Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Snoob

Τηρείτε τα παρακάτω, παρακαλώ:

1. Βάζετε πηγές στις ειδήσεις που μεταφέρετε. Ειδικά αν είναι κάτι αρνητικό, που ενδεχομένως να προκαλέσει ανησυχία σε όσους το διαβάσουν.

2. Μην αναπαράγετε γιατροσόφια, μαντζούνια και αυτοσχέδια "μέτρα προστασίας". 

3. Γράφετε κόσμια.

4. Αν εντοπίσετε μήνυμα  που κρίνετε πως χρειάζεται παρέμβαση συντονιστή, στείλτε αναφορά και αποφύγετε κάθε σχολιασμό, παράθεση κτλ.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 λεπτά πριν, infested είπε

Ιοί τύπου Ebola virus, Zika virus (ZIKV), severe acute respiratory syndrome coronavirus (SARS-CoV), and Middle East respiratory syndrome coronavirus (MERS-CoV) για να καταστραφούν χρειάζονται έκθεση σε >60% αλκοόλ για τουλάχιστον 25-30 δευτερόλεπτα.

Πηγή: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK513254/

Στη θεία κοινωνία έχουμε έκθεση για ελάχιστα δευτερόλεπτα σε κρασί 10-13% αλκοόλ. Άρα ο ιός μεταδίδεται.

Τα παπούδια που θα κολλήσουν μόνο φέτος να ξέρουν ότι θα πεθάνουν κατά ~21,9% (ένας στους 5).

Πηγή: https://www.worldometers.info/coronavirus/coronavirus-age-sex-demographics/

image.png.f0f179c2a55ffc257adc487dddd68527.png

Μάλλον θέλει να τονώσει τα έσοδα από τις κηδείες η Εκκλησία ΑΕ.

Εντάξει win win ξαναλέω. Θα σωθεί και το ασφαλιστικό.

Επεξ/σία από christakos07
  • Like 2
  • Απαντ. 15,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, lightsout είπε

Ασε τον οσφπ να κουρεύεται , εδώ θα είναι τα μηνύματα μας να δούμε αν θα γίνει το ματς με κόσμο η οχι.

Θα επιστραφούν τα χρήματα σε οσους αγορασουν

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, OneWaySystem είπε

Ασε τον οσφπ να κουρεύεται , εδώ θα είναι τα μηνύματα μας να δούμε αν θα γίνει το ματς με κόσμο η οχι.

Μακάρι, γιατί έχω αγοράσει εισιτήριο και με την απαγόρευση υποθέτω ότι θα πρέπει να μας επιστρέψουν τα χρήματα, διαφορετικά αν γίνει κι εγώ δεν πάω τότε χάνω σίγουρα τα χρήματα. 

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, lightsout είπε

Να πω εδώ κάτι εντελώς πραγματικό και μη μεταφυσικό, σε συνέχεια της χθεσινής ανακοίνωσης της κυβέρνησης δεν έχουμε καμία ενημέρωση από τον Ολυμπιακό για τον αγώνα με τη Γουλβς, ενώ η ΠΑΕ συνεχίζει να διαθέτει εισιτήρια από το site της..! 

koron.jpg?itok=GpG7d8VG

• Sad 1
Δημοσ.

Να λείπουν στο νηπιαγωγείο παραπάνω από το 40% της τάξης δεν το έχω δει ποτέ στις τάξεις των παιδιών μου. Η εμπειρία μου είναι από 4 σχολικά έτη, 2 για κάθε παιδί. 

Το ανώτερο που έχω δει είναι ένα ποσοστό κοντά στο 40% που μας είχε κάνει εντύπωση. 

Δημοσ.

2 ώρες πριν, pontez2 είπε

Αδυνατώ να αντιληφθώ κάποιες αποφάσεις.

• Ακυρώνεις συναυλίες, ποδοσφαιρικοί αγώνες χωρίς κόσμο, αλλά δεν αναφέρεσαι στις εκκλησίες και στη θεία κοινωνία

Ο λόγος είναι προφανής, το πολιτικό κόστος. Για'μενα όμως μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχουν οι αυτόκλητοι "διαφωτιστές" που εμφανίζονται κάθε φορά για να μας πουν "μεσαίωνας", πως είμαστε σαν χώρα τριτοκοσμικοί, χειρότεροι από <βάλε εδώ χώρα> κλπ κλπ. Βλέπω μια δόση ατομικής απομαγευμένης περηφάνιας μέσα στους περισσότερους από αυτούς.

2 ώρες πριν, gordonas είπε

Δεν μπορεί όλη η χώρα να κλείσει. Ακόμα και σε υπόθεση εργασίας ότι θα υπάρξει θνησιμότητα στο 1% του πληθυσμού, αν καταρρεύσει η οικονομία η επίπτωση στην υγεία των πολιτών θα είναι πιθανότατα μεγαλύτερη, για να μην αναφέρω τα γεωπολιτικά.

(...) Σε δυτικό κράτος δεν θα είναι τόσο εύκολο. Δείτε τι συμβαίνει στην Ιταλία. Είπαν ότι βάζουν σε απομόνωση βόρεια τμήματα της χώρας και έφευγαν οι πολίτες με τρένα και αυτοκίνητα ελεύθερα. Σε Κίνα και Νότια Κορέα δεν παίζει κάτι τέτοιο. 

Είμαστε έτοιμοι για τέτοιες παραχωρήσεις σε ανθρώπινα δικαιώματα προκειμένου να προστατευτεί η δημόσια υγεία;  

Λες αρκετά σωστά π.χ. η οικονομία δυστυχώς δεν μπορεί απλά να μπει σε pause λόγο κορωνοϊου αφού επηρεάζει τις ζωές των πολιτών πάρα πολύ  (όσο και αν μπορεί να μην μας αρέσει να το λέμε δυστυχώς με αυτό το σύστημα αυτή είναι η πραγματικότητα) αλλά το χάνεις αρκετά σε ένα άλλο κομμάτι. Δεν έχει να κάνει με ανθρώπινα δικαιώματα, έχει να κάνει με τον φιλελευθερισμό. Μπορείς να πεις: "Μα το ίδιο δεν είναι ρε'συ Sanjuro;;" κλπ κλπ Όχι. Μπορεί να μην είναι προφανές αλλά τα ανθρώπινα δικαιώματα έτσι όπως τα γνωρίζουμε σήμερα είναι ΠΟΛΥ πρόσφατη εξέλιξη. Για περαιτέρω διάβασμα θα πρότεινα Samuel Moyn.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, lightsout είπε

@pontez2 Εμείς στην εφηβεία πάντως ξεριζώναμε τρίχες από την... περιουσία μας και τις βάζαμε στα μαλλιά του μπροστινού.. Κι αυτό το κάναμε εμείς που ήμασταν μαθητές του βαθμολογικού εύρους 16-19, φαντάσου τι γινόταν παρακάτω.. Ούτε στο πανεπιστήμιο ήμασταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση, τουλάχιστον μέχρι να φτάσουμε στο τρίτο έτος.. Στα πανεπιστήμια ο μπάφος πάει σύννεφο. Ξέρετε από πόσα στόματα μπορεί να περάσει ένα τσιγαριλίκι? Και μιλάμε για χώρους ανώτατης εκπαίδευσης, με ανθρώπους -υποτίθεται- έξυπνους και μορφωμένους. Όταν εγώ ήμουν φοιτητής, "έπινε" κι η κουτσή Μαρία, υποθέτω ότι το φαινόμενο θα είναι ακόμα πιο εκτεταμένο τώρα. Φανταστείτε τι μπορεί να γίνεται σε υποβαθμισμένες περιοχές, με παιδιά πιο περιθωριοποιημένα, χωρίς προοπτική κλπ. 

Στο δε δημοτικό μιας και αναφέρθηκε πιο πάνω, περιμέναμε πότε θα βρέξει για να κάνουν την εμφάνιση τους τα σκουλήκια, τα οποία τα πιάναμε και τα πετούσαμε στα κεφάλια των συμμαθητών μας..!

Μην υπο-εκτιμάτε την λαλακία των εφήβων αλλά και των μετεφήβων..!  

Καλα το οτι ησασταν καφροι δεν λεει κατι,
εχουν αλαξει οι εποχες.
Αν περασεις απο λυκειο τωρα ειναι αλλο πραγμα ακομα και απο 10 χρονια πριν ειναι τεραστια η διαφορα(θελεις καλο θελεις κακο ειναι).

Σημερα το μεσημέρι ετυχε να δω για 10 λεπτα τηλεόραση.
Ειχε φερει η παρουσιαστρια μια μητερα (τυχαια) με το μικρο παιδι της (5 χρονων πρεπει να ηταν,εκει γυρω) και ελεγε οτι εχει να παει το παιδι της σχολειο 1 εβδομαδα και το παινευοταν οτι κανει την διαφορά και οτι πρεπει να παιρνουμε μετρα προφυλαξης.
Ο καμεραμαν εκανε και κοντινα του παιδιου σαν να εχει καποιο προβλημα το παιδι.

Δεν λεω καλα κανει και προφυλασετε απο ιους αλλα μην το κανουμε και μοδα ρε παιδια..να λεει η μητερα "Εγω επελεξα να μην παω το παιδι μου σχολειο" ενω η ιδια θα παει για καφε με τις φιλες της...

Και καπου εκει καταλαβα γιατι δεν βλεπω τηλεόραση τοσα χρονια...

(πέστε ελευθερα να με φατε)!   😆

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, lightsout είπε

Ξέρετε από πόσα στόματα μπορεί να περάσει ένα τσιγαριλίκι? 

9 λεπτά πριν, lightsout είπε

Μακάρι, γιατί έχω αγοράσει εισιτήριο και με την απαγόρευση υποθέτω ότι θα πρέπει να μας επιστρέψουν τα χρήματα, διαφορετικά αν γίνει κι εγώ δεν πάω τότε χάνω σίγουρα τα χρήματα. 

Μήπως βγήκες τηλεφωνικά στον Γεωργίου πριν 10 λεπτά με αυτό ακριβώς το επιχείρημα; 🤣

Επεξ/σία από G.TH.
  • Like 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, G.TH. είπε

Μήπως βγήκες τηλεφωνικά στον Γεωργίου πριν 10 λεπτά με αυτό ακριβώς το επιχείρημα; 🤣

χαχα, όχι! Είμαι ακροατής του πάντως, αλλά σήμερα δεν άνοιξα - το έχασα!

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Sanjuro είπε

Ο λόγος είναι προφανής, το πολιτικό κόστος. Για'μενα όμως μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχουν οι αυτόκλητοι "διαφωτιστές" που εμφανίζονται κάθε φορά για να μας πουν "μεσαίωνας", πως είμαστε σαν χώρα τριτοκοσμικοί, χειρότεροι από <βάλε εδώ χώρα> κλπ κλπ. Βλέπω μια δόση ατομικής απομαγευμένης περηφάνιας μέσα στους περισσότερους από αυτούς.

Λες αρκετά σωστά π.χ. η οικονομία δυστυχώς δεν μπορεί απλά να μπει σε pause λόγο κορωνοϊου αφού επηρεάζει τις ζωές των πολιτών πάρα πολύ  (όσο και αν μπορεί να μην μας αρέσει να το λέμε δυστυχώς με αυτό το σύστημα αυτή είναι η πραγματικότητα) αλλά το χάνεις αρκετά σε ένα άλλο κομμάτι. Δεν έχει να κάνει με ανθρώπινα δικαιώματα, έχει να κάνει με τον φιλελευθερισμό. Μπορείς να πεις: "Μα το ίδιο δεν είναι ρε'συ Sanjuro;;" κλπ κλπ Όχι. Μπορεί να μην είναι προφανές αλλά τα ανθρώπινα δικαιώματα έτσι όπως τα γνωρίζουμε σήμερα είναι ΠΟΛΥ πρόσφατη εξέλιξη. Για περαιτέρω διάβασμα θα πρότεινα Samuel Moyn.

ασφαλως και εχει να κανει με ανθρωπινα δικαιωματα

μια δικτακτορια μπορει να επιβαλλει μετρα περιορισμου με τον φοβο και με τα οπλα σε μια δημοκρατια δυτικου τυπου πολυ δυσκολα να επιβαλλεις αυτα τα μετρα θα συναντησεις απειθεια και αντιδρασεις ακομα και αν ειναι για το γενικο καλο

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, Kostasspil είπε

Το ιδανικό θα ήταν αυτό, αλλά έχοντας δει τη συμπεριφορά του κόσμου σε Πάτρα και Πύργο, είσαι αισιόδοξος; 

Επειδή ΕΙΜΑΙ από Πύργο, θα γράψω τι γίνεται στον Πύργο...δεν ξέρω τι γίνεται στην Πάτρα...Λοιπόν, στον Πύργο ο κόσμος πάει κανονικά στην δουλειά του...οι υπηρεσίες, λειτουργούν ΚΑΝΟΝΙΚΑ. Σούπερ μάρκετ, καταστήματα κλπ, ανοιχτά. Κλειστά είναι σχολεία - σχολές - φροντιστήρια - γυμναστήρια κλπ., καθώς και τα ΚΑΠΗ. Εκκλησίες, επίσης λειτούργησαν, δεν ξέρω τι κόσμο μάζεψαν.
Παρασκευή βράδυ βγήκα μια βόλτα έξω, ερημιά. Σε μαγαζιά που γεμίζουν συνήθως, να ήταν 5-10 παρέες το ΠΟΛΥ. Κυριακή βγήκα για φαγητό, σε μαγαζί που γεμίζει ήμασταν μόνοι μας. Οπότε γενικά, εκτός από τις επαγγελματικές υποχρεώσεις, στην κοινωνική ζωή βλέπω να επικρατεί ένας πανικός.
Και λέω, στην δουλειά, στα ψώνια κλπ, πηγαίνουμε και ερχόμαστε σε επαφή με τόσο κόσμο, τι θα μας σώσει το να βγούμε για έναν χαλαρό καφέ; Καλά άσε που τα μαγαζιά ήταν πιο άδεια, από ότι είναι οι δουλειές μας!
Το θέμα είναι, ότι αφενός οι ταξιδιώτες 10 μέρες κυκλοφορούσαν αυτοί και οι επαφές τους κανονικά έξω διασπείροντας τον ιό, και όσοι είχαν επαφές με τους ταξιδιώτες δεν κάθονται σπίτια τους, αλλά κυκλοφορούν κι αυτοί ακόμα, σπάζοντας τις συστάσεις για καραντίνα. Σε αυτό, υπάρχει μεγάλη ανευθυνότητα! Και βέβαια, όλοι πρέπει να τηρούμε τους κανόνες υγιεινής.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...