δεν μεταδίδεται με το σάλιο, εγώ προσωπικά δεν θα τον εμπιστευόμουν. Όπως δεν θα εμπιστευόμουν μια ογκολόγο που λέει πως θεραπεύει τον καρκίνο με λεμόνι, καμία σχέση με το θρησκευτικό πλαίσιο του θέματος.

Γενικά πάντως, το ότι κάποιοι κλήθηκαν από το υπουργείο δεν τους καθιστά απαραίτητα κατάλληλους, και βέβαια το ότι κάποιοι δεν κλήθηκαν δεν τους καθιστά ανίκανους, έτσι;

Για τη Γιαμαρέλλου συμφωνώ ότι οι δηλώσεις που έκανε είναι το λιγότερο επικίνδυνες και κανονικά δεν θα έπρεπε να είναι στην ομάδα των εμπειρογνωμόνων. 

Απλά το point μου ήταν ότι είναι πιο αρμόδιοι απο την υπουργό Παιδείας σε αυτά τα θέματα και άμα η γνώμη της πλειοψηφίας ανάμεσα στους εμπειρογνώμονες είναι ότι πρέπει να κλείσουν τα σχολεία, τότε θα έπρεπε να είχε γίνει ήδη και όχι να καθόμαστε να το συζητάμε εδώ. Είναι θέμα χρόνου έτσι κι'αλλιώς, απλά έστω και αυτές οι λίγες μέρες μπορεί να κάνουν τη διαφορά.

Επεξ/σία από thomasG4
Δημοσ.

Όσοι λένε ότι δεν θα γίνουμε Ιταλία που το βασίζουν; Τι λάθος κάνανε αυτοί που εμείς δεν το κάναμε;

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, zio10 είπε

Όσοι λένε ότι δεν θα γίνουμε Ιταλία που το βασίζουν; Τι λάθος κάνανε αυτοί που εμείς δεν το κάναμε;

Δεν είναι χριστιανοί ορθόδοξοι 😛 

Τίποτα απολύτως. Σε δύο βδομάδες θα τους φτάσουμε!

Επεξ/σία από christakos07
  • Like 2
Δημοσ.
53 λεπτά πριν, thomasG4 είπε

Και ποιοι είναι οι ειδικοί κατά τη γνώμη σου;

47 λεπτά πριν, billdanos είπε

https://www.coremag.gr/index.php/random/5528-«μην-αγγίζετε-το-στόμα,-τη-μύτη-και-τα-μάτια-σας»,-είπε…

Δημοσ.

Μην δενετε κομπο οτι τα μετρα δεν αποδιδουν. Ενας ιος με θνησιμοτητα 1% και μεταδοτικοτητα καθε ασθενης να κολλαει αλλους τρεις θα ειχε οδηγησει χωρις μετρα να εχουμε παγκοσμιως σημερα  3 μηνες μετα την εμφανιση του καμια 250αρια εκατομμύρια μολυσμενους και 2 εκατομμυρια νεκρους.  Και μονο τα ατομικα μετρα που παιρνει ο καθενας με την πληροφορηση που υπαρχει συν καποια μετρα σε επιπεδο κρατους εχουν ριξει αυτα τα νουμερα 2 ταξεις μεγεθους. Τι ακριβως περιμενουμε; Οτι δεν θα αρρωστήσει κανενας; Δεν υπαρχουν τετοιες μαγικες λυσεις.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, fnp είπε
Αν τα παραπάνω ισχύουν έρχονται δύσκολες μέρες. 

Τι να ισχύει;; Αυτή είναι η εμπειρία ενός γιατρού στο μάτι του κυκλώνα. Τα media στην Ελλάδα σίγουρα δεν είναι "reassuring" και δεν υπάρχει "war on panic".

1 ώρα πριν, KilliK είπε

ερωτηση. καποιος που εχει κολησει ιο, θεαρεπευτει, παιζει να ξανα αρρωστήσει απο τον ιο, αν τον ξανακολησει; δηλαδη αυτη η επιδημια πως θα φτασει στο φυσικο της τελος, αν μπορει να αυτοτροφοδειται συνεχεια;

Παίζει να ξανα-αρρωστήσει;; Δεν ξέρουμε. Υπήρχαν κάποιες (πολύ πολύ λίγες) περιπτώσεις που οι Γιατροί πήραν αρνητικό αποτέλεσμα απ'το τεστ και νόμιζαν πως έγιναν καλά ασθενείς που είχαν τον ιό και μετά αποδείχθηκε πως δεν ήταν καλά. Αυτό πιθανόν να ήταν απλά false negative.

Πως θα έρθει το τέλος;; Είτε θα καεί ο ιός ή θα μπει απλά στο ετήσιο εμβόλιο για την γρίπη και θα τον ξεχάσουμε.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...