Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Snoob

Τηρείτε τα παρακάτω, παρακαλώ:

1. Βάζετε πηγές στις ειδήσεις που μεταφέρετε. Ειδικά αν είναι κάτι αρνητικό, που ενδεχομένως να προκαλέσει ανησυχία σε όσους το διαβάσουν.

2. Μην αναπαράγετε γιατροσόφια, μαντζούνια και αυτοσχέδια "μέτρα προστασίας". 

3. Γράφετε κόσμια.

4. Αν εντοπίσετε μήνυμα  που κρίνετε πως χρειάζεται παρέμβαση συντονιστή, στείλτε αναφορά και αποφύγετε κάθε σχολιασμό, παράθεση κτλ.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Apoll είπε

Αυστραλία καταντήσατε δηλαδή;;;

https://www.bbc.com/news/world-australia-51796342

Νομίζω χειρότερα. Θα παίξει πολύ damage control, αλλά η ζημιά πιστεύω είναι μεγάλη για όλους. 

Για τον γιατρό, για τους ασθενείς του, για τους συναδέλφους του, για την ψυχολογία του κόσμου, για το Υπουργείο Υγείας και πάει λέγοντας. 

Ο γιατρός θα πει ότι ακολούθησε επίσημες οδηγίες, ο κόσμος θα τον βγάλει εγκληματικά αφελή και όλοι ξέρουμε πώς θα πάει η κουβέντα. 

Η ουσία είναι ότι κανένας πλέον δεν μπορεί να πει ότι τα πράγματα είναι υπό έλεγχο στην Κύπρο. Αύριο θα γίνει χαμός από τους πανικοβλημένους. 

• Απαντ. 15,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, ObeyWario! είπε

Ο εθνικός μας ποιητής είναι ο μόνος που τολμάει να τα βάλει με τα συμφέροντα

Το βάζω και εδώ γιατί προφανώς και θα το κατεβάσουν, προσοχή όσοι το διαβάσουν ίσως κινδυνέψει η ζωή τους είναι μεγάλα τα συμφέροντα

Απόκρυψη περιεχομένων

ΘΑ ΤΟ ΓΡΑΨΩ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ
ΚΑΙ ΝΑ ΜΕ ΣΥΜΠΑΘΑΤΕ
Ο ΚΟΡΟΝΑΒΑΙΡΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΦΑΝΕΡΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕΙΩΣΗΣ ΠΛΗΘΥΣΜΩΝ
ΚΑΠΟΤΕ Η ΙΣΠΑΝΙΚΗ ΓΡΙΠΠΗ ΘΕΡΙΣΕ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ
ΤΩΡΑ ΘΑ ΘΕΡΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΗΛΙΚΙΕΣ
ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΟΙ ΕΝΤΑΤΙΚΕΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΕΧΤΟΥΝ ΑΛΛΟΥΣ
ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΠΡΟΥΠΗΡΞΕ ΤΟΥ ΙΟΥ
Η ΠΡΩΤΕΪΝΗ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΑΤΗ
ΠΑΣ ΔΕΝ ΠΑΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΑ ΤΙΝΑΖΕΙΣ
ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ
ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ ΜΟΛΙΣ ΕΧΕΙ ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙ Ο ΣΤΟΧΟΣ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΗ ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗ
ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΙ ΑΝΟΙΧΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ
Η ΠΡΟΠΟΛΗ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΟ ΓΙΑΤΡΙΚΟ
ΜΕ ΠΡΟΠΟΛΗ ΠΑΣΑΛΕΙΒΟΥΝ ΟΙ ΜΕΛΙΣΣΕΣ ΤΟ ΠΤΩΜΑ ΤΗΣ ΝΕΚΡΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΥΨΕΛΗ ΓΙΑ ΠΛΗΡΗ ΑΝΤΙΣΗΨΙΑ
ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΝΟΥΝΕΧΕΙΣ
ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΗ ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΠΑΝΙΚΟΥ
ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ
ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ
ΟΤΙ ΜΑΘΑΙΝΩ ΣΑΣ ΤΟ ΔΙΝΩ
ΤΑ ΦΙΛΙΑ ΜΟΥ ΜΕ ΖΕΣΗ
ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ
ΜΑΣ ΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΑΛΛΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΠΟΥ ΜΕΙΝΑΝ ΟΡΘΙΑ
ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΞΗ 🌺

Προτεινω να μπει κι αυτο πανω πανω στις προτεινομενες αναρτησεις.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
42 λεπτά πριν, lactate είπε

Εγώ αδυνατώ να καταλάβω τη στάση της ελληνικής Πολιτείας ως προς την εκκλησία. Δηλαδή κλείνουν τα ΚΑΠΗ αλλά με την εκκλησία δεν μας πειράζει η συνάθροιση; Λοιμωξιολόγοι λένε ότι οκ μπορείς να κοινωνήσεις; Συζήτσα με έναν φίλο μου θρήσκο και ενώ διαφωνούσε στο κλείσιμο της εκκλησίας ότι δεν μπορούν να κλείσουν οι εκκλησίες κτλ, δεν είχε κάποιο επιχείρημα. Κάποιοι άνθρωποι δεν μπορούν απλά να σκεφτούν για τον εαυτό τους και μόνο υιοθετούν άκριτα απόψεις τρίτων.  Σε θέματα. όμως δημόσιας υγείας δε χωράει η προσωπική πίστη του καθενός. Μόνο κεντρικά σχεδιασμένες πολιτικές που εφαρμόζονται καθολικά.  Έχω. αγανακτήσει.

Κατανοείς πόσα λεφτά θα κερδίσει το κράτος αν το 15% όσων πάνω από 70 εξαφανιστούν; 

• Like 1
Δημοσ.
Στις 27/2/2020 στις 6:15 ΜΜ, pink_glitter είπε

Τι είναι αυτή η τρομολαγνεία πάλι; Ο ιός 2% θνησιμότητα έχει (μαζί με τις ευπαθείς ομάδες) . Με πλύσιμο χεριών και ένα αντισηπτικό είμαστε οκ. Δεν καταλαβαίνω γιατί τόσος πανικός πια.

Γιατι πολλοι εχουν γινει πλουσιοι απο αυτο....

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Salvation81 είπε

Γιατι πολλοι εχουν γινει πλουσιοι απο αυτο....

Σιωπή, θα μας χαλάσεις την πιάτσα και μοσχοπουλάμε τα αντισηπτικτά στο ebay αυτές τις μέρες με 300% κέρδος. Χρηματιστήριο σου λέει μετα.... νουμπάδες επενδυτές.... 🤣

Δημοσ.

Βγήκαν βουλευτές της κυβέρνησης και εκπρόσωποι της εκκλησίας οτι όσοι μεταλλαμβάνουν δεν κινδυνέυουν.

Προσωπικά αηδιάζω με αυτές τις επικίνδυνες δηλώσεις. Θα πω μόνο τούτο:

Ολοι μας έχουμε ευθύνη για αυτές τις καταστάσεις αλλά προσωπικά έχει πάψει να με ενδιαφέρει τι θα γίνει.

Ζήσω πεθάνω μικρή σημασία έχει πια. Η ζωή μου είναι ενα βήμα πριν την οικονομική εξαθλίωση.

Ούτε τον πόλεμο φοβάμαι. Είναι και αλλοι ευτυχώς σαν εμένα.

• Like 2
  • Confused 1
  • Sad 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Apoll είπε

Κατανοείς πόσα λεφτά θα κερδίσει το κράτος αν το 15% όσων πάνω από 70 εξαφανιστούν; 

Αν έχουμε μαζικούς θανάτους θα πάει κατά διαόλου η οικονομία και όποιο κέρδος φέρει η μείωση συντάξεων θα αντισταθμιστει και θα υπερκεραστεί από την πτώση στην οικονομικη δραστηριότητα.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Apoll είπε

Σιωπή, θα μας χαλάσεις την πιάτσα και μοσχοπουλάμε τα αντισηπτικτά στο ebay αυτές τις μέρες με 300% κέρδος. Χρηματιστήριο σου λέει μετα.... νουμπάδες επενδυτές.... 🤣

Βαλε καλυτερα 500% σε καποια πραγματα οπως μασκες.

Δημοσ.

Ο Τσιόδρας λέει ότι περιμένουν έξαρση τις επόμενες βδομάδες και απλά θέλουν να το καθυστερήσουν όσο μπορούν... τώρα τι τακτική είναι αυτή δεν ξέρω.

• Like 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Apoll είπε

τιποτα. αυτη τη στιγμή το κράτος χάνει λεφτα με το τσουβάλι. υπερ υγειας θα φυγουν εκατομμυρια σε βαθος χρονου. απο φορους το ιδιο. για τα δις απο τουρισμο δεν σου λεω καν. Αν κρατήσει αυτο μέχρι και τον σεπτεβρη θα ζησεις μερες 2010-12.

Δημοσ.

Πάντως η παραπληροφόρηση καλά κρατεί από τα ελληνικά ΜΜΕ.

Εγώ άκουσα σε γνωστό ραδιόφωνο  σε εκπομπή γνωστού αθλητικογράφου (τι κάνει νιαου νιαου στα κεραμίδια) να μιλάει με ακροατή και να λένε για το κείμενο του Ιταλού γιατρού που από το πρωί δημοσιεύουν όλοι και να παροτρύνουν τον κόσμο να ακολουθήσει τις οδηγίες και να το διαβάσει... (Το οποίο εννοείται είναι μούφα, γεμάτος ανακρίβειες και ως ένα σημείο επικίνδυνο.)

Χωρίς να έχει μπει στον κόπο ο συγκεκριμένος αθλητικογράφος να διασταυρώσει αν είναι όντως αληθινό, αν όντως αυτά που λέει μέσα ισχύουν κτλ. Αν αυτό δεν είναι ανευθυνότητα και παραπληροφόρηση δεν ξέρω τι είναι...

Πραγματικά σταματήστε να ακούτε ραδιόφωνο, να βλέπετε τηλεόραση, αν ανησυχείτε συμβουλευτείτε τον προσωπικό σας γιατρό και αν δεν έχετε, ρωτήστε έναν γιατρό να σας διαφωτίσει. 

• Like 2
Επισκέπτης
Δημοσ.

Τελικά όντως προήλθε από τις νυχτερίδες ή μούφα ήταν αυτό;

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε

Τελικά όντως προήλθε από τις νυχτερίδες ή μούφα ήταν αυτό;

Li, W., Zhengli, S., Meng, Y., et al. 2005. Bats are natural reservoirs of SARS-like coronaviruses. Science 310(5748):676–679.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...