Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Snoob

Τηρείτε τα παρακάτω, παρακαλώ:

1. Βάζετε πηγές στις ειδήσεις που μεταφέρετε. Ειδικά αν είναι κάτι αρνητικό, που ενδεχομένως να προκαλέσει ανησυχία σε όσους το διαβάσουν.

2. Μην αναπαράγετε γιατροσόφια, μαντζούνια και αυτοσχέδια "μέτρα προστασίας". 

3. Γράφετε κόσμια.

4. Αν εντοπίσετε μήνυμα  που κρίνετε πως χρειάζεται παρέμβαση συντονιστή, στείλτε αναφορά και αποφύγετε κάθε σχολιασμό, παράθεση κτλ.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, christakos07 είπε

Ψεκάζονται με αγιασμό, οπότε λύνεται το θέμα :P 

Εντωμεταξύ αν τηρούσαν βασικά μέτρα υγιεινής και περιορισμού, το σημαντικότερο υγιές μέρος του πληθυσμού θα νοσούσε χωρίς εμφανή συμπτώματα και σταδιακά θα αποκτούσε ανοσία.

Άρα τον επόμενο χειμώνα θα ήμασταν(θεωρητικά τουλάχιστον) καλύτερα προετοιμασμένοι, για οποιοδήποτε σενάριο.

Αλλά όχι εδώ. Η πίστη και το εγώ του καθενός είναι σημαντικότερο από το κοινωνικό σύνολο.

Πότε είχαμε κοινωνική / συλλογική συνείδηση και δεν το θυμάμαι; Εύχομαι όταν περάσει όλο αυτό να έχουμε πάρει ένα μάθημα, ώστε να αλλάξουμε προς το καλύτερο τη νοοτροπία μας και σε θέματα υγείας και στα υπόλοιπα σημαντικά θέματα στις ζωές μας. Έτσι θα γίνουμε και καλύτερη κοινωνία και κατ' επέκταση καλύτερο κράτος για τα παιδιά μας...

Επεξ/σία από dimoskoutr
  • Like 2
  • Confused 1
  • Απαντ. 15,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, ASFE είπε

Σημερινο περιστατικο.

Παω το απογευμα στη γιατρο για ενα κρυωμα που εχω συναχι - βηχας απυρετος.

Με εξεταζει ολα καλα,μου γραφει και την μερα που δεν πηγα σημερα στο γραφειο και περιμενω στο σαλονακι να τελειωσει και μια συνταγογραφηση που ειχε κολησει λιγο το συστημα.

Ερχεται στον καναπε και καθεται κυρια καμια 65αρια χρονων. Χτυπαει το κινητο της (ακουγοταν σε ολο το οικοδομικο τετραγωνο και βγηκε τρεχοντας η βοηθος να της πει να το χαμηλωσει). Φωναζε η κυρια -Δεν μπορω να σου μιλησω..ασε με ..οχι τωρα ειμαι τουαλετα-- Την κοιταω καλα καλα πεσαμε σε τρελη λεω...Την φωναζουν να παει μεσα..

Μετα απο 3 λεπτα ακουω την γιατρο να φωναζει...

ΚΥΡΙΑ ΜΟΥ ΕΧΕΤΕ ΔΩΣΕΙ ΔΕΙΓΜΑ ΣΤΟ ΠΑΣΤΕΡ?ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ?

Αυριο θα μου πουν

ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΙΠΑΝ ΟΣΟ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΣΟΥΛΑΤΣΑΡΕΤΕ ΕΤΣΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΙΑΤΡΕΙΑ?

Μα ηθελα να γραψω 1 φαρμακο

ΟΥΤΕ ΜΑΣΚΑ ΟΥΤΕ ΤΙΠΟΤΑ?

Να εχω μασκα (την βγαζει απο την τσεπη-ουτε να την βαλει δεν ηξερε)

ΓΡΑΨΤΗΣ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΝΑ ΦΥΓΕΙ.ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΛΥΠΑΜΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΣΑΣ

Μα ενα φαρμακο ηθελα να γραψω..

Αυριο θα παρει την γιατρο τηλεφωνο να της πει το αποτελεσμα απο το παστερ...

Λυπαμαι για τετοιες συμπεριφορες πραγματικα

Έτσι είναι... 

Εγώ περπάταγα στον δρόμο και ένας κύριος μεσήλικας μπροστά μου μίλαγε με δυο νέα παιδιά που μοιάζανε φυλλάδια και τους λέει:

- Δεν θα πάρω μην κολλήσω κανένα ιό.

Περνάω από δίπλα του και ακούω μετά από λίγο τον ίδιο άνθρωπο που ανησυχούσε για την προσωπική του υγεία να φτύνει δυο φορές σε πολύ μικρή απόσταση από μένα κάτω στον δρόμο...

Επεξ/σία από godfather0991
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, FilthyGrandPa είπε

Ξερουμε σε ποιές επιφάνειες επιβιώνει και για πόσο διάστημα ;

Π.χ.κάρτες ,νομίσματα,κλειδιά,ύφασμα,ξυλο

Ρωταω πολλά;

Μέχρι 9 ημέρες σε συνθήκες θερμοκρασίας δωματίου

Σε νομίσματα και μέταλλα γύρω στις 2 ώρες

Πρόσφατη έρευνα με λινκ εδώ

https://www.japantimes.co.jp/news/2020/02/29/asia-pacific/science-health-asia-pacific/how-long-coronavirus-surface/

Επεξ/σία από greekfragma
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, KalishBioloid είπε

Φανταστείτε τι ζημιά θα πάθουν απλοί ελεύθεροι επαγγελματίες σε όλους τους κλάδους αν υπάρξει παρόμοιο περιστατικό.

Λουκέτο, κλείσιμο στην εφορία και ταμείο ανεργίας. Ούτε στο ίδιο οικοδομικό τετράγωνο δε θα περπατάει κόσμος.

Ευκαιρίες στον τομέα των γραφείων τελετών όμως! Νέες προσλήψεις.. (μαύρο χιούμορ)

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, FilthyGrandPa είπε

Ρωταω πολλά;

Καπου ειχα διαβασει πριν 15 μερες οτι σε χαρτι επιβιωνει 6-7 ημερες, στις αλλες επιφανειες 18-25 ημερες.

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, FilthyGrandPa είπε

Ρωταω πολλά;

Η ιογενής γαστρεντερίτιδα μένει σε επιφάνειες μέχρι και ένα μήνα, ενώ οι κορονοϊοί (SARS, HCoV, MERS) αντέχουν μέχρι 9 μέρες αναλόγως την επιφάνεια και τη θερμοκρασία.

Συγκεκριμένα για τον SARS-CoV-2 δεν έχει ολοκληρωθεί κάποια έρευνα, αλλά φαντάζομαι κάπου κοντά με τους υπόλοιπους κορονοϊούς θα είναι.

Διάβασε το άρθρο εδώ, δες τα πινακάκια σχετικά με την ανθεκτικότητα αλλά και την καταστροφή του από διάφορους παράγοντες απολύμανσης.

https://www.journalofhospitalinfection.com/article/S0195-6701(20)30046-3/fulltext

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

26 λεπτά πριν, greekfragma είπε
Έλα να χαλαρώσουμε λίγο τώρα που βράδιασε πριν πάμε για ύπνο.

Έλα να χαλαρώσουμε λίγο τώρα που βράδιασε πριν πάμε για ύπνο.

Να βλεπεις μετα ονειρα-θριλερ με παπαδες να σε κυνηγουν στον υπνο σου. 😛 Με τετοια χαλαρωνεις;

Εγω παντως χθες ειδα ξανα το carriers για να μπαινω στο κλιμα σιγα σιγα.

Δημοσ.

Λυσαξατε με τα σχολεία, δεν γίνεται να πέσει ένα εκπαιδευτικό σύστημα με το έτσι θέλω, όταν δεν υπάρχει κανένα άλλο μέτρο ενάντια στην μετάδοση .

Χθες προσπαθούσαμε να πείσουμε την γιαγιά να μην πάει εκκλησία, τους έχουν κάνει τέτοια κατήχηση και μυαλό μαρμελάδα που πιστεύουν ότι όχι μόνο δεν θα κολλήσουν, αλλά θα προστατεύονται από το κρασοψωμο.

Περιττό να πω πόσες οικογένειες πήγαν ακόμα και χθες με τα παιδιά τους να μεταλάβουν..  κρίμα για την Μπανανία στην οποία ζούμε.

• Like 8
  • Thanks 2
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, _linuslost_ είπε

Λυσαξατε με τα σχολεία, δεν γίνεται να πέσει ένα εκπαιδευτικό σύστημα με το έτσι θέλω, όταν δεν υπάρχει κανένα άλλο μέτρο ενάντια στην μετάδοση .

Χθες προσπαθούσαμε να πείσουμε την γιαγιά να μην πάει εκκλησία, τους έχουν κάνει τέτοια κατήχηση και μυαλό μαρμελάδα που πιστεύουν ότι όχι μόνο δεν θα κολλήσουν, αλλά θα προστατεύονται από το κρασοψωμο.

Περιττό να πω πόσες οικογένειες πήγαν ακόμα και χθες με τα παιδιά τους να μεταλάβουν..  κρίμα για την Μπανανία στην οποία ζούμε.

Τα παιδάκια δεν θα πάθουν κάτι στην πλειοψηφία τους, εκτός αν έχουν κάποιο βεβαρυμένο ιστορικό(εκεί πρέπει να αφαιρείται η επιμέλεια).

Τέλος πάντων δεν μου αρέσει να επαναλαμβάνομαι. Το μόνο καλό είναι ότι θα σωθεί το ασφαλιστικό σύστημα :P 

• Like 1
  • Confused 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα σας, θα ηθελα να κανω μια ερωτηση. Στην Ιταλια , γιατι συμβαινουν τοσοι πολλοι θανατοι και παρουσιαζονται  τοσα πολλα νεα κρουσματα καθημερινα ; Ποια ειναι η λογικη αιτια που συμβαινει αυτο ; 

Επεξ/σία από DonaldSand
  • Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, DonaldSand είπε

Καλησπερα σας, θα ηθελα να κανω μια ερωτηση. Στην Ιταλια , γιατι συμβαινουν τοσοι πολλοι θανατοι και παρουσιαζονται νεα κρουσματα καθημερινα ; Ποια ειναι η λογικη αιτια που συμβαινει αυτο ; 

Σύστημα υγείας χαβαλέ

• Like 3
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...