Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Snoob

Τηρείτε τα παρακάτω, παρακαλώ:

1. Βάζετε πηγές στις ειδήσεις που μεταφέρετε. Ειδικά αν είναι κάτι αρνητικό, που ενδεχομένως να προκαλέσει ανησυχία σε όσους το διαβάσουν.

2. Μην αναπαράγετε γιατροσόφια, μαντζούνια και αυτοσχέδια "μέτρα προστασίας". 

3. Γράφετε κόσμια.

4. Αν εντοπίσετε μήνυμα  που κρίνετε πως χρειάζεται παρέμβαση συντονιστή, στείλτε αναφορά και αποφύγετε κάθε σχολιασμό, παράθεση κτλ.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 15,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, godfather0991 είπε

Πάντως η παραπληροφόρηση καλά κρατεί από τα ελληνικά ΜΜΕ.

Εγώ άκουσα σε γνωστό ραδιόφωνο  σε εκπομπή γνωστού αθλητικογράφου (τι κάνει νιαου νιαου στα κεραμίδια) να μιλάει με ακροατή και να λένε για το κείμενο του Ιταλού γιατρού που από το πρωί δημοσιεύουν όλοι και να παροτρύνουν τον κόσμο να ακολουθήσει τις οδηγίες και να το διαβάσει... (Το οποίο εννοείται είναι μούφα, γεμάτος ανακρίβειες και ως ένα σημείο επικίνδυνο.)

Χωρίς να έχει μπει στον κόπο ο συγκεκριμένος αθλητικογράφος να διασταυρώσει αν είναι όντως αληθινό, αν όντως αυτά που λέει μέσα ισχύουν κτλ. Αν αυτό δεν είναι ανευθυνότητα και παραπληροφόρηση δεν ξέρω τι είναι...

Πραγματικά σταματήστε να ακούτε ραδιόφωνο, να βλέπετε τηλεόραση, αν ανησυχείτε συμβουλευτείτε τον προσωπικό σας γιατρό και αν δεν έχετε, ρωτήστε έναν γιατρό να σας διαφωτίσει. 

Το έγραψε και ο filippos κάποιες σελίδες πριν. Ούτε οι γιατροί δεν ξέρουν.

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Κορονοϊός - Έρευνα aboutpeople: Οι Έλληνες φοβούνται και επικροτούν τα αυστηρά μέτρα

Κορονοϊός: Ολιγωρία με τα σχολεία - Γιατί δεν έχουν κλείσει ακόμα

Η πλειοψηφία εκ των 27 επιστημόνων από τους οποίους ζητήθηκε να εκφέρουν άποψη για το κλείσιμο των σχολείων, εισηγήθηκαν θετικά. Ωστόσο η κυβέρνηση δείχνει μια χαρακτηριστική ατολμία, παρά τις παραινέσεις της κοινής γνώμης στα social media και μέσα από δημοσκοπήσεις.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
39 λεπτά πριν, Salvation81 είπε

Γιατι πολλοι εχουν γινει πλουσιοι απο αυτο....

Αγαπητέ δεν είναι το πρόβλημα η θνητότητα, αλλά η κατάρρευση του συστήματος υγείας.

Κανένα σύστημα υγείας παγκοσμίως, δεν είναι προετοιμασμένο για κίνδυνο πανδημίας. Σκέψου ότι διαθέτουμε 600-700(στην καλύτερη) κλίνες ΜΕΘ και δεν γνωρίζουμε πόσες από αυτές είναι ελεύθερες. Οπότε σε ένα σενάριο όπου καθημερινά σκάνε 20-30 άτομα, τα οποία που χρειάζονται νοσηλεία στη ΜΕΘ, θα υπάρξει κορεσμός λόγω ανεπαρκούς χωρητικότητας. Αυτό θα σημαίνει ότι άνθρωποι θα πεθαίνουν όχι μόνο λόγω του ιού, αλλά και άλλων ασθενειών, αφού δε θα μπορούν να νοσηλευτούν(επαρκώς).

Το άλλο ζήτημα είναι το ιατρικό προσωπικό. Ένα ποσοστό θα νοσήσει και το υπόλοιπο θα καλεστεί να αντιμετωπίσει χίλια μύρια προβλήματα.

Επεξ/σία από christakos07
  • Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.

Σημερινο περιστατικο.

Παω το απογευμα στη γιατρο για ενα κρυωμα που εχω συναχι - βηχας απυρετος.

Με εξεταζει ολα καλα,μου γραφει και την μερα που δεν πηγα σημερα στο γραφειο και περιμενω στο σαλονακι να τελειωσει και μια συνταγογραφηση που ειχε κολησει λιγο το συστημα.

Ερχεται στον καναπε και καθεται κυρια καμια 65αρια χρονων. Χτυπαει το κινητο της (ακουγοταν σε ολο το οικοδομικο τετραγωνο και βγηκε τρεχοντας η βοηθος να της πει να το χαμηλωσει). Φωναζε η κυρια -Δεν μπορω να σου μιλησω..ασε με ..οχι τωρα ειμαι τουαλετα-- Την κοιταω καλα καλα πεσαμε σε τρελη λεω...Την φωναζουν να παει μεσα..

Μετα απο 3 λεπτα ακουω την γιατρο να φωναζει...

ΚΥΡΙΑ ΜΟΥ ΕΧΕΤΕ ΔΩΣΕΙ ΔΕΙΓΜΑ ΣΤΟ ΠΑΣΤΕΡ?ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ?

Αυριο θα μου πουν

ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΙΠΑΝ ΟΣΟ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΣΟΥΛΑΤΣΑΡΕΤΕ ΕΤΣΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΙΑΤΡΕΙΑ?

Μα ηθελα να γραψω 1 φαρμακο

ΟΥΤΕ ΜΑΣΚΑ ΟΥΤΕ ΤΙΠΟΤΑ?

Να εχω μασκα (την βγαζει απο την τσεπη-ουτε να την βαλει δεν ηξερε)

ΓΡΑΨΤΗΣ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΝΑ ΦΥΓΕΙ.ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΛΥΠΑΜΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΣΑΣ

Μα ενα φαρμακο ηθελα να γραψω..

Αυριο θα παρει την γιατρο τηλεφωνο να της πει το αποτελεσμα απο το παστερ...

Λυπαμαι για τετοιες συμπεριφορες πραγματικα

• Confused 1
  • Sad 12
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, christakos07 είπε

Αγαπητέ δεν είναι το πρόβλημα η θνητότητα, αλλά η κατάρρευση του συστήματος υγείας.

Κανένα σύστημα υγείας παγκοσμίως, δεν είναι προετοιμασμένο για κίνδυνο πανδημίας. Σκέψου ότι διαθέτουμε 600-700(στην καλύτερη) κλίνες ΜΕΘ και δεν γνωρίζουμε πόσες από αυτές είναι ελεύθερες. Σκέψου τώρα ένα σενάριο όπου καθημερινά σκάνε 20-30 άτομα, τα οποία που χρειάζονται νοσηλεία στη ΜΕΘ. Σε 10 μέρες θα υπάρξει κορεσμός λόγω ελλιπούς χωρητικότητας. Αυτό θα σημαίνει ότι άνθρωποι θα πεθαίνουν όχι μόνο λόγω του ιού, αλλά και άλλων ασθενειών, αφού δε θα μπορούν να νοσηλευτούν(επαρκώς).

Το άλλο ζήτημα είναι το ιατρικό προσωπικό. Ένα ποσοστό θα νοσήσει και το υπόλοιπο θα καλεστεί να αντιμετωπίσει χίλια μύρια προβλήματα.

Βασικό αυτό και δεν λένε να το καταλάβουν πολλοί. Δεν πας αρχικά να καταπολεμήσεις τον ιό. Πας να καθυστερήσεις την μαζική εξάπλωση. Και αυτό δεν γίνεται μόνο με μέτρα της εκάστοτε κυβέρνησης αλλά κυρίως με την προσωπική ευθύνη του καθενός από εμάς. Μόνο που μια χώρα που λίγοι αναλαμβάνουν προσωπικά τις ευθύνες του είναι δύσκολο.

• Like 1
Δημοσ.

Πως γίνεται να θέλουν να γίνει η κορύφωση των κρουσμάτων όσο πιο αργά γίνεται και να αφήνουν τα σχολεία ανοιχτά, απλά δεν το καταλαβαίνω 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, dimoskoutr είπε

Βασικό αυτό και δεν λένε να το καταλάβουν πολλοί. Δεν πας αρχικά να καταπολεμήσεις τον ιό. Πας να καθυστερήσεις την μαζική εξάπλωση. Και αυτό δεν γίνεται μόνο με μέτρα της εκάστοτε κυβέρνησης αλλά κυρίως με την προσωπική ευθύνη του καθενός από εμάς. Μόνο που μια χώρα που λίγοι αναλαμβάνουν προσωπικά τις ευθύνες του είναι δύσκολο.

Ψεκάζονται με αγιασμό, οπότε λύνεται το θέμα :P 

Εντωμεταξύ αν τηρούσαν βασικά μέτρα υγιεινής και περιορισμού, το σημαντικότερο υγιές μέρος του πληθυσμού θα νοσούσε χωρίς εμφανή συμπτώματα και σταδιακά θα αποκτούσε ανοσία.

Άρα τον επόμενο χειμώνα θα ήμασταν(θεωρητικά τουλάχιστον) καλύτερα προετοιμασμένοι, για οποιοδήποτε σενάριο.

Αλλά όχι εδώ. Η πίστη και το εγώ του καθενός είναι σημαντικότερο από το κοινωνικό σύνολο.

• Like 2
Επισκέπτης
Δημοσ.

Ξερουμε σε ποιές επιφάνειες επιβιώνει και για πόσο διάστημα ;

Π.χ.κάρτες ,νομίσματα,κλειδιά,ύφασμα,ξυλο

Ρωταω πολλά;

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, stavpup είπε

Φανταστείτε τι ζημιά θα πάθουν απλοί ελεύθεροι επαγγελματίες σε όλους τους κλάδους αν υπάρξει παρόμοιο περιστατικό.

Λουκέτο, κλείσιμο στην εφορία και ταμείο ανεργίας. Ούτε στο ίδιο οικοδομικό τετράγωνο δε θα περπατάει κόσμος.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
36 λεπτά πριν, godfather0991 είπε

Πάντως η παραπληροφόρηση καλά κρατεί από τα ελληνικά ΜΜΕ.

Εγώ άκουσα σε γνωστό ραδιόφωνο  σε εκπομπή γνωστού αθλητικογράφου (τι κάνει νιαου νιαου στα κεραμίδια) να μιλάει με ακροατή και να λένε για το κείμενο του Ιταλού γιατρού που από το πρωί δημοσιεύουν όλοι και να παροτρύνουν τον κόσμο να ακολουθήσει τις οδηγίες και να το διαβάσει... (Το οποίο εννοείται είναι μούφα, γεμάτος ανακρίβειες και ως ένα σημείο επικίνδυνο.)

Χωρίς να έχει μπει στον κόπο ο συγκεκριμένος αθλητικογράφος να διασταυρώσει αν είναι όντως αληθινό, αν όντως αυτά που λέει μέσα ισχύουν κτλ. Αν αυτό δεν είναι ανευθυνότητα και παραπληροφόρηση δεν ξέρω τι είναι...

Πραγματικά σταματήστε να ακούτε ραδιόφωνο, να βλέπετε τηλεόραση, αν ανησυχείτε συμβουλευτείτε τον προσωπικό σας γιατρό και αν δεν έχετε, ρωτήστε έναν γιατρό να σας διαφωτίσει. 

Έχει ξεφύγει το θέμα με την υπερπροβολή του ιού από μέρες.

Ψάχνει ο καθένας να πάρει με κάθε τρόπο μέρος στο πάρτυ της τηλεθέασης και λέει το μακρύ του και το κοντό του.

Πήξαμε στους «ειδικούς» κάθε προέλευσης με 1.000.000 διαφορετικές απόψεις!

Οπότε τρέχα βγάλε άκρη...

Επεξ/σία από agnostos13
  • Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...